Keresés

Részletes keresés

zar 116 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 137
Ebben igazad van, szerintem is e kezelési költség felszámítása nagy összegben nem elegáns. Ha már külön felszámítják a kezelési költséget, akkor elvárható lenne az ügyfélgondozás keretén belül rendszeresen tájékoztatni az ügyfelet a szignifikáns változásokról. (Amúgy biztos vagyok benne, hogy minen biztosítótársaság felszámít kezelési költséget, csak nem számlázza ki külön, hanem a hozamból levonja... Nálam, legalábbis nincs kezelési költség, bár évente kétszer kapok levelet tőlük, amikor tájékoztatnak ez előző éves hozamról, másodszor meg amikor küldik a következő évi csekket.)
Előzmény: csibra (136)
csibra Creative Commons License 2004.07.28 0 0 136
De ebben egyetértünk, viszont még mindig fenntartom: ha beszednek havi X (X jóval nagyobb mint a tényleges, elfogadható költség) forintot "kezelési díjnak" akkor egy telefont igazán megereszthetnének amikor romlik a biznisz (mondjuk legkésőbb azon a ponton, amikor elfogyott a nyereség).
Előzmény: zar 116 (135)
zar 116 Creative Commons License 2004.07.27 0 0 135
Nem értek veled teljesen, az ügynök jutlékát illetően. Az üzletkötő munkája az, hogy elmondja neked a biztosítást, rábeszéljen a neked legmegfelelőbb veztióra, elkészítse az ajánlatot. Ezért kapja a jutalékot. A hozamhoz neki semmilyen befolyása nincsen, az ő munkája kimerül abban, hogy megszerzi az ügyfelet. Ezért jár a munkabér. Átfordítva a mindennapi életbe: a gyári munkás aki leesztergál egy fogaskereket, az megkapja a fizetését érte, attól függetlenül, hogy a cégnek hogy meg. Ha jól megy a cégnek, akkor esetleg kap prémiumot, ha rosszul, akkor is megkapja a fizetését, míg tönkre nem megy a cég. Nem értünk egyet?
Előzmény: csibra (134)
csibra Creative Commons License 2004.07.27 0 0 134
Az lehet, hogy unit-linket kötöttem (bár nem emléxem ilyen kifejezésre, ugyanakkor tudtam, hogy ha rosszul megy a tőzsde, akkor veszíthetek, tehát ezzel nincs baj), de akkor is az az alapvető probléma, hogy az ügynök, meg a biztosító nem a hozamból részesedik (ellentétben a tőzsdei brókerekkel) hanem mindenképpen megkapja a pénzét az általam befizetett pénzből. A kezelési díj meg a csúcsok csúcsa, mert havonta levettek 290 forintot arra, hogy ne csináljanak semmit (nem hiszem el, hogy annak a pénznek, amit befizettem az adminisztrációja többe kerülne 10 forintnál).
Előzmény: vikiviki (123)
vikiviki Creative Commons License 2004.07.25 0 0 133
ez nem mindenhol van így. Van, ahol a kockázatiakért jóval magasabb jár. (pl: NN)
Előzmény: Analizátor (132)
Analizátor Creative Commons License 2004.07.25 0 0 132

"Tulajdonképpen 3 okból terjed nagyon meglátásom szerint:
-az ügynök el tudja hallgatni elég sokáig, hogy ez tulajdonképpen egy biztosítás
-az emberek nem tudják a befektetési alapok és a biztosítók pénzügyi alapjai közti különbséget. Márpedig amíg jól ment a tőzsde, addig a bef. alapok nagyon mentek. Mindig lehet mutogatni szép számokat
-a biztosítók keze eléggé meg van kötve a klasszikus kötvényeknél. Hála Istennek. Meg van határozva, hogy x %-ot állampapírba, stb kell tenniük, és viszonylag keveset vihetnek mondjuk tőzdsére, mert az egy kockázatos befektetés. Evvel ezt a megszorítást játszhatják egy kicsit ki."

 

Szerintem a legfőbb ok kimaradt: a biztosítási ügynök ez után kapja a legmagasabb jutalékot. :-)

 

Erről volt egy cikk is nemrég a Figyelőben.
Előzmény: vikiviki (130)
vikiviki Creative Commons License 2004.07.24 0 0 131
hétfőn küldöm. hivatkozz rám: Sipos Anna
Előzmény: abraxas (125)
vikiviki Creative Commons License 2004.07.24 0 0 130
unit link: amikor különböző eszközalapokba teszik a pénzed. Pl: hazai kötvény, hazai részvény, nemzetközi részvény, ingatlan, stb. Elvileg, ha lent van az egyik, akkor átpakolhatod, de nem nagyon szoktak szólni se, másrészt az átpakolásnak is van költsége, ezért nem nagyon éri meg. Nem garantál pozitív hozamot és eléggé ki van téve a gazdasági változásoknak. Tulajdonképpen 3 okból terjed nagyon meglátásom szerint:
-az ügynök el tudja hallgatni elég sokáig, hogy ez tulajdonképpen egy biztosítás
-az emberek nem tudják a befektetési alapok és a biztosítók pénzügyi alapjai közti különbséget. Márpedig amíg jól ment a tőzsde, addig a bef. alapok nagyon mentek. Mindig lehet mutogatni szép számokat
-a biztosítók keze eléggé meg van kötve a klasszikus kötvényeknél. Hála Istennek. Meg van határozva, hogy x %-ot állampapírba, stb kell tenniük, és viszonylag keveset vihetnek mondjuk tőzdsére, mert az egy kockázatos befektetés. Evvel ezt a megszorítást játszhatják egy kicsit ki.

A biztosítóról küldök infót mailben, de itt tényleg nem akarok ingyenreklámot.
Előzmény: VÉNYOLC (129)
VÉNYOLC Creative Commons License 2004.07.24 0 0 129

Sziasztok!

 

zar 116, köszi a választ!

 

Még azt magyarázzátok el lécci, hogy mi is az az unit-link. Miért nem éri meg ilyet kötni.

 

Bocsi a hülye kérdésekért.

 

vikiviki, azé' elárulhatnád melyik az a biztosító:))))

 

üdv.:venyolc

Előzmény: zar 116 (119)
vikiviki Creative Commons License 2004.07.23 0 0 128
akkor egy ideig díjmentesítem, vagy lejebbszállítom az összeget, amíg egyenesbe nem kerülök. Már amelyiknél ezt lehet, ugye. Ezért is kell elötte jól körbenézni, hogy melyik az a cég, amelyikben nem fogok csalódni. Van néhány olyan is (konkrétan mondjuk egyről tudok, amelyik ilyen, de ingyenreklámot nem csinálok) amelyiknél, ha kijön egy jobb konstrukció, akkor szépen átdolgoztatod. Én már átdolgoztattam az enyémet. És teljesen meg vagyok elégedve a díjtartalékommal. Így, a negyedik évben már meghaladja azt a pénzt, amit befizettem. Inenntől fogva pedig igen szépen fog felfelé menni, mivel a netto nyereség (amit én kaptam a díjtartalékra -nem, nem az általam befizetett pénzre), eddig mindig infláció fölött volt az elmúlt 4,5 évben. Ezt elég kevés cég tudta sajnos megcsinálni. Főleg, hogy egy csomó a saját nyereségét teszi közzé. Ki a francot érdekel? Jó, jó. a 85%, de ugye a nyereségből még ilyen-olyan díjakat fizetnek...
Viszont a visszavásárlási érték nálam is arcpirító. Evvel nincs semmi baj. Amíg van mit enni, addig nem fogom visszavásárolni. De a visszavásárlási érték nem egyenlő avval a pénzzel, ami neked épp a kötvényben van!

Na mindegy, nem vitatkozom, már ezeket is elmondták egy csomószor:)

Mondjuk nem irigylem azt, aki nem dolgozott bankban, nem tanult közgazdaságtant mint én, és az "ügynökök" tájékoztatására kell hagyatkoznia... Tisztelet a kivételnek persze. De sokszor ők sem tudják, mit akarnak eladni, mert sok biztosító csak ilyen gyorstalpaló tanfolyamon tanítja meg őket arra, hogy "a mi cégünk a legcsodálatosabb..."
Előzmény: Extrém (127)
Extrém Creative Commons License 2004.07.23 0 0 127

Tudod, van úgy, hogy az ember életében változások állnak be. Pl.munkanélkülivé válik és nem tudja fizetni a biztosítást. Ilyenkor jönnek a felszólítások, a különböző "fenyegető" levelek, majd a megszüntetés. Hiába szeretnéd te kivenni a betett pénzedet, ha mínuszban vagy! Ráadásul lehet, hogy jobb ajánlata lenne egy másik biztosítónak, onnantól már nem bízol a biztosítódban, viszont nincs lehetőséged szabadulni egy olyan "terméktől" amely mellett már nem állsz ki teljes szívvel.

Nincs lehetőséged, mert nem kapsz egy vasat sem, mert azt abiztosító elköltötte: SAJÁT MAGÁRA

Előzmény: vikiviki (117)
tomapoc_01 Creative Commons License 2004.07.23 0 0 126
Sziasztok !

 

A segitségetekre lenne szükségem :

 

Szüleim Miskolcon laknak egy emeletes családi házba (kb. 2*50 m2 ) és amikor

volt az a jégverés, akkor a pala tetőnket egy kicsit átrendezte, kijött a biztositós

csávó - mivel volt biztositásunk - és azt mondta tud adni 430e-t, amit már át is

utaltak kb. 1 hónapja.

A tető egyik oldala 100% kárra vette fel, a másikat vagy 50-re.

Azt mondják, hogy ez jónak számit, mert alul voltunk biztositva, a kárunknak valami 60 %-a ez a 430e. 

Viszont ebből 130 m2 tetőt megcsinálni a jelenlegi árak mellett persze nemigen lehet. Lindab lemezek lesz majd fenn (jutányos vétel miatt), Hétfőn jönnek is csinálni az ácsok.

 

A kérdésem az, hogy van-e valamilyen lehetőség arra, hogy kihivjuk a biztositóst és még adjon egy kis pénzt ?

 

Ha jól hallottam a pótszemlék jól szoktak végződni...

 

Tudnátok nekünk valamit mondani evvel kapcsolatban javasolni ?

 

 

Előre is köszönöm a segitséget !

 

abraxas Creative Commons License 2004.07.23 0 0 125
Ha nem gond?! Előre is köszi.
Előzmény: vikiviki (124)
vikiviki Creative Commons License 2004.07.23 0 0 124
nyugi, a város, sőt a megye másik feléről is átjönnek hozzád:)) "ráduszíthatok" egy nagyon korrekt kiscsajt, ha nejed őnagysága nem féltékeny típus. Ő alkuszcégnél dolgozik, tehát többféle kötvényt is fog tudni ajánlani. Mennyen a száma mailben?
Előzmény: abraxas (120)
vikiviki Creative Commons License 2004.07.23 0 0 123
mert unit-linket kötöttél. mindez egy hagyományos, nem eszköz alapú kötvénnyel nem történhetett volna meg.
Előzmény: csibra (122)
csibra Creative Commons License 2004.07.22 0 0 122
> Akinek van egy csöppnyi kis esze, az csak és kizárólag kockázati életbiztosítást köt magára.
...
> addig folyamatosan nekik adod ajándékba a pénzedet!

Nagyon így van. Sőt, levesznek még "kezelési költség"-et is, és b@sznak kezelni a számlát. Volt egy ilyen biztosításom, az első két évben összesen volt úgy 20 e hozam (a 90-es évek végén volt ez), utána elkezdtek esni a részvények, és mire észbekaptam (megnéztm hogyan áll a biztosítás) 40 e mínuszban voltam. Eszük ágába nem jutott, hogy szóljanak: nem jól megy mostanában a részvény, tegyem inkább át kötvénybe.

Az a probléma, hogy a jutalékot abból a pénzből kapják, amit te befizetsz, és nem a hozamból, így nem érdekük az, hogy te jól járjál, mert ők ígyis-úgyis jól járnak.
Előzmény: GéJocó (116)
abraxas Creative Commons License 2004.07.20 0 0 121

Kedves Barbus!

 

Mél megjött, köszönöm szépen.

 

Üdv:

Abraxas

abraxas Creative Commons License 2004.07.20 0 0 120

Üdv Mindenkinek!

 

 

Mostanában szeretnénk életbiztosítást kötni, és kicsit el vagyok veszve a részletekben.

B. nejem őnagysága ugyan a Generali-ra esküszik, de én kicsit nagyobb körből merítenék.

Azt sem tudom eldönteni, hogy befektetéses változatot válasszak-e, vagy inkább kössek külön kockázati biztosítást, és mellé keressek balami befektetést.

 

Valaki azt ajánlotta korábban, hogy keressek egy megbízható közvetítőt.

De honnan tudom én eldönteni, hogy egy közvetítő megbízható-e, vagy sem?!

A piac tele van svindlerekkel. Ha ismertek Csepel vonzáskörzetében ilyen csodalényt, ne habozzatok tudatni velem.

 

Előre is köszi:

Abraxas

zar 116 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 119

Rettegett betegségekre pl. az ahiconál lehet kiegészítő biztosítást kötni. A lényege, ha először diagnosztizálják valakinél a rettegett betegségek egyikét (a biztosítás megkötése után), fizet a biztosító.

 

díjtartalék: az életbiztosítási díjakból képzett elkülönített tartalék, amely a később bekövetkező biztosítási események (halál, elérés) kapcsán járó szolgáltatások fedezésére szolgál. A tartalékokat a biztosító befekteti, és a hozamok minimum 80%-át köteles visszajuttatni a biztosítottainak. Mód van a díjtartalék visszavásárlására is. (idézet a biztositas.hu-ról)

Előzmény: VÉNYOLC (118)
VÉNYOLC Creative Commons License 2004.07.19 0 0 118

Sziasztok!

 

Köszönöm a hozzászólásokat, csak most volt időm benézni ide.

 

Egy pár kérdésem lenne:

 

 Mi az a díjtartalék?

 

Mit is jelent pontposan az, hogy nyílt végű?

 

Szóval még mindig bizonytalan vagyok. Pl. rettegett betegségek nincs is benne, pedig szvsz az sem ártana.

 

Léccci segítsetek!!!

 

 

Köszi , üdv.:venyolc

 

Ja, van még egy SIGNAL-os ajánlatom is, az hasonló, csak kötött idejű, és havi 8k.

Ezt is az alkuszos ügynök adta.

 

vikiviki Creative Commons License 2004.07.17 0 0 117
aham. de ha az ember eleve avval a tudattal köti meg a biztosítást, hogy kivárja a futamidő végét, akkor miért érdekeljen, hogy az 5. évben mennyi a visszavásárlási érték?
Előzmény: GéJocó (116)
GéJocó Creative Commons License 2004.07.17 0 0 116

Sziasztok!

 

Akinek van egy csöppnyi kis esze, az csak és kizárólag kockázati életbiztosítást köt magára. A megtakarításos biztosításoknak van egy óriási hátránya: A befizetett pénzedet z első két évben egy az egyben lenyúlják, és a lejárati idő végéig mindig csak egy részét fektetik be. Mielőtt megkötnél egy megtakarítással egybekötött biztosítást, kérdezd meg, mennyi a díjtartalék a lejárat előtt. Látni fogod, hogy soha nem éri el a 100%-ot, csak a lejárati időnél. AZAZ: addig folyamatosan nekik adod ajándékba a pénzedet!

Ha érdekel, számokkal is lehet bizonyítani ezt!

lavie Creative Commons License 2004.07.16 0 0 115
Ne hasonlíts össze két biztosítást, ami össze nem hasonlítható (tuti nem, mert az Ahiconak nincs UL-je, vagyis tudtommal nincs, az CS Aranyeső pedig az)
Előzmény: zar 116 (112)
vikiviki Creative Commons License 2004.07.16 0 0 114
Garanciásat ne. Credit suisse határeset. Ahico jó:) nekem is olyan van. remélem az első két cég nem perel be:)
Előzmény: VÉNYOLC (111)
zar 116 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 113
Előzmény: zar 116 (112)
zar 116 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 112
Nyilvánvaló, hogy a CS termékeit árulja... Én meg az Ahico-ét. Biztos, hogy a biztosítás összeg kétszer akkora, mint az eseményre kifizetett szolgáltatás? Nem lehet, hogy a lejárati összeget nézted, értetted biztosítási öszegnek. Mert a mi kötvényünkben ehhez a havi megtakarításhoz kb. 1,6M bizt.összeg, kb 4,5 számított lejárati összeg, baleseti halálnál 3*BÖ jár. Nézegettem régebben a többi biztosítási terméket és nem voltak jelentős különbségek a biztosítási díj-biztosítási összeg arányaiban... (A cég volumenének utána tudsz nézni a nagy hitelminősítő intézeteknél, hogy milyen kockázati besorolásuk van. Minél jobb, annál jobb.
http://www2.standardandpoors.com/NASApp/cs/ContentServer?pagename=sp/Page/FixedIncomeBrowsePg&l=EN&b=2&f=1&s=7&ig=&i=&r=1&fr=4&fc=HUN&ft=&fs=&fig=&vqt= [link1]
Előzmény: VÉNYOLC (111)
VÉNYOLC Creative Commons License 2004.07.15 0 0 111

Sziasztok!

 

A segítségeteket szertném kérni. Volt nálam egy alkusz kft-s ügynök életbiztosítás ügyben. Ő felmérte az igényemet, nagyon korrektnek látszott. Az ajánlatában a Credit Suisse Aranyeső Plusz nyíltvégű biztosítást ajánlotta. Bizt. összeg 4M, baleseti halál 2M, baleseti rokkantság 2M. Havi 9000 pénz lenne.

 

Kérdésem: szerintetek  milyen cég a Credit Suisse? Mi a véleményetek úgy általában erről.  Nekem valamiért úgy tűnt, így utólag visszagondolva, hogy valamiért ezt a céget kell nyomnia( talán több jutit kap:)

 

Igazából nem tudok dönteni, mert van egy Garanciás ajánlatom is.

 

Köszönöm, üdv.: venyolc

vikiviki Creative Commons License 2004.07.07 0 0 110
Japánban volt pár. Persze az utolsó pillanatban a legtöbbet felvásárolta egy másik cég. Ott az volt a baj, hogy olyan technikai kamatokat (5%) igértek be, amit minimális infláció vagy defláció mellett képtelenség volt tartani. Nálunk ez a veszély annyira nem áll fent, mert a legtöbb cégnek 3,5% a technikai kamata (ez tudjátok mi?) ezt meg nem nehéz 5-6-7%os infláció mellett tartani:)
Előzmény: Hkoala (109)
Hkoala Creative Commons License 2004.07.07 0 0 109

biztosító azért nehezebben megy tönkre, mint egy kockázati alapkezelő vagy egy bank.

 

Én még nem láttam tönkrement biztosítót.

Előzmény: vikiviki (105)
vikiviki Creative Commons License 2004.07.07 0 0 108
majd átolvasom. a BrokerNetről meg inkább nem mondok semmit:)
Előzmény: Analizátor (106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!