Ha már nem zártam volna le és jelentettem volna meg, akkor ezt az Isten definíciót beválogattam volna. Ez hindu jellegű, de még is olyan xenus szientológiás is:
128. sokadik senki 5 órája187772
Ha elkülöníted magad egy kutyától, egy szamártól, netán egy kupac szartól, de mikor meghalsz, a kutya, a szamár az még mindig különbözik tőled mert él, akkor az, amitől éltél, az nem a tied, mert tutira tovább tartanád meg, mint 100 év. Na, aki annak az életnek a közvetlen tulajdonosa, Ő lesz Isten, és jogába volt deportálni egy olyan bolygóra, hol azon függ az életed hossza, mennyire érted meg a vallástudományokat. Mert hogy Matuzsálem kapisgálta már rendesen...
Az Isten fogalma egy absztrakció, létezése szubjektív vélemény, meggyőződés.
Létezését, vagy létezése hiányát konkréten kell-kellene bizonyítani-cáfolni. Szemben az emberrel Ő rendelkezik azzal a képességgel, mindenhatóságával mindentudásával, hogy ezt cáfolhatatlanul bizonyítsa.
A fogalom általánosítás, absztrakció a konkrét lényegének, tulajdonságainak, jellemzőinek a kifejezésére. Minden fogalomnak tartalma és terjedelme van. Az Isten fogalom tartalma:
hatás tudás élet
Terjedelme: minden, örök.
Ez adja az Isten fogalom lényegét azaz, hogy: - teljes, - feltétlen, - független vagyis: ABSZOLÚTUM.
Isten létét nem lehet bizonyítani, de nem is erről szól.
IGe: Maga a szó létezik, mint egy gyűjtőfogalom. Ez tény. Itt egyébként nem „Isten” létére vagy nemlétére keressük a bizonyítékokat, hanem az adott szó mögöttitartalomra.
Az isten fogalmat az ember találta ki, a történelem elején csak a meg nem értett jelenségek megmagyarázására. Később a halál tudatosodása után kellett egy kiutat találni, valamiféle magyarázatot arra, hogy a halál miért nem igazán az, aminek látszik. A vallások, istenhitek legeslegelejétől isten „alapfunkciója” az volt, hogy miképpen „menti át” az embereket egy „halál utáni” egzisztenciába. Többistenhittől egyistenhitig, Zeusztól Jézusig (előtteésutána),ésmindenközbeesőfő-ésmellékvallásokközött ez volt a fő összekötő kapocs. Minden nagy és kis változáson túl ez megmaradt mint vezető motívum, minden vallásban, a legelejétőlkezdve.
IGe: Valóban, de ennek ellenére attól tartok, hogy az ez alóli kivételek is lényegesek lehetnek.
Meg itt írok róla, hogy a memetikát kb úgy 1,5 évig vizsgálgattam, kutattam komolyabban, de sem előtte sem utána sem tartom tudománynak. Áltudomány jellemzően egy picike valós tartalommal. Előtte csak megérzés alapon, onnantól meg már tudásként.
57.def.: Isten=mákosnudli–szeretem–csakhatúlsokateszem belőle, egy kicsituncsi.
IGe: Végül is ez sem egy szokatlan felfogás. Ha „Isten” és szimbóluma lehet egy ókori kivégzőeszközön haldokló ember, akkor miért ne lehetne a mákos nudli?
IGe: Valóban. Bár egyes vallási csoportok igyekeznek valamiféle közös álláspontot kialakítani, csak hát ebből inkább vallási háborúk, mint megegyezések lettek. Az is vicces, hogy a szeretetet hirdető vallások követői hogyan acsarkodnak egymásra.
54. def.: Isten: Egy ember által kitalált absztraktfogalom.
IGe: Tehát akár a szerelem? Teljesen szabályos tudományos vizsgálatokbizonyítják,hogyaszerelembiokémiaiszempontból megegyezik a súlyos obszesszív-kompulzív személyiségzavarral; azaz tulajdonképpen az agyi szerotonin-háztartás zavara.
A memetika kisokos 1 netes naplóbejegyzésem után nem nagyon volt kedvem folytatni a sorozatot, pedig induláskor az volt a szándékom, hogy lesz ebből több, akár 6-8 is. Az oka is érthető. A memetikát régebben magam is egy újabb felesleges izé-nek, posztmodern hülyítésnek, vagy olyan újabb megjegyezendő és páváskodó szónak tartottam, amit lefed például a pszichológia és a szociológia is. Belemerültem a kutatásába és kerestem benne az egyértelmű butaságokat és az okosságokat is. Ami van is bőven mindkettőből. Talán a butaság, ahogyan a filozófiában is még is uralkodóbb a területen. Ezért is ment el a kedvem az általános memetikától, ahogyan az általános filozófia sem érdekel. Az általános filozófia és a memetika is tele van hülyítésekkel, szemfényvesztésekkel, áltudományos momentumokkal. Azt találtam ki megoldásként, mindkét társadalmi 'tudományágnál', hogy azon belül csak egy speciális szeletre koncentrálok. A filozófiánál a tudományfilozófiára, a memetikánál a belső-külső fő ágai közül, a belsőre és azon belül is a gyógyító, vagy ellen, vagy, immunó, vagy vakcina mémekre. Az út nem volt rövid, amin végigmentem, hogy ezt elérjem. Nagyon sok kísérletet tesztelést folytattam, memetikai szakemberekkel vettem fel a kapcsolatot és egyeztettem, publikációkat olvastam, netes videós előadásokat néztem, vitafórumokat vezettem, és nem utolsósorban összeszedtem a témában legfontosabb és meghatározó könyveket is.