Keresés

Részletes keresés

Levike Creative Commons License 2001.03.01 0 0 17
Arrol nem is beszelve, hogy a Savatage jobb mint a Megadeth.. :)

Levi

Littleshoe Creative Commons License 2001.03.01 0 0 16
Zak a hivatalos közlemény szerint azért lépett ki, mert megszületett '97 decemberében a kislánya, Cassidy Noel, és nem telefonos apuka szeretne lenni, hanem látni akarja, ahogy a poronty cseperedik, satöbbi. Szóval magánéletre hivatkozott és otthagyta a bandát... De még mindig szimpatikusabb ez a verzió (amit amúgy is megkérdőjelezek...), mint Al kiválása, aki valószínűleg csak a pénz, hírnév, siker miatt ment át a Megadethbe... :(( Pont akkor, amikor elkezdődtek a felvételek. És eleinte ugye úgy volt, hogy csak az x turnén segíti ki Dave Mustaine-t és csapatát, aztán meg hirtelen ottragadt... Gusztustalan, nekem '97-ben amúgy is irtó ellenszenves volt a viselkedése, bár szerintem én voltam azon ritka emberek egyike, akivel nem volt bunyec...
Előzmény: Nogo (13)
Littleshoe Creative Commons License 2001.03.01 0 0 15
Szasz CD!
Én nem tudok pontos megjelenési dátumot, de azt tudom, hogy kaptál egy választ a találós kérdésre, és az nem helyes, mert ez nem a Believe-ből volt részlet, hanem az 1994-es Handful of Rain-ről volt az utolsó szám, az Alone You Breathe. Azért gondolhatja mindenki hirtelen, hogy ez Believe, mert a HoR ugye Criss Oliva emlékére készült, Crissnek pedig a már említett Street-es dal volt a kedvence, azért a srácok megírták az AYB-et, ami a fenti okból kifolyólag tartalmazott utalásokat (szövegrészletet és dallamokat) a Believe-ből. Ennyi. :) A Savatage pedig nekem is nagy kedvencem, imádom őket, a koncert életem egyik legnagyobb élménye volt, satöbbi... :)
Előzmény: ControlDenied (10)
Nogo Creative Commons License 2001.03.01 0 0 14
Bocs, a Streets 1991-es.
Előzmény: Nogo (13)
Nogo Creative Commons License 2001.03.01 0 0 13
Így tudom: Jon Oliva és öccse, Criss voltak az alapítók, Jon a Streets albumon (1993) énekelt önállóan utoljára, utána jött Zak (Edge of Thorns). Továbbra is tagja maradt az együttesnek Jon, sőt a dalokat is ő írta Paul O'neillel. A Dead Winter Dead-en és a Wake of Magellan-ot 2-2 számot ő énekelt, a koncerteken is részt vett, de a szólóénekes, frontember Zak maradt. Egészen mostanáig, mert sajnos kilépett. Az új albumot teljes egészében Oliva énekli, de nyilván keresnek szólóénekest a koncertek miatt. Kíváncsi vagyok, találnak-e Zakariást póltó hangot.

Miért is lépett ki Zak? Tudja valaki?

Előzmény: Levike (12)
Levike Creative Commons License 2001.03.01 0 0 12
Hali ! :)

Azt mondja mar meg nekem valaki legyszi, hogy akkor most melyik albumon ki enekel ?
Tehat eloszor volt Oliva, es utana Zak, nem ?
A Gutter Ballet-en Oliva enekel, ugyi ? :)
Szoval, eloszor Oliva, aztan Zak, es most megint Oliva, vagy mi ? :)

Levi

Nogo Creative Commons License 2001.03.01 0 0 11
Believe. Csodálatos dal, 97-ben a koncerten Oliva elénekelte. Majd sírva fakadtam.
ControlDenied Creative Commons License 2001.03.01 0 0 10
Udv mindenkinek!

En akartam megnyitni ezt a topicot! :)
Kedvenc zenekarom a SAVATAGE, a legmeghatarozobb elmeny az eletemben. Szamaikat mind magamenak erzem, egy vagyok veluk. Minden almom, hogy egyszer olyan szamokat jatszak, amiket Ok irtak (mar elkezdtem dolgozni ezen :). Nem is tudok hirtelen mit irni. Talan csak annyit, hogy rohanok a boltba megvenni az uj CD-t, amint megjelenik. Tudtok pontos datumot?

sziasztok,

CoDe(X)

ps. talalos kerdes:

"Tomorrow and after
You tell me what am I to do
I stand here believing
That in the dark there is a clue
I am the way, I am the light
I am the dark inside the night
I hear your hopes, I feel your dreams
And in the dark I hear your screams"

Nogo Creative Commons License 2001.02.28 0 0 9
Zaknak valóban jobb hangja volt, nagy kár hogy kilépett. Bruce Dickinson kaliber volt. Koncerten is mindent kiénekelt, ráadásul nagyon szimpatikus srác is volt. Olivának én az orgánumát birom, már ahogy megszólal, az fantasztikus, meg az az átélés. A régi lemezeken viszont akkora teljesítményt nyújtott, ami elképesztő. Viszont ezt nagyon extrém énektechnikával csinálta, túlhajszolta a hangszálait.
Előzmény: BahnScorper (7)
Littleshoe Creative Commons License 2001.02.28 0 0 8
Áh, persze, én is, nem is erről van szó, de nekem ez a dupla-turné egy kicsit pénzszagúnak tűnt...
Zaknak pedig tényleg jobb a hangja, mint Jon-nak, pláne, hogy Oliva papa már el is itta nagyrészét, mindenesetre nekem mindkettő pótolhatatlannak tűnik. Azért kíváncsi leszek, ki jön majd Zaky és Al helyére a turné idejére... :) Tipp?
Előzmény: BahnScorper (7)
BahnScorper Creative Commons License 2001.02.28 0 0 7
Ja. Szerintem a komolyzenészeket könnyebben össze lehetne szedni a helyi zenekarokból, hiszen csak kottát kell nekik adni, és játsszanak. Csak ugye a nagy dilemma, hogy akkor csak Sava, vagy TSO, ha zenekart is állítanak maguk mögé... én spec. mindkettőt szivesen látnám...

A nagy valószínűséggel majd felmerülő Zak vagy Jon kérdésről annyit, hogy Zaknak jobb a hangja, Jon viszont a kieső tudást beleéléssel helyettesíti - igaz ez ment rá annyira a hangszálaira, hogy Zak-et bevették... talán megszokás kérdése is...

Előzmény: Littleshoe (6)
Littleshoe Creative Commons License 2001.02.28 0 0 6
Sziasztok!
Eccer úgy mutattak be egy hölgynek, hogy én vagyok ".... (ez a lakóhelyemet jelöli; ha megengeditek, marad az inkognitóm... :)) legnagyobb Savatage-fanatikusa". :) Mindenesetre ha nem is A legnagyobb, de az egyik, az biztos. Szóval örültem, hogy megjelent a topic. A tagcseréknek már kevésbé. Nekem Zaky-Vaky volt A Savatage énekese, hiába tudom, hogy nem ő volt az első és egyetlen. Valahogy mégis, nagyon szerettem a hangját. Aztán bekavart a család. Érthető. Csak megkérdőjelezném azt a verziót, amit közzétesznek.... És ami szúrta még egy kicsit a szemem, az a tavalyi TSO-turné volt, a maga szimultán futó két részével. Emlékszem rá, 1997-ben még azt mondta Jon, hogy túl sok embert igényelne a TSO-album (akkor még csak egy volt) színpadra állítása. Most meg annyi zenész jött össze, hogy elegen voltak egyszerre két turné lebonyolításához is... Semmi gond, csak esz a penész, hogy miért is nem képesek az ilyen bulik hozzánk is eljutni. :) És a Savatage mindennek tetejében a Fates Warning-gal fog turnéra indulni április közepe táján az Egyesült Államokban.... Szemétség, nem? :)
BahnScorper Creative Commons License 2001.02.28 0 0 5
Én még nem szerváltam be, de a szövegek, és a koncepció alapján igencsak a Dead Winter Dead ugrott be. Ha viszont van olyan jó, akkor no problemo...
Előzmény: Ayreon (4)
Ayreon Creative Commons License 2001.02.27 0 0 4
Korrekt az új lemez a maga 63 percével, de nem dobtam hanyatt magam tőle. Talán még egy kicsit hallgatnom kell. Nem érzem benne a Mountain King elsöprő dinamizmusát, pedig ezzel példálóztak a reklámokban...de azért félreértés ne essék jó ez az album!
Előzmény: Nogo (3)
Nogo Creative Commons License 2001.02.27 0 0 3
Dilemma: az új album már fent van a Napsteren. Szedjem le, vagy várjam meg, míg itthon megjelenik? Savát nem szívesen lopok, de megesz a kíváncsiság...
Levike Creative Commons License 2001.02.27 0 0 2
Bizony nem nulla... :) Bar azt mindig elfelejtem, hogy melyik albumon ki enekel.. :)
A When the Crowds megvan videoklip formaban is.. :) 80as evek rulz.

Levi

Előzmény: Nogo (1)
Nogo Creative Commons License 2001.02.27 0 0 1
A Savatage nem nulla! Jon Oliva a Legnagyobb Hang. Ilyen adottságokkal rendelkező, ennyire szívből énekelő ember nincs mégegy.
Én az E-klubos koncerten ismertem meg a zenekart. Az egyetlen koncert, amire úgy mentem ki, hogy nem tudom mire megyek, de jókat hallottam róla. Hihetetlen élmény volt! Fantasztikus! Az a kánon! Csak pisligtunk, hogy ilyen létezhet.
Azóta persze már megvan az albumok nagy része.
Kedvenc dalom a When The Crowds Are Gone.

Majd még írok.
Üdv!

holdkölyök Creative Commons License 2001.02.27 0 0 0
basszus, 0-zni sincs kedvem má!
Előzmény: BahnScorper (-)
BahnScorper Creative Commons License 2001.02.27 0 0 topiknyitó
Itt az idő végre, hogy az Oliva testvérek, Paul O Neill, és a többiek produkcióinak is álljon itt egy topic - többek között a Poets And Madman és a tagcserék kapcsán is. Természetesen Trans-Siberian Orchestra és Dr. Butcher is welcome itten. Akkor hát LIGHTS OUT!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!