Aha, és ha sima levélben adok fel bármit ami nem papír az már feljogosítja a T. Posta szájbatekert dolgozóját, hogy lenyúlja???
Egyszerűbb lenne a sima levél, csomagküldést megszüntetni, kész, vége, nincs.
Vagy még egyszerűbb lenne NEM LOPNI!
Esetleg nem a POSTA kényszeríti rá az ügyfelet, hogy indokolatlanul magasabb árat fizessen egy sima mezei szolgáltatásért? Esetleg íratlan belső utasítás?
Szerinted mi a bánatos f@sz lett vele?? Felszívódott? Teleportálták a marslakók?
Ne légy már ennyire egybites!
Nagyon is igaza van. Amit nem ajánlott, értékbiztosítottként adsz fel, az gyakorlatilag nincs és nem létezik Postáéknál. Módszeresen megy a fosztogatás, mert nagyon jól tudják, hogy mehetsz a sunyiba a reklamációddal max. sínbe rúgsz.
Az, hogy nagy elánnal osztod itt az észt, és próbálod menteni a mundér becsületét nagyon szép dolog, de kb. annyit ér mint nyári alkonyatkor a lepkefing.
Engem hónapok óta próbálnak vakítani azzal a szöveggel, hogy csak egy-két ilyen eset van, és hogy én látom rosszul, mert valójában minden tökéletesen működik a Magyar Postánál. :)
Ezt én megértem, de ha téged sorozatosan negatív élmények érnek, akkor ott nálad van a hiba. Például a kézbesítődnél. Ezt mindenképpen ki kellene vizsgáltatni, mert ha különböző helyekről kapsz küldeményeket és sokkal közülük probléma van, akkor az már szerintem nagyon azt valószínűsíti, hogy a te címhelyeden van a probléma. Tényleg vizsgáltasd ki, mert magától nem fog elmúlni. Én is dolgoztam postán és amikor sorozatosan panaszokat kaptunk pl. az 1-100-s postafiókok tulajdonosaitól, a többi ezertől pedig nem, akkor már könnyű volt kitalálnunk, hogy melyik kézbesítővel van a baj. A cégekről pedig annyit, hogy foglalkoztam nagy feladókkal és volt köztük rengeteg, akik példásan dolgoztak, a leveleik is szépen megjöttek, de mindig volt egy-kettő, akinek moslék volt a munkája, hiába magyaráztunk nekik.Na, az ő leveleikkel folyamatosan problémák voltak. Persze a Postát okolták, de még arra se voltak hajlandóak, hogy amikor felajánlottam, hogy kimegyek hozzájuk és pár órában segítek megértetni dolgokat a postai szolgáltatásokkal kapcsolatban, hogy erre időt szánjanak. Ez egy szakma és nagyon sok helyen szakképzetlenek dolgoznak a postázókban, ami nem is lenne baj, ha megfogadták volna a tanácsainkat.
Szerinted az is túlzás, hogy megosztom másokkal a negatív tapasztalataimat (amik a posta által érnek sorozatosan), más meg azt kéri számon, hogy miért nem jelentek be minden egyes esetet. Nos, nem karok megfelelni egyikőtöknek sem. Van egy saját mércém, ami szerint nem minőségi szolgáltatást kapok, ezt pedig úgy kommunikálom ahogyan nekem tetszik. Az, hogy valaki nem ért egyet azzal, hogy a posta silány teljesítményt nyújt, az az ő dolga. Az enyém meg az, hogy megvédjem az érdekeimet.
Szerinted. És ezzel mindent el is mondtál. Ha egyszer késik a busz az nálam sem veri ki a biztosítékot, de ha állandóan eltér a menetrendtől, pótdíjat szed azért, hogy gyorsabban érjek A-ból B-be, mégis lassabban érek oda, akkor elégedetlen vagyok. Hogy értsd, nem egyszer fordult elő, hanem sokszor, és nem csak velem, hanem sokakkal. Ha az a véleményed normálisak a lopások és az átbaszás, akkor mások az igényeink. Az enyém magasabb. Ennyi.
Itt van ez az Oscar-díj is: jó, sokan kinevetik, de emlékeim szerint ez már a sokadik nemzetközi díja mostanában a Magyar Postának és abban voltak olyanok is, amiket a szakmától kaptak. Ez is egy tény.
Ezt elhiszem, hogy nálatok így van, de ha megnézed, hogy hányan irogatnak ebbe a topikba, az nagyon alacsony számot mutat. Tudom, nem mindenki olvas indexet..., de ez még az index fórumához képest is nagyon alacsony szám, pedig itt fikázni nagyon szeretnek a fórumon, tehát elvileg népszerű topiknak kellene lennie.
Nézd , ha én azt érzem hogy velem sorozatosan előfordul az az eset,hogy késve vagy meg se érkezik a levelem, akkor nem tudok nem dühöngeni azon hogy a nagy számok törvénye alapján ilyen előfordulhat. A nagy számok törvénye alapján nem velem kellene hogy előforduljon több esetben is....De mégis megtörtént az elmúlt években legalább 4-5 alkalommal, pedig nem vagyok egy nagy levelező...Szóval nem tudok hinni azoknak a statisztikáknak ami szerint a Posta olyan nagyszerűen teljesít. Mert más a személyes tapasztalatom...és az ismertségi körömben még sokaknak....
Szerintem ezt nagyon túlliheged. Azért mert írogat ezekre a fórumokra 3-4 emberke, az pont azt jelenti, hogy elszigetelt esetekről van szó. A Posta az egész országot kiszolgálja, az lenne a hihetetlen, ha nem lenne pár ezer eset, amikor hibázik. Ha késik egy Volánbusz járat, én se kürtölöm tele a netet azzal, hogy a Volánbusz megbízhatatlan és nekem kárt okozott, mert elkéstem valahonnan. Ez a nagy számok törvénye. Szerintem amúgy se önmagát méri a Posta, biztos, hogy független cégek végzik ezeket a statisztikákat.
Nem ismételgetés, hanem mindig újabb és újabb esetek; ez csak neked nem tűnt fel. Nem általánosság, hanem tapasztalatok!!! Nem adom meg a kollégáim adatait, mert az ellenségeim sem szolgáltatnám ki neked, de nagyon is léteznek. Nem általánosságban, hanem a valóságban.
Naponta dől meg a posta jól kozmetikázott statisztikája, függetlenül attól, hogy te mit gondolsz vagy mondasz.
Tudod miért nem jelentenek be a pénzügyes és jogász kollégáim minden esetet? Mert a munkaidejüket nem tudják azzal tölteni, hogy hanyag szolgáltatásokat reklamáljanak.
EGYÉBKÉNT PEDIG, HA BEJELENTEM ATTÓL MÉG UGYAN ÚGY ÁT LETTEM BASZVA, MERT FIZETTEM VALAMIÉRT, AMIT ESZÜK ÁGÁBAN SEM VOLT TELJESÍTENI.
Ha nem jelentek be valamit, attól még tény és nem általánosság, és hiába lovagolsz ezen a bejelentésen akkor is megtörtént esetek támasztják alá, hogy hanyag, nemtörődöm és színvonaltalan a postai szolgáltatás.
Ha panaszt teszel akkor se vagy sokkal előrébb...Néhány éve történt meg velem az alábbi eset. Téli vizsgaidőszak volt,így nem sikerült összehozni az egyik barátommal a személyes találkozást,amikor átadhattuk volna egymásnak az ajándékainkat. Ezért a postára bízta az ajándék célba juttatását. Ajánlva (és talán értékkel is?) adta fel (mert már korábban is tűnt el hivatalos és személyes levelem is...) és várta hogy 2-3 nappal később majd MSN-n, telefonon reagálok. De én nem tettem semmit, mert hozzám nem érkezett meg...Kb. 1 héttel a feladása után kérdezett rá,hogy kaptam-e tőle valamit postán. A válaszom nem volt, majd elmondta az előbbit, vártunk néhány napot majd elkezdtük kerestetni...Az eredmény siralmas: Hódmezővásárhelyen feladták, útjára indult,de a 30 km-rel messzebb lévő Makóra már nem érkezett meg.Valahol valaki ellopta, másra legalábbis nem tudok gondolni. Annyi hozzátartozik hogy a posta megtérítette az ajándék árát , így februárban már a postát kihagyva megkaptam az ajándékom...
De hogy ne csak ilyen régi eseményt említsek, a múlt héten egy újonnan előfizetett magazinom nem érkezett meg, valószínű azt is megfújta valaki. Nem a postásunk,mert őt igen rég ismerem,de valahol a rendszerben mégis eltűnt. A magazin kiadóját dicséri, hogy a problémámról értesülve azonnal pótolta...
Lehet, hogy off, de hátha tud vki válaszolni...köszi!
Találtam ma egy levelet a postaládámban. Önkormányzattól, egy okmányt küldtek benne (tehát elég fontos, személyes dologról volt szó). Rá volt pecsételve, hogy tértivevény. A pecsét tollal át volt húzva, fogalmam sincs, ki húzhatta át és miért.
Kicsit megdöbbentem, hogy a ládában találtam a levelet, azt hittem, az értesítést fogják majd bedobni és be kell menni érte a postára. Rosszul gondolom ezek szerint? Azt tudom, hogy a sima ajánlottat lazán bedobják, na de a tértivevényt is??
IGEN, A POSTA MAJDNEM 100%-OS STATISZTIKÁJA SZÁMOMRA NEM HIHETŐ, VISZONT AMIKOR NAPOK ÓTA VÁRUNK EGY ELSŐBBSÉGI LEVELET, AMI NEM ÉRKEZIK MEG, AZ HIHETŐ. HOGY EZ RENDSZERESEN ELŐFORDUL AZ TÉNY.
Az is hihető, hogy a kolléganőim munkáját megnehezítik az elkéső levelek, amiknél mellesleg fizettünk egy plusz szolgáltatást (a bizonylatok alátámasztják).
Nincsen sem kedvem, sem időm veled vitatkozni. Időnként leírom a tapasztalataimat, de az értékes időmet inkább másra szánom, mint a veled való meddő vitára.
A kolléganőmnek én mondtam, hogy hívja fel a postát a feladott szerződés miatt.
A "statisztikám" jelentős részét pedig az teszi ki, hogy egy igen nagy cégnél dolgozom, ahol a jogi és a pénzügyi osztály tekintélyes mennyiségű levelet ad fel postán (számlák, szerződések, egyebek). Az ő visszajelzéseik alapján tudom, hogy hogyan is működik a levélforgalom, mert a privát levelezésem néhány negatív tapasztalatából még nem vonnék le következtetéseket.
Nekem nem dolgom a reklamáció, de a pénzügyes kolléganőm megteszi, ha már nem bírja kivárni az elsőbbségi levelek késéseit, és egyéb nem korrekt postai szolgáltatások miatt is szokott reklamálni.
A tények miatt nem hiszek a posta statisztikáinak. Ha csak azt összeszámolom, hogy hányan panaszkodtak nekem az utóbbi időben, már attól megdőlnének a szép számok. Nem kívánok vitát nyitni.
A mostani esetben a kolléganőm felhívta a postát és érdeklődött az elsőbbségivel és ajánlottan feladott levél után. Nyilván azért érdeklődött a küldemény után, mert nem érkezett meg. A posta annyit mondott Szeged-Budapest között van a levél (a harmadik napon).
Szerinted feltűnt nekik az összefüggés, hogy nem érkezett meg az elsőbbségi küldemény három nap alatt??
Ha az esetek szinte 100%-ában működik az elsőbbségi levél (ez statisztika) és nálad rendszeresen nem, akkor talán azon kellene elgondolkodni, hogy nálad miért nem.
Talán mert akkor arra panaszkodnál, hogy miért nincsen olcsóbb kategória? Nehogy már a választási lehetőség is probléma legyen. Nem mellesleg az ajánlott levelet nem értékek küldésére találták ki. De ezt nekem még az általános iskolában elmagyarázták.
Ez az egész ajánlott levél rendszer amúgy is egy vicc. Azért fizessek, hogy biztosan megkapja a címzett a levelemet? Miért nem ez az alap? Ezenfelül minden arrogáns összehasonlítgatás, lemagyarozás szánalmas.
Csak egy nagyon szimpla kérdés. Hány nap kell egy elsőbbségi küldeménynek, hogy Szegedről Budapestre érjen? 4 nap, 1 vagy két hét? Vicces. Tulajdonképpen mi történik azután, hogy kifizeti az ügyfél az elsőbbségi díjat (meg az ajánlottat)?
Nem érdekelne, ha nem lenne sürgős, de ezért kérjük az extra szolgáltatást, mert fontos a gyorsaság. Az extra veszteség nem is az az x forint, hanem hogy a munkánkat hátráltatják.