Keresés

Részletes keresés

dobi9876 Creative Commons License 2024.09.02 -2 3 146414

Sajnos olyan pletykát én is olvastam, hogy R v Nistelrooy válthatja majd idővel, semmi értelme, erőskezű topedző kell, másrészt megint egy holland, elegem van a hollandokból teljesen. van Gaal, Ten Hag, elég volt belőlük..

Nem szabad olyan edzőben gondolkodni akit majd váltani kell mikor esetleg ismét rendszeres BL csapat leszünk.

 

Inkább fizessünk meg egy topedzőt, mint elhozni vkit majd a Twente meg Nac Breda kispadjáról. Nistelrooy is ha annyira jó lenne elvitte volna menedzsernek vmi erős klub a PSV után, nem pedig  asszisztensnek áll. Ha meg az akar lenni, miért nem jelentkezett Ancelotti, Guardiola stb-nél, miért Ten Hagtól akar tanulni.

Főleg az is lehet hogy ha kisöprik a kopasz hülyét akkor vele együtt a teljes holland stábja is megy.

 

Ott volt pl. Flick, Barca vitte el, ingyen el lehetett volna hozni, 3 hét és 4 barátságos meccs alatt több koncepciót vert volna a MU játékosokba mint Ten Hag 2 év alatt és BL győztes edző és hozott volna egy pozitiv játékstílust. Barcánál még pénze is alig volt igazolni itt több lett volna, persze ő egyből Olmót vitte el kevesebbért mint mint Hojlundot meg Antonyt vettük. Vicccccccccccc

 

Mi miért nem mentünk rá Olmóra?

És ha rámegyünk, az a tragédia hogy itt megbukott volna mint Sancho aki szintén kimagaslott a Bundesligaból. Nagyon tartok attól hogy Sancho a bundesligás arcát mutatja a Chelskiben majd.

 

Azért buknak meg a MU-ban a játékosok mert nincs fegyelem, nincs magas elvárás, tréningen szét vannak hajtva, sok sérülést okozva és többnyire fele annyi értelem nincs a szakmai stábban mint előző klubjaikban amihez hozzászoktak és semmi játékkoncepció nincs. Azte se tudja mai napig Casemiro, Mainoo, Fernandes hogy most kontrázni akarunk vagy labdát birtokolni. Védelem össze-vissza helyezkedik, támadósor fut balra, jobbra , de igazi veszélyt csak kontrából sebességből tudunk okozni.

cserébe az edző azt mondja nekik hogy ti vagytok a legjobbak mert csak a Citeh nyert több trófeát. Közben Szarzenál, Liverpool 20-30 pontokat ver ránk...

És BL-ben már évek óta nem vagyunk tényezők, ezt nem tudom lenyelni hogy megint BL szezon és mi csak a TV-ből nézhetjük, pláne most sztem tök izgalmas lett volna ez a BL a csoportok nélkül, erre majd az EL-ben lehet villogni, olyan klubok ellen akik 10-ed meg 20-ad annyit költene fizetésekre mint mi de tuti ott lesz pár pofon amit kapunk.

és a legrosszabb hogy 1 év múlva ilyenkor megint EL meccsekre fogunk várni de lehet még arra se. :((

 

 

dobi9876 Creative Commons License 2024.09.02 -1 2 146413

Rühellem ezt a köpödős scouser hülyét, de sajnos igaza van:

 

Jamie Carragher:

Manchester United are one of the biggest clubs in the world. Would Real Madrid or Bayern Munich accept being sixth in their league? We are saying eighth - that is where we are with United right now.”

El nem tudom képzelni ha pl. a hülye Kompany idén 6-7. helyre juttatja be a Bayernt, akkor jövőre is még lesz helye a kispadon. Akkor se ha esetleg megnyeri a német kupát ahol max az utolsó négyben lesz vmirevaló ellenfele addig alsóbb ligásokat kell ütni...

Teljesen egyérrtelmű hogy rossz edzői munka és rémszar igazolások juttatják ide a csapatot elmúlt években.

horas Creative Commons License 2024.09.02 -2 5 146412

Azt amugy tenyleg megakarjuk magyarazni hogy az elvileg nagyon komoly szakertokbol, olyan emberekbol allo ineos akik a jatekos- es edzopiaccal kelnek es fekszenek nem tudtak Ten Hagnal jobb edzo opciot reflexből felböfögni?

 

Tuchel? Ennyi? A Brighton hogy talalta a Bundesliga 2-ből a 31 éves csávót?

 

Tovabb megyek, ezek az emberek akik elvileg marha nagy szakertok nem vettek eszre 2 ev alatt hogy Ten Hagot Fulham, Bournemouth szintu csapatok mossak le az Old Traffordon es minden igazolasa hatalmas es sulyosan tularazott flop? 

 

Ez lenne az a hatalmas szakmai hozzaertes hogy ide hozzak a Bayern hulladekjait akik teljesen veletlenul Ten Hag ex-jatekosai? Ez az a szellemi extra ami Glazerekből hiányzott? 

 

Nem volt penz Ten Hag-ot kirugni, mennyi  az 10 millio euro? De volt 42 millio euro a Van de Beekbe oltott Lukaku Zirkzee-re? Meg 60 millio egy 18 eves gyerekre? 

 

Ennek a komoly szakmai stabnak van valami B-terve arra hogyha Ten Hag megbukik iden is, ki fogja atvenni ezt az ex-ajaxos bohocokbol es az ő gyenge igazolasaibol allo szemetdombot? Arra lesz penz? Vagy vegig nezik ahogy a 8. lesz megint a csapat? Van Nistelrooy lesz a kovetkezo Solskjaer? 

 

Szepen belaviroztak magukat a faszerdobe. Ten Hag menesztese teljesen vedheto dontes lett volna. Ha kineveztek volna egy uj edzot kezdhettek volna tiszta lappal es idot nyertek volna maguknak.

kensai of origo Creative Commons License 2024.09.02 0 0 146411

Három éves szerződést kapott Erik, ebből az utolsó évét kezdte volna meg a nyári hosszabbítás nélkül. Maximum a hátralévő teljes fizetését kaphatta volna meg (ha nincs külön megegyezés a lelépési díjról, akkor ezt szokták követelni). 9 millió fontos fizun volt, de ez a Bl indulás hiányában (a játékosokéhoz hasonlóan) 25%-kal lecsökkent az utolsó évre, 6,75m fontra (https://www.espn.co.uk/football/story/_/id/40014094/ten-hag-faces-25-pay-cut-stays-man-united-sources).
Szóval maximum 6,75m font a kirúgás (messze nem 20-25m font, még új edző párhuzamos, magas bérével is 12-14 csak), és ez időarányosan csökken, amíg húzzuk vele.

Ennyi biztos, hogy a megpörgetett eladásokkal (még Sancho nélkül is) belefért volna. Nyilván, ha McTominay, Hannibal, Pellistri, stb. nem megy el a végén, akkor nem/vagy csak nehezen fért volna bele az igazolások miatt. Télen, amikor még másfél éve hátravolt, és a Bl csökkenés se volt tuti, 13,5m fontról volt szó, ami akkor abszolút nem fért bele; ott nem kérdés, hogy miért folytatták vele.

Ha raktak bele komoly kilépési záradékokat, ami mondjuk októberi kirúgás esetén max 5 millió fontot, téli kirúgás esetén 3 millió fontot jelent, akkor is ugyanott vagyunk, mint hosszabbítás nélkül. De őszintén szólva nem hiszem, hogy sikerült ezeket jól beépíteni (mert a szerződés hossza viszont nőtt, kivéve, ha az 1+1 éves opció lett az igazság, ami gyakorlatilag nem is jelent hosszabbítást és akkor nincs min vitatkozni).

 

Azt is rebesgették, hogy az új szerződése kevesebb beleszólást enged neki az átigazolásokba, ezért kellett újítani. Ez érthető dolog lenne, kérdés, mennyibe került ez nekünk (a kirúgást tudjuk).

A másik érv, amit felhoztak itt is többen, hogy ez kiállás a menedzser mellett, stabilizálja a helyzetét a játékosokkal és a médiával szemben, nem lehet utolsó évbe lépni, stb. Na ezt én elutasítottam, mert ilyen égő játékkal, hibbant nyilatkozatokkal, ami tavasz óta megy, ez nem ér semmit és ez most a Pool meccs után napnál is világosabb lett.

Én amúgy tavasszal is írtam, addig pörgetném a szerződését, akár ősszel is, amíg nincs megfelelő szakmai stáb és normális utód (mindenképp kuka ez az év is). De a hosszabbítást a fentiek miatt hibának tartom. Ha 1+1 évről van szó (és nem tudja aktiválni Erik valami helyezéssel), akkor nincs gond. Max a média felkapja, hogy júniusban hosszabbítottak vele és ősszel már kirúgták...

Most a Soton (i), Barnsley (o, ligakupa), Palace (i), Twente (o, EL) sorozat jön, itt lehetne stabilizálódni. Nyilván komoly célokért nem megyünk, de a minimum alját meg kellene ugrani.

Előzmény: jasszgeri (146409)
giornalista Creative Commons License 2024.09.02 -1 0 146410

"Mi volt a hosszabbtásnak a logikája?"

 

jó kérdés egyébként. ahágy ház, annyi meglátás, mindenesetre szerintem érthető, hogy miért tartották meg. én is megtartottam volna a helyükben. drukkerként persze más a helyzet... na de.

 

mi az, amit tudunk? két dolgot biztosan: az Ineos elvégzett egy "átfogó analízist" a tavasszal; a szezon végén pedig körülnéztek a piacon és a levegőben lógott, hogy távozik Ten Hag, mégis maradt.

 

a legegyszerűbb oka ennek valószínűleg az, hogy "nem találtak nála jobbat"; vagy mondhatjuk úgy is, hogy a kirúgásával és az új edző megszerzésével járó költségek várhatóan felülírták volna az Ineos által vélt lehetséges hasznot. 

 

ilyen költség a lelépési pénz mellett az is, hogy Ten Haggal folytatni lehetett az elmúlt évek játékosigazolási politikáját, míg egy új edző lehet, hogy nagyobb beleszólást kért volna, illetve más, drágább, több játékost akart volna igazolni a nyáron. Ten Hag és az Ineos között volt fél év megbeszélni, hogy mi lesz a nyáron: kivel nem hosszabbítunk, ki kerül átadólistára, kiket (milyen posztra) próbálunk megkörnyékezni. egy új edzővel ezeket a beszéletéseket is újra le kellett volna folytatni. tehát számomra az "idő" is egy ilyen költség. Ten Hag was up and runnig - egy új edzőnek meg minden poén új lett volna megint. ennyiből be is jött a számításuk, a nyáron sok "szemét" távozott és szerintem jó játékosokat is igazoltunk. 

 

aztán szerintem benne volt az is, hogy ez az Ineos első nyara, első szezonja. ők is látják, hogy kva nagy szarban vagyunk, sok időbe és munkába telik majd a felzárkózás a középmezőnyből. egy ilyen helyzetben ha kirúgják az edzőt és hoznak egy újat, akkor úgymond magukra húzzák az egész szezont. ők döntöttek a kirúgás mellett, ők hozzák az edzőt, az övék a teljes felelősség. Ten Hag maradásával viszont az Ineos távolságot tud tartani a kudarcoktól: Ten Hag még nem az "ő edzőjük"; ha kudarcot vall, az még nem az "ő kudarcuk". ha pedig against all odds bejön Ten Hag, akkor az viszont már az ő sikerük is, hiszen türelmesek, belátóak voltak, ami ritka a mai fociban.

 

Ten Hag maradása volt a sok lehetséges opció közül talán a "legkisebb rossz a legkisebb kockázattal" opció. az átigazolásokat kivették a kezéből, a stábba is belenyúlt az Ineos. egy új edző lehet hangosabban követelte volna "Ugarte" érkezését, Ten Hag viszont szép csöndben várta, hiszen tudja, hogy az Ineos kegyelméből maradhatott csak. végül is az elődjét ilyenkor ölebnek hívtam... na mindegy. 

 

írtam pár hete, hogy átmeneti szezon lesz ez, nem tudom megint mi az istennek tippeltem amúgy 69 pontot a szokásos szezon előtti optimizmusommal, amikor egyébként "minden" amellett szól, hogy a 6-10. hely között végzünk majd, 50-60 ponttal. elképesztő, hogy a középpályánk még a tavalyi szinthez képest is tovább tudott gyengülni McTominay és Amrabat távozásával. Casemiro és Eriksen még öregebbek, egyedül Ugarte érkezett, Amrabatra már nem volt 10-15 milliónk.

 

és talán ez volt a legfontosabb ok: nem találtunk olyan edzőt a piacon, aki vállalta volna, hogy ebben a nagyon rossz és nagyon nehéz helyzetben leül a csapat kispadjára és megégeti magát. köszönték, nem. a kassza ugyanis üres. Woodward kiürítette, ami meg még maradt benne, azt vitte magával a jenki akkor, amikor behúzta a csőbe az Ineost. kétszáz embert rúgtak ki a nyáron a klub környékéről azért, hogy költséget spóroljanak. néhány millió fonton ment hetekig a fingreszelés De Ligték dealje kapcsán. Ugartére pedig csak akkor volt pénzünk, amikor a Napoli teljesen váratlanul letett egy szép summát McTominayért. 

 

bármilyen sensible edző, aki egyébként akár még szívesen is dolgozna nálunk, ránéz erre a kócerájra és azt mondja, köszöni a lehetőséget, várjunk 2-3 évet, nézzük meg, addig sikerül-e kivakarni magunkat a szarból. magamon és más United-drukkereken is látom, hogy teljesen el vagyunk tévedve a klubunk valódi erejét, helyzetét tekintve. a dicső múlt véget ért. ahol most vagyunk, oda 10 év futballszakmaiatlanság, fociostobaság, woodwardizmus vezetett. kifelé is látszik ebből valami, de olyan ez, mint egy jéghegy. a nagyja számunkra láthatatlan.

 

a tegnapi eredmény, a játék, a meccskép az ijesztő realitás.

 

és talán a mostani nyáron valami megmozdult, és talán a következőn is folytatódik majd. de azt látni kell, hogy az Ineosnak most nincs hibázási lehetősége. nincs pénzük és nincs idejük rossz döntéseket hozni, mert egy-egy rossz döntés korrigálása évekkel veti vissza a projektet. ma egy nagyon drágán üzemeltetett klub nagyon rossz futballcsapata kapott ki tegnap. ebből kellene valahogy egy olcsóbban üzemeltetett klub jobb futballcsapatát csinálni. hát... good luck with that. 

 

mindenesetre az újévet már aligha köszönti a kispadon a kopasz. de örüljünk legalább annak, hogy sem vele, sem nélküle csak álom lenne a BL. a top 3 adott, a 4. helyért pedig a Chelsea, Spurs, Newcastle, Villa, Brighton brigádokat kellene mind megelőznünk. not happening...

Előzmény: dobi9876 (146400)
jasszgeri Creative Commons License 2024.09.02 0 0 146409

csak a végkielégítés lesz vastagabb...”

 

ezzel pont nem értek egyet. Ratcliff sokkal pragmatikusabb annál.

szerintem azért nem lett kirugva, mert az ffp miatt nem fért bele

a 20-25 milliós lelépési díj. tuti azért lett új szerződés, mert abban

már konkrét teljesítmények vannak megfogalmazva. és ha nem muzsikál

jól idén, mimimális verveszteséggel lesz kibaszarintva.

Előzmény: kensai of origo (146389)
For-dzsi Creative Commons License 2024.09.02 0 0 146408

huhh, szinte egyszerre…

Előzmény: ironmaiden70 (146406)
For-dzsi Creative Commons License 2024.09.02 0 0 146407

A gólátlag hány kapura tartó lövésből jön össze meccsenként? Azt meg a védelem engedi...nekem sem a kedvencem, de azért lássuk be, nem kellene, hogy rajta múljon. Statisztikai alapon tavaly jó volt a védési hatékonysága, persze ez csak statisztika, de ha fele ennyi lövést engedne a védelem, lehet ő se kapna ennyit. És tényleg védem :-)

 

Egy kapus olyan csapatokban, ahova tartani szeretnénk, nem arról kellene, hogy szóljon, hogy pusztán védeni tudjon. De Gea fénykorában fasza vonalkapus volt, de a beívelésekre nem jött ki jobban, mint Onana, aki a tizenhatoson túlra is kifut tisztázni. Egy lábbal gyenge kapus felbaszkodja a lasztit, legtöbbször labdavesztés lesz belőle. Ha gyenge Onana, hozni kell olyat, aki jobb shot stopper, de lábbal is jó. A koncepció nem kell, hogy változzon…

Előzmény: giornalista (146403)
ironmaiden70 Creative Commons License 2024.09.02 0 0 146406

Nem rossz, ha egy kapus jó lábbal, de ha tud védeni, az picit fontosabb. Olyan érzésem van, amikor látom kapuban, mintha edzésen szóltak volna valakinek, hogy álljon be. Teljesen máshogy helyezkedik, mint egy kapus.

 

A lábbal játék: már írtam korábban, hogy nagyon jót tett a focinak, hogy nem kell elhagyni a 16-ost a labdának, így foci van hátul is, mint a grundon.

 

Kár, hogy nekünk ez nem jött jól, nem igazán ügyes a hátsó szekció.

 

Kicsit védve ezt a baromarcú Onanát, egy ügyes hátvédsorral nem lenne minden második labdaérintése hajmeresztö lábbal

Előzmény: giornalista (146403)
ironmaiden70 Creative Commons License 2024.09.02 0 0 146405

Ez teliben így van, ahogy írod.

Előzmény: horas (146402)
hajrá FOCI!!! Creative Commons License 2024.09.02 0 0 146404

"...de minden akkor sem szar..."

 

DE!!!

itt bizony minden szar...

hajrá FOCI!!!

Előzmény: For-dzsi (146401)
giornalista Creative Commons License 2024.09.02 0 0 146403

Onanának valóban örültem, amikor hoztuk, és lehet az is, hogy De Gea fölött már eljárt az idő. 

 

viszont ezt a "lábbal ügyetlen" dolgot hagyjuk szerintem. Onana lábbal elvileg ügyes, és valóban megold időnként csines helyzeteket (imádom ezt a nemrégiben feltűnt kommentátorközhely-szörnyet!), de.

 

de.

 

egy kapus elsődleges feladata, ebben remélem egyetérthetünk, hogy védjen. helyezkedjen, fogjon meg labdákat, ugorjon, vetődjön, jöjjön ki, maradjon a vonalon, hozzon jó döntéseket.

 

Onana ezekben teljesen használhatatlan. 1,5 körüli kapott gólátlaga van nálunk, a BL-ből egymaga ejtette ki tavaly a csapatot, és nem is csak arról van szó, hogy potyákat kap néha, hanem arról, hogy ami kapura megy, az általában gól. 

 

mert rosszul helyezkedik, mert ostobán vetődik el, mert rosszak a reflexei, és így tovább.

 

amikor idehoztuk, sütött róla az önbizalom, ami feltétlenül fontos, már-már elengedhetetlen erény egy kapusnál. viszont azóta látjuk, hogy a pályára ebből mit visz ki - egy bohóckpaus. bár nem a kedvencem Maguire, de elég szarul öregedett az a tavalyi felkészülési meccs, ahol Onana leüvöltötte az akkor még talán cséká Maguire fejét valami miatt.

 

szóval nem tudom - Ten Hagot sok mindenért lehet hibáztatni, pl. azért mindenképp, hogy ez a szerencsétlenség itt van, meg hogy a kapuba is beállítja. de egy 28 éves kapust szerinted majd a következő edző fog megtanítani jól védeni ezen a szinten? ne vicceljünk már :) Onana befuccsolt. bizonyos értelemben a csapat legnagyobb problémája jelenleg ő. Ten Hag pedig láthatóan szerelmes belé... 

Előzmény: For-dzsi (146401)
horas Creative Commons License 2024.09.02 -1 4 146402

Nagytakaritas? Most nyaron jott 3 jatekos akit a következő edzo paros labbal fog kirugni, es akkor itt van meg Obama es Antony, Mount, Hojlund szar es serulekeny, nincsenek szelsők vagy az Amad, Garnacho kettossel akartok BL-helyekert harcolni? Eriksen is menni fog. Konkretan Brunon kivul az egesz kezdot ujra kell huzni és 30 éves már, a padon sincs senki. 600 millio elkoltott font utan. 

Ten Hag konkretan a kozepmezonybe bombazta vissza a keretet es a klubot. 

Előzmény: giornalista (146398)
For-dzsi Creative Commons License 2024.09.01 -1 0 146401

Olyan fura ez, Onananak te örültél jobban, ha jól emlékszem, most én védjem? de Geaért nem kell sírni, a mostani klubja se túl elégedett vele. Túlfizetett volt és lábbal ügyetlen, egy kapusdinoszaurusz. Ettől még nem lesz jobb kapus Onana, de azt azért engedjük meg, hogy EtH után egy értelmesebb edző többet ki tudna hozni belőle is. Bár tartom, hogy nekem egy magas, erős testalkatú kapus tűnik megbízhatónak, nem egy 186 centis... mint ahogy Martinez is túl pici nekem, de én már csak ilyen maradi vagyok. 

 

Csodát vártunk, aztán csak nem akar jönni, egy 0-3 zakó után nehéz pozitívnak maradni, de minden akkor sem szar, még ha úgy tűnik is :-) 

Előzmény: giornalista (146398)
dobi9876 Creative Commons License 2024.09.01 -1 2 146400

Direkt nem irtam egész nyáron, vártam mi lesz a vége igazolásokban és bíztam benne hogy a szörnyű döntést Ten Hag hosszabbításáról megváltoztatatják utólag, de nem.

 

Hát hogy ez a holland maradhatott egy bajnoki 8. hely után az nekem hihetetlen. FA-kupa semmit nem kárpótól, mikor indul a BL hamarosan mi meg ismét játszhatunk a senkiházi csapatok ellen csütörtök este, és a legrosszabb? Hogy Ten Hag szinte kizárt hogy elhozza nekünk a BL inudlást. Azaz eljön maj 2025 szeptembere és akkor sem leszünk a BL-ben. Pár játékosunk maj elgondolkodik akkor hogy akarnak-e a BL-ben játszani. Bruno pl. nem játszott BL-ben tavalyelőtti évben, idén sem, jövőre sem fog, és hát a tavalyi világégés a BL csoportban Kopenhágák meg Galatasarayok ellen megalázó volt eleve.

 

Ez egy óriási feketepont az új vezetésnek, Ten Haggal lassitjak a MU feltámadásat évekkel. Közben olyanokat nyilatkozik hogy van fejlődés, mi vagyunk a legjobbak a Citteh mellett, idén trófeákat nyerünk, teljesen vakon van.

Mi volt a hosszabbtásnak a logikája, ha esetleg kirúgjuk akkor 10-15m fonttal többet adjunk neki lelépési pénzként?

Vagy tényleg még évekig akarjuk ezt nézni?

 

És akkor az igazolások, megy itt a rizsa hogy ötös alá meg csillagos ötös ablak, én max egy erős hármas fölét adok a távozó részlegre, végre pár súlyos floptól sikerült megszabadulni, de nem az összestől. Meg mit dicserjek azon hogy a 40m fontos van de beekert vki fizetett 0.5m fontot, a 80m fontos Sanchoert meg egy rivális as talán 20m fontot 1 év múlva. Ha ott esetleg magára talál, akkor meg hozzájutottak tökolcsón.

Érkezők:

Kettes alá

Egyedüli értékelhető érkező de Ligt, neki van neve a szakmában, top védő, amikor a Juve eladta akkor kellett volna lecsapni már rá.

Ugarte sztem max ebbe a gyenge Mu-ban lesz erősítés ha az lesz egyáltalán, a PSG-nél elégedetlenek voltak vele, technikailag elég gyenge kp, el nem tudom képzelni hogy a Real, Citeh, Liverfool megvette volna.

Zirkzeet nem ismerem, sose hallottam róla, kispadra jó lesz, de nem fogja megváltani a világot, ha nem holland sose vesszük meg Ten Hagnak. legalább nem 80m font ment el rá mint Antonyra.

Mazraoui a Bayernbol is kiszorult, nem tudom nekünk miért kell ugrani rá. megint csak Szarzenál, citeh, Liverfool nem vinné el, akkor mi minek?

És rettenet magas pénz Yorora, aki sérüléssel kezd, nem is tudom hogy kezdő lesz-e, Martinez, de Ligt nem fog padozni, ha 3 védőzni akar Ten Hag abból még nagyobb baj lesz taktikailag.

Ez a pénz az 1 szezont játszó Yoro akkor védhető ha fix kezdővé válik, ami szinte kizárt, nem beszélve arról hogy a hülye edző alatt nem jön ki belőle a potenciál úgy se ha van benne...

 

 

A sérülések gyűlnek, továbbra is Ten Hag edzésmunkáját senki nem kérdőjelezi meg hogy mi ez a sok sérülés.

 

És akkor a játék:

 

elbuktuk a szuperkupát miközben a Citeh csapatában alig volt ismert játékos a kezdőben. aztán 3 bajnoki meccs, Fulham, Brighton, Liverfool, 3 pont a 9ből

 

nagyon szép szezonkezdet, a játékunk még annál is rosszabb mert még a Fulhamnek is volt 30 perce mikor nagy bajban voltunk

 

megint olyan szezon vár ránk hogy elmegyünk idegenbe és csak a vereségek jönnek sorban minden jobb csapat ellen. sőt most már otthon is, tavaly ezt a szar Pudlit nem megvertük otthon legalább? vagy az a kupa volt?

 

tükörsima vereség a mai is, annyi különbséggel hogy az ő kopasz hollandjuk 3 hetet készült a csapatukkal, a mi kopasz hülyénk már több mint 2 évet, látszott is a különbség.

 

és akkor mindjárt indul az EL menetelés, majdnem minden csütörtökön lehet játszani, ahelyett hogy BL meccseket játszanánk. ez a legdühítöbb, mikor fogjuk hallani a BL himnuszt újra MU meccsen? 2028-ban? 2026?

 

kizárt hogy top4-re elég ez a nyári igazoláspolitika meg Ten Hag. egyet se fogunk előzni a Chelski, Spurs, Kasztli, trióból nemhogy a másik 3 erősebbet.

 

az az érzésem hogy akik még eddig jobbak voltak a fiatalok, most már ők is hanyatlani fognak mint Garnacho, Mainoo. majd amikor nézik hogy velük egykorúak a BL-ben villognak ők meg Isztambul külsőn meg Bukarestben nyomulnak. nem fogják Ten Hag miatt egész karrierjüket tönkretenni. ha Ten Hag még 3 év múlva is itt lesz, valszeg ők már nem...

majd helyettük lehet hozni az Erediviseből 2-3 drága játékost.:(((

 

ironmaiden70 Creative Commons License 2024.09.01 0 0 146399

Tényleg mondta.

 

Amit írsz, azzal naximálzsan egyetértek

Előzmény: heinci (146397)
giornalista Creative Commons License 2024.09.01 -1 0 146398

nem a mostani nyár a probléma, persze.

 

de a projekt (Ten Hag) ettől függetlenül megbukott. amit írtam pár hete, tartom: nem volt rossz ötlet itt tartani, hogy végigvigye a nagytakarítást. még mindig van egy maroknyi problémás játékos, de a helyzet sokkal rosszabb volt két nyárral korábban. 

 

ettől függetlenül a 3. szezonban előrébb kellene tartanunk. és ott van az is, amikor (Solskjaerhez hasonlóan) edzői deficit van. az egy dolog, hogy megaláztuk és elzavartuk De Geát az ostoba Onana kedvéért. de kell egy bohóc is, aki mindig pályára küldi.

 

ha Ten Hag meg akarja tartani az állását, akkor ki kell szeretnie a kiskedvenceiből, kezdve Onanával. 

Előzmény: For-dzsi (146395)
heinci Creative Commons License 2024.09.01 0 0 146397

Valóban téves. Hittem a riporternek, nem néztem utána. De amúgy nem sokkal jobb a helyzet. Mindegy.

En abban remenykedem, hogy minel elobb repul ETH és jön helyére Ruud. Nem Ruud miatt. Hanem, mert ETH egyszerűen nem erdemli meg, hogy a United edzoje legyen. Ezt a szinvonalat akarki hozza.

Előzmény: ironmaiden70 (146387)
horas Creative Commons License 2024.09.01 0 0 146396

Az első gól előtti labdavesztés után ajánlom mindenkinek hogy figyelje hogy fut vissza Bruno és hogyan Mainoo. 

For-dzsi Creative Commons License 2024.09.01 0 0 146395

Gio, te mindig a legrosszabbat látod. EtH kedvéért nem történt semmi, a játékosokat nem neki igazolták. Szerintem erősödött a keret, akárki, akármit is mond. Amit csinálnak bérmegtakarítás szinten, az alapvetően rendben van, te mit csinálnál másképpen? Casemiro és Rashford fizuja az előző vezetés sara, pont ezeket a játékosokat pörgetnék ki, ha tudnák...

Előzmény: giornalista (146391)
For-dzsi Creative Commons License 2024.09.01 0 0 146393

Így van, Mainoo mellé egy futóbolond kell. Casemiro Keano utolsó másfél szezonját idézi fel…valahogy meg kell szabadulni tőle. EtH-t még véletlenül se védem, de a csapat saját magát verte meg, ennyit nem lehet hibázni büntetlenül. Mindhárom gól saját térfélen való labdavesztésből volt, igaz a harmadiknál Mainoot szerintem ellökték. Játék nincs, ez igaz, de a pool se mutatott túl sokat, kihasználtak a hibákat, mint egy nagycsapat. 

 

EtH hosszabbítás, igen, felesleges volt a +1 év, de itt sokan azt írták, hogy lejáró szerződésű menedzser mögött nincs bizalom. Öltöző meg minden. Egyszerű PR lépés volt. Most úgysem rúgják ki, majd tavasszal, egy éves fizuját kapja meg. 6 milla a bére, rossz nyelvek szerint a nyáron meghallgatott jelöltek meglepődtek, hogy milyen keveset fizut kínál a vezetőség. 

Előzmény: kensai of origo (146389)
ggbuffon1897 Creative Commons License 2024.09.01 0 1 146392

Mondjuk a Pool 2. és 3. góljánál láttam már kapust aki azokat simán védi. 

 

Továbbra sincs sportszakmai koncepcio ebben teljes mértékben igazad van. Addig meg tök mindegy milyen jatekosokat igazoltok (hany sztar sult fel mar nalatok Ferguson ota)

 

De azt azert meg kulso szemmel is dobbenet latni, h Entonik, meg Liszandro Martinezek utan nemcsak h hagyjak, de meg szponzoraljak is a kopasz bohoc amokfutasat. És hat a keret zome nem MU szint akiket hozott.

 

Azt kipucolni meg osszerakni (ha hajlando ra valaki) minimum 5-6 év.

 

Előzmény: giornalista (146391)
giornalista Creative Commons License 2024.09.01 0 1 146391

teljesen mindegy at this point, hogy ki ül a kispadon, vagy ki van a pályán. 

 

bullshit-football. Ten Hag teljesen el van veszve, teljesen fogalmatlan. a konoksága az állásába fog kerülni (hála az istennek). az egész csapatot lecseréltük a kedvéért, mégsincs előrelépés. 

 

Ugartével is 0-3 ez a meccs, teljesen mindegy.

 

Onana, Casemiro és Rashford erőltetése megmagyarázhatatlan. Solskjaer idejében is kivoltam az öleb ház kedvenceitől, de Ten Hag ugyanez on steroids.

 

a legszomorúbb az, hogy elemezni is felesleges az egészet. nincs mit nézni, mit elemezni. a Manchester United továbbra is egy romlott, ellenszenves, szerethetetlen corporation, és sokkal inkább kézre esik a bukásáért, semmint a sikeréért drukkolni.

 

a Glazerek 10 évig többé-kevésbé közmegelégedésre építhették le a klubot; amikor kiürült a kassza, a full sale helyett behozták üzlettárnak ezt a naiv, bohóc, ruppótlan Sir Jimet, egy nyakatekert koncepcióban, amelynek a keretein belül az Ineos kirúgott 200 embert a supporting staffból, hogy helyet csináljon Rashford, Casemiro és a többiek fizetésének; a pályán kívül aki csak akar, hülyét csinál a klubból; és heti 1-2x pályára is kell lépni, persze, az az egészen a korona.

 

vannak egyéni effortok, vannak jó futballisták a keretben, de rajtuk kívül semmi nincs. tapintható a reménytelenség és a hitetlenség. ennél jobban semmi sem mutatja egy projekt bukását. 

 

Előzmény: For-dzsi (146383)
horas Creative Commons License 2024.09.01 -1 5 146390

A messiaskent vart uj stab ennek az amugy már megbukott gyógyósnak adott még 2 évet és vettek minimum még 3 játekost neki. Biztos hogy olyan rettenesen ertenek hozza? 

kensai of origo Creative Commons License 2024.09.01 0 0 146389

Télen megint meg kell próbálni eladni, nincs mese. Gyakorlatilag pont 2 éve mondta az ügynökének, mikor érkezett, hogy "Tell them, I can fix this." A Reál jó időben szállt ki belőle... Hát Ugartén a világ szeme, mert sajnos Mainoo is egyre többet ragad elöl, lett hektikusabb a játéka.

De ez Erik sara nagyrészt, nincs összerakva a játék. Bruno megint rohangált előre letámadás címszó alatt (meg kellene zabolázni őt is), Zirkzee mellé, ők meg jöttek fel a helyén kialakult űrbe. A rendeződés meg évek óta probléma, védelemben és a kp-n is. Nem bírja már a tempót Casemiro, de full bolond, aki ilyen nagyságú területet bíz rá egy Casemiro-Mainoo-Bruno trióra...

Nem lett akkora K.O., mint ami lehetett volna. De ezért írtam, hogy csak pörgetni kellett volna az utolsó évét Eriknek, semmi többet, mert ilyen nyilatkozatokkal és focival az első válogatott szünetben megy már a "sacked in the morning". Semmi komolyabb, hosszabb távon megmutatkozó bizalmat nem adott/adhatott a hosszabbítás, csak a végkielégítés lesz vastagabb...

Előzmény: For-dzsi (146377)
ironmaiden70 Creative Commons License 2024.09.01 0 0 146388

Akkor elmondom én, az én hangom mélyebb:

 

Volt egy kínkeserves  kiszenvedett győzelem  és kétszer szarrá vertek.

 

Ami nagyobb baj, hogy még csak az se látszik, hogy mit akarunk játszani. Elég nagy a baj.

 

 

ironmaiden70 Creative Commons License 2024.09.01 0 0 146387

Sztm ez téves infó

Előzmény: heinci (146385)
ggbuffon1897 Creative Commons License 2024.09.01 -1 1 146386

Itt vmi hatalmas penzmosoda lehet a háttérben, h az elmult idoszak utan nemhogy lapatra nem teszik, de tovabb hagytak penzt verni a hollandokra vagy a holland bajnoksaghoz kotheto figurakra.

 

A Mainoo gyerek ha van esze gyorsan lelep. Az ilyen akaratgyenge fullkamu Resfordokat Ferguson paros labbal rugdosta vna egy osztallyal leljebb.

 

 

heinci Creative Commons License 2024.09.01 0 1 146385

13 utolsó bajnoki meccsből egyet nyertünk meg. Én is hosszabbítottam volna vele. :D

hlln Creative Commons License 2024.09.01 0 0 146384

Kevés nagyobb megélhetési kamuedző van a piacon jelenleg ennél a szerencsétlennél. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!