Akkor egy Dithane M45 és Rézoxikloriddal rámehetek? A kis feketéket lefújtam már rovarölővel. Kertészeti szer, a nevét már nem tudom, de valami erősebb azt mondta az eladó, eredetileg paradicsomra adta mert tele volt az is apró fekete röpködővel, megölte végül.
A legalsó levélen szerintem csiga rágás van. A felső leveleken a túl magas páratartalom miatt terjedő gombabetegség. A kis fekete röpködő levéltetű lesz, majd ha megállapodik valahol és szaporodni kezd.
Van pár cserép avokádóm, jelenleg egy "fóliaházban" nevelem őket a magas páratartalom miatt amíg megerősödnek. viszont észrevettem a hogy leveleken égésnyomok vannak. vagyis szerintem azok.
félárnyékos helyen van. a nap csak délelőtt tűz oda 1-2 órát illetve délután 5-6 körül egy kicsit. illetve a fólia elvileg meg kellene hogy védje az égéstől nem? vagy nem is égés? Fitaalabb korukban is szoktatva voltak a naphoz, akkor az ablakpárkáynban voltak egyenként becsomagolva egy hengeres fólia inkubátorba :) napi 4-5 órát napoztak így, aztán kikerültek a sátorba.
a rágásnyomokat sem értem mi!? apról muslica szerű bogarak vannak csak de azok nem rágnak ekkorát. mindenesetre bepermeteztem rovarölővel mindent.
Már nem tudom hova forduljak segítségért. Különböző virágú, különleges viaszvirág hajtásokat / Hoya/ szeretnék szerezni, megfizethető áron venni. Tud valaki segíteni, hogy hol érdemes keresgélnem, érdeklődnöm? Előre is köszönöm.
Abszolút kezdőként szeretnék az irodába, az asztalomra egy növényt.
Kb. 2 méterre lenne az ablaktól, de részben takarásban, ezért közepes fénymennyiség jutna neki.
Öntözni minden nap nem szeretném, inkább hetente. A maximális mérete felfelé max. 1 méter lehetne, egyébként egy 40x40cm-es "négyzetet" szántam neki, ezt ki is kellene tölteni (tehát nem egy kis asztali növényt keresek).
Ezek alapján tudnátok valamit ajánlani? Előre is köszönöm :)
Jó ötlet :) Most csíráztatom a másodikat, ezen felbuzdulva még egyet lehet én is csíráztatok. Gondolom amíg fiatalkák addig lehet óvatosan tekerni, fonni. Ha kezdettől fogva össze vannak ültetve a gyökér sem sérül, mint a kései összeültetéskor.