Keresés

Részletes keresés

22estiti Creative Commons License 2009.01.16 0 0 969
eddig olvastam...
meg kéne változtatni a topic nevét!
pl. Segíthet e nekem a pszichoterápia, és ha Igen, akkor miben?

de én mér nem nyithatok topicot?:)
Előzmény: Horgasz_Csaba (200)
22estiti Creative Commons License 2009.01.16 0 0 968
"All in all: ha értelmes beteg jelentkezik értelmes és képzett terapeutánál, és legalább néha egy kicsit bízik is benne, akkor talán lehet valami. Amúgy meg mindannyian isten kezében vagyunk. :-)"

...hát nem is tudom,első körben a kis kommunista Dr. P. jut eszembe:" a pszterápia nem aról szól, h nagy és értelmes dolgokat mondunk,hanem érzésekkel dolgozunk!" egy értelmesebb ember, és egy még értelmesebb terapeuta szerintem már az elején levágja, h a "-gond-ot" nem igazán érdemes racionálisan megközelíteni.
Tehát jöjjenek azok az érzések...amivel meg lehet közelíteni azt a vakfoltot,ahol maga az értelem csüt-*öt mondd...
Előzmény: pöttyös (68)
22estiti Creative Commons License 2009.01.16 0 0 967
"A vallás ideológiát kínál, tanít és nevel, a terápia viszont "csupán" katalizálja a páciens saját erőforrásainak mozgósítását, saját megoldásainak megtalálását. Azt hiszem, ez olyan nagy különbség, hogy nem igazán látom, hogyan lehet összemosni őket."

pl.: keresztény hívő esete a vallással:
"bűnős voltam,elveszett...megtaláltam Jézust,aki megmentett, elfogadtam őt...azóta bennem munkál a szeretet...boldog vagyok!"

egyszerű ember esete a terápiával:
pl: nem tudtam mit kezdeni az életemmel,elmentem dokihoz...kiderült, hogy el kellett fogadnom a kicsi egó-t, h ő most tehetetlen...engedtem a szabad tudattalanak...azóta
járom az utat,a magam útját."

Előzmény: Horgasz_Csaba (53)
22estiti Creative Commons License 2009.01.16 0 0 966
kicsit ismerek szakadékokat...amikor az ember sötétben van, fél, szorong...meg akar halni;az én esetemben arról van szó, h menekülök elfogadni a jelent...azaz azt, h valami most nagyon xar(legyen az érzés, gondolat, félelem)...de már nem várom el h bárki is segítsen, tudom, hogy nem tud; választhatja az ember a pokoljárást, választhat dokit is(aki fogja is közben a kezét)de a doki nem lehet ott, ahol az embernek egyedül kell lennie
Előzmény: babarczyeszter (50)
22estiti Creative Commons License 2009.01.16 0 0 965
érdekes az a példa, h az a nő...akinek alkesz az apja miért választ alkesz férjet...?
és a másik, aki elmegy az ismeretlennel...és a vége ismeretes
szerintem tudattalan dolog...de az lehet benne, h az Első kétes ismeretlennél megbukott, a helyzet adott,megbukott
addig keres hasonló helyzetet amíg meg nem oldja azt
de attól az Első kétes ismeretlennél még mindig megbukott!
Előzmény: bádogos (43)
22estiti Creative Commons License 2009.01.16 0 0 964
1 észrevétel:
-teljesen jó lenne elérni, azt látni, h a világ fehér zászlót lenget
-de ettől még "benn" nem lesz béke

szerintem
Előzmény: Törölt nick (39)
22estiti Creative Commons License 2009.01.16 0 0 963
ujjá kéne éleszteni ezt a topicot! :)

Horgasz Csabához!
Elmondanám az én (átlagembernél kicsit több:) véleményem a Mo-i "lelki gyógyítokról":
-pszichiáter: bogyókkal dolgozik,a gond az agyban van...nyilván aki hülye, azt nem lehet meggyógyítani...(persze!, a hülye meg sem akar gyógyulni)
-pszichológus : mostanában divatszakma! elvégzi az egyetemet, dolgozik kicsit egy ingyenes ambulancián,gyakorlatot szerez a Tündér-hegyen és...
gyógyít! ...több kevesebb sikerrel:)inkább kevesebbel!
...túl sok rossz van belőle a hazai piacon, és szerintem nem csak nekem ez a benyomásom erről.
-mondhatni nincs még ennek itthon kultúrája...mert szerintem igencsak erős magyarázatra szorul az,aki akár baráti,családi,akár párkapcsolati körben válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy
Miért is jársz te oda??


-gyógyszerek: bár soha fel ne találták volna őket!
szerintem a gyógyszer konzervál!, megnyugtat, h most jó így ez,ahogy van...sajnos nem segít fel a következő lépcsőre...régen is jó volt!
Előzmény: Horgasz_Csaba (33)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.11 0 0 962

Van egy javaslatom az elmebetegek és a pszichiáterek közötti jogi viszony átrendezésére. Nem is akármilyen mértékben!

 

Az elmegyógyintézetekben át kellene adni a hatalmat az őrülteknek. A fogvatartottak természetesen a pszichiáterek lennének. Az őrülteknek fizetés járna, hiszen meg kell élni valamiből! Valamit haza kell vinni a családnak. Meg lehet érteni! Azt hiszem, sokkal több őrültet zártak már be hosszabb-rövidebb időre, mint ahány fizetett státus létezik a bolondok házaiban, úgyhogy a jelentkezők között a lehúzott idő szerint szelektálnának (nyilván minél több, annál jobb).

 

A dolgot precízen kell adminisztrálni. Pontos, hiteles nyilvántartás kell arról, hogy kit és milyen sokáig fosztottak meg a szabadságától, illetve arra is kell kritérium, hogy mely pszichiátereket kell bezárni; egyáltalán mit jelent ebben a kontextusban az, hogy pszichiáter? Csak aki éppen nyilvántartottan praktizál? Vagy aki szakorvosi vizsgát tett le? Esetleg aki csak elvégezte az idevágó posztgradot?

 

Mi több, egyéb jogi átalakításokra is szükség van. Ha valaki pszichiátert bújtat, nyilván szabálysértést, vagy akár bűncselekményt követ el (néhány év max). A fránya alkotmányban is szerepel, hogy az emberek méltósága nem sérülhet; ez is módosítandó. Egyéb jogszabályokról már nem is beszélve, pl. pontosan milyen közalkalmazotti státuszban legyenek az elmebetegek, hiszen az orvosok közé csak nem lehet besorolni őket, stb.

 

De a legfontosabb különbség az lenne, hogy míg a régi rendszer arra épül, hogy a pszichiáterek segíteni akarnak az elmebetegeknek, addig az új rendszer üzenete az, hogy az elmebetegek ártani akarnak a pszichiátereknek!

zoszt Creative Commons License 2007.12.09 0 0 960
"Ha valakiben felmerul ez a nonszensz kerdes, hogy "miben segit a pszichoterapia es kinek?" az "forduljon pszichologushoz" mert komoly baja lehet.
Na de felre a trefat. A pszichoterapia abban segit, hogy tapasztalati uton megbizonyosodjanak rola a betegek, hogy semmi ertelme a pszichoterapainak.
Akik meggyogyultak azok maguktol is meggyogyultak volna.
De ha mindenkeppen el akarod verni a penzed akkor jobban jarsz egy fej hagymaval.:)"

Sok hozzáfűzni valóm nincs, ha valaki tudja merre akar változni, vagy tényleg meg akar változni, az fordulhat pszichilógus/pszichiáter "segítségéért" jópénzért, de beszélhet tükörhöz/falhoz/magához is, előbb-utóbb változást fog észlelni.
Ha megvan a belső harmóniád akármilyen betegséggel, de a világban sehol nem találod a helyed akkor felesleges kiadás.
Olyan szolgáltatás, ahol a végkimenetel bármi lehet, de csodát nem érdemes várni. Futószalagterápiákban az ember elvész, a terápiás szerződéssel lefektetett rácsokkal önmagukat védik (érthető), de eleve hiteltelenné teszi a terapeutát. Biztos, hogy jót akar, gyógyítani, de hiába fogadod bizalmadba, te egy eset maradsz a sok közül. Valamire mindig emlékezni fog az előző ülésről, de a lényeg elveszik, a kapcsolat megjátszott, egyoldalú és a napjai meg vannak számlálva.
Fejlődést mindenbe bele lehet magyarázni, csak tudni kell benne hinni.
Aki teheti szerintem válasszon valódi társat/társakat, ne lelki kurvákat. Szerintem.
Előzmény: fakenubafuramuki (940)
orlanda Creative Commons License 2005.11.27 0 0 959

Szívesen.

Mihez kell?

 

Ez a cikk, meg amit irodalomjegyzéknek és referenciának megjelöl, elég jó - szerintem:

http://www.americanpsychotherapy.com/ce-marapr-2002-CyberPsychotherapy.php

 

Ez a problémákról ad áttekintést:

http://www.findarticles.com/p/articles/mi_m1175/is_4_34/ai_76577439

 

Vigyázz a reklámokkal ha ilyet keresel, nagyon sok olyan cikk jelenik meg, ami valahogyan megpróbálja azt bizonyítani, hogy a számítógép és az internet nem okoz addikciót, pedig dehogynem. A játékok egész nagy arányban a csetszobák, fórumok pedig mérsékelten - erről egyre többet hallani mostanság, cikkekben is szakmai körökben is.

Előzmény: chiara (958)
chiara Creative Commons License 2005.11.27 0 0 958
Sziasztok!
Szeretném megköszönni azt hiszem BridgetJ-nek (de már törölt a nickje) az online pszichoterápiával kapcs. fordításokat. Most pont erről szóló cikkeket keresek, úgyhogy, ha tudtok segíteni, írjatok. Köszi.
chi
villaroza Creative Commons License 2005.06.18 0 0 957

van aki ismeri Leuner szinbólum terápiát és jó erdménnyel kezelték?????

Az irjon priviben sürgősen

 

orlanda Creative Commons License 2005.05.25 0 0 956
Ne búsulj, nem csak én vagyok a világon, biztosan vannak mások is, akik nem úgy gondolkodnak, mint én :)
Előzmény: ember10 (955)
ember10 Creative Commons License 2005.05.25 0 0 955

Gondoltam hogy nem vagy pszihologus.

Örülők neki hogy ez a téma nem foglalkoztat ugy mint 5 évvel ezelőtt.Ez jó, azt jelenti gyógyultál...vagy sikerűlt félre tenned az egészet és élsz, megpróbálsz alkalmazkodni meg ilyenek.

De mégis az információ cserére szerintem szükség van és lehet jobban megy idegenekkel mint ismerősőkkel...ez szerintem megfontolandó mert ismerősőkkel elmész egy darabig de utánna már olyan dolgok jönnek elő amitől Te is megijedsz vagy olyanra gondolsz:"hűha ha ezt még elmondom biztos azt hiszik gyógyós vagyok:)".

Szóval szerintem lenne miről beszélni, nem feltétlenűl a problémát leirni hanem a

"gyogyúlással" megélt tapasztalatokat meg hasonlókat.

De ha te nem akarod megértem.

A Te életed, a Te döntésed.

 

hello

Előzmény: orlanda (954)
orlanda Creative Commons License 2005.05.19 0 0 954

Vettem.

Nem nagyon vagyok válaszra motivált, ez a téma 5 éve jobban foglalkoztatott, mint most.

Ja, és én nem a háborúra gondoltam, amikor azt mondtam, hogy kb. 6 milliárd társad van, hanem az életre és az életben óhatatlanul bekövetkező változásokra való alkalmazkodásban. Ilyenek azért vannak.

A beszélgetésre meg ezerszer jobbnak tartok egy élő kapcsolatot, mint egy fórumot vagy chat szobát ismeretlen emberek között ilyen bizalmas, kényes és intim témáról egészen biztosan.

Ha problémád van, akkor pszichológust úgy lehet találni, hogy keresel... :), mondjuk ez lehet talán az első szükséges lépés egy sikeres pszichoterápiához ... :) én nem vagyok az.

 

ember10 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 953
?
Előzmény: orlanda (951)
ember10 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 952

koszonom szepen hogy jeletkeztel

erdekeseket irsz;

 

6 milliard tarsam van haboruban

nem hinnem, inkabb hat milliard tarsam elfogadja azt a bekefeltetelt amit az elet, sors, vegzet(nem tudom mi a megfelelo szo ide) add neki

kinal neki

a haborut is megvivni kell, az eletet is

ha elfogadod a bekeajanlatot legyozottnek szamitassz

gondolom en

engem speciel nagyon erdekel ez a pszihologia tema

hiszek benne

100*ta hiszek benne mint pl. a vallasban

 

csak meg nem talaltam megfelelo pszihologust

szerintem nem is fogok;kicsit nagyok az elvarasaim

 

a pszihoterapia jo...mindenkinek gondolom;meg az egeszsegeseknek is

habar szerintem pszihologiai szempontbol nincs egeszseges;csak olyan aki vegtelenul torekszik az egeszsegre, a kiteljesdesre

kisebb nagyobb kihagyasokkal, hullamvolgyekkel

 

szerintem a pszihologus (tegyuk fel a szerintem jo pszihologus) abban segit hogy ramutat arra mit rendelsz te magd tolle de legfokepp a sajat eletedtol

jo volna ezt is megfejteni...ki a jo pszihologus es esz ervekkel alatamasztani miert Ő a jó

 

engem szemely szerint erdekel ez a tema

nem akarok viszont olvasni konyvbol

rajottem az a problemamom nem segit

csak az segit ha kibeszelem vagy valami ilyensmi

szeretnek itt eszmet cserelni masokkal, akar veled is

 

az igaz lusta voltam elolvasni az egeszet

talan ujbol kene kezdeni a topicot

 

Te hogy vagy most?

marmint gondolok arra megtalaltad az utat amelyet evvel a topic segitsegevel is akar kerestel?

 

Udv:ember10

ui:szeretnek neked ajanlani egy konyvet:M.SCOTT PECK:UTTALAN UTAKON

nekem tetszik a pszihologiaja

Előzmény: orlanda (951)
orlanda Creative Commons License 2005.03.24 0 0 951

Szia,

 

a topicot én nyitottam még valamikor régen.

A kérdés egészen pontosan így szólt: "Miben segít a pszichoterápia és kinek, és vajon milyen az a pszichoterapeuta aki segít?"

 

Röviden összefoglalom neked azt, amit eddig a kérdésemre válaszként tapasztaltam:

- a pszichoterápia abban segít, amit te "megrendelsz". Mármint abban az esetben ha azt te tudod és képes vagy irányítani, megváltoztatható és a körülmények rugalmasan alakíthatók. Akkor segít, ha lehetőség szerint nyíltan vagy képes beszélni arról a problémáról ami odavitt és azok kísérő jelenségeiről. És persze akkor segít, ha a probléma pszichés és nem organikus jellegű.

- neked segít, ha a saját problémádat viszed. Ha a másét, akkor neked nem fog (hülyén hangzik, de arra gondolok, hogy pl. ha valakid féltékeny és ez neked probléma, akkor a te problémádat "kezeli" és nem a valakidnek mondja azt, hogy irgum-burgum. Neked segít, ha sikerül jól kialakítani a terápiás kereteket és azt többé-kevésbé tartani is tudjátok. Terápiás keretek alatt ilyesmit értek, hogy pl. mindketten (vagy csoportosan) ott vagytok, amikor megbeszéltétek, stb.

- milyen az a pszichoterapeuta aki segít? Szakképzett, nyílt, korrekt és tartja a szakmai sztenderdeket. És nem utolsó sorban: megbízol benne. Legalább akkorának kell lennie ennek a bizalomnak, hogy folyamatosan érezd azért kérdez esetleg vagy azért mond valamit, mert a te állapotod javulása a cél hosszú távon és nem a személyes érdeklődése esetleg érdeke vezeti. A hosszú távot azért írom, mert van amikor kutyául érzi magát az ember, de hosszabb távon éreznie szükséges a javulást. Hogy mi az a hosszabb táv, az egyén függő. Van akinek 3 hónap, van akinek 3 év. Egy ismerősöm szerint sosem módszertant szükséges választani, persze azt is, hanem embert.

 

Szerintem az életet leginkább élni lehet, és ha háborúk vannak abban az életben, akkor lehetőség szerint túlélni. Vagyunk egy páran, akik próbálkozunk vele, kb. 6 milliárd társad van ebben.

 

Orlanda

Előzmény: ember10 (948)
ember10 Creative Commons License 2005.03.05 0 0 950

Hát igen.

Ez is egy vélemény.

Előzmény: deviáns szkizoid (949)
deviáns szkizoid Creative Commons License 2005.02.24 0 0 949
Senkinek semmiben.
ember10 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 948

 

 

hello

elkezdtem olvasni ezt a topicot , és eljutottam a 119-ig

de qra belefáradtam;de nem adom fel;ugy illenék hogy elolvassam az egészet hogy ne ismételjek mást

vannak még azokból akik itt voltak a kezdetekkor

hol állnak most az "útón"

változott e a véleményűk a pszihoterápiával kapcsolatban?

 

amikor előszőr elmentem pszihológushoz azt mondtam neki(többek között)

úgy érzem mintha életem könyvének irásával elakadtam volna, olyat teszek amit még eddig soha, megmutatom a könyvet neki;legyenek előtte nyitottak a lapok

mondja meg melyik fejezettel van gáz, miért nem állt össza a kép...

 

egy év után azt mondta rendben vagyok;soha nem éreztem magam olyan rossz passzban mint abban az időben

lehet elbeszéltünk egymás mellett?

 

gondolom egy jó pszihologus hasonlitható egy túlélő tábor vezetőjéhez;

megtanít túlélni

de b....a meg, a háborút kell túlélni, nem az életet

 

"a madárka dalolna, de csak csicseregni tud"...há:)

ember10 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 947

 

 

hello

láttad a good will hunting c. filmet?

Előzmény: Horgasz_Csaba (107)
HollowCsőr Creative Commons License 2005.01.11 0 0 946
Heti 5-7000??? Akkor én ilyen maradok :-( Vagy először legyek én is vállalkozó, utána lehetek normális is? Esetleg teszkógazdaságos megoldás? :-)
Előzmény: Orso-borso (943)
A magyar zsivany Creative Commons License 2004.12.06 0 0 945

5. Beismertük Istennek, magunknak és egy embertársunknak hibáink valódi természetét.

 

Szerintem te mar jo uton vagy.

Előzmény: rizzla (942)
A magyar zsivany Creative Commons License 2004.12.06 0 0 944

Haliho!

Szerinetm van megoldas.

Csak nem kell tulsagosan izgulni.

A pszihologus szerintem nem a legjobb, de ha nincs mas akkor ok.

Olyan dolgokrol kell beszelni amiket tudsz, es soha nem beszelsz

roluk senkinek. Amikor ezek a titkok nyitottakka valnak, akkor

nincs tobbe erejuk rajtad, es nem kell majd a fu, se mas hogy a figyelmedet eltereld

roluk.  Ha nem oldod meg a problemat, ez valoszinuleg csak romlani fog.

Előzmény: rizzla (942)
Orso-borso Creative Commons License 2004.12.06 0 0 943

Szerintem te is tudod a választ. Igen, beteg vagy. Nincs igazi célod, csak úgy vagy bele a világba. Sokat segíthetne rajtad a pszichoterápia, ha már ezt a topicot választottad. Elsősorban pszichológust kéne felkeresned, olyat, aki nem elsősorban gyógyszerelni akar. Ez sajnos nem olcsó mulatság, de ha jól értem nem fog nagy problémát okozni a heti 5-7000 Ft-os vizitdíj.

 

Tudok neked ajánlani pszichológust, de kereshetsz a www.pszichologia.hu/szolg honlapon is neked tetszőt.

 

Én három éve járok, úgy érzem, most jutottam el odáig, hogy meg tudok állni a saját lábamon. Eleinte hetente jártam, majd két- később háromhetente. Nehéz volt szembenézni a hülyeségeimmel, de megérte.

Előzmény: rizzla (942)
rizzla Creative Commons License 2004.12.06 0 0 942

Sziasztok˘!!!

 

22 éves vállalkozó vagyok, viszonylag jól megy a sorom, ami régen álom volt az lassan valóra vált. ( új kocsi, jó kereset, gyönyörű és megbízható barátnő, stb.)

Mindezek mellett füvezek nap mint nap és szarok mindenre. Erről lekattanni képtelen vagyok. Volt már rendőrségi ügyem is, akkor megfogadtam, hogy vége.

kb 3 napig tartott. Amikor nem volt semmim, azt mondtam, hogy azért!

Amikor nem volt nőm, akkor azért...

Megvan majdnem mindenem, de valami nagyon hiányzik.Amolyan  Boldogtalan , szarok bele ember lettem.

Depressziós is vagyok, járok dokihoz, gyógyszert szedek, és folyamotosan szívok.

Sohasem fogok tudni leállni róla. Valahogy kurvára üres anélkül az élet. DE fűvel sem jobb, csak kevésbé unalmas.

KB 5 éve cuccozgatok, a durvább drogokat már nem használom.

Egy kiélt, szürke embernek érzem magam, aki ....

akinek még ezt sincs kedve végig írni.

Valaki járt már hasonló cipőben?

Beteg vagyok?

 

villaroza Creative Commons License 2004.04.22 0 0 941
Hülyén hangzik amit írok segithet
nekm emindegyik áter segitett egy darabig aztán kinőttem őket volt aki ha nem csináltam amit mondd azt mondta keressek más dilibógyó miatt
akihez most játok az jó de kinőttem már nem tud ujat adni mondani , van olyan aki kerk perec megmondja váljon el ha elvált vissza jöhetno hál isten nem ilyen ő . ő nő
fakenubafuramuki Creative Commons License 2004.02.05 0 0 940
Ha valakiben felmerul ez a nonszensz kerdes, hogy "miben segit a pszichoterapia es kinek?" az "forduljon pszichologushoz" mert komoly baja lehet.
Na de felre a trefat. A pszichoterapia abban segit, hogy tapasztalati uton megbizonyosodjanak rola a betegek, hogy semmi ertelme a pszichoterapainak.
Akik meggyogyultak azok maguktol is meggyogyultak volna.
De ha mindenkeppen el akarod verni a penzed akkor jobban jarsz egy fej hagymaval.:)
hoyuka Creative Commons License 2004.01.24 0 0 939
Keresek olyan terapeautat, aki jaratos Stanislav Grof fele terapiakban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!