Nem szerettem volna egyik csapatot sem ráerőltetni senkire, csak ez a hétvégi produktum egy újabb mélypont volt, a sokadik. Szerintem ha ennél többet nem tudnak, akkor ez inkább menjen PEAC vagy valami hasonló név alatt, mert ez nem a Garami-érához, hanem még az utána következő 20 évhez is méltatlan. Nem akartam én fúziót meg ilyenek. Botost anno meg akarták verni, amikor másodosztályú Kozármislenytől kikaptunk, most meg már Pécsen belül sem vagyunk erősebbek. Szerintem jó lenne, ha néhányan észhez térnének, hogy ez totál elfogadhatatlan. NULLA!
Ami a stadiont illeti. Nem vagyok stadionüzemeltető szakember, és nem szeretném science fiction szintjére vinni a diskurzust, de szerintem Pécsen csak akkor lehetne gazdaságosan ilyen létesítményt üzemeltetni, ha az be lenne fedve. Mivel erre nincs esély, maradna a jelenlegi stadion rekonstrukciója, ami viszont az egyetemé. Tehát a PMFC szempontjából mégiscsak egy új létesítmény lenne jobb, ha ennek a használati feltételeit nem lehet megnyugatóan hosszútávra rendezni.
Egyébként nekem úgy tűnik, hogy az új tulaj a jelenlegi stadion felújítására lett kiszemelve az építőipari cégével, hogy aztán a rekonstrukcióból származó haszon a Volvo buszok kacskaringós útjára léphessen.
Nyilván ez a mostani bőven jó ennek a párszáz embernek. Nyilván 15 évvel ezelőtt nem kellett volna Mezőkövesdre, Kisvárdára és még egy csomó helyre építeni a Fideszes kiskirályoknak, hanem a legnagyobb városokba illett volna. Nyilván egyik csapatnak sem kellett volna az államnak építeni, de ha már...
Én pedig drukkolok, hogy dőljön be ez a kurva rendszer és ez a mocskos ország induljon már el egy picit NYE felé és szűnjön meg a balkáni, kommunista gondolkodás a fejekben.
Csak azt tudnám, hogy mi a fenéért akar itt mindenki ennyire görcsösen új stadiont? Ráadásul 6-7 ezer férőhelyes új stadiont! A 300 nézőnek, aki kijár? Ne legyünk már nevetségesek. Nem tudom, ki hogy van vele, de az elmúlt 15 évben, amikor minden nagyobb faluban stadion épült, én inkább szánalmasnak, nevetségesnek és persze felháborítónak tartottam, hogy nevenincs csapatok nulla szurkolóval stadiont kapnak. Én nem is örülnék neki, ha ebben a sorban mi lennénk a következők. Legyünk őszinték, a mostani (és a következő legalább 10 év) PMFCjének bőven elég lenne, ha a jelenlegi pályán csinálnának egy minimál felújítást.
Ez a patyomkin magyar focika egyébként 2 nap alatt omlana össze egy kormányváltás esetén, a klubok 99%-a pontosan ugyanannyira fenntarthatatlan, mint a PMFC, szóval nem hiszem, hogy az a jó irány, ha felesleges stadiont építenek ide.
Hát persze, a mizo pvsk megszűnése után is ezrek rohantak Rátgéber bérletet, sálakat, mezeket venni, tetkókat csináltatni. :DDD
A PMFC-t kell visszavezetni a legfelsőbb ligába, ez az egy elfogadható cél lebeghet hosszútávon mindenki előtt! Piros-fekete színekkel a Stadion utcában!
Ha holnap bejelentenék, hogy a PEAC és a PMFC fuzionál, cserébe kap a csapat egy 6-7e-s fedett stadiont, a szurkolók 90%-a maradna a csapat mellett. Az ugye megvan, hogy most is a Gázszert nézed valójában? :)
Egyébként ha elvek, akkor jó példa a Fradi szurkolók esete. Mindig is lázadtak, ők soha nem lesznek pártcsapat, aztán nézd meg most csak majdnem nem zúg a Hajrá Fidesz a meccseket!
Én nem úgy gondolom, hogy egy esetleges fúzió a PMFC indentitás feladásával járna, de sajnos tudomásul kellene venni, hogy amúgy a púp vagyunk mindenkinek a hátán (város,magas szinten lévő politika stb. stb.) És ahogy NB2 olvtárs is rávilágított, hogy a stadion tulajdonjoga a PEAC-é. Ez amúgy nem zavar? Már az is csoda, hogy jelen pillanatban van még olyan labdarúgó klub, hogy PMFC.
(arról nem is beszélve, hogy a város a PEAC-cal közösen akar futsal csarnokot építetni-valahol ez is üzenet értékű)
Persze, nyilván egy identitás nélküli klubbal fuzionáljunk és folytassuk az ő színükben. Ennyire mélyre legalább mi szurkolók ne süllyedjünk, ha már a csapat megtette
"érdemes lenne megfontolni, hogy nem lenne-e ezt célszerűbb PEAC, PVSK stb. néven folytatni. "
A PEAC-cal történő fúzió nekem is eszembe jutott, tekintve, hogy oda azért több pénz jut, mint ide. (fájó ezt leírnom, de sajnos ez az igazság, főleg, hogy szerintem a PEAC-ból előbb lesz NB2-es, mint mi)
Sajnos továbbra is fájóan mélyen vagyunk, és ha ezen nem tudunk 1-2 éven belül változtatni, érdemes lenne megfontolni, hogy nem lenne-e ezt célszerűbb PEAC, PVSK stb. néven folytatni.
Egyszerre volt szürreális élmény, hogy leikszeltünk egy ilyen gyenge csapattal, a vendégszektorba szoruló szurkolóink, és hogy a hangosbemondó az ellenfélnek szurkolt a PMFC-stadionban.
Az új "tulajdonos" bemutatásán azt éreztem, hogy valami kommunikációs szakember kínosan ügyelt rá, hogy minden szurkolókat érintő témát érintsen úgy, hogy közben kellően semmitmondó legyen. Inkább előre megírt szövegnek tűnt, mint interjúnak.
Talán annyi kiderült, hogy a jelenlegi stadion felújításában gondolkodnak (=nem lesz új stadion).
Ami a vagyonát illeti, az építőipari cégei nettó árbevétele (tehát nem a nyeresége) 900 millió volt, a mezőgazdasági cégé 1 milliárd. Ebből persze nehéz a pontos vagyonát meghatározni, de a nagyságrendekből kikövetkeztethető, hogy amennyiben piaci alapokon működtetné a jövőben a stadion nélküli NB3-as klubot, úgy az igen komoly anyagi kockázatot jelentene számára.
Már az első negyedórában érezhető volt, hogy sima meccs lesz, óriási különbség volt a két csapat között, legfőképpen tempóban, de játékügyességben is. A 2. félidőben aztán már csak a gólkülönbség volt kérdéses, ahogy látványosan jobban bírtuk erővel a meccset, és a cserék is lendületesen szálltak be. Ami nekem örömteli volt, hogy végig pörgött a csapat a hétközi meccs után is, és úgy látom, hogy az új játékosok alkalmasak arra, amire Vas mester használni akarja őket, szerintem ez a lehetőségekhez képest egy hasonlóan jól összeválogatott keret, mint az előző NB3-as "bajnokcsapatunknál", bár vannak posztok, ahol kicsi a merítés. Őszintén szólva a 3 meccsből 7 pontot és 9-0-s gólkülönbséget júliusban kérdés nélkül aláírtam volna. Az biztos, hogy simán felsőházi csapat vagyunk ebben az osztályban, a többit meg majd meglátjuk.
Nem hátrány, hogy viszonylag könnyű a sorsolásunk, van egy kis ideje összeérni a csapatnak és augusztus utolsó hetében játszunk először komolyabb riválisokkal.
Az első félidőben voltak pontatlanságok és egyszer-kétszer körülményesek voltak a mieink, de egy percig nem volt kétség, hogy osztálykülönbség van a két csapat között. Helesh és Csörgő kimondottan agilisek és veszélyesek voltak és látszólag a jobbszélen egész jól működött a Galacs-Beke páros is.
A második félidőben egy fáradt Dombóvár ellen jött a henger, a fiatalok is jól szálltak be.
Örülök a nagyarányú győzelemnek, de ahogy Vas Mester nyilatkozta, a helyén kell kezelni ezt a sikert.
Ebben a dög melegben ez is szép volt. 2-0 után leálltunk, de ahogy elfáradtak és a cserék is bizonyítani akartam még jöttek gólok. És az a vicc, ha komolyan tolják végig, akkor akár 10-0 is lehetett volna.
Ez sajnos így van. Az nekem is fájdalmas pont, hogy az utánpótlásból nemhogy húzó-, de még alapemberré sem nagyon tudott válni senki az elmúlt években. Az NB3-ban sem. Bukovics, Bachesz, Vas plafonját hamar láttuk, Morvai és Ócsai csatlakoznak hozzájuk (utóbbit ha jól látom, el is passzoltuk közben a PEAC-nak), most itt van a kapuban Kilvinger, akiben biztos látnak valamit, ránézésre tehetséges amúgy, de még nagyon gyerek. Kolos elsőre nagyon jónak tűnt a Paks II ellen, de nála sem vagyok biztos abban, hogy stabil kezdő tud lenni.
Azzal is egyetértek, hogy az NB3-ban nem nagyon tudsz építkezni, óriási a szakadék források terén a felsőbb osztályokhoz képest. Ide egy kiugró szezon kell, mert ha nem jön össze, akkor jöhet az új csapat építése, meg a reménykedés, hogy a riválisok is gyengülnek, a bajnok nincs ott jövőre, az NB2-ből meg nem hozzátok esnek ki. Ilyen szempontból amúgy a Dél-Nyugati csoport most is a jobbik verzió, az Észak-Nyugati csoport az egy kész pokol idén azzal, hogy az Óvár nem jutott fel, a Gyirmót és a Tatabánya meg oda esett ki.
Az egy illúzió, hogy NB3-ban lehet építkezni. Ha valaki jól teljesít, a magyarszabály miatt rögtön viszik NB2-be a TAO-val és MLSZ-pénzekkel kitömött riválisok. Jó példa a Nagykanizsa, amit sikertelen osztályozó után szétkaptak.
Két dolog kell a feljutáshoz: 500 milliós büdzsé és jól igazolni.
Az utánpótlás lehetne kiugrási lehetőség, de eddig az sem ontotta a tehetségeket. Amióta kizártak minket, 10 éve, Katonán kívül stabilan jól teljesítő játékos nem jut eszembe onnan. Az egy parasztvakítás, hogy a keret 2/3-a pécsi. Egy részük nem 21 alatti, aki meg igen, az eddig nem mutatott sokat.
Ebben az is közrejátszik, hogy szokás szerint elment egy tucat játékos a nyáron és érkezett a helyükre másik 10. Évről évre ez probléma nálunk, így nehéz is csapatot építeni. Egyfajta állandóság biztosan jobb lenne, hogy ne októberre szokjon össze a keret.
A feljutást továbbra sem tartom reális célnak, én annak is örülök, ha Vas Laciék létrehoznak egy olyan alapot, amire építve jövőre meg lehet célozni az NB2-t.
Én is többet vártam, de a Paks II elleni meccset látva az azért feltűnő volt, hogy ott azért - is - működött ennyire a játékunk, mert elképesztő fizikai fölényben voltunk a kölykökkel szemben. Itt meg mondjuk nem.
Nem volt jó meccs és nem játszottunk jól. Az Érd egy jól összerakott, masszív csapat, túl sok fantázia nem volt bennük, de azt, amiben az első két meccs alapján jók vagyunk, elég ügyesen megfojtották. Viszonylag jól kezdtünk, voltak pontrúgásaink, helyzeteink (a kapufát nem is értem, hogy lehetett kihagyni), de kapkodóbbak és lassabbak voltunk, mint eddig. Az első játékrészben ráadásul erős szél fújt keresztbe a pályán, sokszor elfújta a labdát, és ezt látva nem értettem, hogy miért erőltetik a csapatok a hosszú labdákat vagy a nagy bedobásokat, úgyse oda ment, ahova szánták (Németh vagy háromszor küldte a nagy bedobást a kapus kezébe). A félidő második felében az Érd volt jobb, akkor volt a lesgól is pontrúgásból. Ők amúgy is főleg abból veszélyeztettek, hogy rossz helyen szabálytalankodtunk ellenük... A 2. félidőre Vas próbált változtatni (érzésem szerint sok volt a három belső középpályás ide), a cserékkel gyorsabb lett a játékunk, de hiányzott az a lendület és átütőerő, ami eddig megvolt. Türelmetlenek is voltunk, kapkodó, rossz döntéseket hoztunk. Vas többször számon kérte a két belső védőt, mert labdabirtoklásnál nagyon nem érezték a csít, Némó vaktában rugdosta előre a bogyót, Ikonomou meg folyton tökölt, amikor forogni kellett volna, de ahogy elnézem, az új szélsőknek is tanulni kell még a letámadást. A régiek közül Hege nagyon nem emlékeztet a régi önmagára, ő fizikálisan sosem volt topjátékos, de most néha olyan, mintha focizni is elfelejtett volna. Ez még abszolút egy épülő csapat, és egy-két posztra elférne az erősítés. Igazságos volt a döntetlen. A Dombóvárt le kell győzni otthon.
De legalább Gyánó Szabi egyből felismert, szóval nem öregedhettem sokat tizenpár év alatt. :)))
Annak ellenére, hogy sikerült helyzeteket kialakítanunk, túlzottan siettettük az előrejátékot. Ahelyett, hogy türelmesen és az elképzeléseinknek megfelelően építettük volna a támadásainkat, kapkodtunk a befejezéseknél. Ha nyugodtabbak vagyunk, biztos vagyok benne, hogy a lehetőségeinkből gólokat is szerezhettünk volna. Pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, viszont a játék ritmusa hektikussá vált, csapkodó volt, ami nem igazán feküdt nekünk. Győzelemre játszottunk, ám mindenképp javítanunk kell azon, hogy a hasonló mérkőzéseket a jövőben meg tudjuk nyerni. Úgy gondolom, az előttünk álló rövid idő mindenképp elegendő kell, hogy legyen a felkészülésre. Az a célunk, hogy minden játékos készen álljon a vasárnapi hazai mérkőzésre. Szeretnénk olyan teljesítményt nyújtani, amellyel kiszolgálhatjuk szurkolóinkat, akik kilátogatnak és segítenek nekünk.