Keresés

Részletes keresés

DaDrill Creative Commons License 2000.10.30 0 0 19
Az Anguish, ha jól emlékszem, amelyikben a Michael Lerner adja a pszichopata gyilkost, aki egy moziban tizedeli a nézőközönséget. Jó kis film, csak a vége felé szétesik, SZVSZ.
Előzmény: VadalmaX (8)
arabella Creative Commons License 2000.10.30 0 0 18
Sziasztok,
nagyon szeretem a spanyol filmeket,nincs különösebben nagy kedvencem,de most nagyon szeretném már megnézni a Los Sin Nombre c.filmet(r.Jaume Balagueró,1999).Nem tudjátok lesz az idei Spanyol Filmhéten?S,ha már itt tartunk mikor lesz a filmhét?Már itt lenne az ideje,nem?
arabella
Pusziga Molle Creative Commons License 2000.10.29 0 0 17
Mikori lehet a film?? (mondjuk én tv-ben láttam min 3-4 éve, azugye nem jelent semmit.)

Ja, és ha már spanyol filmek, melyik volt az, amelyik a 2000, ahogy én látom sorozatban indult - magyarországról a Tamás és Juli indult ugyanebben - ? (vmi éjszaka van a címében...)

No meg ha már spanyol filmes topik van ki ne hagyjuk Bunuel bácsi diszkjrét báját....;-)

Előzmény: mouser (16)
mouser Creative Commons License 2000.10.29 0 0 16
köszi, de kedden máshol van jelenésem :-//
ezt az öröklőset szerintem tényleg az Almodovár rendezte, márcsak azért is gondolom, mert az a csúnyácska csaj is szerepelt benn, aki az A.-filmek elengedhetetlen kelléke.
Előzmény: Pusziga Molle (15)
Pusziga Molle Creative Commons License 2000.10.29 0 0 15
Kedd, 19h, Cirko-Gejzir
Tangó
még nem csúsztál le róla!
Pusziga Molle Creative Commons License 2000.10.29 0 0 14
Persze most esett le, hogy utánanéztem, hogy a Taxi, Madrid, amit széphazánkba idén hoztak be, bizony már 4 éve készült, és a Tangó pedig 98-ban.

Én nem értem a honi filmforgalmazókat...;-o
P.M.

Pusziga Molle Creative Commons License 2000.10.28 0 0 13
Nem találtam eddig, de még keresem!!!! (nagyon kicsiny voltam amikor láttam /12é max./ de vmiért olaszra vagy franciára emlékesztem. , és eddig abban a hiszemben éltem, hogy csak két A. filmet láttam, de most akkor lehet, hogy 3-at?! ;-)

Tangót tessék megnézni ;-)))!!!! /A Flamencoból meg én maradtam ki nyaralás okán :-<, úgyhogy nem tudom hasonlítani.)

Előzmény: mouser (12)
mouser Creative Commons License 2000.10.28 0 0 12
Az az a film, és szerintem Almodovár volt, már csak a stílusa alapján is, de ha tévednék, akkor tévedtem! :-)
És egyébként a Tangó milyen? Hasonló a Flamencohoz?
Előzmény: Pusziga Molle (11)
Pusziga Molle Creative Commons License 2000.10.28 0 0 11
az Almodovar volt?
lehet, hogy több ilyen film is van, én egyre amlékszem, amiben a három gyerek közül az egyik meleg, a másik egy tévériporternő, aki sterilizáltatta magát a harmadik pedig egy nőcsábász volt. Nem tudom, hogy ez-e az... (ööö és a címére meg végképp nem emlékszem, de informálódom)

A Tangót néha játszák(? helyesírás?) moziban is, nem kell félni...;-)!!!

Előzmény: mouser (10)
mouser Creative Commons License 2000.10.27 0 0 10
Saura nálam is játszik, meg is néztem most a sorozatát, de hülye fejemmel nem pont a Tangó volt, amiről lemaradtam? :-(
Almodovárral kapcsolatban meg csak egy rövid kérdés: melyik filmje volt az, amiben az anyának az a végrendelete, hogy a három gyereke közül az fogja örökölni a már nem emlékszem micsodáját, akinek először lesz gyereke?
Előzmény: Pusziga Molle (6)
Pusziga Molle Creative Commons License 2000.10.27 0 0 9
öööööö.....nem. De kíváncsian várjuk (om) a kiegészítő információkat. :-)

P.M.
{Az Odeon jó próbálkozás lenne?}

Előzmény: VadalmaX (8)
VadalmaX Creative Commons License 2000.10.27 0 0 8
Az én személyes kedvencem a 90-es évekből a Halott anya, ezt több helyen reklámoztam már, és a két első Iglesiát is kitűnőnek tartom, a Perdita Durango kicsit már túllihegett néhol, egyébként mindkét rendező szerény tudomásom szerint BASZK, szóval lespanyolozni őket felér egy ETA-provokációval,
A másik liebling szintén nem spanyol, hanem katalán, Bigas Luna, van egy a korai horrorfilmje, ami szerintem zseniális (Anguista), de az új filmjei is nagyon működnak,
Tudja valaki, kiről beszélek?
kagy Creative Commons License 2000.10.27 0 0 7
Lehetek provokatív?
Előzmény: Nirit (-)
Pusziga Molle Creative Commons License 2000.10.27 0 0 6
Helló,
A spanyol filmről azért mégis inkább az "art-fantasy" vonal ugrik be. Nemcsak Almodóvár miatt, hanem azért is, mert egy időben pl. G. Garcia Márquez írta a spanyol tv játék ill. rövid-filmjeinek kb. a felét. A spanyol rövidfilmek egyébként baromi jók, régebben (2 éve? 3 éve?) a magyar tv-n egy csomót leadtak 3-as blokkokban.
Ezek is inkább az "art-fantasy" vonalba tartoztak.

Almodóvár mellett talán - számomra legalábbis - a legnagyobb (leghíresebb)spanyol rendező Carlos Saura. A Taxi, Madrid, amit idén hoztak ki kevésbé elvont (szvsz zseniális).

P.M.
off
ez egy jó topik lesz, én érzem

DaDrill Creative Commons License 2000.10.26 0 0 5
Nem tudom, hogy létezik-e TIPIKUS spanyol filmrendező... Nem az ízlésedet akartam leszólni, Almodovar eredeti figura, csak a filmjei nem "jönnek be" nekem :) Az én spanyol kedvenceim, csak hogy ismételjem magam: Amenabar, De La Iglesia és Jess Franco - mindegyik különböző stílusban dolgozik. Az alábbi linken találhatsz némelyikükről híreket, és asszem Amenabar NYISD KI A SZEMED c. filmjének kritikája is ott van valahol... :)

Előzmény: realdoko (4)
realdoko Creative Commons License 2000.10.25 0 0 4
Húha, DaDrill, most szégyellem magam, nem ismerem, amiket írtál.

Izé, lehet, hogy Almodovar abszolút nem tipikus spanyol filmrendező, de nekem nagyon bejön.

DaDrill Creative Commons License 2000.10.25 0 0 3
Én nagyon szeretek BIZONYOS spanyol filmeket - nem az Almodovar-féle "artsy-fartsy" mozikat, hanem az olyan rendezők filmjeit, akik az utóbbi években lettek jellemzőek a hispán filmművészetre. Értem ezalatt Alejandro Amenabar és Alex De La Iglesia dolgait, és persze mindent, amiben Santiago Segura játszik (pl. Dying of Laughter).
realdoko Creative Commons License 2000.10.25 0 0 2
Almodovar...?
Nirit Creative Commons License 2000.10.25 0 0 1
Na ne tolongjatok ennyire, csak szépen, sorban...
getom Creative Commons License 2000.10.25 0 0 0
Itt maximum 0-ákat találsz, hombre.
Előzmény: Nirit (-)
Nirit Creative Commons License 2000.10.25 0 0 topiknyitó
Nagyon szeretem a spanyol filmeket, és gondoltam, esetleg itt rokon lelkekre találhatok... Hát csak tessék, ide, ide!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!