Akkor te apuval jártál egy évfolyamba, bár ő F-es volt. Legalább most meg tudom neki mutatni, hogy igenis, még az ő korosztálya is aktív a neten (nehezen hiszi el, ezért persze ő se nagyon töri magát). ;)
Sziasztok!
Csak egy kicsit olvastam bele a topikba.
Nagyon öreg motoros vagyok köztetek, 1967-ben érettségiztem, a c-ben.
No majd jövök, össze kell hozni a jubileimi 30 évest!
Hátha erre jár egy-két volt osztálytársam. :)
Üdv.:
kána
Sajna semmi közelebbi infóm nincs, a dátumot is csak azért tudom, mert Gelencsér Laci bácsi év végén az Öregdiák Baráti Kör tagjainak mindig kiküld egy fénymásolt (korábban stencilezett!!) 4 oldalas hírlevelet, és ebben szokta feltüntetni a következő évi találkozók időpontját is.
Szia!
Tudsz valamit (a dátumnál többet) a májusiról?
Továbbadnám a hírt, mint legutóbb, az iwiwen. Esetleg el is mennék, ha a kiscsajra vigyáz az apja (Hacsek)... :))
Először is boldog új évet minden ex-, jelenlegi- és leendő lacisnak! :)
Megkaptam az idei "rendezvénynaptárat", gondoltam, megosztom veletek, ki tudja, hátha végre kedvet kap az ifjabb korosztály is a visszatérésre.
Január 26-án 15.30-tól Öregdiák találkozó a Rajzteremben, utána 18.30-tól a Díszteremben Centenáriumi Évet Megnyitó Hangverseny a gimi énekkarának közreműködésével (ugye senki sem felejtette el, hogy idén ünnepli az iskola alapításának 100 éves évfordulóját?)
További Öregdiák-találkozók idén:
Május 25. 15.30 Díszterem
Szeptember 28., 15.30 Rajzterem
Októberben lesz valószínűleg megtartva az igazi nagy ünnepség a centenárium alkalmából, bár erről még egyelőre nem sokat lehet tudni, valószínűleg Gelencsér Laci bácsi fejében jobban összeállt már a kép. :)
Én csak most kapcsolódtam be a fórumba és hihetetlen jó olvasni a különböző élménybeszámolókat!!!
Én ugyan 2000-ben végeztem - szóval nemrég -, így nincsenek olyan hosszútávra visszamenő emlékeim, de a "lacis-évek" jelentősek voltak számomra....legjobb barát, kellemes élmények....és a Newzott lovak előadásain is mindig ott voltam(amíg ide jártak a lovak:) ) 1-1 esemény alkalmával! Láttam a "Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról" c. előadást is (igaz, még ált.sulisként) és a Kőműves Kelement is! Le a kalappal Bartha Tibi előtt!!!
De vicces az, hogy a családban "örököljük" a tanárokat!!! Édesapám és Nagynéném is a Laciban is végzett, sőt kiderült, hogy a kedvesem anyukája is....
Amikor apukám másodikos volt(1969), új tanár érkezett a suliba: Gál József (újonc fizikatanár). Ugyanez az ember tartotta nekem a matekelőkészítőt(1996), amikor felvételiztem és még tartott 1-2 órát az osztályunknak is....
De nem csak ez az egy tanár volt közös, őt is, nagynénémet is és engem is tanított a Ternay tanárnő, aki szinte soha nem öregedett ki az orosztanári szerepkörből! Innen kívánok jó egészséget neki!!!
Nagyon sok élményt kaptam tőled!! Köszönöm!!!! És köszönöm egykori tanáraimnak is!!! Nagyszerű emberek!!
Láttam Both tanárúr képeit!!! hatalmas!! Vajon ő még mindig azokat a híres zöld sárkányokat osztogatja?????
Van köztük olyan, amit ott nagyítottunk, illetve nagyítottak azok, akik értenek hozzá, meg vannak olyanok, amiket én csináltam. Hát, érdekes így visszanézni őket.
Táborok most is vannak, de sok éve már, hogy Pappla csak a tömkomnak szervezi. Azt hiszem, a régi típusú rádióstáboroknak akkor lett vége, amikor mi kiszálltunk. Addigra már nagyon öregek lettünk.
Egy darabig voltak találkozók, mostanában gyakran csak aznap szólnak, és javarézt inkább a fiatalabb tömkomosok jelennek meg. az öregek meg csináld magad alapon vagy találkoznak valahol, vagy nem.
A videókkal kapcsolatban: nem kell átvételi elismervény, de butaság az egyetlen létező példányt odaadni. Mi digitalizáltuk a VHS videót, illetve nem én... Aztán odaadtam Papplának és persze el is veszítette. De szerencsére van másik, így az E-nek újra megcsináltuk. Az az érdekes, hogy más is megszerezte. Tehát felvételek vannak, csak türelem kell a megszerzésükhöz.
Kedves Pilóta! Hogy vagy mostanság? Régen nem hallottunk rólad!
Lehet, hogy célravezetőbb lenne ezúttal egyenesen a dirihez menni. Mármint ezekkel a szalagavatós videókkal.
Arra sajnos nekem sincs ötletem, hogy hogyan tudnád kikönyörögni a számodra fontos anyag másolatát... De valami ilyesmi tapasztalatok jutottak eszembe, amikor korábban azt írtam, hogy a biztonság kedvéért jobb, ha zsuzsika68 aláírat egy átvételi elismervényt: lehet, hogy nincs meg az általad keresett farsangi felvétel se, csak kínosabb ezt beismerni, mint halaszthatatlan munkákra hivatkozva elhajtani téged. :(
Amúgy ha már szóba került a tábor: létezik még? Mit tudtok róla?
A mi osztályunkat (1960-64) még W. Irén néven kezdte tanítani. '62-63 körül ment férjhez, 26-28 éves lehetett akkoriban. (A legjobb alakú tanárnőnk volt, nah, nem volt nehéz dolga...)
A dokumentálásról és a videókról nekem csak az jut eszembe, hogy az elmúlt 15 évben mintegy 7szer kértem a kedves tömkom főnököt, hogy a 90-es farsangi előadáson készült felvételeket bányásszák elő, egy másolás kedvéért.
A felvétel állitólag megvan, de minden alkalomal lepattintottak, félvállról vettek.
Tudod, mikor jön majd nagyon jól ez a gyűjtemény? A jövő évi ünnepségsorozaton! :)))
Szerintem a legjobb, amit tehetsz, "a köz érdekében", hogy ezekkel a fotókkal, videókkal, stb. bemész a suliba, vagy ha valahogy magánúton is meg tudod oldani a digitalizálást, akkor úgy, de mindenképp valami tartós hordozón kéne leadni. Főleg, hogy a szalagavató már eleve nem tökéletes, egy videós másolással csak tovább romlana, hátha még digizve lehet is rajta kicsit korrigálni.
De azért a biztonság kedvéért (nem tudom, most hogyan kezelik a leadott anyagokat) írass alá egy átvételi elismervényt. ;)
Azt hiszem, pont ilyesmikre gondolt múltkor Sárkány diri, amikor azt mondta, hogy valahogyan dokumentálni kéne minden fontosabb múltbéli eseményt, meg a hülyeséget se szabad a szőnyeg alá söpörni. :)))
Egy ideje nézegetem a topikot, de most szólok először. Úgy látom a 86-os évfolyamból többeknek megvolt már a 20 éves talákozó. Én B-s voltam, nekünk májusban volt, F-nek szintén májusban, E-nek szeptemberben. Tudom, hogy több osztály összeszedte a képeket filmeket. Megvan a 86-os szalagavató videója, sajnos a D hiányzik belőle. Sajnos nem túl jó már a minősége, de szívesen felajánlom a köz érdekében. Ez a Szalagavató volt az első, amit a Kertészeti Egyetemen rendeztek, mert a Díszterem már kicsi volt. Néhány rádiós tábori képem is van a 83-90 évekből.
K. Andi nálunk kettő is volt, de egyik se Kárpáti... Cicu néni szerintem több, mint 70... Vagy nem tudom, mert most is, tíz éve is, meg húsz éve is 65-nek néz/nézett ki :) Volt egy régi tabló, amin még a leánykori nevén szerepelt, szerintem még az 50-es években... És hogy mennyire Cicu: amikor ügybuzgó osztálytársunk körbehordta az ajándékot,"nézzétek, ezt vettük Irénke néninek..." többen megkérdezték: az ki!?
Egy időben nézegettem a topicot, nem láttam senkit az évfolyamunkból... Szombaton volt a 20 éves érettségi találkozónk. Tehát '86, D osztály, osztályfőnök Márkuszné. Ő, köszöni, jól van, még tanít, bár úgy tervezi, jövőre már nem fog, mert "inkább élni akar". Jobban néz ki, mint akkoriban, szellemi nagyságát inkább hagyjuk... Szerintetek hány éves?!
Ez jó kérdés... Most, hogy mondod, szerintem javasolni is fogom Sárkány dirinek, hogy amikor már előrehaladottabb állapotban lesz a szervezés, kerüljön fel akár a suli honlapjára, akár valahova máshova a nyilvános infó is.
Addig valszeg csak apró részletek lesznek, pl. most annyit lehet tudni, hogy valamikor 2007 októberében lesz a nagy rendezvény, pillanatnyilag a tervek úgy állnak, hogy ehhez a Kongresszusi Központot szeretnék kibérelni, persze ez létszámfüggő is. Az öregdiákok mellett ezen a jelenlegiek is részt vesznek, szóval mindenképp nagy terem kell. Meg mindenképp szeretnék meghívni azokat a volt diákokat, akik kiemelkedőt alkottak, sportban, művészetben, tudományban, stb., szóval ha van ötleted, vagy tudsz ilyenekről a korosztályodban (tényleg, mikor is végeztél?), akkor vagy a dirinek, vagy - a további kontaktok kiderítéséig - nekem küldd el mailben.
Az öregdiákokról egyszerűbb infót szerezni, Gelencsér Laci bácsi a koordinátor (szerzek hozzá telefonszámot és mailben megírom), vagy a suliban tudnak részleteket mondani. De tényleg erre is jól jönne egy internetes valami. Egyébként meg az összejövetelek időpontját én rendszeresen beírom ide, a következő valamikor jövő év január-februárban várható, a pontos időpont később derül ki.
Öreg diák nem vén diák, és erről tegnap megint sikerült bizonyságot szereznem. Kb. 20-25 fő jött össze, a jelenléti ív tanúsága szerint a többség 1952-1955 között valamikor végzett, vicces volt, ahogy dobálóztak a nevekkel, én meg azt se tudtam, kiről van szó, de azért ismételten megvédtük a mundér becsületét egyik kedves osztálytársammal, és képviseltük a 30 körüli korosztályt. :)
Egyébként annyiban igaza lehet a távolmaradóknak, hogy a tegnapi nap tényleg nem volt nagy durranás, inkább egyfajta szűk körű baráti csevelynek nevezhető a találkozó. Inkább arról folyt a diskurzus, hogy ki mit tud segíteni a jövő évi nagy rendezvényben, akár szervezésileg, akár az egyéb munkákban. Személy szerint bevállaltam, hogy igyekszem minél több emléket összegyűjteni a 80-as évek végétől kb. 95-ig, úgyhogy ebben a ti segítségeteket is kérni fogom, publikálásra érdemes sztorik formájában, merthogy kiadnak egy Na-hagy Könyvet a jeles dátum alkalmából. A tegnapi társaság már szép számban gyűjtögetett emlékeket, de a rendszerváltás éveiből egyelőre nem sok minden jött össze.
Egyébként a találkozó után ketten elmentünk Szekér Anikóhoz, egy gyors villámlátogatás erejéig, furcsa volt így tizensok év után találkozni vele. Pár szót beszélgettünk, jól van, még mindig tanít, és még mindig szeret mindenkit (ezt ő maga mondta, pedig esküszöm, R. megpróbálta kideríteni a rejtett agressziókat). Nagyjából ennyi a hivatalos rész, a többi már szabadon választott program volt. :)