Nagyon kellemes autó lehet annak, aki akkora autót akar.
Picit visszakanyarodva arra a bizonyos FFF szabályra: én nem nagyon hiszem miért ne lehetene Fordot venni... én sokkal inkább kiegészíteném a listát a Seatokkal. A Fiat és francia autókkal bizonyos mértékben egyetértek.
Sziasztok! Szerintem az autóvásárlás menete,ha egyterűt akarsz venni,az,hogy először ellátogatsz a www.fordgalaxy.mlap.hu oldalra. Bár biztos üldögéltél már használtautó.hu és hasonlók előtt skubizva a verdákat amik szóbajöhetnek. De egy autót ennyire egy hirdetésben sem járnak körül. Ha rendesen átböngészted az oldalt már nem is marad más hátra,mint,hogy odakocogj és próbakörre fogd a gépet. Nem fogsz csalódni.
zsolesz85...motorba is ütnek AF számot........az autóvásárlás " igazi " menete, hogy az eladó megcsináltatja az eredetvizsgálatot, és úgy várja a vevőt - vagy eggyüt csináltatják meg és megvárják még kijön a határozat / kb. 1 hét/...és akkor már minden biztos......egyébként ha nagy gáz van az eredetvizsgálónak hivatalosan azonnal rendőrt kell hivnia, ha az autón " láthatóan beavatkoztak az azonositó jelekbe !!!........ha csak egy szám eltérés van, az lehet elirás is,akkor szoktak AF -et beütni / ha nem szerepel a nyilvántartásban LOPOTTként az alváz vagy a motorszám........................ezért adnak a határozazban A , B , C ,...stb jelőlést a gépkocsinak......
cat 54... AF számot tudtommal csak alvázszámnak szoktak adni, de itt a motorszámmal van gond. --eredetvizsga nélkül nem fizetünk ki autót!!!!!!!!!!!!!--?
az eredetvizsga eredményét már csak akkor tudom meg, ha megyek átíratni okmányirodába az autót nemde? (ott mondják meg az eredményt) Akkor pedig már rég aláírtam az adásvételit és kifizettem, hisz enélkül minek mennék az okmányirodába?
Zsolesz85.......ha nem lopott, kap AF számot. és nincs nagyobb gond....ha lopott akkor visszagöngyöliti a rendörség az előző tulajokat /ha tudja...,mert akkor ez büncselekmény...stb,stb/, te pedig visszakérheted /ha kapod / a pénzed, vagy pereskedhetsz.....tuti jogi tanácsért fordulj a ...totalcar - autójogász kérdező oldalhoz !!......... / .eredetvizsga nélkül nem fizetünk ki autót!!!!!!!!!!!!!
Kiferült eredetvizsgán, hogy a forgalmiban nem helyesen szerepel a motorszám egyik számjegye. Szerintetek mi az esély rá, hogy így is át tudom íratni a nevemre?
Vagy inkább felejtsem el? Ha megbukik az eredetvizsgán és az okmányirodában azt mondják, hogy így nem írják át akkor búcsút inthetek az autónak is meg az árának is?
Igazából úgy állitottam be magamnak, hogy havi 30000 Ftot tudok törleszteni, igy jött ki 67 hónapra a törlesztés aránylag jó hitelkamatláb mellett. Azért a vásárláskor figyeltem arra, hogy a 40%os önrész maradjon, teljesen ne adósodjak le.
Tényleg elég korrektnek tűnik. Szétnéztél több helyen is hitelügyben? Szerintem azért ne csak 1 bank konstrukcióját nézd meg. Hány évig kell így visszafizetned?
Télleg nagyon össze van rakva ez a hitelkalkulátor. köszi h felhivtad rá a figyelmem.
Kinéztem magamnak egy 2004es 2,5 milláért egy reanult megant. Mivel csak 800.000 Ftom van rá igy a többit hitelből fizetném. Néztem pár bank hitelkínálatát, próbáltam összehasonlítani őket. Számomra ez a BB-s kézből kézbe hitelkonstrukció tetszett meg. Csak ajánlani tudom mindenkinek. A legelején kétségeim voltak, de azóta gyökeresen megváltozott a véleményem.
zsuzsi......a használtautó.hu -n láttam egy győnyörű, kevés km-t futott 3-as golfot, /sötétkék/ 790.000 ért - /nekem is ilyen van/ a márkát és a tipust is merem ajánlani.....valamit alkudni is kell belőle, legalább annyit, hogy az átiratást / kb.56000/ kifizetve 800E-be beleférjen... cat -Göd
Segítségetek kérem. Vennék egy 10 éves autót, amit 2 éve hoztak be, de már magyar rendszáma van, amin jelenleg még hitel van. Az adásvételit mikor merjem biztosra aláírni? Először is ugye kifizeti a maradék hitelt egybe. Utána lesz egy nyilatkozat és egy kérelem a finanszírozótól. Az átírás ilyenkor hogy megy? Ugye kettős átírás van itt, először külön az ő nevére kell átíratnia és utána majd csak az enyémre vagy lehet egy lépésben a kettőt? Adásvételi papírt alá szabad írni, mielőtt átmenne az eredet vizsgán? Abból mi igaz, hogy az új biztosítás megkötését igazoló csekk nélkül is átírják az autót az okmány irodában és elég rá 10 napra megkötni?
a segítségeteket,véleményeteket szeretném kikérni.
Zsuzsi vagyok,26 múltam,május körül készülök megvenni életem első saját autóját(jogsim 2001óta van,vezetési gyakorlattal is rendelkezem),de nagyon tanácstalan vagyok,kérdezgetem az ismerőseimet is,de mégis kíváncsi volnék úgymond kívülállók véleményeire is!Elsőként leírnám,hogy mik a paraméterek(ár,évjárat,elképzelés),aztán hogy én mire gondoltam,és aztán lehet még kérdezek is:)
Tehát maximum cakk pakk 800 ezer forintom van az autóra,ahogy nézelődtem ebből egy 8-10 éves autót tudnék is vásárolni.Nagyon fontos hogy 5 ajtós legyen,benzines,legyen benne vezető felőli és utasoldali légzsák,és ne legyen "sportos" mármint bazi kipufogóval stb.Eddig nissant és opelt vezettem,egyik sem volt új,mindegyiknek megvolt a baja,de talán az opel többet volt szervizelve,hiába fiatalabb volt mint a nissan.szóval azzal tisztában vagyok(és nagyon sokaktól hallom is)hogy a japán autók nagyon jók.Mégis megfordult a fejemben hogy opel corsát veszek,aztán sokak a suzukit ajánlották(olcsó fenntartás stb),szal utána már egy swift sedant szerettem volna,majd néztem mazdát,nissant,fordot meg mindent,de nem tusom mi volna a helyes döntés?szempontok vannak:megbízhatóság,ha vmi elromlik,ne egy vagyonomba kerüljön stb...)
kérdés:1.valóban nem érdemes Budapestről autót vásárolni(meggyőződésem hogy nem érdemes,de hátha vki ennek ellentmond)?
2.Budapest mellett élek(Vác),ha más városban nézek ki autót,és sajnos nincs ffi segítségem ahhoz,hogy átnézessem(mert amúgy Debrecenből származom,és nem bizti hogy hipp hopp idereppenek hozzám,hogy menjünk autót vásárolni)akkor pl.ha veszprémben találok egyet,és odaviszem egy jött ment szerelőhöz,megbízhatom -e benne,ahogy átnézi?Vagy egyáltalán hogy kell úgy csinálni hogy ne vegyek "szart"?
vao. felmentem erre az oldalra és találtam ilyen kiszámoló izét. beirtam h mennyibe fáj az auto amit kinéztem, hogy mennyi pénzem van és kidobta mennyilesz a havi, attol függöen h mennyi időre szol. nagyon durva