Mindegyik Hitchcock film fantasztikusan jó!!! és kihagyhatatlan! egyébként ha visszalapozol a fórumon 3-4 oldalt akkor találsz linkeket a jamaica fogadóra. onnan letöltheted divx formátumban és megnézheted, ha tetszik megveszed, ha nem, legalább láttál egy filmet, amivel Hitchcock lezárta angliai korszakát.
Az biztos, hogy sok lehetőségből mindenki tud választani. De én eddig most pont e miatt megnéztem jó sok feliratos Hitchcock filmet és amikor elkezdtem nézni a kötelet magyarul, hát majdnem bezártam annyira furcsa volt. Nem tudtam koncentrálni a filmre csak a hangokra.
pl. Psycho, Madarak, Gyilkosság telefonhívásra, régi, a 80-as években készült klasszikus Pannónia Filmstúdiós szinkronjuk van. A Gyilkosság telefonhívásra pl. nagyon-nagyon élvezetes szinkronnal, nagyon jók a párbeszédek, részben - minden színpadi mű feldolgozás - arra épül a film.
Másrészt a DVD egyik nagy előnye (lenne), hogy több hangsáv is ráfér technikailag. Az eredeti hangsáv mellé pl.a magyar. Aki akarja, magyarul hallgatja, aki akarja angolul...
írd meg a címed, - vagy Bp-en személyesen is lehet - eljuttatokhozzád egy nem DivX-es, agyontömörített felvételt. (esetleg átküldök előtte egy hangpróbát!)
Köszi, Gertev !! Amiket írtál, azok amúgyis főleg a fehérrel kapcsolatosak , ezekhez a képarányokhoz nem értek...a lényeg, hogy minél kisebb legyen a fekete csík..:)
Igen, jókat! Szinkron NINCS az Universal két dobozán (fekete és a fehér) és a Warner-esen sem! Egyedül a Cinetel Hitchcock kiadványain (angliai korszak filmjei) van szinkron. Illetve - egy-két kivételt leszámítva - az extrákon csak angol felirat van! A Madarak, a MArnie és a Szakadt függöny sajnos csak 4:3-as tv képarányú. A Topáz teljes képernyősen is tartalmaz minden képinformációt, a Gyilkosság telefonhívásra pedig az eredeti 4:3-ról lett anamorf szélesvásznú! Ennyit a negatívumokról.
Ezen kívül csak jótkat lehet mondani a kiadványokról.
ÉRtem, köszi :D Ma elhoztam a Strangers on a traint meg a North by northwest-et és nagyon tetszettek. A nbnw-nek talán a legvége volt érdekes, de egyébként nagyon tetszett. A strangers on a train is nagyon jó volt, a színészek főleg. A North by northwest dvd-jén van egy doku film (ha valaki nem tudná :) ) amit Eva Marie Saint vezet az is jó volt, de a dupla lemezes strangers on a train extráit még nem volt időm megnézni.
Szerintem a legrosszabb Hitchcock-film a Bajok Harry-vel. Azt egyszerűen képtelen voltam végignézni. A Családi összeesküvés szerintem nem rossz, legalábbis nekem tetszett, amikor vagy egy éve (tán több is) egyszer adták a tévében.
Tegnap megnéztem a Családi összesküvést, tetszett. Azt hallottam ez a legrosszabb Hitchcock film, pedig nem rossz. Különösen a vége tetszett, amikor Barbara Harris kacsint egyet ránk, olyan mintha Hitchcock kacsintana. :) Ma a Tébolyt néztem meg, ez is nagyon tetszett, tényleg jó. :) Megrendeltem A North by Northwest-et és a Strangers on a train-t is.