Keresés

Részletes keresés

Valódi IGe Creative Commons License 2009.09.10 0 0 3291

Ezt most olvastam Egely fórumán:

"Egely Gyögy honlapján nyitottam egy fórumot, amire eddig nem nagyon volt lehetőség.

Nos nézzük hogy lehetséges lesz-e egyáltalán ott egy higgadt és tárgyilagos vitára:

www.egely.hu/forum/?q=node/10

Vitalítás vagy sima hőáramlás?
cs, 09/10/2009 - 18:50 — IGe - Iván Gábor

Mint ismeretes a tudományos módszertan szerint az minősül tudományos dolognak, ami ki van téve kritikai próbára és kiállja azokat. Nos szerintem az Egely féle kerék itt erős hiányosságokat mutat, amelyre számos írásomban és személyes és telefonos beszélgetésemben hívtam már fel Gyuri figyelmét. Ez volt az első ilyen témában feltett írásom:

Az Egely kerék, a 'feltalálót' idézve; játékszer

Egy megfelelően felmelegített halott emberi kéz is képes lenne megforgatni, teljesen egészséges élő emberi értéken. Ahogyan két eltérő hőmérsékletre felmelegített vasaló teszi. (tanulmány, Bp., 2000.09.19.)... teljes cikk elérhető:

vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=41941

Szeretnék erről itt higgadtan és lassan már egy évtized távlatából talán bölcsebben is eszmét és gondolatokat cserélni, a házigazda vendégfogadó jogát tiszteletben tartva. Remélem Ő és sokan mások is csatlakoznak hozzánk és egy érdekes, sokakat ide vonzó, izgalmas társalgás alakul ki. Iván Gábor"
NevemTeve Creative Commons License 2008.10.16 0 0 3290
> Tisztelet Egelynek, hogy előre látta az olajválság pontos menetét.

Forrás?

> Tisztelet továbbá, hogy megjósolta, mi több biztosra vette a szimmetriasértést.

Úgy általában, vagy valami között van asszimetria?

> És még lehetne folytatni az ő bölcsességét.

Sok követője van, még több is, mint amennyit a piac felvesz...
Előzmény: Törölt nick (3287)
Kukorica J Creative Commons License 2008.10.16 0 0 3288
Ezt most komolyan írod, vagy csak vicc. A testvérem hibrid kocsival jár már most is, de 4-5 év mulva lehet, hogy tiszta elektromos, vagy hidrogénhajtású lesz.

Ezekről a dolgokról már 25-30 éve is lehetett olvasni és nem Egelytől, hanem szakmai újságokban.

Egely semmi érdemi újat nem írt és nem fedezett fel.

Már van hidrogénhajtású autó nagyon régen, de ehhez Egelynek semmi köze sincs. Azt valódi tudósok és valódi mérnökök alkották.





Előzmény: Törölt nick (3287)
Kukorica J Creative Commons License 2008.10.15 0 0 3286
Ez nem reklám, csak ide kötődő felettébb érdekes hír:

Egely honlapján szerepel, hogy nemsokára megjelenik egy új könyve:

VÍZAUTÓK... ANTIGRAVITÁCIÓ

"Egely György 2008.10.14 15:54:39
Tisztelt P. Zoltán !
15-től a könyvesboltokban is kapható lesz a könyv.
Egy fejezet erejéig Iván Gáborról is szólok.
Egely György"
Valódi IGe Creative Commons License 2008.10.15 0 0 3284

"Az ismert szkeptikus, Vágó István is meghívta 2003-ban Egelyt az ATV X-Aknák című műsorába, ahol Hraskó Gáborral együtt képviselték a tudomány talaján álló kétkedő álláspontot a rejtélyes szerkezettel szemben. A nagy leleplezés azonban elmaradt, a műsorban nem sikerült dűlőre jutni a feltalálóval.

Egely, talán a szkeptikusok akaratlan marketingjének is köszönhetően, azóta is emblematikus figurája a para- és ezoterikus világnak, és továbbra is sikerrel forgalmazza kerekét. Tovább erősíti a kerék imázsát, hogy az több nemzetközi feltalálói kiállításon is díjat kapott a csomagolására és formatervezésére, így a készüléket a feltaláló jogosan mint nemzetközi szinten is díjnyertes készüléket reklámozhatja, azt a látszatot keltve, hogy azt a berendezés a működéséért kapta.

A Szkeptikus Társaság (egy 2006-ban alakult közhasznú egyesület), a hazai szkeptikus mozgalom legújabb generációja ma 18 órakor nyilvános előadás és szeminárium keretében elemzi a fent idézett X-Aknák műsort, és vitatja meg, hogy hogyan is kellene viszonyulni Egely találmányához, amely azóta is szálka a szkeptikusok szemében."

Forrás: Világi Figyelő
Előzmény: Valódi IGe (3283)
Valódi IGe Creative Commons License 2008.10.15 0 1 3283
"A Szkeptikus Társaság Budapesti Csoportja
BUDAPESTI SZKEPTIKUS KLUB
Általában (de nem mindig) a hónap harmadik keddjén 18.00 órai kezdettel

A klubnap nyitott. Elsősorban olyan érdeklődőket várunk, akik maguk is szkeptikus beállítottságúak, de még esetleg nem tudják, hogy közöttünk van-e a helyük, vagy sem? Nem zárunk ki olyan embereket sem, akik nem értenek egyet velünk, de készüljenek fel rá, hogy nem fogunk velük kesztyűs kézzel bánni! Ez nem az ő fórumuk!
2008. szeptember 30. kedd, 18.00 óra
Geréb János, Máté András
X-Aknák - élveboncolás

2002 június 7-től tizenegy részt élt meg az ATV-n az X-Aknák című szkeptikus műsor, amelyben az ezoterikus, áltudományos nézeteket kívántuk ütköztetni a szkeptikus, tudományos szemlélettel. A műsort Vágó István vezette és Hraskó Gábor szerkesztette. Sok kritika és sok dícséret érte a kezdeményezést. A mostani klubnapon az előadók az egyik legkritikusabb részt fogják boncolgatni: az Egely Györggyel folytatott vitát a vitalitásmérőről. Hogyan szerepeltek a szkeptikusok a műsorban? Mit csináltak rosszul? Hogyan lehetett volna jobban csinálni?

Olvasnivalók az előadáshoz:

X-Aknák az ATV-ben
Vége! X-Aknák az ATV-n
X-Akták, X-Aknák, X-Pankráció Vágó Istvánnal - Iván Gábor kritikája"

Tud valaki róla valamit, hogy mi is történt????
Iván Gábor Creative Commons License 2008.07.23 0 0 3282

Majd ha a kiskutyád annyit eszik, hogy szétpukkan:-)

Előzmény: Laci bá 5 (3281)
Laci bá 5 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 3281
Majd ha az éhhalál elől menekülő 3. világ-béliek ugrálnak be a telketekre, akkor nem fogtok humorizálni...
NevemTeve Creative Commons License 2008.07.09 0 0 3280
Szóval az a sajnálatos körülmény, hogy fogyóban a kőolaj, azt bizonyítja, hogy lehet energiát nyerni a semmiből?
astronom Creative Commons License 2008.07.09 0 0 3279
Szerintem holnap reggel fel fog kelni a nap.
Majd nyitok egy topikot, hogy legalább úgy látom előre a jövőt, mint a Gyuri.
Előzmény: theclub (3278)
theclub Creative Commons License 2008.07.09 0 0 3278
Hát ebből kiderül, hogy ő sem jós. De attól még igaza lehet alapvetően, csak pár évet tévedett... Ilyen kérdést nem tettem volna fel ellenben Orbán Viktornak, ugyanis a magyar kormány önmagában semmit se tud tenni, ez globális probléma.

De legalább tisztában volt egy trenddel, amiről az emberek 99%-a még csak nem is hallott, főként akkoriban. Az olajtermelés tetőzéséről szóló elméletet a Shell olajmérnöke találta ki az '50-es években: a Hubbert-Peak teória a '70-es, '80-as évekre datálta a termelés tetőzését, ami részben igaz is volt, hiszen akkor következett be az olajválság, emellett az USA-ban valóban akkor tetőzött a termelés.

A Peak-Oil elmélet ma már széleskörben elfogadott és mostanában vagyunk a tetőponton: még az optimistább szakértői források szerint is legkésőbb 2011-ig megtörténik, vagy épp most történik, ahogy a Wikipedian is olvasható.

Egely szerint az olajkitermelés csökkenése katasztrófát fog okozni. Ez az amit lehet esetleg vitatni - azt nem, hogy meg fog történni.
Előzmény: Makkoscipo (3277)
Makkoscipo Creative Commons License 2008.07.09 0 0 3277
Tisztelt theclub!

"Egely György 3 évvel ezelőtt 2008-2009 végére jósolta, hogy az olajválság lázadásokat, komoly zűröket okoz globálisan - figyeljétek, igaza lesz-e."

Egely György az első nyilatkozatai óta riogat az olajválsággal. mindíg pár évre előre megjósolja. Most egy általam ismert legrégebbi megnyilvánulását (2002-02-04 ) idézem:

Műsorvezető: Egely György fizikus, kutató Budakeszi. Tudja-e a kormány, hogy körülbelül 2005-ben várható a következő nagy, világméretű olajválság? Ha tudják, mit szándékoznak ellene tenni?

Orbán Viktor: Nem, azon gondolkodom most, hogy ez jó hír, vagy rossz hír, mert tavaly meg tavalyelőtt már volt egy óriási válság, én nem tudom, hogy ennek a ténye milyen mértékben jutott el az emberekhez, hiszen emlékezzünk rá, hogy 1999-ben, 2000-ben egy hordó olaj világpiaci ára az 10-15 dollár között volt, majd egyszercsak 30 dollár fölé ugrott. Ez a magyar gazdaságot egyébként nagyon megviselte. Én örülök annak, hogy sikerült egy olyan gazdaságpolitikát megvalósítani, egyébként a szakszervezetekkel és a vállalkozókkal összefogva, amely a lehető legkisebb megrázkódtatással átsegítette az országot ezen a nehéz szakaszon. Most szerencsére ismét 20 dollár alatt van a hordónkénti olajár. Hogy ha csak 2005-ben kezd ismét meredeken emelkedni az ár, akkor még van négy jó évünk. Ez is egy hír. Nos hát természetesen foglalkozunk Magyarországon azzal, hogy hogyan lehetne azt az egyoldalú függőséget, amelyet az olaj- és a gázszállítások jelentenek, és amelyek külföldről érkeznek zömében Magyarországra, oldani. Ezért építünk mást gyúanyagot használó erőműveket is, és folynak nem túl nagy nyilvánosság előtt alternatív energiaforrások feltárására irányuló vizsgálatok is a Gazdasági Minisztériummal.

A teljes cikk elolvasható:

http://nyergesujfalu.fidesz.hu/nyomtathato.php?CikkID=78

Makkos Cipő
Előzmény: theclub (3216)
NevemTeve Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3276
Nem talált fel semmit, nem mutatott be semmit, nincs mit vizsgálni. Ennyi a történet, minden más az 'irodalmi munkássághoz tartozik'.
Előzmény: Zmset (3272)
Simply Red Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3275

Szerintem vagy az sem igaz, hogy megkereste ezeket az állami szerveket, vagy ha igen, csak azért, hogy lobogtathassa a visszautasítást, mint a nemzetközi olajmaffia mindenhatóságának és saját fontosságának a bizonyítékát.

Előzmény: theclub (3271)
pint Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3274
"Van aki esélyt ad a másiknak, hogy… Jó, csináld meg a gépet, megnézzük hogy mennyire válik be, és utána eldöntjük, hogy alkalmazzuk-e"

húsz éve várjuk egely gépét. x éve várjuk spanyol vízmotorját. többszáz éve várjuk az örökmozgót. hol vannak? az eddigi csúcs eredmények:

parasztbácsi a TV2-n lábbal hajtja a pajtában felállított fa örökmozgót.

egely bemutatja a mérési jegyzőkönyvét és kiértékelését, amit az első hozzértő ember miszlikbe szed, mivel alapvető számítási hiba van benne.

spanyol parádézik egy orosz hobbi-plazmavágóval, amit tőle úgymond elloptak.
Előzmény: Zmset (3272)
pint Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3273
apám szokta mondani: annyira még sose voltam szegény, hogy ígérni ne tudtam volna.

kiegészítés: annyira meg pláne nem voltunk szegények, hogy kérni ne tudtunk volna.
Előzmény: theclub (3271)
Zmset Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3272
Én is ezt mondom!

Sok fajta energia forrást fölfedezhetünk még, amiről esetleg azt gondolhatják az emberek /nevezzük őket Dark age-seknek, már ha mi New age-sok vagyunk/ , hogy ez képtelenség, ez nem működhet! Pont ilyen dolog volt a repülés is annak idején!! Azt állították róla, hogy képtelenség! Sőt, tényként kezelték ha valaki túllép egy bizonyos sebesség határt /akkor ezt 50-60km/h-nak mondták/ akkor az illető belehal! Akkor, épp olyan balgaságnak tartották a repülőt, mint ma pl. a 130%-os hatásfokú generátort.

Ez a természet rendje, vannak ilyen emberek ,vannak olyan emberek! Van aki esélyt ad a másiknak, hogy… Jó, csináld meg a gépet, megnézzük hogy mennyire válik be, és utána eldöntjük, hogy alkalmazzuk-e. Nomeg persze vannak olyanok, akik akkor is tagadnák, ha a saját szemükkel látják, de csak azért, mert ők nem így tanulták! Na és? Az nem szentírás, amit tanultak, csak valaki rájött valamire, ami egy bizonyos közegben úgy működik, ahogy leírta, és ez a legtöbb esetre igaz! Lehetnek olyan, tudósok számára eddig ismeretlen faktorok, amik teljesen átírják azt a működési szisztematikát, és onnantól kezdve máshogy működik! Ti ezt tagadjátok!

Azt állítják, ez nem lehetséges, mert ők ezt nem így tanulták…

Vagy, egy fekete lyukról nem azt állítják a tudósok, hogy megváltoznak benne a fizika törvényei? Nem tartják ezt lehetségesnek? Dehogy nem, hisz ezt ők állítják! Ez ellen remélem nem tiltakoztok.

És persze el is hihető! Hisz ott olyan események történnek ott, amikről még csak szagolásunk sincs! Szóval, ha ott megváltozhatnak a fizika törvényei, ami alapján pl. az energia megmaradás törvénye megváltozik, akkor azt a változást miért ne állíthatná elő valaki itt a földön? Ez miért olyan hihetetlen? És ha valaki megcsinálja mégis, akkor a jelenlegi tudásunk szerint, az a gép nem működhetne! Nem igaz? Az a legrosszabb ebben, hogy talán mindenkinek igaza van, ha eldurvázzuk! Csak a sok zárt elméjű miatt, esetleg elnyomás alá kerülhetnek olyan dolog, amik működnek, csak jelenlegi ismeretek alapján, ez nem lehetséges! Magyarán ezt tagadjátok ti, hogy ilyen előfordulhat! Pedig, előfordulhat, akár hogy kapálóztok ellene! Mindig van kivétel.... ismeritek ezt a mondást?

theclub Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3271
Egyik előadása alkalmával említette Egely, hogy ők (nem egyedül dolgozik) az előző és a jelenlegi kormány alatt is több állami szervet és minisztériumot is megkerestek annak reményében, hogy támogatást kapnak. Ehhez valamit nyilván kellett prezentánia is, jól gondolom? Most azt mondjátok, hogy fejjel ment a falnak, vagy ennyire naiv?
Előzmény: Simply Red (3269)
pint Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3270
látod, ez az érv helyes. az helytelen volt, hogy belementél a "logikai nyelvészetbe", de hamis érvekkel. kezdhetted volna ezzel is.
Előzmény: theclub (3267)
Simply Red Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3269

Csak ennek semmi köze sincs Egelyhez. Ő csak a meg nem értett zsenit akarja játszani, az tökmindegy, hogy örökmozgóról, vákuumban repülő légyről, vagy vitalitásmérőről van szó. Egyszerúen kitalál valami nyilvánvaló hülyeséget, hogy aztán felháborodhasson, ha valaki azt mondja rá, hogy ez egy nyilvánvaló hülyeség. Ez nem túl nagy kunszt, és főleg nem fogja megoldani az emberiság energiagondjait.

Előzmény: theclub (3266)
NevemTeve Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3268
Ez remek dolog, csak nem erről van szó. Egely nem azt mondja, hogy majd valamikor felfedez valaki valami csodaenergiaforrást, hanem azt, hogy ez már meg is történt, csak 'egyelőre' nem lehet megnézni, megvizsgálni, kutatni; tessék elhinni becsületszóra.
Előzmény: theclub (3266)
theclub Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3267
Mondod, hogy átfogalmaztam a szöveget - értem, mire gondolsz. A nyelvtan azonban tényleg nem matematika, és nem érvényesek rá ugyanazok a szabályok. Egyetlen megoldás a mondatot mormolgatni és az értelmét ízlelgetni - vagy esetleg megkérdezhetsz egy nyelvészt.
Előzmény: pint (3265)
theclub Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3266
Igaz. :)

A lényeg, hogy az egy elvi lehetőség, hogy felfedezzük a rendelkezésünkre álló forrásokat. De ez nem jelenti azt, hogy mindet fel is fogjuk fedezni. Az elvi lehetőség azonban valóban ott van az összes eseményre - mégha soha nem is fog megvalósulni, a végtelen miatt. Ezért mindig csak részhalmazt kapunk.

A matematikában régóta folyik a vita arról, hogy vajon az új tételeket felfedezik a matamatikusok vagy ők hozzák létre? A matematika tudományát vajon a matematikusok írják vagy ők csak felfedezéseket tesznek? Amennyiben csak felfedezők, akkor valahol már létezik az egész matematika - az is, amit mi még nem is ismerünk.
Előzmény: NevemTeve (3264)
pint Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3265
ez a nyelvtani oldalága a beszélgetésnek érdektelen volna, ha nem volna olyan jellemző. most például kissé átfogalmaztad a szöveget suttyomban.

általánosságban jellemző, hogy logikus és összeszedett vitában egely és a többi csaló nem tud életben maradni egy percig sem. ahhoz zavaros beszéd, terelés, ferdítések és nyílt hazugságok kellenek.
Előzmény: theclub (3263)
NevemTeve Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3264
Nem hiszem, hogy nem ragoztuk túl ezt a kérdést.
Előzmény: theclub (3263)
theclub Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3263
Sajnálom, ha egyesek érzékeny lelkivilágába gázoltam.

Ezt mondtam:

"De nem hiszem, hogy nem létezhetnek olyan teljesen újszerű energiaforrások is az univerzumban, amelyeket ne fedezhetne fel az emberiség. "

Nem tudom, ezen mi nem érthető. Ez a mondat azt jelenti, hogy kell létezniük olyan energiaforrásoknak, amelyeket még felfedezhet az emberiség. Szó nincs arról, hogy mindent fel fogunk fedezni.

nem hiszem, hogy nem létezik = hiszem, hogy létezik.
Hiszem hogy léteznek olyan energiaforrások az univerzumban, amelyeket miért is ne fedezhetne fel az emberiség.

A többszörös negáció valaminek a kihangsúlyozására jó - mivel a fórum elsősorban valaminek a tagadásáról szól, azaz az alaptétel az volt, hogy valami nem létezik (Egely- féle szerkezetek, alapelvek), ezért célszerűbbenk láttam megfogalmazni a mondanivalómat így.


Előzmény: Simply Red (3259)
NevemTeve Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3262
Egelyre visszatérve <sorry az on-topikért>, ő azt mondja, hogy a tudományban nincs helye hitnek — eddig jó —, tehát az 'energiamegmaradás törvénye' sem törvény, csupán feltevés, hipotézis — ez is igaz —, amit el kell vetnünk, mihelyt sikerül cáfoló kísérletet találnunk —&nbsb;ez is teljesen oké.

Most jön a csavar: kijelenti, hogy van cáfoló kísérlet, sőt, kész semmiből-energiát-termelő ketyere is van, csak pillanatnyilag nem tudja bemutatni, de szívesen beszél arról, hogy milyen érzés látni egy ilyet, illetve arra buzdítja a híveit, hogy ők is próbáljanak ilyen ketyeréket barkácsolni, korrekt leírást ugyan nem adhat, de a könyveiben publikált Móricka-ábrák esetleg segíthetnek, ki kell próbálni.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3261
Hat tobbszor elolvasva csak nem jo ez.
Előzmény: Törölt nick (3260)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3260

Nem hiszem, hogy ne lehetne olyasmi, amit ne tudnank megcsinalni.

 

Szvsz ez magyarul azt jelenti, hogy szeritem mindent meg tudnank csinalni. Azt tudom, hogy matematikailag a tripla tagadas szimpla tagadassa egyszerusitheto, de itt kifejezesrol van szo, ez magyar, nem matek.

Előzmény: Simply Red (3259)
Simply Red Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3259

Ennyire korlátolt és szűklátórkörű emberek csak ne járjanak már erre a fórumra!

Jól van, személyeskedjünk csak! Te annyira stupid vagy, hogy még azt sem érted, amit saját magad mondasz. Ha nem tudnád, te azt mondtad, hogy ha vannak teljesen újszerű energiaforrások az univerzumban, akkor azokat nem fedezheti fel az emberiség.

 

Nézd ezt a mondatot:

 

Nem létezhetnek olyan teljesen újszerű energiaforrások is az univerzumban, amelyeket ne fedezhetne fel az emberiség.

 

Ez a mondat azt jelenti, hogy ha vannak  teljesen újszerű energiaforrások is az univerzumban, akkor azokat fel is fedezheti az emberiség.

 

Te azt mondtad erre, hogy nem hiszed, hogy így van. Ez azt jelenti, hogy ha vannak is   teljesen újszerű energiaforrások is az univerzumban, akkor azokat nem fedezheti fel az emberiség. Szerintem pontosan ez a vélemény az, ami ellen hadakozol. Nem lesz könnyű a küzdelmed, ha mindig az ellenkezőjét mondod annak, amit valójában szeretnél.

 

Egyébként ennek az egésznek az égvilágon semmi köze sincs Egelyhez. Ő egyáltalán semmit sem kutat, csak kinyilatkoztatja, hogy csodákat vitt véghez. Te meg nyilván elhiszed neki.

Előzmény: theclub (3257)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!