Keresés

Részletes keresés

*Steve Creative Commons License 2018.06.02 0 0 16628

Csendre ??? Akkor minek  van ha nem jelezhet? Ez a dolga az egyik közt, pl csalàdtag is .Hogy lehet összemosni azzal amit írtam? Ha úszítottam volna a kutyàt akkor igen ...A kutyatartàsnak is vannak szabàlyai mint a tàrsas együttèlèsnek. Szvsz ha a szomszèd vagy valamelyik csalàdtagja zajong akkor sz normàlis hogy gogod a làbast azt nyakonöntöd? Szerintem nem.

Előzmény: költekező (16627)
költekező Creative Commons License 2018.06.02 0 0 16627

Most volt épp a tvben hogy 1 idős asszonyt aki krumplit szedett a kertben és megtámadta a kutya, meghalt és az ebtulajt 4 milla kártérítésre kötelezték.

És olyat is hallani hogy a saját kisgyereket támadta meg az állat.

Amúgy elviselhető szomszéd csendre neveli a kutyáját.

Előzmény: *Steve (16623)
*Steve Creative Commons License 2018.06.02 0 0 16626

Szóltam a jegyzőnek .De magyar valósàg bizonyítsam .Illetve az hogy a kutyàt absjgatja de mivel a gyereket is leöntötte nah az màr büntetőjogi tètel.

Előzmény: bakibaby (16624)
bakibaby Creative Commons License 2018.06.02 0 0 16624

Feljelentetted?

Előzmény: *Steve (16623)
*Steve Creative Commons License 2018.06.02 0 0 16623

Pont ilyen az a szomszèdom akivel nem vagyok jóba. Ha ugattak a kutyàim fogta kis piros làbast viz bele azt meglocsolta őket azt egyszer úgy sikerült hogy a 2 èves ott jàtszó fiamat is lelocsolta. Mikor szóltam neki azt mondta hogy mi bajuk lesz egy kis hidegviztől? Akkor bezzeg nèzett mikor a kutyàm mikor mègegyszer locsolni akart ès ott volt a gyerek akkor kiàntotta a làbost a kezèből.Hozzàteszem a kutya bull ès staff keverèk ès 60 kiló ha akarnà szètkapnà az öregasszonyt.De mint sokszor kiderült több esze van annàl... Az öreglànynak megmondtam hogy àllatkinzàsèrt  feljelentem

Előzmény: Kováccss (16621)
özvi Creative Commons License 2018.06.02 0 0 16622

Most vagy 40+, vagyis 2000ben még 30 alatti.

Egyik fiatal rokonom, most ennyi idős, kamionozik, 3 kor kel, 4től pakol és utána az utakat rója,késő délutánig.

Néha szombaton is . Vasárnap alszik.

Tőle a házban mindenki azt csinál amit akar.

Te mit melóztál ?

Előzmény: Kováccss (16621)
Kováccss Creative Commons License 2018.06.01 -1 0 16621

Ha a barmokat véditek, akkor ti is olyanok vagytok, mint ők. Ha itt laknátok, nektek is szólnék ezért-azért.

1999-től 2004-ig is hamuzott, már 2004-ben is, aztán 2006-ig, és 2008-ig is napi 20 szál cigitől szépen látszott a 15m hosszú és 5-10 cm széles hamucsík a földön végig. Kár hogy nem fényképeztem le.

Ha a neje, aki sosem dohányzott, nem engedte a barmot a lakásban dohányozni, akkor én miért tűrtem volna el, hogy az orrom alá füstöljön minden nap, meg telehamuzza az udvart???

Előzmény: *Steve (16619)
*Steve Creative Commons License 2018.06.01 0 1 16619

Akàrhogy ìrod de az az èrzèsem te vagy renitems abban a közössègben .Napi 10 centi szèlesen 15 mèter hosszan 20 szàl cigitől lehetetlen hamuzni

Előzmény: Kováccss (16618)
Kováccss Creative Commons License 2018.06.01 -1 0 16618

Nem tudjátok miről beszéltek. Minden ember alapvetően gonosz, elég 1 kis dolog, és máris megmutatkozik a valódi énje. Csak akkor marad meg a látszólag normális viselkedésük, ha semmiért nem szólok neki, és semmi olyat nem csinálok, amiért ő szólna nekem, de ez ugye lehetetlen, mert mindenkinek alapból az a hozzáállása, hogy nekik mindent szabad. Amikor a normálisabb énjük működik, nem mondják meg az igazat, hogy pl. mit gondolnak rólam, a hátam mögött másoknak mást mondanak, mint a szemembe. Tudom, mert többször hallottam. Ahhoz, hogy ezt őszintén elmondják, össze kell vesznem velük. Szomorú.

Nehogy azt próbáljátok meg megmagyarázni, hogy az normális viselkedés, ha valaki az ideköltözésétől kezdve végig az összes többi lakás elé hamuzik, az emeleti függőfolyosó teljes hosszában végig járkálva (pedig a folyosó végén lakott!), hogy 15m-es és 10 cm széles szürke hamucsík legyen a földön végig a lakások előtt, a virágoskertben is, a lépcsőn is. Ezt tette az akkor 65-70 éves öreg, akiről az előzőben írtam. Ez volt az, amit 7 éve minden nap csinált 1999-2006-ig, amikor 2006-ban szóltam neki. Naponta min. 20 szál cigit a függőfolyosón szívott el, mert a lakásban nem dohányozhatott, a neje nem dohányzik. 20×365×7=51100 szál cigi. Plusz még a 2006-8-ig elszívott adag. Amikor 2008-ban leszokott a bagóról (nem miattam), több év telt el, mire a szél és az eső eltüntette a hamucsíkot. Amikor ezért szóltam neki, meg hogy a füst bejön a lakásomba, azt akarta megmagyarázni, hogy teljesen normális dolog, hogy az összes lakót mérgezi a füsttel és a hamuval, azaz a súlyosan mérgező szokásával. Sőt, még ő háborodott fel, hogy hogyan merek ezért szólni neki! Eszébe sem volt hamutálat használni, de a csikket nem dobálta szét. Szerinte ő ezt megtehette, mert egész életében tanár volt, és mert a ház főnökének képzeli magát. Ez van mindig, bárkinek bármiért szólok. Ezen nincs mit magyarázni, se szépíteni. Csak 1 példa volt. Ezt szorozzátok be 20-szal. Nem vagyok 60+ éves, csak 40+. A nyelvével kellett volna felnyalatnom a hamut! Aztán magyarázhatta volna, hogy a hamu mennyire JAVÍTOTT az egészségi állapotán, mert mindenki tudja, hogy a cigihamu a legjobb dolog, amit valaki ehet, jobb, mint a vitaminok.

Nem muszáj hogy az itt lakók segítsenek nekem dolgokban, csak tartsák be a szabályzatot. Ha nem segítenek, legalább ne ártsanak. Ha már barátokat nem találhatok, legalább ellenségeim ne legyenek. De ezt se tudom elérni. Sosem tudtam úgy viselkedni, hogy figyelmen kívül hagyom a körülöttem élők negatív dolgait, csak azért, hogy mindenkivel jóban legyek. Nem éri meg.

Gabiiiiii Creative Commons License 2018.06.01 0 1 16617

igy van...es ugye nem esett le a karikagyuru az ujjadrol neked sem normal hangnemben kerni:)

es mennyivel jobb ez a legkor a hetkoznapokra nezve

a renitens szomszeddokkal kapcsolatban altalaban ez nem mukodik,de par kedves szo neha csodakra kepes,erdemes elsore megprobalni es nem ellensegesen hozzaallni alapbol

Előzmény: *Steve (16616)
*Steve Creative Commons License 2018.06.01 0 1 16616

Ez nemcsak a tömbhàzra vonatkozik.Nekünk a szomszèddal egymàs mellett van az autó bejàronk.Neki van egy iveco dailyje rendszeresen hazaugrik vele de csak megàll a bejàrója előtt.De a furgon àtlóg az èn bejàromba ha mennèk valahova nem tudok kiàllni.Simàn becsöngettem ès normàlis hangnemben szóltam .Sose volt semmi gond igaz az így kialakult szokàsàt se akartam megvàltoztattni.Ha nagy pofàval megyek àt tuti hirrig lett volna..

Sőt olyan is törtènt hogy becsöngettem a pali benne volt valami melóban amúgy asztalos sűrű elnèzèsek közt kiküldte a furgon kulcsàt a felesègèvel hogy ha szèpen megkèr elàllnèk vele?

Megtettem. Azóta is jó a viszony

Előzmény: Gabiiiiii (16614)
Gabiiiiii Creative Commons License 2018.06.01 0 1 16615

abba pl belegondoltal,hogy nem mindenki nyugdijas es er ra naphosszat? Egy polcot felfurni 10 perc alatt vasarnap nem olyan nagy dolog,meg ha ellenkezik is a szabalyzattal.Nem fogok kivenni egy nap szabit abbol a kevesbol,hogy beture megfeleljek a szabalyzatnak.

Es azt se felejtsd el,hogy ok is ott laknak,nekik is vannak jogaik,hasznaljak a sajat lakasukat.Atkiabalnak a gyereknek a lakason,hogy mosson fogat,este porszivoznak,mert olyankor ernek ra,ne adj isten baratokat hivnak.Lehet ezek teged zavarnak,de nem maszkalhat egy egesz lakokozosseg labujjhegyen,mert van valaki,aki olyan marhara raer,hogy oket figyeli naphosszat.

Ha pedig valami zavar,szolj erte kulturaltan es meg az is elofordulhat,hogy egyuttmukodoek lesznek.Ha pedig nem,igy jartal

Előzmény: Kováccss (16612)
Gabiiiiii Creative Commons License 2018.06.01 0 1 16614

biztos vagy benne,hogy rendben van,hogy mindenki veled szemben kozlekedik az autopalyan?

Egy tombhazban nem feltetlen szentiras a szabalyzat.Nalunk a telken pl ugy mukodik,hogy mikor odamentunk,a tulso szomszed atjott ,hogy o most elmondja a helyi szabalyokat.Kerekedett a szemem rendesen es kikerestem az onkormanyzat szabalyzatat es kitettem a kapura.Azota valamiert mindig szombaton az alvasidejeben tamad kedvem fuvet nyirni,mert a helíi rendelet szerint megtehetem.

Ellenben a masik szomszeddal ugy mukodik,hogy,mikor megengedett is,szol,vagy szolok,hogy ledolnek egy kicsit,megtenne-e,hogy kesobb fejezi be a funyirast vagy ugyanezt forditva. Es mit ad isten,mukodik..A normalis kommunikacio tobbet er minden hulye szabalyzatnal szerintem.

Ha valaki hibat akar keresni,talalni is fog,de mivel ossze vagyunk zarva,az elso lepes mindig,hogy en ugy allok masokhoz,ahogy en is szeretnem,ha hozzam allnanak.Ha nem mukodik a legnagyobb joindulat mellett sem,az persze mas,de elsore erdemes kiprobalni.Tobbsegeben mukodik es nem kell az egesz eletemet egy gyulolkodo kozossegben leelni.

Az emberek tobbsege nem gonosz alapvetoen,egy kedves gesztustol megtorik a jeg es elojon a kedvesebbik enje.

Egesz mas olyan kozossegben elni,ahol at tudok szaladni,ha elfogyott a vanilias cukor,vagy megkerni valakit,locsolja a viragjaimat,ha elutazom.Es ugyanigy forditva is.Nem nagy dolgok,de meghatarozzak a mindennapi kozerzetet.

Vegtelenul sajnaltramelto a hozzaallasod,de ne kizarolag masokat hibaztass azert,hogy igy alakult,jo melyen nezz magadba is

Sobri Józska Creative Commons License 2018.06.01 0 1 16613

Csak nem állom meg, hogy ne kommenteljem...

"A nyugdíjas, akkor 65-70 közötti ember segített nekem behozni azt a nagy és nehéz tárgyat, amit ki akart dobni, nekem még jó volt. Nem kértem hogy ő cipelje! Ketten behoztuk a lakásomba..."

Kérdés: Mivel viszonoztad a szívességét? Azzal, hogy az orra alá dörgöltél valamit, ami neked nem tetszett?

Az én megfigyelésem szerint általában minden társasházban van egy olyan személy, aki örmester/házmester/térfigyelő kamera egy személyben. Általában ez egy nyugdíjas korabeli személy, akinek rengeteg ideje van. - A statisztikák szerint Nő, mert a férfiak hamarabb elmennek. - Nem rossz ez és nem árt vele jóban lenni. Én mikor hazértem, szántam rá öt-tíz percet, megtiszteltem a figyelmemmel és máris mindent tudtam, ami távolétemben a házban, vagy a környéken történt. :)

Bár az a tény, hogy valaki régebb óta a társasház lakója még ugyanolyan jogai vannak, mint az új beköltözöttnek, de valahogy a gyakorlatban és a normák szerint, aki régebb óta lakó, úgymond kiváltságosnak érzi magát és ezeket a "jogoknak" hangot is ad.

Nem tudom mennyi idős vagy, de nyugi, jó uton haladsz a poszt betöltése felé, csak még az emberi kapcsolataidon van némi csiszolni való...

Kováccss Creative Commons License 2018.06.01 -1 1 16612

Amikor ideköltöztem, mindenkivel jóban akartam lenni, ami sikerült is. Jól elbeszélgettem mindenkivel, kis dolgokat adtak nekem, söprögettem az udvart, dúrtam a havat, stb., mindezeket szólás nélkül. A nyugdíjas, akkor 65-70 közötti ember segített nekem behozni azt a nagy és nehéz tárgyat, amit ki akart dobni, nekem még jó volt. Nem kértem hogy ő cipelje! Ketten behoztuk a lakásomba. Tőlem senki se kért semmit kölcsön, vagy csak úgy hogy adjam oda, mert megvolt mindenük. Nekem nem volt kidobandó lomom, ami kellhetett volna bárkinek. Ahogy szóltam a nehéz tárgy cipelő öregnek, hogy ne csináljon valamit, amit nem lehet, mindjárt megváltozott a viselkedése. Egyből ellenem fordult, hogy hogyan merek ÉN szólni ezért. Innentől nem segített többet semmiben, és nem is köszönünk egymásnak. Kiderült hogy ő azt képzeli magáról, hogy a ház és a lakók főnöke, hogy a lakók beleegyezése nélkül dönthet dolgokról, meg intézkedhet a közös képviselővel. Meg főleg azt, hogy bármit megtehet büntetlenül. 7 éve ott lakott már, én meg 2 éve, mire szóltam neki arról a dologról! 7 éve csinálta ezt minden nap! Soha senki nem szólt neki erről, pedig mindenkit zavart! Inkább mindenki megőrizte a jó kapcsolatot az öreggel, minthogy szóltak volna neki ezért. Nem értem ezt a viselkedést, hogy miért tűr el mindenki mindent mindenkinek, miért nem mernek összeveszni senkivel. Azért kell nekem szólnom mindenért, mert mások nem teszik. Azóta a lakások 60%-ában mások laknak, és a helyzet még rosszabb lett, az összes ideköltözővel összevesztem, mert szarnak a szabályokra. Nekik se szólt senki semmiért, az öreg se, inkább az öreg összebarátkozott mindenkivel, és ellenem uszította őket, pedig az öreg életkora már 8-assal kezdődik.

Mi az értelme az ezen a bolygón élő már majdnem 8 milliárd embernek, ha 1 embert nem találok, aki önzetlenül segítene nekem dolgokban, meg akiben rendesen meg lehet bízni? Meg 1 embert, aki legalább az alapvető emberi és társasházi dolgok szerint élne, mégpedig önként, szólás nélkül? Alapból nem zajong, nem füstöl az orrom alá, nem avatkozik bele az életembe, hanem önzetlenül segít? Sőt velem összefog, és közösen lépünk fel a viselkedni nem AKARÓKKAL szemben. Tudna mindenki normálisan viselkedni, csak nem AKARNAK. Most is komolyan vennének engem a házban a barmok, ha lenne még min. 1 ember, akit zavarnak ezek, és merne tenni ellene. Vagy legalább 1 olyan ember lenne a házban, akinek ha szólok valamiért, elnézést kér, és abbahagyja ezt összeveszés nélkül. Nálam nem megy ez az egymásnak kölcsönösen elnézünk mindent hozzáállás, mert én nem zajongok, dohányzok, stb., így nem nyerek semmit azzal, ha tűrök, inkább káromra van. Sőt mostmár ha zajonganék, stb., engem jelentenének fel, mert már nincs mit veszíteniük, mindenkivel összevesztem.

Airbag. Creative Commons License 2018.05.31 0 2 16610

:-)

Gabiiiiii Creative Commons License 2018.05.31 0 2 16608

hiaba foglalod te szabalyzatba pl,hogy a hazban nem lehet kutyat tartani,a torveny ezt felulirja,te a fejed tetejere allhatsz es sokat ugralsz,meg be is perelnek es garantaltan nyerni fognak.Kell ez neked?

Előzmény: Kováccss (16590)
özvi Creative Commons License 2018.05.31 0 2 16607

Sztem keveritek a bajt a szívességgel.

Én is leestem a létrán és a szomszéd észre se vette, de ez nem az ő hibája, nem látott meg.

Én pedig szerencsésen elbicegtem a telefonhoz és azt hívtam akit kellett.

Előzmény: *Steve (16603)
*Steve Creative Commons License 2018.05.31 0 2 16606

Komolyabb segítsèget mièrt is a szomszèdtól vàrsz? Vannak bizonyos hatàrok pl.a kölcsönkèrèssel úgy elhajtanàlak hogy vissza se talàlsz. 

Előzmény: Kováccss (16604)
Amanita muscaria Creative Commons License 2018.05.31 0 2 16605

Érdekes hozzáállás a világhoz. :)

Tudod, amilyen az adjonisten, olyan a ....

Bárhol laktam, mindenki zajolt, vendégeket fogadott, porszívózott, főzött - néha egész jó illatok voltak a lépcsőházban :) - , vagy éppen dohányzott.

Most kertesben, hétvégén fűnyírás, flex, kalapálás, kutyaugatás, stb.

Engem nem zavar, mert ezeket én is szoktam művelni és toleráljuk egymásnak.

Segítségnyújtás.

Emlékszem mikor csőtörés volt az egész lépcsőház segített elhárítani a kárt, megszüntetni a hibát bárhol is volt.

Vagy mikor költözött a szomszédom segítettem neki pakolni, viszonzásul ő is segített nekem, vagy áthozott egy tányér sütit és még lehetne sorolni az oda - vissza szivességeket.

Persze 100+ kölcsönhöz azért több év és sokszor bizonyított bizalom szükséges.

Nem vagyunk egyformák. :)

Előzmény: Kováccss (16604)
Kováccss Creative Commons License 2018.05.30 -2 0 16604

Pont azért nem tudom megoldani az itt megírt, és sok más problémámat sem, mert senkire sem lehet számítani. Mindent nekem kell elintéznem, megoldanom, vagy nem lesz elintézve, megoldva. Sosem lehetett senkire számítani, ezért nincsenek barátaim, a megmaradt rokonaim is barmok. Szomszédokhoz szaladni? Mindenkitől úgy fordulok fel, ahogy akarok. Mindenki elvan a házban, egymásnak segítenek kisebb dolgokban, ennyi. Ha jóban lennék mindenkivel, akkor se számíthatnék komolyabb segítségre. Csak azért nem tűrök el mindenkinek mindent, hogy apró segítségeket kapjak, amivel nem megyek sokra. Senki nem adna 100+e-et kölcsön, nem hozna el semmit a kocsiján nekem, hogy ne kelljen szállítási költséget fizetnem, ha veszek pl. új ágyat, hűtőszekrényt, stb.. Ezek a komolyabb segítségek. Akkor meg minek itt a sok szomszéd? Csak káromra vannak, semmi hasznuk. Ilyeneket most se csinálnak egymásnak.

*Steve Creative Commons License 2018.05.30 0 1 16603

A sajàt szomszèdaimmal jóban vagyok kivève 1 et. Most voltam kórhàzban segitettek a felesègemnek bevàsárolni meg fűvet nyírni stb.

Előzmény: özvi (16601)
*Steve Creative Commons License 2018.05.30 0 1 16602

Hozzàm jöttek pl csőtörès nincs àram,szerejem meg a mosógèpet,porszivót,csapot stb(àllitsam be a tvt a mobiltelefont)

Mikor leestem a terasz tetőről a szomszèd hivta a mentőket.

Előzmény: özvi (16601)
özvi Creative Commons License 2018.05.30 0 1 16601

Milyen baj esetén fordulnál a szomszédhoz?

Előzmény: *Steve (16600)
*Steve Creative Commons License 2018.05.30 0 1 16600

Kène venned egy búràt vàkumszivattyúval

.Azèrt az èrdekelne ha szarban vagy nem Te fogsz először a zajongó szomszèdokhoz szaladni? Van 35 èv tàrsashàzban lalàs tapasztalatom.Ugye nem gondoltad komolyan hogy mindenki hülye aki a környezetedben èl csak Te vagy repülőgèp? Kezeltesd magad

Előzmény: Kováccss (16597)
özvi Creative Commons License 2018.05.30 0 0 16599

Nekem is elég jó a hallásom, de ha elfogadható hangerővel tvzek, akkor semmit nem hallok a szomszédból.

Ilyenkor ha csendben netezek, akkor igen.

Előzmény: Kováccss (16598)
Kováccss Creative Commons License 2018.05.30 0 0 16598

Nem fogok lesüllyedni a barom lakók szintjére. A viszont zajongással ezt tenném. A nap nagy részében megy nálam halkan a webrádió, vagy a TV, ezzel nem zavarok senkit, de mellette még sokminden behallatszik.

Előzmény: özvi (16596)
Kováccss Creative Commons License 2018.05.30 -2 0 16597

Ezt írod, mert te is azok közé tartozol, aki szarik mindenre, biztosan rád is mérgesek már páran. Keress rá a neten, tele van olyan fórumokkal, beírásokkal, hogy az országban majdnem minden társasházban vannak többen, akik miatt a többiek nem tudnak nyugodtan élni.

Nem nekem kell megváltoznom, hanem a többieknek. Én haladok jó irányba, a többiek mennek szembe a szabályokkal. Az egész világ kifordult magából, a rossz lett a jó, a jó lett a rossz. Ezért tart itt a világ, meg ezért vannak ilyen állapotok az országban is. Az országban a költözések elég nagy része pont azért van, mert az emberek menekülnek a barom szomszédoktól, mert ők se tudnak szót érteni velük. De hiába költöznek bárhová, mindenütt ilyenek az emberek. Ha főleg 8-12 órában dolgozók laknak ott, akkor a melóból hazaérve van zajongás órákig, meg hétvégén. Ha nyugdíjasokkal van tele a ház, akkor mivel egész nap otthon vannak, azért zajonganak, nagyot hallanak, ordíttatják a TV-t, stb..

Előzmény: Sobri Józska (16595)
özvi Creative Commons License 2018.05.30 0 0 16596

Miért nem megoldás ha zajongsz?

Csak annyira, hogy ne halld amit nem akarsz.

Ha teljes csendben vagy akkor szinte fülelsz, hogy mérgess lehess,

Előzmény: Kováccss (16591)
Sobri Józska Creative Commons License 2018.05.30 -1 1 16595

Sajnálom, hogy így látod a dolgokat. (A válaszból ítélve a baj az, hogy ezen nem is akarsz változtatni...)

Egyébként erről egy klasszikus vicc jut az eszembe...

Egy gépkocsi vezető cikkcakkban száguld a sztrádán és közben hallgatja a rádióból a híreket.

- Bemondónő: Nagyon vígyázzanak az autópályán! Egy őrült szembe hajt a forgalommal!

- Sofőr: Mit egy!! MIND!!!

Előzmény: Kováccss (16592)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!