A szoftver magust kerdeznem. Hogy van megirva a Siemnsek szoftvere az idoszamlaloval? Kepes 100 orat kijelezni? NOKIA 3210-t lattam mar benan atfordulni :)
Nagyon nehez tultolteni. Az intenziv toltes utan ugyanis csepptoltessel tolt. Valamelyik regebbi telom konyveben volt, hogy "nem ajanlatos egy hetnel tovabb a toltore kapcsolva hagyni". Ehhez kepest a 8 ora nem tultoltes.
A telefonok altalaban a max. akku teljesitmeny 20-30%-nal kikapcsolnak. Ez meg nem szamit kisutesnek. Szvsz nyugodtan rajta lehet a tolton egesz ejszaka, es lehet hajtani kikapcsolasig. Ettol meg nem lesz baja egyik akksinak sem.
Lehet egy kédéssel több? :))
Mit jelent a túltöltés? Ha mondjuk éjszaka rajta felejtem (kb 8 óra) az még nem gond? Eddig mondjuk mindig megvártam amíg lemerül, most 15 hónapos, és nem vettem észre kapacitás-csökkenést, de majd figyelek rá.
Nem szeretnék viát indítani (sokszor indul ilyenből), így előre kijelentem, hogy a beszólásomra érkezatt üzenetekre nem fogok itt nyilvánosan válaszolni.
Tehát akksi. A Lithiumos akksikat egyszer formázni lehet (talán érdemes is). Azaz egyszer 14 órát tölteni (ártani nem fog).
Amit kerülni kell a továbbiakban az a teljes lemerítés és túltöltés. Nem fogok itt kristályszerkezetekbe, meg membránokba bocsájtkozni, de a lényeg, hogy bármikor töltögesd.
A lithium aksit kell formázni? A szolgáltatónál amikor vetten azt mondták, hogy meritsem le teljesen majd 14 ora töltés és ezt kb 3x ismételni. Tudomásom szerint viszont nem kell.
Hogy is van ez?
Lemaradt a telefonszam temaban: A legjobb megoldas, ha az osszes tel.konyv bejegyzest atmasolja a cimjegyzekbe. Ekkor mar tobb mezot lehet hasznalni. (Email, Fax, Utca.... stb)
pontos adatot most ugyan nem tudok, de az ketsegtelen, h a mezei ni-cd, ni-mh aksikhoz kepest vmivel kevesebb feltoltes/kisutes ciklust (osszessegeben max nehany szaz korul lehet) birnak - de persze a nagyobb kapacitas miatt tobbnyire megis hosszabb az elettartamuk
mindenesetre ha 600-as, akkor az eredeti gyari, ami rossz (koracell li-ion kepes nehany honap alatt is teljesen tonkremenni)
most dicsekedsz? :)
biztos tovabb birna egy uj akku, de az esti kikapcsolas miatt ugy tunik igy is vegig birja a munkahetet - akkor meg kit erdekel? majd ha mar mondjuk minden masnap toltore kell raknod, akkor tenyleg csereld ki, addig folosleges
kben ami meg nagyon sokat szamit, az a jellemzo terero, es a hasznalt frekvenciasav (900-on vmivel tobbet eszik), meg a vilagitas: anelkul akar megmasfelszerezodhet az idotartam
Adott egy Siemens S35i 14 honaposan. 600mAh-s Li-ion aksival.
Kiprobaltam meddig birja feltoltestol full lemerulesig (kikapcs - tudom litiumossal nem illik).
Tehat:
83 orat birt, ejjeli kikapcs mar levonva, amugy 120 ora
16 db bootolas - 2SIM kartya miatt
36 perc beszed
Varosi utazasok - sok cella valtas
Ennek fenyeben a 83 ora normalis? Tudom, a kezelesi utmutato 220 ora keszenletet ir, vagy 6 ora beszedet. Tudom ezek max. ertekek (bar atlagoskent irja). Tehat jo meg az aksim?
Nem teljesen ebbe a topicba vág a dolog (mentségemre legyen mondva, hogy nekem m35öm van :), de hagy tegyem már fel.
Szóval adott egy me45 (sajnos nem enyém :( ), amibe átkerült egy simkártya, ami régen egy c35ben lakott, szóval a lényeg, hogy telszámok, ilyesmi, szépen megvannak, de az istennek nem akarja kiírni a telszámhoz rendelt nevet... Szóval hijába jívom bármi, általa elviekben ismert számról, mindig a vacak számot írja ki, nem a nevet... Mi mijatt lehet ez?
Na megkaptam a ceges ME45-ot. Hat gyerekek ez egy "uber fasza" telefon. Foleg a telefonkonyve hyper brutal. De a tobbi se semmi. A telcsivel egyutt adtak kabelt+ cd-t. Felraktam a drivereket, a winexplorerben megjelent egy "mobile" drive. Arra kattintva megjelennek a mappak. Ott tartja a telcsi a csengohangokat, kepeket, diktafon fajlokat, nevjegyeket, sms archivokat ...stb amiket asztan be lehet allitani a telefonban csengohangkent logokent, szovegmegjegyzeskent..... Es ezeket a fajlokat siman a winfosbol tudod copyzni.
Szoval baromi jo.
Irhatom at a progimat, mert nem megy ezzel a tipussal. Raadasul a dinamikus memoriahasznalat miatt meg bonyolodik is a helyzet. De majd megoldom vhogy.
Ha jol remlik ez le van irva a manualban vhol...de mar csak annyira emlexem a dologbol, hogy a tereronel jelzi ki hogy melyik vonalad az amirol hivni tudsz.
Csak erdeklodes szintjen. Hogy mukodik az a lehetoseg, hogy azonos szolgaltatonal 2 hivoszamom lehet? 35os sorozat tudja ezt fix. Tehat nem kell atkapcsolgatni gondolom, mint a duplaSIMkartyas hatlapnal. Tehat egyszerre fogadhatok hivast mind2szamrol, SMSek is megjonnek?