Keresés

Részletes keresés

agymosott09 Creative Commons License 2020.12.19 -1 1 169445

Egyrészt nem csak a topicra gondoltam itt, hanem pl. a Transfermarktra is. De itt is egyöntetűen pozitív volt a kép, nem voltak negatív vélemények. 

 


http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=151425967&t=9032969

wdvarhel álomországban érezte magát az igazolások nyilvánosságra kerülése után

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=151256723&t=9032969

w.ullrichfunnak sem volt hiányérzete a balhátvéd poszttal kapcsolatosan

Tomi linkelgette a statokat a cselezésekről, meg videót, hogy hogy nyomja Schulz akkortájt, meg persze akkor volt a Hollandia elleni győzelem is, ahol Schulz gólt szerzett és gólpasszt is adott. Sarq pedig már bőven a leigazolása előtt felvetette, hogy jöhetne Nico Schulz. Arra én még azt válaszoltam, hogy egy fél jó szezon után kicsit korai lenne. Aztán jött még egy jó szezon, és már én sem vészmadárkodtam. 

Mindenki úgy volt vele, hogy végre a megfelelő embereket igazoltuk 2019 nyarán, nem töltelékeket. Schulz, Brandt, Hazard, Hummels (, Morey). Sajnos nem igazán jött be az álomország. Hummels bevált, Hazard so-so kiegészítő ember, Brandt csalódás, Schulz teljes csőd. Moreyt még meglátjuk. Az utána következő télen igazolt Haaland-Can páros viszont bevált, akárcsak az ugyanakkor felhozott Reyna. Még akkor is, ha Can mostanában eléggé rendesen leeresztett. Azóta pedig csak Meunier érkezett, meg Moukoko. 

Előzmény: Racilaci (169444)
Racilaci Creative Commons License 2020.12.19 -1 1 169444

Most visszanéztem az ezen a topikon 2019. június 20-augusztus 30. között született bejegyzéseket (volt, ahol már meguntam, s csak Schulz nevére kerestem rá). Senki nem szólt A+ kategóriáról, sőt alig esett szó Schulzról. Igazából egyetlen hsz szólt róla eleinte érdemben (164443), amelyik csereszabatosnak gondolta egy képzeletbeli felállásban Schulzot Brandttal vagy Hazard-ral. Bizonyos agymosott09 írta.

 

Más nem is nagyon írt Schulzról. (Egy német lap összeállítás került beszúrásra, miszerint Schulznak biztos helye van a kezdőben. Ennyi.)

 

Agymosott09 aztán a 164637-es hsz-ban már leszámolt minden ilyen illúzióval, 2019. augusztus 20. után pedig már születtek a bejegyzések többetektől, hogy gyenge, nem hozza az elvárt szintet.

 

 

Igazából senki nem sztárolta ebben a topikban Schulzot. Inkább volt egy nagy lelkesedés akkoriban, ami nem is csoda, hisz egyszerre jött Hummels, Hazard, Brandt, Schulz, Morey, Reyna - miközben pattant a klubtól Schürrle, Toprak, Kagawa, s szó volt Götze és Schmelzer távozásáról is.

Előzmény: agymosott09 (169443)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.19 0 1 169443

Nem arról ment a vita, hogy jó játékos, vagy sem. Én csak annyit mondtam, hogy akkor papíron ő volt az A+ kategóriás megoldás. Lehet utólag okoskodni, hogy így technikai hiányosságok, meg úgy játékintelligencia, akkor csak örvendező véleményeket lehetett olvasni, és mindenki elismerően bólintott, hogy hát igen, végre minőségi megoldás. Valószínűleg a játékintelligencia megítélését nagyban befolyásolja, hogy a játékrendszer működése mennyire vág egybe az adott játékos saját beidegződéseivel. Schmelzinho labda nélküli játékban hatalmas ász volt Kloppó keze alatt, Löw pedig két meccs után kivágta, és nem azért, mert nem tud egyeneset rúgni a guruló labdába, hanem mert összevissza futkározott. 

Előzmény: Racilaci (169440)
négyévszakos Creative Commons License 2020.12.19 -2 0 169442

Nem, az a szép ződ gyep nem csinál semmit rosszul. Locsolják, és teszi a dógát, nő. Az rendben van. Viszont ha úgyis el kell adni majd a már említett játékosokat, akkor miért ne lehetne egy csapatot az alapoktól újraszervezni? Kapust évek óta mindenki ekézi, szidja. Tessék, keressünk másikat. Védelemben Hummelsen kívül nincs stabilan teljesítő és strapabíró középhátvéd. Meunier és Schulz kuka, MS29 és Piszczek valószínű szezon végén mennek, Passlackban nem látom azt, aki BVB szintet hozhatna. 6-os, 8-as poszt szintén hiánycikk, Witzel lusta, nem kreatív, szinte eltűnik a mezőnyben. Ezt nem én írom, ti írjátok. Dahoud a rengeteg kapott esély ellenére szintén periféria, Can annyira rapszódikus, néha húzóember és érezni rajta hogy embert is ölne, de amúgy túl pontatlan, túl sokat szabálytalankodik sárgát érően, védelembe nem való. Hazard néha elmegy, néha nem, nem ő a leggyengébb, ott van helyette Brandt, akit fáj nézni. Azt hiszem elég nevet felsoroltam ahhoz, hogy a keret lecserélés meggondolandó legyen. 

Előzmény: agymosott09 (169438)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.19 0 0 169441
Előzmény: wdvarhel (169439)
Racilaci Creative Commons License 2020.12.19 -1 1 169440

Én néztem Hoffenheim meccseket, pontosabban amikor közvetítették, akkor egy időben leginkább Schulzot néztem a Hoffenheimből. Szerintem inkább neked van igazad, bár az is tény, hogy volt egy idő, amikor ment Nikonak a szekér, s az látszott, hogy van egy-két skillje. Valóban elcselezget, meg rohanni, hajtani, ütközni tud, de a benyomásaim mindig is az voltak összességében róla, hogy hülye ez a Löw, amiért egyáltalán a válogatott közelébe engedi. (Kb. mint Dahoud esetében.)

 

Az a baj, hogy sose volt igazán esze a futballhoz, faék egyszerűségű dolgokat meg tud csinálni, de védőnek sem az igazi, mert ahhoz sem a testalkata, sem pedig az abbéli hiányosságait ellensúlyozó taktikai érzéke, labdakezelési technikája nincs meg. 

 

Nagelsmannt dicséri, hogy tudott rá valamennyit építeni - s el tudták adni egy nagyobb csapatnak azt, aki egy a Hoppnál kisebb csapatba lett volna való. Azóta pedig az egója is sérült nyilván, úgyhogy most már tényleg csak az eszetlen hajtást lehet tőle látni, semmi egyebet.

Előzmény: wdvarhel (169439)
wdvarhel Creative Commons License 2020.12.19 0 1 169439

Bevallom töredelmesen, hogy nem néztem Hoffenheim meccseket, így nem tudom megítélni, korábban Schulz milyen szinten focizott. 

 

Nem hiszem, hogy ezért a borzalomért kifejezetten a pszichológiai okok lennének a felelősek. Pszichológiai okok akkor állnának fenn, ha látszik a játékos mozgásán, labdakezelésén, villanásain, hogy megvan benne a klasszis, csak mentális gátak miatt folyamatosan rossz döntéseket hoz. Ez volt anno Mkhitaryannál, illetve most Sanchonál. Én Schulzot ehhez képest egy képzetlen, ügyetlen játékosnak találom, egy Toljan 2.0, sajnos.

Előzmény: agymosott09 (169436)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.19 -1 2 169438

Esetleg a stadiont nem szeretnéd beszántani és sóval behinteni? Vagy lehet inkább új klubot kéne alapítani? 

Előzmény: négyévszakos (169437)
négyévszakos Creative Commons License 2020.12.19 -4 1 169437

Se a védelmünk, se a közzépályánk, se a támadósorunk nem értékelhető bundesliga élcsapathoz mérten. A fiatalokat nincs aki segítse, aki vezére legyen a csapatnak, a húzóemberek csődöt mondanak. Új alapokra van szükség. Én eladnám a piacképes játékosokat, Sancho, Haaland, Reyna, Bellingham, meg bárkit, akiért jó pénzt kaphatunk. A jelen szintet, vagyis bundesliga középszintet hozni kellene a maradékkal is. És a kapott pénzből új csapatot építeni. Kapus és védelem lenne a prioritás nálam, a régi olasz irányból indulnék el, vagyis nem kikapni. Minden meccs x-ről indul, azt minimum megtartani kellene. Ha ez már működik, akkor lehet egy kicsit előbbre is nézni, de amíg minden szöglet fél gól, amíg minden pontrúgásnál akkora a tanácstalanság, mint a paradicsomban anyák napján, addig itt nem sok keresnivaló van. 

agymosott09 Creative Commons License 2020.12.19 0 2 169436

Abszolút nincsen igazad Schulzzal kapcsolatosan. Schulz leigazolását mindenki jó ötletnek tartotta, akkor ő volt a nagy durranás a Hoffenheimben, szórta a gólpasszokat, a Kicker is áradozott róla. Bennem volt némi félsz, a korábbi gladbachi bukása miatt, mert meg emlékeztem egy esetre, amikor egy Hertha Bayern meccsen egyedül vezette a kapusra a labdát és elkúrta, de ilyet is mindenki csinál. A liga 5 legtöbb sikeres cselsorozatát csináló játékosa közé tartozott egyébként az utolsó hoffenheimi idényében, és rengeteg pénzt fizetett érte a BVB, nem volt sonderauskauf. 

 

Hogy itt nálunk miért bizonyult ekkora rakás fosnak, az egy érdekes kérdés. Pszichológiai okokat sejtek, itt sokkal nagyobb a nyomás, mint a Hoffenheimnél, nem ő az első, aki összeomlik ez alatt, míg egy kisebb klubnál működőképes. Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy az átigazolások egy része rosszul sül el még akkor is, ha papíron jó ötlet. 

 

Ami miatt lehet Zorcékat kritizálni, az az olyan igazolások sora, akik már papíron is rosszak voltak, de egy ideje ezekkel leálltak. A Max Philipp, Marius Wolf-féle igazolásokra gondolok.

Előzmény: wdvarhel (169434)
Datsyuk Creative Commons License 2020.12.19 -1 1 169435

A fő különbség Mateschitz ténykedése. Könnyebb úgy egy bizonyos filozófiát követni, hogy gazdaságilag biztonságban vagy és bármit megtehetsz csak a sportszakmai dolgokra kell figyelned.
Én úgy tudom, hogy RB Leipzig veszteséges már évek óta, ezért hitelt vesz fel rendszeresen a Red Bulltól. Ami már elérte a 164 millió €. Ebből csak idén 100 milliót nagylelkűen elengedett Mateschitz.Ez mellett a Red Bull főszponszorként egy meg nem nevezett magas kétjegyű milliós összeggel támogatja a Leipzigot évente.
+ a Red bull farm klubokból jó olcsón tudják "megvenni" a játékosokat és ha Leipzigben befutnak drágán eladni. Így kijátszva a fifa fair play szabályokat. Szoboszlai lesz a 20. ilyen játékos.
Kvázi Mateschitz egyik zsebéből tologatják a másikba a pénzt. Közben a marketing meg azt sulykolja, hogy egy szerény fiatala tehetségekre épülő klub.
A BVB-nek mint minden másik klubnak valahogy meg kell élnie és fedezni kell a költségeket. Vagy a szponzorok által vagy játékos eladásból. A bvb az utóbbit választotta évekkel ezelőtt. Megint az a kérdés, hogy ki mit szeretne. Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci........

Előzmény: M09 (169428)
wdvarhel Creative Commons License 2020.12.19 0 0 169434

A győzni akarás, küzdés ugyanúgy megvolt, mint a Bremen ellen, de a srácok sokkal fásultabbak voltak, főleg fejben. Ennyi rossz passz, elhibázott döntés, elcseszett helyezkedés egyetlen Bundesliga-csapat ellen sem fér bele. Megérdemelte az Union, és nem is sajnálom tőlük a győzelmet, mert a jelenlegi mezőnyből számomra messze a legszimpatikusabb csapat – nyilván az echte liebe után.

 

Zorc reakciójára pedig az én reakcióim, hogy ez nemcsak Favre meg Terzic felelőssége. Mondjuk tetszettek volna használható szélsőket igazolni. Ezt a Meuniert még most se értem, hogy a viharba játszhatott ez a játékos PSG-ben, illetve lett belga válogatott. Azért nem állja meg a helyét a Schmelzerrel való összehasonlítása sem, mert Kapitano labda nélküli játékban legalább elfogadható volt (igaz, labdával borzalmas). Tegnap direkt figyeltem Münié mozgását, hát valami katasztrófa. Egy teljesen átlagos NB1-szintet hoz a fickó, számomra a legnagyobb talányt jelenti... valaki esetleg megmagyarázhatná

 

Az az érzésem, hogy Zorcék a jövőbeli sok pénzzel kecsegtető játékosok leigazolásába mindent bevetnek. Ha kell, évekig puhatolóznak, puhítják a szülőket, rokonokat, ügynököket (lásd Dembele, Haaland, Bellingham). De a többi esetben, akik instant erősítést kellene jelentsenek, teljesen agyatlanul, ad hoc mennek az igazolások. Van egy ingyen megszerezhető belga válogatott? Kell! Van egy 25 millióért megszerezhető balszélső, és még német válogatott is? Hú, naná, hogy kell! Így most van a csapatban Schulz és Meunier személyében két teljesen használhatatlan játékosunk. Ha pedig Guerreironak éppen nem megy a játék, meg is haltak a támadások, mert a pálya közepén nincs kreativitás (Witsel, Can). Ez van, megszívtuk. Vagy kell egy elfogadható jobb szélsőt igazolni most télen (esélytelen), vagy Brandtot valahogy beépíteni középre.

 

Most abban reménykedem, hogy nagy nehezen átszenvedjük magunkat a Braunschweigon, és jót fog tenni ez a kis téli szünet. De tartok attól, hogy Terzicből nem lesz Flick.

Datsyuk Creative Commons License 2020.12.19 0 0 169433

Mondjuk várható volt, hogy nem 5 nap alatt változik meg minden. Hummels is ideges volt a két bekapott szöglet miatt:

https://twitter.com/NeloFCU/status/1340049694202994689?s=19

Racilaci Creative Commons License 2020.12.19 0 0 169432

Csúnya dolog rögzített helyzetből két ilyen gólt kapni (ráadásul lényegében az összes szöglet úgy zajlott, hogy nem is egy, hanem általában két berlini szabadult meg a védőjétől, s várhatta tisztán a labdát), de ezzel együtt nem a védelmen múlott. Itt igazából még a hátsó alakzat nézett ki valahogy, eggyel és kettővel feljebb viszont teljes volt a homály. A Witsel-Reus-Reyna-Sancho négyes összesen nem ért semmit. És most Guerreiro sem brillírozott. A cserék semmit nem tettek hozzá (talán csak Brandt mozdult annyit jól, hogy esetleg érdemes lenne legközelebb vele kezdeni - de az is csak egy halvány remény, semmi több).

 

Igazából most már régen nincs ennek a csapatnak igazi játékmestere. Sancho volt talán utoljára, aki ilyen szerepet vitt, aztán ő szépen elhalványult, s mostanában pedig ez a sokfejű játékmesterkedés van, ahol Reyna, Reus, Sancho lényegében egymást akadályozzák a kibontakozásban, s ezen személyek között alig van összjáték. 

Előzmény: agymosott09 (169430)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169431

"Wir wollten viel häufiger das Spiel beschleunigen, es ist uns nicht gelungen, weil unsere Bewegungen nicht gut waren. Wir wussten von der Standardstärke und haben es explizit angesprochen. Es fällt uns gerade nicht leicht, wir sind nicht in diese richtigen Positionen gekommen und waren zu hektisch. Es war deutlich zu leicht für Union, es zu verteidigen. Das müssen wir verbessern. Die Tabelle ist jetzt nicht unser Thema, darum können wir uns erst im Jahr 2021 kümmern."

agymosott09 Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169430

Reyna is gyenge volt. Sancho is. Ha az elején Sancho belövi pár méterről Moukoko ziccerpasszát, valószínűleg egészen más a sztori. 

De alapvetően a védekezés az valami pokolian fos. Pedig annyira sok bonyolult változtatnivaló nincsen: ha veszélyeztetett helyzetben vagy, bazd előre, ne körömpasszolj. Ha pontrúgás van, mindenki tudja, mi a feladata kit vagy mit kell fognia. Ezt az edzőnek a feladata a fejekbe vésni. Meg persze az is, hogy a buszozó csapatok ellen a saját pontrúgásokból legyen esély a konzervnyitásra.  

Előzmény: w.ullrichfun (169429)
w.ullrichfun Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169429

Nem értek egyet. Reynánál jobb volt. Szünetben megéreztem, h a kihagyott, elcseszett lehetőségek vissza fognak ütni. Ennek ellenére még 1:1 után is simán fordíthattunk volna 1:3-ra, de azok is kimaradtak, aztán jött a szöglet.

 Teljes védelmet kéne cserélni, de még télen, mert így, ezzel rizikó még a 4. hely is.

 

Előzmény: agymosott09 (169421)
M09 Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169428

Lehet rosszul látom, de kíváncsi vagyok, hogyan látjátok?

Feltételezem annyira nagy problémák vannak védekezésben, hogy lehet idén nem fog összejönni, hogy BL indulást érő helyen végezzen a csapat a bajnokságban.

Ami engem leginkább dühít, hogy a Lipcse-tudom most mindenhol róluk szól minden-ők 10 év alatt szinte felzárkóztak a legnagyobb klubok mögé (BL legjobb 8 csapata), a BVB meg 2013 óta rohamléptekben eltávolodott tőle.

Valami hasonló filozófia nekünk is jó lenne. Egyébként talán annyira nem is tér el a két klubnak.

A kommunikáció ("BVB kupát, bajnokságot szeretne vagy kell hogy nyerjen és a Bayern első számú kihívója") viszont ellentétes azzal, amit látunk.

Ezek az igazolások (nyári) arra utalnak, hogy csak egy transzfer klub lett ez a csapat. Tinikkel igazán komoly eredményeket nem lehet elérni.

Kíváncsi vagyok, hogy itt a "régebbi" BVB szurkolók hogyan látják a klub helyzetét mondjuk a Lipcsével való összevetésben.

 

Datsyuk Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169427

No komment. Zorc reakciója:

Előzmény: agymosott09 (169422)
agymosott09 Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169426

Sajnos ez benne volt a pakliban. A Favre-korszak összes létező hibáját prezentálták a srácok, leszámítva a tötymörgést. Az nem volt. De ha egy csapat nem bír védekezni alapszinten sem, akkor az sokat nem érdemel. Itt drámai átalakításokra van szükség. Meg kell tanulni védekezni. 

négyévszakos Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169425

Kipukkadt a lendület, oda a kedve is mindenkinek.

agymosott09 Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169424

Friedrich egyébként a bevásárlási listám tetején van nyárra. Tudom, hogy ex-schalkés, de leszarom. Amúgy is paderborni eredetileg. A legjobb fiatal német védő a ligában. 

négyévszakos Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169423

A kurva életbe már, ebbe a hülye kapusba. Mi a faszért nem állít 2 embert a kapufákhoz?? Rossz nézni, minden szöglet életveszély, ott áll egyedül, és minden második ilyen gólt a kapufánál álló ember könnyedén kivágna. Mint a dedóban.

agymosott09 Creative Commons License 2020.12.18 0 1 169422

Hát ezt tényleg nem hiszem el. Ez egy vicc. A legjobban fejelő toronymagas védő, aki már 3 gólt szerzett idén szöglet után, és töküresen, egyedül fejel. 

agymosott09 Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169421

Abszolút jogos Reus lehozatala, sokkal gyengébb volt ma, mint a Bréma ellen. 

Datsyuk Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169420

Mouki! Ezt szedd ki!

agymosott09 Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169419

Mouki megérkezett, Haaland 2 volt ez a befejezés.

agymosott09 Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169418

Lehetett ettől tartani. Ugyanazok a fő hibák, mint Favre idején: eladott labdák, fegyelmezetlenségek, dekoncentrációk, és a pontrúgásoknál ez az érthetetlen, megmagyarázhatatlan fos.Oké, hogy sokkal motiváltabb a csapat, de ha nem lesznek ötletek, és beszopjuk, mint most, akkor simán összezuhanhat a mentális előrelépés. Most ez kerül kipróbálásra. 

agymosott09 Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169417

Ezeket a Meunier "be"adásokat nem lehet megszokni. Schmelzinho csinálta ezt egy időben. 

Datsyuk Creative Commons License 2020.12.18 0 0 169416

Azért ma van tempó rendesen. Kaparós, küzdős az egész, rengeteg egyéni hibával. Akanji döntései + azok végrehajtása a labdával néha ijesztő. Meunier megcsinálta a szokásos hibát ami után gólt kellett volna kapni, de akkor ma ezen már túl vagyunk.
Egyébként a bvb oda teszi magát rendesen, küzdenek megint. De jól védekezik az Union. Moukoko már jobban játszik együtt a többiekkel, még mindig ott vannak ezek a labdakezelési hibák nála, ami nem csoda. Az utolsó helyzeténél iszonyatosan peches, kettétörte majdnem a kapufát.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!