Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sport és hobby célú légpukkancs topik. Ilyen fegyverekkel élő állatra a -magyar törvények szerint- tilos lőni. Aki ilyesmit propagál, a MM szerinti törlést-tiltást kapja.
Azért utaltam a KÖKI boltjából vásárolt puskára, hogy ott is meg kell lenni a kártyának mamár. Még az olyan co2 légpisztolyokra is kötelező amelyek ha megfeszülnének sem tudnának normál üzemmódban 7,5 joul fölé lőni! Utána lehet nézni, ez engem is meglepett egy régebbi vásárlásnál.
A legegyszerűbb módszer amit még lőtéren tanultam légpuska ügyben! Tíz lépésre az egészséges fenyődeszka gyalult felületébe lőve a szoknyából egy millimétert ki kell állni az ólomnak. Az ennél mélyebb behatolás a rugó vágását jelenti. A baj csak az, hogy hivatalosan nem szedheted szét a saját légpuskádat sem!!! Persze nem kell reklámozni és ha valamiért bevizsgálásra kerül sor legalább ne legyen erősebb a kelleténél. Heló.
Köszi, akkor visszaküldés lesz. A farok kivan ezzel a világgal, hogy első szóra vehetek valamit, amiről csak későbbi bogarászás során derül ki, hogy nem is lehetne nálam, legrosszabb verzióban akár bíróság elé is mehetek miatta. A pklv-t meg nyilván kihagyom, BP-re bumlizni, egy napot elcseszni rá, hogy kiderüljön, hogy 10J (olyankor mi van, helyben ágyú elé kötnek...?)
Most találtam meg a török Borner légpuska kártyáját amit a KÖKI emeletén a Biztonságis boltba vettem. Ha valakinek esetleg egy régebbi vásárlás kapcsán erősebb légpuskája van akkor a 3. ker Gyöngysor u 6. szám alatt csináltathatja meg a fegyvere vizsgáját. Te.: 061-347-6030.
Nemrég vettem egy 550-es Hammerlit a Frommernél és kaptam hozzá kártyát. Nyolc éve vettem egy HW 50-est a Nimród Diringernél de ott nem adtak hanem ki kellett vele mennem valahova Budára és ott vizsgálták be pár ezer forintért és adták hozzá a kártyát 1-2 óra múlva.
Értem, de én a kártyára vagyok kíváncsi, hogy azt adnak-e mindenképpen vagy a bolt részéről ez valami fakultatív dolog és a vásárlás utáni egyéni szoc probléma.
Slavia 630-as a típus reális ára olyan 40-60 között van, de állapotfüggő (bár ettől jóval drágábban is árulják, akár itt a fórumon is). A távcsőnek nem látszik a típusa.
Mindenesetre a FÉG jó sok valutát keresett (spórolt meg) még a Cocom-listás időkben, mert a termékeit közvetlenül tudta nyugatra eladni, nem magyar névvel, és érte olyan cuccokat kért, amit amúgy nemigen tudott volna az ország beszerezni.
Pl. ezzel a módszerrel látta el Tenex-el az élversenyzőket...
Sőt, az egyedi vadászfegyverei is nagyon sikeresek voltak odakinn.
Gyönyörű darabok voltak, láttam párat a gyárban belövéskor. Faragott tus, acélmunka. Tényleg szépek voltak, egyediek.
Nincs erre recept. A csövet egy két doboz lövedék után szokás tisztítani vegyi vagy mechanikus úton, én a vegyit szeretem: WD40 (tömítésre ne menjen, kikeményíti), vagy spéci csőtisztító folyadékkal áztatás (az nem eszi a gumit), majd pár átlőtt filc, azt kész. A cső tisztításának az idejét a szórás romlása is jelzi.
A külső tisztítást-kenést én minden használat után megejtem Ballistollal vagy Brunoxszal, bár valszeg ritkábban is elég lenne, de szeretek a puskával bu ziskodni.
A belső szerkezetet sokan csak akkor kenik újra, amikor a puska teljesítményének az esése miatt tömítéscsere esedékes. Mások évente, meg vannak a kényszeresek, akik rendszeresen. Az biztos, hogy a túlkenés káros. A mechanikus elemeken felgyűjti a port a kenőanyag, amitől romlik a működés, beragadhat a fegyver, meg ugye jobban kopik. A pneumatikus rész meg dízelezni kezd, sűrítéskor berobban a kenőanyag.
Egy biztos: a klasszikus rugós puskák a Lámpagyáriaktól az IZS-eken, Slaviákon át a HW-kig, Dianákig, FWB-kig megjárták a hadak útját az évtizedek alatt, a 90%-ukat háztáji gányolásra használták, meg klubokban lőttek el velük végtelen ólmot full ridegtartás mellett, azt nagy baja egyiknek sincs, szal nem kell kényszerbetegen állni a dologhoz. Kívülről hetente egy Ballistolozás, két dobozonként egy csőtisztítás, ha meg gyengül, egy nagygenerál, azt annyi.