Keresés

Részletes keresés

MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.16 0 0 268
Idess!
Te ezt tudtad?
Az államvizsgázóknak "2006. április 24. és május 8. között át kell vennie az abszolutórium kiállításához szükséges nyomtatványt"...

És átvetted? :)
Előzmény: *Albatrosz* (267)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.11 0 0 267
Én a másik szakom államvizsgájával küzdök, a törit később tapasztalom majd meg. Az viszont általános, hogy beosztanak egy meghatározott időpontra, és nem kapsz erről értesítést, hanem Neked kell utánajárnod. (Jövő hétfőtől már esélyes, hogy megtalálod a faliújságokon, ha jól emlékszem, a 2. emeleten ki szokták tenni, de biztos felkerül a Madárka által említett honlapra is). Állítólag a töris államvizsgák jún. 23.-ig lezárulnak, de ezt ne vedd készpénznek. Hogy mikor kezdődnek, azt nem tudom, angolon máj. 30.-jún. vége között folyamatosan zajlanak.
Előzmény: morbiczer (265)
Mad árka Creative Commons License 2006.05.10 0 0 266
Nem fogsz kapni tudtommal, legalábbis eddig nem hallottam ilyenről. De ne legyen inkább igazam. Albatrosz fog írni, ő most saját bőrén éli épp ezt meg, biztos többet is tud erről mondani.

Töri fórumhoz ezt ajánlom: http://tortenelemszak.elte.hu
Ezen időpontok is lesznek.
Előzmény: morbiczer (265)
morbiczer Creative Commons License 2006.05.10 0 0 265

Sziasztok!

Én az elmúlt 3-4 évben kis túlzással csak akkor voltam az egyetemen, amikor leadtam a kész diplomámat, úgyhogy nem tudok semmiről semmit.

Fogok valami hivatalos értesítést kapni, hogy mikor van az államvizsga, diplomavédés stb., vagy ennek nekem kell utánajárni az egyetemen? Ha igen, akkor hol? Nagyjából mikorra várhatók ezek a dolgok? Június, esetleg júliusba is átcsúszhat? Egyáltalán, lehet választani időpontok közül, vagy beosztanak valamikorra, oszt' jónapot?

Történelem szak, ha számítana.

Meg különben is, nincs itt véletlenül valaki, akinek van történelem szakos államvizsgás élménye, tapasztalata? Van valami töriszakos internetes fórum? 

Köszi. És ne pánikoljatok, az igazán nagy kicseszések majd csak a munka világában várnak rátok. :)

*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.08 0 0 264

"Valószínű?" "Végleges döntés augusztusban?" Hát menjenek a francba. Akkor mégis mikor és minek alapján döntsön az ember???

Az a helyzet, hogy engem most a szakos tételek jobban izgatnak, mint a módszertan, ti. abból nincs egy darab sem kidolgozva.:-/ A módszertanosakat pedig elkunyiztam egy barátnőmtől.

Előzmény: MissEarnshaw (263)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.08 0 0 263
Nem is tudom...

Lehet, hogy a BTK-n nem gáz, a másik szakom pszicho (amit 2001-ben kezdtem), tehát PPK, ott egy tanárunk mesélte, hogy most épp hogy is állunk - órán, mivel megkérdeztük tőle, mit tud az ügyről...

Azt mondta végleleges döntés valszeg augusztusban lesz, addig semmi biztos nincs, de VALÓSZÍNŰ, hogy átpakolnak kreditessé, ha nem abszolválunk most.
Előzmény: Mad árka (262)
Mad árka Creative Commons License 2006.05.07 0 0 262
Én úgy tudom, hogy még 2 félév hagyományos rendszer szerint megy. A TO-nak sem érdeke, hogy a káoszt egy átszámítási mizériával növelje... Én is régi rendszeres vagyok, s aggódtam is a túlfutás miatt, de úgy néz ki, hogy elvben minden mehet a régiben.
Előzmény: MissEarnshaw (261)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.05 0 0 261
Már azok is megszívták, akik 2001-ben kezdtek...
Mondom... 2001-ben kezdtünk (utolsó nem kredites évfolyamként) és aki közülünk 2006 júniusáig nem abszolvál (azaz 10 félév alatt nem fejezi be a képzést, mert halasztott 1 / 2 / bármennyi félévet), azt átteszik kredit rendszerbe, vagyis sok tanegységet hiába végzett el, sok tanegységet pedig fel kell vennie (+ugye 120 órás gyakorlatot el kell végeznie), amik nekünk (akik talán időben végzünk) nem is kötelező...

Persze, örüljünk annak, ami most van, emiatt már nem érdemes gyomorfekélyt kapni, különbenis, igazán megszokhattuk volna már, hogy megy ez... :P

Időpontokról van híred?

Ja, a másik... Nem osztjuk fel a metodika tételeket / könyveket? Lehet, hogy írok kurzus mailt is, vagy valami, mert soha nem végzek egyedül az összes cuccal... Mit gondolsz? Annyi "egész" könyv van megadva, azokat beoszthatnánk, ki mit olvas el...
Előzmény: *Albatrosz* (260)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.03 0 0 260
Én is nagyon felháborodtam, mikor ezt megtudtam.:-((( Én 2000-ben kezdtem, úgyhogy látom ugyanezeket - pl. a szabály szerint (mert ugye ránk az kéne, hogy vonatkozzon, ami a kezdéskor érvényben volt) tényleg nem kéne nekünk külső iskolai gyak. Erre közölték kb. negyedévben, hogy bocsi, mégis. (Asszem erre gondoltál Te is.)

Én már nem dühöngök ezeken. Igyexem letudni, és a pozitív hozzáállásomat az erősíti, hogy szerencsétlen jelenlegi elsősökre gondolok: nem elég, hogy megszívták a tavalyi (néhány tárgyból kényszerből megismételt) érettségivel, most még odadörgölnek nekik egyet, hogy muszáj 5 éven belül befejezniük az egyetemet, különben átkerülnek a bolognai rendszerbe. Nyelvszakon főleg hasznos: ne menj külföldre, mert akkor itthon megszívod. ELTE. Nos, ehhez képest én még egész boldog vagyok: voltam külföldön, és ha minden igaz, hamarosan lesz diplomám (kopp-kopp), méghozzá a régi fajta.
Előzmény: MissEarnshaw (259)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.03 0 0 259
Csepp adalék...
Mi 2001-ben kezdtük a szakot. Az, aki most (tehát a 10. félévében) nem tud abszolválni és csúszik egy fél évet (teszem azt, mert egy évet külföldön töltött) annak 120 órás plusz gyakorlatot kell végeznie és egy csomó - nekünk még nem kötelező - tanegységet el kell végeznie - ráadásul forrhat az agya, mert egy rakás mindent viszont feleslegesen végzett el... Ehhez mit szólsz. Erről senki egy szót nem beszélt az elmúlt félév elejéig, senki nem figyelmeztetett, hogy vigyázz, nehogy túlcsússz, mert őrület lesz...

Nem tudom, megyek-e most a tk-ra is az államvizsga után, de tudva, mi megy itt, azt hiszem, érdemes lenne már csak brahiból is megpróbálni, hátha sikerül, mert el tudom képzelni, hogy a jövő félévben még egyszer ennyi tétel lesz. :-/
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.03 0 0 258
Köszi a jó hírt.:-)

Két különbőző időpontban kell megszenvedni a tk-s és a szakos jegyért, tehát sztem érdemes egyszerre letudni. Persze elméletileg hagyhatod jövő félévre, mert külön diplomát adnak a tanárságról meg az angol szakról.

És végezetül: igazad van. Nem nóóórmális, mint ahogy egyre kevesebb nóóórmális dolog van az ELTE-n.:-/ (De hozzá kell tennem: nemrég azon háborogtál, hogy angol tételcímekből húzol, és azt magyarul kell mondani. Hát tessék: mondhatod angolul.;-) Tudom, nem vicces...
Előzmény: MissEarnshaw (257)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.03 0 0 257
Tiszta ideg vagyok.

A tatokban jártam ma és azt mondták, a képesítővizsga nyelve nekünk ANGOL, ergo az az iszonyatborzasztó tételsor él, amit linkeltél.

Szerinted ez nóóórmális? A szakos tételsorom nincs olyan ütős, mint ez a rohadt módszertan!

Bár jelentkeztünk már tanári képesítővizsgára, szerinted az lehet, hogy most csak angolból államvizsgázom, a tanári hülyeséget meg kompakt hagyom őszre (hiszen pszichoból úgy is csak akkor államvizsgázom...)? Vagy egyáltalán... EGY alkalommal lesz az államvizsga és a tanári képesítővizsga szakmódszertani része???? (Mert ha nem, hanem mondjuk van közte 2 hét, lehet, hogy mégis most csinálom mind2-t...)

A másik - kicsit jobb hír, hogy megkérdeztem, igen - egyetlen tételt kell kidolgozni és annak a vázlatát kell vinni a képvizsga pedpszi részéhez... :)
Előzmény: *Albatrosz* (256)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.03 0 0 256

Azért ennek utána kéne kérdezni, mert vktől azt hallottam, hogy lehet, csak az "átmeneti korszakban" volt így, de előbb-utóbb a teljes tételsort kirakják. (Mellesleg egy barátnőmet így szivatták meg tavaly: előre kidolgozott tételt vitt, de mást kérdeztek tőle. Persze tudom, ez téged kevésbé érint, mert pszicho szakkal összehozod, de engem azért foglalkoztat a probléma...)

A procedúrában egyébként az is "szép", hogy az államvizsgázóknak le kell adniuk az indexüket, és áv. után is csak sokára kapják vissza. Én viszont a másik szakomon még szeretnék utána vizsgázni...

De szeretnék már túllenni rajta.

Előzmény: MissEarnshaw (255)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.01 0 0 255
Én így tudtam, igen.
Én a tehetséges gyerekek kezelését választottam, vagy valami hasonlót.... Nem emlékszem, de már ki is dolgoztam... :) Még nyáron.
Előzmény: *Albatrosz* (254)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.01 0 0 254
Mármint hogy érted, hogy egyet? Előre? Vinni kell annak az egynek a kidolgozott jegyzetét? Hm.
Előzmény: MissEarnshaw (253)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.01 0 0 253
Hát ez az. Ezt mondom. Magyarul van.
Magyar nyelven nem kérdezhetnek egy angol tételsorból, könyörgöm... :S
Hát milyen dolog már ez!
A ped-pszi résztől nem tartok, mert a másik szakom a pszicho és különben is, ott a megadott tételek közül EGYET kell kidolgozni és kész, de ez az angol most kétségbeejtett. :-/

Előzmény: *Albatrosz* (251)
morbiczer Creative Commons License 2006.05.01 0 0 252
Már két éve az államigazgatásban.
Előzmény: MissEarnshaw (245)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.05.01 0 0 251
Az egész tanári vizsga magyarul van, és nagyon bizottság-függő (mint ahogy anno a pepszi is az volt). Ha minden igaz, húzunk egy módszertanos és egy pepszis tételt (utóbbira l. http://ppk.elte.hu/tatok/temajegyzek.pdf ), mindkettőt elmondjuk, és - gondolom - szó esik a "szakdolgozat"-ról is. Én sem örülök neki, de evvan.:-(
Előzmény: MissEarnshaw (250)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.05.01 0 0 250
Te figyi...

KI VAN ZÁRVA, hogy én ebből BÁRMIT is elolvasok.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de most kissé berágtam. Eddig szó sem volt semmiféle tanári államvizsgáról, erre most szakdolgozat, kétféle tételsor, toronyóra két haraggal.
Jó, hogy nem kell újra megcsinálni a 299-et meg az irodalom szigorlatot, most komolyan.... >:-(

A tanári képesítővizsga nyelve MAGYAR.... Akkor hogy is van ez? A Tatokosok előtt kell majd az angol tételekből húzni egyet vagy mi?

A másikra pedig már nem is mondok semmit.

Úristen, csak egyszer végezzünk, soha, soha többet ide még egyszer...
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.04.30 0 0 249
Itt vannak a módszertanos tételek:
http://seas3.elte.hu/seas/studies/graduation/topics/91.html

Azt is most hallottam, hogy az angolos államvizsga időpontját ki szokták rakni a TO-nál, és nekünk kell kinyomozni, értesítés nincs. Azt még nem tudom, hogy a tk-s vizsga időpontjára hogy derül fény.
Előzmény: MissEarnshaw (248)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.04.28 0 0 248
Megkérdeztem, semmi hír egyenlőre a módszertani kérdésektől / tételekről. :)
Jövő héten futok egy kört a TaTokon is.
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.04.25 0 0 247
Nekem azt mondták, hogy később is leadhatom. :)

Majd megírom, ha megtudok valamit a módszertani dolgokról.

Szerintem nem kell ANNYIRA sokat tanulni a tk-ra...
Tulképpen a pszichos részből csak egy tétel kell, az angol módszertani részt meg még nem ismerjük... Remélem az sem lesz sok.
Előzmény: *Albatrosz* (246)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.04.25 0 0 246
Konzultációs igazolólap? Az, amit be kellett rakni elvileg az angolos szakdoliba, s amin szerepel a konzulens 3 aláírása?

Én úgy hallottam, hogy magyarul van a tk-s államvizsga, mert pszichosok és/vagy pedások is ülnek ott.

Akkor még keresgélek a season, de eddig nem találtam a tételeket. MIndenesetre nagy segítség lenne, ha megkérdeznéd (és utána elárulnád a választ:-).
Egy hülye kérdés: szerintetek mennyi időt kell(ene) hagyni a tk-s államvizsgára?
Előzmény: MissEarnshaw (244)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.04.24 0 0 245
Ez szép. :)
És mihez kezdesz ezzel a kettős képzettséggel?
Melyik területen fogsz dolgozni? Vagy mind2n?
Előzmény: morbiczer (242)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.04.24 0 0 244
Gondolom az is fenn van a season, de még mindig nem mertem... :D

Az tuti, hogy a tanári képesítővizsgák az államvizsgák után lesznek. Pszichon annyit mondtak, hogy az államvizsgák kb június 17-20-ig lezárulnak, hogy a tanári vizsgák is beférjenek júliusig. Még ez is. (Mondjuk ez még inkább ciki azoknak, akik nem is végeznek tanárképzést, mégis kénytelenek jó hamar államvizsgázni... :)

Jó, hogy mondod a szakmódszertant... Pénteken asszem megyek be az Ajtósira, az alkalmazott nyelvészeten végre megpróbálom leadni a konzultációs igazolólapot (nektek is kellett ilyen??) és megkérdezem, mi a helyzet a tételekkel. Majd beszámolok.
Tényleg a tk szakos része angolul lesz?? Nem is értem ezt sem... :(
Előzmény: *Albatrosz* (241)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.04.23 0 0 243
Fura... Az emberek inkább fordított sorrendben csinálják, már ha valakinek van még kedve tanulni az első diploma megszerzése után. (Először az "értéktelen, nem kifizetődő" BTK, aztán a "jólmenő" Közgáz.)
Előzmény: morbiczer (242)
morbiczer Creative Commons License 2006.04.23 0 0 242

"Ja... Ezt értettem félre "Tanár szakot meg csináltam, úgyhogy én ezzel letudtam." :)"

Nem, ezt nem te értetted félre, hanem ezt én írtam le rosszul. :) Kimaradt a "nem" szó.

Szóval én csak sima töri szakra jártam az ELTÉ-n, nem foglalkoztam a tanárképzéses részével. Előtte jártam még a Közgázra, ott már volt diplomám, tandíjat úgyis fizettem.

Előzmény: MissEarnshaw (234)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.04.21 0 0 241
:-D Akkor majd lehet, hogy megnézem...ha lesz hozzá merszem.
Nem tudod véletlenül, hogy mikor derül ki az angolos államvizsga és a tk-s vizsga időpontja? És a tk-s vizsga követelményei hol találhatók? Azt hiszem, talán a pepszi tételcímeket már olvastam, csak az angol módszertanos részt nem.
Előzmény: MissEarnshaw (240)
MissEarnshaw Creative Commons License 2006.04.20 0 0 240
Ne viccelj, én oda sem adtam neki. :-o
Leadtam a Kazyban és gondoltam, majd ott szortírozzák kinek melyik szakdoga jár... Mert hát milyen abszurd ez az egész... Mondhatni én DIREKT nem beszéltem a konzulenssemmel előtte - hiszen milyen az már, hogy konzultálsz, ő ezt azt javasol, kijavítod - aztán odaadod neki bírálni ugyanezt a dolgozatot... Szerintem ez hülyeség. :D

A seas3-on lehet, hogy van fenn valami info, de félek rápillanatani... :))) Meg különben is, ánglisul van... :Đ
Előzmény: *Albatrosz* (239)
*Albatrosz* Creative Commons License 2006.04.20 0 0 239
Nem tudom, szegény konzulensem a leadás előtt pár nappal kapta meg, úgyhogy nem az ő hibája, hogy nem tudtunk konzultálni...

Én az angolosról nem tudok, korábban azt mondták, kb. (=minimum?;-) egy hónap. (Értesítenek? Elküldik postán? Vagy hogy kapja meg a bírálatot a kíváncsi nebuló?)
Előzmény: MissEarnshaw (238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!