Keresés

Részletes keresés

Andorid Creative Commons License 2009.01.13 0 0 9576
Hat nem tudom.. Biztos a visszautasitas miatt latom ilyen pesszimistan a dolgot.. Bosszant, hogy egy csomo energiat belefektettem egy nobe, es semmi nem lett, mig mas egy pillantassal eleri azt amit en nem. El kellene fogadnom a dolgot, s elhinni hogy vannak meg hozza hasonlo nok akik tarsa vagynak... Tulajdonkeppen a sajat csapdamba estem. Elerhetetlen no utan futok, s az elerhetoek meg nem erdekellnek... 22-es nek tunik :)
Előzmény: Pisces72 (9575)
Pisces72 Creative Commons License 2009.01.13 0 0 9575

Sőt, a testi vonzalom hamarabb van, mint a lelki. Hisz a "meglátni és..." is a testiségről, a fizikalitásról szól.

Azt hiszem, én úgy fogalmaznék, hogy a testi antipátia eleve kizáró, elfogadás esetén van remény udvarlással célba érni, vonzalomnál tuti a dolog, sokszor udvarlás nélkül is.

Előzmény: Törölt nick (9574)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.13 0 0 9574

Most ezt nem értem... szerintem lehetsz te akármilyen "kedves, értelmes, bölcs" férfi, ha nem tudod a másik testét-lelkét megérinteni, nem függ össze a kettő. Ahány kedvesség, annyiféle, és ahány értelmesség, az is annyiféle szerintem. És "szikra" vagy "szerelem első látásra" nem szükségszerű, de a kölcsönös érdeklődés és vonzódás feltétlenül. Testi is. És az nagyon hamar kiderül, hogy megvan-e.

Előzmény: Andorid (9572)
Pisces72 Creative Commons License 2009.01.13 0 0 9573
Vannak azok a férfiak, akik lebunkózzák a mamutot, és vannak, akik hazacipelik. Sajna, a nők előbb veszik észre az előbbiket, de hosszútávon az utóbbiak a nyerők. Csak addig sok időnek kell eltelnie...
Előzmény: Andorid (9572)
Andorid Creative Commons License 2009.01.13 0 0 9572
:) Megnyugodtam.. Nem vagyok az a nagy macso tipus, bar kepzem magam, de en a kedves, ertelmes, bolcs ferfi idealjaban hiszek. Sok helyen olvasom, hogy az ilyen fajta pasik, csak baratnak kellenek a noknek, hiaba ilyenrol almodoznak a nok. Valamiert megis a nagydumas bohcokat valasztjak, akik egy kacsintassal elvarazsoljak oket.. En is jartam mar igy... udvaroltam egy nonek a magam szolid modjan, de nem lett meg a szikra.. aztan egy masik gyerek egyszer meglepetes szeruen a szemebe nezett, s ezzel el is varazsolta a not. Ilyenkor erzem nincs igazsag, de en kitartok :)
Előzmény: Törölt nick (9571)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.13 0 0 9571
Miért ne lehetne? :) csak szerintem ahhoz, hogy bárminek is esélye legyen kialakulni, kell ez a "csak úgy" érzés - úgy értem, kell az, hogy érdekeljen a másik, akarjad jobban megismerni, jelentsen elég jó érzést a közelléte. Ha ez megvan, akkor szerintem senki nem áll tovább, ha viszont hiányzik, akkor meg mire is várna? (nem véletlen hogy sok szerelem születik úgy, hogy mondjuk két ember egymás mellett dolgozik, de egyre többet beszélget, meg látja a másikat ... "csak úgy", minden célzottan szerelemtervezés nélkül.)
Előzmény: Andorid (9570)
Andorid Creative Commons License 2009.01.13 0 0 9570
reja: akkor az nem is lehet, hogy ferfi es no baratsagbol kapcsolat alakuljon ki? Mindenkepp elengedhetetlen az a bizonyos elso szikra? Ez a szikra nem tud idovel kialakulni? Vagy azt mar nem varjak ki az emberek, inkabb mas utan neznek?
Előzmény: Törölt nick (9569)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 9569

folyamatos örülésben van. Én is örülök, csak izé... melegebb időtöltést is tudnék azért... mondjuk most ha lehetne (pl nyernék a lottón), akkor nem Bécset látnám, hanem esetleg Ciprust, vagy valami hasonlót. Netalántán Afrikát :)

Értem ha hiányzik, tapasztalatból is tudom, hogy így van. Csak én azt gondolom, hogy előbb fogja valaki "csak úgy" megragadni a szemed/szíved/lelked/agyad és utána alakul az, hogy esetleg társad is lesz, fordítva sosincs :) Az "itt van az ideje"-dolgot én arra értettem, hogy amíg nem bukkan fel a közeledben egy ilyen "csak úgy", addig talán nincs még ideje, nincs "tere" ennek az életedben - de lehet, hogy csak én vagyok kicsit fatalista :)

Viszont ha pakolsz, akkor kis híján otthon már a lakásod :)

Előzmény: spenci44 (9568)
spenci44 Creative Commons License 2009.01.08 0 0 9568
tudom hogy igazad van :-) /Bécslátó/

csak tudod az ember társas lény, és bizony néha hiányzik, h legyen Valaki akihez tartozik.... de eljön majd azideje, addig a barátaim és új társaság kitölti az időt /még ha másként is/, unatkozni nem nagyon van idő a pakolás, közepette...

Olvastam, h örült a kislány a Nagy nagy ajándéknak :-)
Előzmény: Törölt nick (9565)
Batman72 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 9567

Szia Mindenki!

A segítségetekre lenne szükségem.

Elváltak vagyunk mindketten a párommal,ma jelentettük be az esküvőnket :)),viszont segítségre lenne szükségünk lehetőleg budapesti helyszín,fotós és videós elérhetőségre,amit esetleg tudtok ajánlani.

55-60 fős lesz az esküvő,de eddig a megnézett helyszíneknél bő 10.000 Ft/fő-re jön ki a vacsora italfogyasztással.

Vagy ne is keressünk nagyon olcsóbbat,mit gondoltok?

Köszönjük a segítséget előre is.

Szép napot mindenkinek!

Oromon Creative Commons License 2009.01.07 0 0 9566

Várjál csak, most kezdem érteni. Vagy legalábbis lehetséges. Ha mégse jól értem, hanem félre, akkor sztornó.

Ha jól értem, az anyuka nem attól tart, hogy neki majd jól nem lesz pénze (önmagára), hanem attól tart, hogy egy nem kívánt, de azért nem is kizárt, hanem igenis lehetséges jövőbeli helyzetben esetleg nem lesz pénze a gyerekre. Ezért szeretne (ha jól értem) a megbeszélt, megegyezett költségmegosztáson felül további húszezer forintot havonta megtakarítani a gyerek esetleges jövőbeli eltartásának biztosítékaként.

Ezt szerintem előrelátásként, gondos tervezésként is fel lehet fogni.

Ha erre hajlamos vagy, akkor megoldható, hogy olyan számlára utald a pénzt, amiben megegyeztek, ami felett kizárólag csak az anyukával közösen rendelkezhettek mondjuk a gyerek nagykorúságáig (vagy mindaddig, amíg eltartottként létezik a gyerek, mondjuk diplomáig).

A közös rendelkezés garantálja, hogy a pénzt csak a gyerekre költitek, ha ez tényleg szükségessé válik, és csak akkor. Ha meg ez nem válik szükségessé, akkor lesz egy induló pénzecskéje, ha ez nektek így megfelel, vagy úgy is megállapodhattok, hogy ha az így félretett pénz a gyerek mondjuk 25 éves koráig nem kerül felhasználásra, akkor te visszakapod, ha csak te utalsz rá, és feleztek, ha az anyuka is utal ugyanannyit.

Ha anyuka magának akarja a pénzt, az más káposzta, de ha jól értem, ő a gyerek biztonsági tartalékaként akarná vészhelyzetre.

Előzmény: ralli (9560)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9565
ne sürgesd szerintem, se magad, se mást :) Végül is most se vagy "egyedül", csak nagyon-nagyon megváltozott az életed - és lehet, bele se fért volna eddig nő, se a lelkedbe, se a szívedbe, se az idődbe... észre fogod venni, ha ez változik, mert akkor "csak úgy" észre fogsz venni valakit, és az pont jókor lesz :)
Előzmény: spenci44 (9548)
1férj Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9564
Ebben igazad van. Csak a fegyver különbözik.
Előzmény: Törölt nick (9563)
1férj Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9562
Tény és ezt a feleséged nyilván tudja is, hogy nem muszáj a szülőnek belemenni a közös felügyeletbe, meg az osztott gondozásba, hanem lehet kérni a gyereket mindenestül és akkor jön a tartásdíj is.

És megint előjön, hogy ez a fegyver csak a nő kezében van. :-)
Előzmény: Törölt nick (9561)
ralli Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9560

Az első tárgyaláson leszögeztük, hogy közös megegyezéssel válunk és mindenben megegyezünk.

Én felajánlottam, hogy a fiam részére fizetem a felmerülő költségeket, amire a bírónő azt mondta, hogy jó, de állapítsunk meg egy összeget és írjam le egy vázlatban, hogy mire gondoltam. Én leírtam és erre jött a feleségem kitűnő ötlete, hogy akkor adjak neki is 20 ezer Ft-ot, mert ő "nem fogja tudni etetni a gyereket"...

Na erre mondtam, hogy ló....sz.

Hazudok ha azt mondom, hogy nem érdekel a problémája, de ne én oldjam meg ezt, hanem az akivel összeszűrte a levet a házasságunk alatt. Azzal a dumával jött hogy igen fizessem ki amit vállaltam, de ha utalok még neki 20 ezret akkor azt ő  befekteti valami életbiztosításba.

Erre mit mondjak? Nóóóóóórmális?

Előzmény: Törölt nick (9558)
ralli Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9559

Nem vagyok ellenére a hosszított turnusváltásoknak, az exemmel vitára bocsátjuk a kérdést és szerintem ebben meg fogunk egyezni. Eddig a 3-4 nap is működött, de ha ez szerintetek jobb akkor megpróbáljuk. Egy utcában lakunk a válás ellenére /pont a fiam miatt/ és így ha egyikünk pl. nem tud érte menni a suliba akkor megy a másikunk.

Szerintem ez még mindig jobb mintha a nagyszülőket vagy a keresztmamákat ugráltatjuk érte az iskolába.

Végülis ez azért alakult így, mert az elején nem nagyon tudtuk feldolgozni, hogy pl. egy hétig nem látom a fiam.

Mamár a kedélyek lenyugodtak és ezért mondom, hogy kivitelezhető a heti váltás.

Ezzel a "korlátozódott-e az..." arra akarsz utalni, hogy pl. a szülés idejére, vagy Gyes alatt jutott-e megfelelő jövedelemhez?

Nem korlátozódott. Mellette tanfolyamot végzett, mert ki akart mozdulni, szülés előtt és után is dolgozott.

Azt hogy nem ment főiskolára azt nem nekem hanem a szüleinek rótta fel.

Ezzel a gazdasági előrelépéssel nem igazán akarok foglakozni, mert mi ügyvéd nélkül intézzük a dolgokat. Remélem így is megegyezünk.

Előzmény: Pisces72 (9556)
Pisces72 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9557

Néha jobb, ha nem azon gondolkozol, miért tette, hanem azon, hogy mekkora roh...dék, hogy megtette. Segít továbblépni...

Abban viszont igaza van, hogy ha neki nem megy tovább, akkor jobb most, mint később, kiégve, a másikat többször megcsalva, megbántva...

A beszélgetés kivonatára mindenesetre kiváncsi vagyok.

Előzmény: out_of_order (9550)
Pisces72 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9556

A 3-4 -nappal én sem értek egyet, mert az megszakítja az óvodai-iskolai hetet, és az tanulmányilag sem jó. Legalább heti váltás kéne. Láttam már 3 hetes "turnusokat" is, náluk ez jött be. És nem a szülők, hanem a gyerkőc kérte! (Heti váltásnál kicsit jobb, ha az péntekre esik, mint ha vasárnapra, de mindkettőre van jól működő példa.)

Ha egyenlő időben nevelitek, akkor egyikőtöknek sem kell a másikhoz képest nagyobb rezsijű lakást fenntartani, így amit ajánlottál, az jogilag elég lesz. Már csak az a kérdés merülhet fel, hogy a múltban a közös életetek érdekében korlátozódott-e a (volt) feleséged karrierje, tanulmányai, bármilyen természetű gazdasági előrelépése? Ez még csúnya kérdés lehet.

Előzmény: ralli (9551)
Oromon Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9555

Hát, kezdetben nagyon nehéz. Aztán egyre rosszabb lesz...

De idővel rendbejön az ember, és talán, ha szerencsés, még meg is érti a miértet.

Előzmény: out_of_order (9550)
Oromon Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9554

Kár.

Akkor csak egy módszered van: eléred, hogy hivatalosan nálad legyen elhelyezve a gyerek, és ezt adjátok be közös megállapodásként. Nem könnyű feladat.

Előzmény: ralli (9552)
1férj Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9553
Ez miért jó? A 3-4 nap. Nem rövid egy kicsit?
Nekünk majdnem másfél év távlatából a heti váltás jött be. A gyereknek kiszámítható. Vasárnap délután-este költözés.
Előzmény: ralli (9551)
ralli Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9552

:)

Sajnos nem tehetem meg, de ha megtehetném se lennék felé nagylelkű mert nem érdemli meg.

Mindemellett tényleg boldog vagyok, csak már jó lenne ha végetérne a hercehurca.

Előzmény: Oromon (9546)
ralli Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9551
Hosszútávon is közösen szeretnénk nevelni. Jelenleg 3-4 nap nálam, 3-4 nap az exemnél felváltva.
Előzmény: Pisces72 (9547)
out_of_order Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9550

(megszakadtam, bocs)

...jobb ez most, mint később. És nem velem van a baj, hanem ő őrült meg.

Hát, mondanom sem kell, az állam leesett.

Elmentem, egy barátnőmnél aludtam, másnap délután összeszedtem a legfontosabb cuccaimat, is "elköltöztem". A közös, egy éve felépült új házunkból...

Most lesz majd nagy beszélgetés, ma vagy holnap.

Fogalmam sincs, miért ilyen hirtelen, miért ittasan, miért az éjszaka közepén.

Miért nem adott lehetőséget a javításra, miért viselkedik úgy, mintha egy egy kis retkes ribanc lennék, aki ennyit érdemel.

Oda az életem, nem tudom, mi lesz most. Én még szeretem, jobban, mint valaha. Egyre jobban.

Tudom, hogy föl lehet állni, föl is kell, de nem értem, mi történt, és ez rettenetes!

Előzmény: out_of_order (9549)
out_of_order Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9549

Sziasztok!

4 nappal ezelőttig nem hittem volna, hogy ide fogok írni valaha is, de itt vagyok, így történt.

Egy jó kis buliból hazamenve 2-án éjszaka odaállt elém a pasim, akivel 7 évesek lettünk volna a tavasszal, és azt mondta, fasza csaj vagyok, semmi baj nincs velem, nagyon szeret, de már nem úgy. Legyek erős

spenci44 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9548
Ismerős dolgok ezek.... én pl úgy vagyok vele, hogy költözés, Új Élet, kb 1-2 hónap mire minden kialakul..... :-)
immár 3 éve "egyedül", de tényleg nem tudom sürgessem-e magam (vagy mást), eljön úgyis ami/kinek jönnie kell.... :-))))

aki még csak 45

Előzmény: Törölt nick (9540)
Pisces72 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9547
Hosszútávon kinél lakik/van többet a fiú?
Előzmény: ralli (9544)
Oromon Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9546

Elvileg létezik társtartás (tipikusan asszonytartás) is...

Ráadásul ha boldog vagy - és ha megteheted - akkor szerintem nyugodtan lehetsz nagylelkű :-)

1férj Creative Commons License 2009.01.06 0 0 9545
Ha konkrétum érdekel: Ez havi kb 45 eFt. Ezt osztjuk. Ehhez jönne hozzá a rezsi ráeső része, az otthoni kaja.
Ebben a kaja a suliban, fodrász, kozmetikus, könyv, ruha, különórák, zsebpénz, telefon, nyári tábor, stb van benne.
Egyébként ha te akarsz fizetni mindent, akkor fizesd te. A blokk alapján utólag is ki tudod fizetni, ha akkor merült fel a költség, amikor a feleségednél volt.

Ne keverd össze a gyerektartást az asszonytartással. :-)
ralli Creative Commons License 2009.01.05 0 0 9544

Ez jó megoldás. De én azt vállaltam, hogy fizetem a fiam költségeit, mivel tudom, hogy a nejem fizetése nem lesz elég semmire.

Ez önként vállaltam felé, erre most még kitalálta hogy neki is fizessek mert "mi lesz ha egyedül lesz" címszóval...

Az általad írt felezős dologba úgyse menne bele, mondván már megint hazudok arról, hogy mit vállaltam...

Nincs mese fel kell vennem a pléhpofát és azt mondani, hogy ez van, ezt kell szeretni.

Előzmény: 1férj (9543)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!