Keresés

Részletes keresés

Böszőke Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7099

fel sem ébredünk tavaszig!

Előzmény: Böszőke (7098)
Böszőke Creative Commons License 2013.02.02 0 0 7098

Ilyen napunk van:

Böszőke Creative Commons License 2013.01.30 0 0 7097

Előzmény: Böszőke (7096)
Böszőke Creative Commons License 2013.01.29 0 0 7096
Sajnos a képeket nem tudom feltenni valamiért:(
Előzmény: Böszőke (7095)
Böszőke Creative Commons License 2013.01.29 0 0 7095
  Farkinca és új gyerekünk Musu,ötéves ivartalanított hím,3 hete fogadtam örökbe,maga az álomcsincsilla,s így telnek napjaik,már egy hét után összeköltöztek:)
Böszőke Creative Commons License 2013.01.25 0 0 7094

Nem tudom a pontos időt,de több hónap volt,előfordult egy darabig,hogy javult a helyzet,majd újra belerágott,lehet fél év is eltelt,mire eljutottunk oda,hogy teljesen abbahagyta.

Előzmény: hupyka (7092)
AgathaChristie Creative Commons License 2013.01.25 0 0 7093

Lenyúlná őket valaki előlem? http://www.ragcsamentok.hu/node/116

Ha még két állatot hazaviszek kezeltetni fognak...

Az ölbe-csincsillától mindig kiborulok! :D

hupyka Creative Commons License 2013.01.25 0 0 7092

És ez a kép kb mennyi idővel a rágás után készült ??

Előzmény: Böszőke (7090)
Vacskamativs5qr2 Creative Commons License 2013.01.25 0 0 7091

Böszőke! Neked van blogod????? És innen kell megtudnom????? Nahát!

Előzmény: AgathaChristie (7086)
Böszőke Creative Commons License 2013.01.25 0 0 7090

Újra szép bundában Frici,

Előzmény: Böszőke (7088)
Böszőke Creative Commons License 2013.01.25 0 0 7089

A bányásztársaságok honlapján próbálkozz!!

Előzmény: hupyka (7087)
Böszőke Creative Commons License 2013.01.25 0 0 7088

magányosság miatt saját bundáját rágó csincsilla.

szerencsére már abbahagyta,rendben a lelke:)

hupyka Creative Commons License 2013.01.25 0 0 7087

Köszönöm neked is a választ!

Azt értem hogy lehet kapni csincsillahomokot, de gondolom a természetben nem így fordul elő, hogy "speciális csincsillahomok". Mert akik árulják is valahonnan bányásszák ezt a homokot. Szóval én erre lennék kiváncsi, hogy a természetben előfordul e valahol ilyen homok.

Előzmény: Böszőke (7083)
AgathaChristie Creative Commons License 2013.01.24 0 0 7086

Böszőke, ismét nagyon jó volt nálatok csincsillázni! Lelkesen olvasom tovább a blogodat. :D

A futtatás közbeni bunyó és dili deguéknál sajnos nem ismeretlen. Nálam több család él együtt, és nincsenek összeszoktatva, összefürdetve, meghülyülnek egymás szagától, féltékenykednek, és megtépik azt aki az útjukba kerül. Többnyire a szerelmüket, anyjukat, lakótársukat...

Csak a legbékésebbeket merem egyszerre futtatni, a többiek egymás után jöhetnek csak ki.

A rágcsamentős Papp Gina doktornő minden mentett állatát (mármint a fiúkat...) kapásból ivartalanítja. Nála egészen fura összeállítások kezdenek működni.

Biztos hogy az állatok egy részét tényleg feszítik a hormonok és feszültebbek tőle, de a szagok világában valószínűleg még nagyobb jelentősége van az ilyesminek.

Az is érdekes, hogy egyidős ovisokat szoktattál össze! Deguknál pont az egyidős csoportokban több a bunyó, rangsorvita, ha van egy bölcs, higgadt vezető, akkor van béke. Rokonok, rokonok, de nem egy kaptafa...

Deguéknál mindenki eszi az alomtálcát... :) Megelőzésképpen falra való sarokvédő fém profilt szerelek fel a pozitív élekre, és ha már megették, akkor bele állítom egy ikeás ágynemű tartóba a rácsot, alomtálca nélkül. Utóbbi nem túl szép, viszont kevésbé szemetelnek ki. Üvegkádat még sose mertem csináltani a tálca helyére, mert 24 órán belüll összetörném és lábam se maradna, de Gödöllőn van kapcsolat, aki kifizethető áron gyárt fémből... :)

Arra azért kíváncsi vagyok Farkinca mikor bocsájt meg neked! :) Egy degunál ez maximum 1 hét lenne. :D

AgathaChristie Creative Commons License 2013.01.24 0 0 7085

Ha esetleg valaki ráér egy kicsit, benézne a gyakorikerdesek.hu csincsillás részlegébe. Épp most fog ott valaki tenyésztésbe, hogy ne legyen magányos a csini, és nem vagyok biztos benne, hogy elég jó tanácsokat kap hozzá...

Böszőke Creative Commons License 2013.01.24 0 0 7084

Létezik:Vitapol,Vitakraft,stb,általában kis vödörben árulják,rajta van a csincsilla képe.....

Előzmény: hupyka (7082)
Böszőke Creative Commons License 2013.01.24 0 0 7083

A spéci= kifejezetten  csincsillahomoknak árult/nevezett homok.

Kvarcmentes!!!!kell legyen!!

Előzmény: hupyka (7082)
hupyka Creative Commons License 2013.01.24 0 0 7082

Szia!

Köszi a gyors választ! Azt tudom hogy spéci homokra van szükség, de hogy ez milyen homok. Valaki kvarchomokot mondott , de nem tudom ez mennyire helytálló.

Előzmény: Böszőke (7081)
Böszőke Creative Commons License 2013.01.24 0 0 7081

Szia,

spéci csincsillahomokra van szükségük,több gyártó is forgalmaz,be tudod szerezni magad is állatkereskedésben,Fressnapf-ban,Obi-ban,amiből rendelni lehet az ha nem tévedek (nem tudom pontosan mit láttál)prémtenyésztőknek gyártott,valóban nagyon jó minőségű csincsillahomok,de az előbb említettek is megfelelnek ha nem akarsz rendelni.

Természetesen van különbség közöttük,de azt hiszem a manók nem fognak haragudni ezért sem,korábban én is ilyet használtam,mikor még nem hozattam a tápot és a homokot Wangeréktől.

Legyen bennük sok örömed!

H családról van szó,remélem tisztában vagy vele,hogy folyamatosan nem lehett együtt a papa+mama,mert a mama kimerül a szülésben,valamint a gyermeket is el kell venni tőlük 3-4 hónapos korában,nehogy párosodjon a szülővel.

Előzmény: hupyka (7080)
hupyka Creative Commons License 2013.01.24 0 0 7080

Üdvözlök mindenkit!

Új vagyok itt , ezen a topikon. A héten vásároltam egy pár család csincsillát, nulla tapasztalattal, de a rokonságban már korábban volt aki foglalkozott csincsillával. Azt szeretném kérdezni, hogy valaki tudja e azt, hogy a fürdető homok, milyen homok. Láttam a hirdetésekben hogy lehet neten keresztül rendelni. De gondoltam, hogy hátha betudom magam is szerezni. 

Köszönöm a válaszokat!

Vacskamativs5qr2 Creative Commons License 2013.01.07 0 0 7079

Haj, de kipihented magad! BUÉK Neked is!

Előzmény: Böszőke (7078)
Böszőke Creative Commons License 2013.01.02 0 0 7078

Bujjék minden csincsilla!

gazdi meg ne talájja!!

puszi Csabi deresedő homlokára,

ha szökdös,rosszul vigyáz rá arája:)

összejött a csin a malaccal,

tette mindezt faarccal

nálunk ez az új módi,

bár kellett  hozzá egy kis gógyi,

ellopták az angyalok malacka társát,

hogy ne legyen egyedül, időnként

csillagokat vagy csincsillát lát:)

Előzmény: identitászavarós (7077)
identitászavarós Creative Commons License 2012.12.23 0 0 7077

Békés Csines Karácsonyt Kívánok!

Csabi mókuson nem láccik hogy mán nyugger (hiszen 11,5 éves). Ma nosztalgiahullámot rendezett: eszébe jutott, hogy régen járta végig a lépcsöházat, úgyhogy kisurrant a futtatószobácskábul és tett eggy kört (azaz 2 emelet le, 2 emelet fel).
Azért utánna fürdés után rohangált még kicsinyt -nyilván hogy megszárítkozzon- oszt beszunyált az asztal szélin...
:-)))

Böszőke Creative Commons License 2012.12.18 0 0 7076

JÓ KÉRDÉS:)

Írok még választ a leveledre,mielőtt megyek,20.-án vagyok utóljára,addig is puszi:)

Előzmény: Vacskamativs5qr2 (7075)
Vacskamativs5qr2 Creative Commons License 2012.12.18 0 0 7075

Szabin vagy?

Előzmény: Böszőke (7073)
juppy Creative Commons License 2012.12.11 0 0 7074

Köszi szépen a választ. Ma vittem el az orvoshoz. Úgy néz ki nem volt nagy baj, csak az egyik foga hosszabbra nőtt és e miatt nyáladzott és nem tudott rendesen enni. A doki lecsiszolta a fogát és infúziót is kapott. Remélem most már jobban fog enni és vissza szedi magára a husikát, mert nagyon lefogyott.

Amúgy kislány és eddig nem volt társa. Most még eléggé bizalmatlan, de bízom benne, hogy hamar megbarátkozik velünk.

Előzmény: Böszőke (7073)
Böszőke Creative Commons License 2012.12.10 0 0 7073

http://csincsilla.hu/forum/

Neked is javasolni tudom,olvass elminden fellelhetőt a csinekről!

Előzmény: juppy (7071)
Böszőke Creative Commons License 2012.12.10 0 0 7072

Szia,

mindenek előtt győződj meg róla,hogy milyen nemű,s egy ugyanolyan nemű társat szerezz majd hozzá!

Kérdés:volt-e társa korábban?

Ha nőstény,voltak- e kölykei?

Milyen a természete?

Ha még nem volt soha csincsillád,akkor megeshet hogy sok gondod lesz a társkereséssel,mert nem tudod kellően megítélni a viselkedését!

Egyelőre gyógyuljon meg!

szokjon hozzád és az új otthonához!Gyere vissza és meséld el hogy viszonyultok egymáshoz,milyennek látod!Akkor már könnyebb lesz tanácsot adni.

Előzmény: juppy (7071)
juppy Creative Commons License 2012.12.10 0 0 7071

Sziasztok!

Most került hozzám egy beteg csincsilla. Mivel nekem még nem volt ilyen állatom, azt kérdezném, hogy ha sikerül felépülnie lehet e mellé másikat tenni. Pontosan nem tudom mennyi idős, de 5-6 év körüli lehet. Várom a választ. Köszi!

Böszőke Creative Commons License 2012.12.05 0 0 7070

Ja , a narancsot majdnem mind eszi:)

Mivel mi együtt vacsorázunk,pontosabban köztük eszem,mert nincs időm külön enni,csak nagyon későn,mikor őket már "lefektettem",mindent kapnak,amire vágynak abból amit eszem.A savanyú káposztát is van aki nagyon szereti...,de Haffim evett már zöldbabot is a levesemből:)

Ha még emlékszel a Chandra terápiára,biztosan el tudod képzelni az estéinket evéssel tarkítva:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!