Keresés

Részletes keresés

Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2007.03.26 0 0 4914

www.peli.hu

Ha csak "sima" kell biztos van náluk.

Ha bármi egyebet szeretnél bele a szivacsbetéten kívűl,

baromi vad számokat, és baromi hosszú időket mondanak.

Én ezért B&H-tól hozattam, és a drága szállítás, vám, Áfa stb. mellett, sem került többe.

Előzmény: .hun (4913)
.hun Creative Commons License 2007.03.26 0 0 4913

üdv!

egy fél OFF kérdés: nincs valakinek egy eladó Pelican 1510-es táskája? vagy tudja valaki hol lehet itthon ilyet beszerezni?

kösz.hun

stgellert Creative Commons License 2007.03.25 0 0 4912
Megbeszéltük:-) Ma kipróbáltam szárazon, negával, mindene korrekt, úgy néz ki. Szal ha vízálló is, ingyen menyország:-)
Előzmény: Speibl és Hurvinyek (4911)
Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2007.03.25 0 0 4911

Ha csak homokos szeretnél lenni, akkor szerintem nem.

:)))))

Ha vizes is, akkor nem tudom.

Jó régi darab, hozd el kedden szétflexezem.

Előzmény: stgellert (4910)
stgellert Creative Commons License 2007.03.25 0 0 4910
Kedves Vízesek:-) (a parton meg homokosok...:-) )
Szal szeretnék én is vizes meg homokos lenni, és kezembe került egy isten tudja mióta nem használt
nikon l35 aw af típusú kompaktgép...
a kérdésem: kell tömítenem valahogy, vagy bízzak benne, hogy bírja még a tömítőgumi?
BuNnY Creative Commons License 2007.03.22 0 0 4909
Már az ablakban van - mán ha érted, mire célzok :D
Előzmény: Dr. Zook (4908)
Dr. Zook Creative Commons License 2007.03.22 0 0 4908
vigyazz nyul, latom mar szaglaszod az almat :)))
Előzmény: BuNnY (4906)
mercatoris2 Creative Commons License 2007.03.22 0 0 4907
Hát, erre egy félképező nem tud válaszolni egy fényképezőnek...:-) Ennyi szemetelést még elbír az a piszkos ablak, nem?
Előzmény: BuNnY (4906)
BuNnY Creative Commons License 2007.03.22 0 0 4906
A program megvan, csak az ember manapság meggondolja mivel szemeteli tele a windows-t, mert aztán valami kiszedni belőle :) Ez is egy dolog, amiben elismerem a Mac fényévekkel KapuJaniék előtt jár. Szóval az a kérdés inkább, hogy érdemes pscs2 helyett nézegetni, vagy azért még mindig az a király?
Előzmény: mercatoris2 (4905)
mercatoris2 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 4905
tehát: fányképész=fényképész
photosop=photoshop

a program elérhetősége: http://www.adobe.com/products/photoshoplightroom/

Van 30 napos tryout.
Előzmény: mercatoris2 (4904)
mercatoris2 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 4904
Nem tudom, én mac-fan vagyok, így az Aperture a favorizált:-)

De alapjaiban mindkettő kifejezetten profi fányképészek számára készült program, a képek beállítását, összehasonlítását stb-t tudja. Ha jól tudom a fényképekhez tud annyit, mint egy photosop, s rendszerezésben többet is ad. De mintha lenne tesztverzió, sőt a lightroom beta sokáig elérhető is volt szabadon. Talán érdemes az adobe com-ra felmenni.
Előzmény: BuNnY (4903)
BuNnY Creative Commons License 2007.03.21 0 0 4903
tényleg ,ez a lightroom mit tud, nekünk jobb/rosszabb/más mint a ps?
Előzmény: mercatoris2 (4898)
tiwald Creative Commons License 2007.03.21 0 0 4902
Köszi!!!!! Megnézem!!!!!
Előzmény: mercatoris2 (4901)
mercatoris2 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 4901
http://wetpixel.com/i.php/full/doug-and-lorenza-sloss-release-underwater-photoworkshop/

minden bizonnyal meg is lehet rendelni...
Előzmény: tiwald (4900)
tiwald Creative Commons License 2007.03.21 0 0 4900
Szia Mercatoris! Leirnád részletesen hogy-hogy találok rá erre a dvd-re,. És ezt talán meg is lehet rendelni???
Előzmény: mercatoris2 (4898)
Dr. Zook Creative Commons License 2007.03.21 0 0 4899
na csak beindult itt az elet :D

mas: fokszy, Kekbalna, csenget nalatok a postas!

zook
aki tovabbra is renduletlenul hisz a sugokban
mercatoris2 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 4898
Amúgy a wetpixelen nemrég mutattakbe egy DVD-t, ami a photoshop használatát mutatta be kifejezetten víz alatt készült felvételek feldolgozására.

Amúgy fényképész programként feltörőben van az adobe lightroom és mac-en az Aperture. Érdemes ezekre is vetni egy pillantást, nem kell mindenhez photoshop.

M2
BuNnY Creative Commons License 2007.03.21 0 0 4897
De a tapasztalat a legnagyobb tanító szvsz. Neki kell állni, aztán addig macerálni amíg meg nem tanulja az ember. Persze nem ez a könnyebbik út, de hogy a legjobban így ragad meg az emberben az is tuti :D Legalábbis én képtelen vagyok beseggelni bármit is.
Előzmény: makrakanta (4896)
makrakanta Creative Commons License 2007.03.20 0 0 4896

A Digitálisfoto magazinban kb.másfél éve egy cikksorozat megyPhotoshop iskola

néven.Sokat lehet tanulni belőle.A régi ujságokat megrendelheted a szerkesztőségtől. email:hvm@holovm.hu  T:4855057

Előzmény: tiwald (4889)
Dr. Zook Creative Commons License 2007.03.19 0 0 4895
nem vagy bena csak ez egy elegge komplex es megaloman program... en meg sztem teljesen turelmes vagyok, csak ezen dolgokat reszletesen lefedni tenyleg csak konyvek terjedelmebe fer bele... nezz korbe egy konyvesboltban, az Inside Photoshop vagy a Photoshop Bible komoly es reszletes szakkonyvek, de kezdeni inkabb ajanlanek valami leckekre bontott felhasznalo-baratabb verziot, biztos van abbol is vagy ezer...

(hogy a kerdesere is valaszoljak, a dust and scratches inkabb homogen, defocusos reszeken mukodik, lassoval jelold ki a megdolgozni kivant feluletet, majd a select menubol adjal ra feathert (ez elhomalyositja a kijeloles szeleit, de direkt valtas legyen kijelol es nem kijelolt terulet kozott) majd hasznald a filtert, finoman egyensulozva a javitas erossege (radius) es a finomitas (treshold) kozott...)

masik, hogy tuti talalsz photoshop topicot tuti, lehet, hogy ott pengebb sracok ulnek a vonal tulvegen... meg amibol en anno sokat tanultam, a beepitett sugo (nem kotekedesbol javaslom, tenyleg jol megirtak, es meg talan meg leckek is vannak benne ugy emlekszem).

de a leginkabb elerendo cel, hogy mar maga az expo megfelelo legyen, no es vele a vilagitas!

zook,
maga a turelem
Előzmény: tiwald (4894)
tiwald Creative Commons License 2007.03.19 0 0 4894
Béna vagyok na. Nem jövök rá hogy a picassában hogy hasznájam pld a finom szemcse eltávot
Előzmény: Dr. Zook (4890)
tiwald Creative Commons License 2007.03.19 0 0 4893
Nem vagyok egy számítógép mágus, de lassacskán megértem amit elmondanak. Igy "öregecskén" nehezebben tanul az ember,Ugy hogy légy egy kicsit türelmesebb a sok kérdésért.
Előzmény: tiwald (4892)
tiwald Creative Commons License 2007.03.19 0 0 4892

Nagyon köszönöm.AhhozKépest hogy "lelkes amateor" vagy gyönyörűek a képeid.

Mind a két programom van.A photoshophoz nincs magyar nyelvű leirásod?

Angolul annyira nem tudok.A picasaban mely programok ezek?

Ha nem akarsz itt irni légyszives válaszolj valamelyik emilemre. ciromail.hu vagy gmail.com

Előre is köszi : tiwald

Dr. Zook Creative Commons License 2007.03.18 0 0 4891
o jaj, bocs a tobbiektol, a tobbi nagy fotost csakis helyhiany miatt nem emlitettem...

mit fogok en kapni :)))

zook
mondtam hogy amateur!
Dr. Zook Creative Commons License 2007.03.18 0 0 4890
Hello tiwald!

Mivel nem jelentkezett egyik nagy fotos sem, ezert megprobalom kicsit megkapargatni a felszint, hatha helyesbit majd pl analog v archi1...

Kroppolas: ha es amennyiben keresod nem teszi lehetove, h teljesen azt a kepet lasd ami rogzitesre kerul, ugy hasznos segitseg a kep szeleinek levagasa. No persze itt nem arra gondolok, h pl talaltal egy viaszrozsan egy kis rakot, lefotoztad a roszat es a vegen marad kepnek csak a kis rak. Finomhangolo eszkoz, enyhe merteku utolagos komopnalast biztosit (c gomb)

Szinkorrekcio: mondjuk az expozicod nem lett tokeletes, pl tulsagosan elmegy kekbe v esetleg zoldbe, netan fakobb mint azt szeretted volna, vagy mittomen csak nem ugy nez ki, akkor baratod a levels (ctrl-l) netan a curves (ctrl-m)

Szemcseeltavolitas: van az ugy, hogy a legkorultekintobben pozicionalt ket vaku ellenere is be-be csillan egy-ket lebego szemcse, ezen segithet a clone tool (s gomb) amely egy altalad valasztott teruletrol mintat vesz (alt) majd a kivant teruleten kifejti aldasos hatasat (oda masolja az elozoleg beallitott helyen levo kepi informaciot). Nem tanacsos tulzasba vinni, egyebkent meg utolag sok esetben megmondhato, h megahoeseses kep lett kitisztitva, nos, ez ilyenkor ciki. Masik segitseg ilyen esetekben a dust and scratches nevu menupont a filters/noise alatt...

Mindezen finomsagok megtalalhatok a Photoshop nevu igen csodaban es majdnem hasonlo formaban az ingyenes Picasa nevu programban. Azt, hogy hogyan kell ezekkel dolgozni, nos, sok konyv foglalkozik veluk, meghaladja egy forumbejegyzes kereteit.

De mindez csak a felszin...

zook
lelkes amateur
Előzmény: tiwald (4889)
tiwald Creative Commons License 2007.03.18 0 0 4889

Igen tisztelt nagy Fotosok!!!

Most kezdem a vizalatti fotozást.Nézegetvén a szép fotoitokat érdekes szakszavakra bukkantam.Kroppolás,szinkorrekció,szemcseeltávolitás.Hogy lehet ezekkel dolgozni?? És milyen program kell hozzá??

Előre is köszi a segitséget.

Dr. Zook Creative Commons License 2007.03.17 0 0 4888
koszonom szepen!

zook
(irjak mar meg hova nyertem azt az utat mar ha nyertem utat mert nagyon nehez a varakozas - no jaj milyen gondjaim vannak :)))

Előzmény: Raha (4887)
Raha Creative Commons License 2007.03.17 0 0 4887
GRATULA! GRATULA! GRATULA!
És külön öröm :-)
Előzmény: Dr. Zook (4882)
Divers Creative Commons License 2007.03.15 0 0 4886

Szia !

Eredeti gyári tok van hozzá ! A száma WP-DC 20 ! Kicsi és jól kezelhető !Az edigitalnál lehet kapni 48.000+áfáért !

Sok örömöd lesz benne !

Üdv" Ist.

Előzmény: zmrzlna23 (4883)
tiwald Creative Commons License 2007.03.15 0 0 4885
Nézd meg az extrémdigitálnál.
Előzmény: Timiene (4884)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!