Keresés

Részletes keresés

Valsifeldur Creative Commons License 2005.09.27 0 0 770

A koncert nagyon jo volt a Fonoban! A keveropult mellett altam, tokeletesen szolt minden.  Both Miki kicsit visszafogottan enekelt, a Pszichiater-t ennel duhosebb eloadasban is hallottam mar. Az Illes feldolgozas nagyon ott volt.

Mellettunk 2-3 csaj extazisban ugralt es sikoltozta: "Tomi! Tomi!".  Regen lattam mar ilyet, talan a basszer lanyaihoz volt szerencsenk :) Lattam, hogy a keveropultnal rogzitettek a harmadik raadas kivetelevel az egesz fellepest. Nem lehet ezt a felvetelt valahogy megszerezni?

Okt. 6-an az A38-on lepnek fel, elovetelben 1000 Ft a jegy, olcsobb, mint a Fonoban!

Előzmény: tomki (768)
Kisördög Creative Commons License 2005.09.25 0 0 769
Bassza meg! tudtam, h. volt mára még valami ötletem...
Előzmény: tomki (768)
tomki Creative Commons License 2005.09.24 0 0 768
Most lett vége, nagyon jó volt!
tomki Creative Commons License 2005.09.24 0 0 767
Itt vagyunk!
Előzmény: frostdemon (765)
testify Creative Commons License 2005.09.18 0 0 766
jajaja.. jolesz:)
frostdemon Creative Commons License 2005.09.18 0 0 765
24-én Barbaro a Fonóban!!!
biztos Creative Commons License 2005.08.22 0 0 764
nagyon ott van ez a feldolgozásszám! persze kicsit "populáris" ;-) de azért nagyon jó. Sőt! (nekem az ének nagyon tetszik)
Előzmény: Learning_to_Portnoy (752)
zomborin Creative Commons License 2005.08.21 0 0 763
asszimetria...:) szóval aszimmetria. na most lehet kesergni a kultúra halálán, hehe
Előzmény: zomborin (762)
zomborin Creative Commons License 2005.08.21 0 0 762

képzeljétek pénteken gépfolklór koncert volt szolnokon az etnó fesztiválon...

na ez még önmagában hagyján, de a csapat felállása enyhén szólva nagy meglepetés volt (nekem). utoljára talán egy fél éve (1 éve?) lehettem gépfolklóron a fonóban, ugye szabó andris, meg donászi, meg egy számomra ismeretlen basszer meg talán még egy gityós, de ha nem akkor tévedtem...nyomták a republicot ezerrel, annyira nem is hatott meg, na de...

pénteken ott volt a cziránku, szabó andris, meg egy számomra ismételten ismeretlen basszer és egy dobos...donászi sehol, ez a csóka egy fiatalabb ürge volt. a basszer meg egy elektroakusztikus bészen játszott, valami "világháborús" (gibson??? ez lehet?) erősítőn.

tehát: most akkor mi van???? hogy mennek ezek a dolgok gépfolklóréknál? pár éve szintén cziránkuval láttam őket ugyanitt, aztán pesten hol vele, hol nélküle...elég nehéz lekövetni ezeket :)...ha valaki véletlenül tudja a családfát, akkor idekanyarinthatná, mit érdemes tudni az "új" arcokról...

a koncertről: az elejéről sajnos lemaradtam, pedig...a haver mondta, hogy az első 15-20 percben szabó úr le se tette a hegedűt, neki meg repesett a szíve a boldogságtól, asszimetria, meg egyéb nyalánkságok az "őskorból". mire megérkeztem, már egy, inkább a páratlan ritmusokra kihegyezett republicozás ment, úgyhogy langyosodott a dolog, de egy nagyságrenddel izgalmasabb volt, mint legutóbb. a dobos ledobolt mindent, de szerintem a játéka nem igazán (kimondom:egyáltalán nem)  húzott, ez van. a basszusszáund bika volt (kicsit elsőre meg is lepődtem, hogy ilyen gityóból ennyire markáns hang jön ki) a csóka magabiztos, meggyőző, de "nagyon unta", ami nagyon nem tett jót az összképnek. szabó andris minden izma a lábától a nyakáig megfeszülve, úgy szokott, jó is volt :) cziránku meg egyszerűen nem hallatszódott, ez van. ideges is volt rendesen, be is szóltak a keverős embernek, hogy vegye már észre, hogy szóló van :) a haver meg is jegyezte, hogy ő életében egyszer hallotta emberünket rendesen kihangosítva. ugyanitt az etnó fesztiválon pár éve a kárpát mőbiuszban :) ja, úgy könnyű...mondjuk akkor meg annyira hangos volt, hogy én speciel nem bírtam ki a színpad előtt. a haver meg elaludt :) hiába nem vagyunk egyformák...:) na szóval...fehér szél is volt, a végén meg hej páva. egészségesebb is volt a hangzás egy gitárral, hegedűvel. közönség volt (relatíve) rendesen, profi szinpad, fények, mittomén, úgy hogy ne keseregjük a kultúra halálán, hanem jövőre találkozunk a tisza-parton!

zepp Creative Commons License 2005.08.19 0 0 761
Nem volt emlékeim szerint, de volt sok finomság helyette, pl. Herpai dobszóló is:)
Előzmény: Learning_to_Portnoy (760)
Learning_to_Portnoy Creative Commons License 2005.08.19 0 0 760

hehhe!

Teljesen elüt a többitől. (sztem pozitív irányba). Én még most sem hiszem el ,h ez télleg barbi.

Azért dobtam be csak suttogva, mert egy "igazi" barbarósnak ez sztem nem lesz a kedvence: nem elég elborult hehe (bocs)

fülbemászó gitárdallam, tiszta énekdallam(!),  feelinges bass 

3 napja hallgatom, kivétel az uccsó percet. Olyan ez az 56kb/s , mintha szénné hallgattam volna kazettán :D

10/9 (a dob egy kicsit kevés nekem, 2:02 -nél hiányzik egy kis "szétütés") 

u.i.

csak azt ne mondjátok ,h ezt is elnyomták a szigeten!

zomborin Creative Commons License 2005.08.19 0 0 759

változatos, és nem esett szét a szám hála istennek, pedig a szerkezetet, meg a különböző hangzásokat végiggondolva elég nagy esély lett volna rá...de hát ugye a rutin, meg az évek...

és ha már itt tartunk neked mi a véleményed? :)

X polgártárs Creative Commons License 2005.08.18 0 0 758

most láttam először az új "felállást", a fonó ugyanis k. messze van, emberi helyre nem járnak. jól szólt az egész, cseppet sem a nosztalgia vitte a koncertet. az énekes srác furán mutatott az évek alatt szép kerek egésszé váló zsoldos, meg persze cziránku mester mellett, de pár perc alatt teljesen elfogadtam, szerintem jól nyomja. sziget legjobb 5 előadásában benne volt a barbaro.

elsőre fura, de most többen voltak rajta, mint pld. anno a nagyszínpados fellépésnél...

Előzmény: zepp (751)
bootlegger Creative Commons License 2005.08.18 0 0 757
szerintem teljesen rendben van...;)
Don Valentino Creative Commons License 2005.08.18 0 0 756
Nem fanyalogtam, túl érzékeny vagy.
Előzmény: Kaszakő (754)
shaddam Creative Commons License 2005.08.18 0 0 755
Simán bekajáltam. Tegnap du. óta ezt hallgatom.
Kaszakő Creative Commons License 2005.08.17 0 0 754
Wazze sztem az Illés feldolgozás igenis nagyon király lett, a fanyalgás helyett inkább ki kéne nyitnod a füledet!
Előzmény: Don Valentino (753)
Don Valentino Creative Commons License 2005.08.17 0 0 753
Az ének D. Nagy Lajos modorában szól. Vagy ez hülyeség?
Learning_to_Portnoy Creative Commons License 2005.08.17 0 0 752

Erről mi a véleményetek? (lehet már volt róla szó)

http://www.freeweb.hu/barbaro/barbaro_sound_illes/masta1.mp3

zepp Creative Commons License 2005.08.14 0 0 751
Szigetes Barbaro kiemelkedően jó volt, mintha összeértek volna mostanra.

Ma pedig 2:00-kor Napra a Bahiában, remélem hasonlóan jól sikerül.
biztos Creative Commons License 2005.08.13 0 0 750
setlist?
Előzmény: Valsifeldur (749)
Valsifeldur Creative Commons License 2005.08.12 0 0 749
Tegnap a Sziget fesztivalon zenelt a Barbaro. Ilyen jo hangzassal meg nem hallottam oket! Sajnos csak 50-60 percet zenelhettek, de azt nagyon odatettek! Nem volt "telthaz", de aki ott volt, jol erezte magat :)
Előzmény: Skinner_ (748)
Skinner_ Creative Commons License 2005.05.28 0 0 748
Én nem látom a műsorban...
Előzmény: Kisördög (747)
Kisördög Creative Commons License 2005.05.26 0 0 747
Ja! és ha jól láttam, szombaton a petőfin nyolctól másfélórás műsor lesz, aminek a Barbaro a vendége. Meg még egy zenekar, de az nem jut az eszembe. Mindenesetre nem a Jimi Hendrix Experience volt.
Előzmény: Ember a Holdon (746)
Ember a Holdon Creative Commons License 2005.05.25 0 0 746
Bazz!

Most volg vége egy magyar filmnek, aminek az end-title muzaxa a Kuruclemezről valamelyik szám volt! (nincs itthon nálam, de asszem az 1. vagy a 2.)
Kiderítem melyik film lehetett....

:-O
testify Creative Commons License 2005.05.21 0 0 745
bootlegger Creative Commons License 2005.05.11 0 0 744

hát volt egy-két érdekesség az biztos:)

ellenben...bezzeg ha a fonós bulik így szólalnának meg...!

Előzmény: shaddam (743)
shaddam Creative Commons License 2005.05.11 0 0 743
Nem a gitárjátékkal volt gond, az eszméletlen. Both az énekbelépéseket szúrta el, Zsoldos csóválta a fejét rendesen.
Előzmény: bootlegger (742)
bootlegger Creative Commons License 2005.05.11 0 0 742

hmmm...hmmm....azért szerintem pár gitárral foglalkozó emberke seggét verné földhöz örömében, ha csak feleannyira tudna bánni a fenderrel, mint Both...szerintem:)

az új dolgok viszont elsöpörnek...

Előzmény: shaddam (741)
shaddam Creative Commons License 2005.05.11 0 0 741
Nem vesztettél vele olyan sokat. Rövid volt, Both úr bénázott egy sort, nem volt mogyorófavirág, viszont volt két új szám, mindkettő állat. Valszeg be fog jönni, amin Zsák aggályoskodott itt régebben: kevesebb a népzene - több a KC féle faszozás. Nekem mondjuk ez jön be :o)
Előzmény: Borzas (739)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!