Szóval az este hogy abba hagytuk a régi dolgok bemutatását ,jutott eszembe Александр Исаевич Солженицын a Gulág-ról írt könyve.Ő maga is mint a Vöröshadsereg hadnagya egy mondva csinált ürüggyel került a gulágra,és ,mint ""benfentes"" említi, hogy a 1945 junius 24-én tartott győzelmi parádén olyan katonák vettek részt akik nem is harcoltak a háborúban.Alig volt egy-két tényleges résztvevő.Ugyanis Sztálin ,szinte minden ""nyugatot ""megjárt katonát a gulágokra száműzte,félve hogy az ottan látott fejlett kúltúrával megmételyezhetik az Orosz proletármuzsik godolat menetét.Szóval egy nagy szemfényvesztés volt a nyugat felé ez a műsor.
Sajna ,de igaz volt !!!!
Ja a Katyusa2,meg úgy itt hagyott bennünket mint szent pál az oláh-okat,pedig tisztelet tudóan fecserésztünk ,klippelgettünk róla
Hát akkor nézd meg hogy milyen is volt 1945 junius 24-én a Vöröstéri parádé. Igaz ezt már szines technologiával átkezelték,mert az eredetik még fekete-fehérek voltak.
Az biztos hogy belegondolva hogy csak ""egyszer élünk""--((Mert azért másformában másként de örök körforgásban mindég valahogyan létezünk,csak az már nem tudati,hanem ösztöni ))--millen sz..r dolog lehet már egy golyótól ,vagy gránáttól befejezni fiatalon az "életet". Az a koponyából ivászat még csak hagyján ha nem az én koponyámba töltik a nedűt.
Igaz eltelt 60 év ,és hát azért ne feledjük hogy akkor is a győztes a kegyéből engedett,és parolázott le a Németekkel.De azért a Németek is rájátszottak a Birodalmi Sasukkal a történelmi időkre.A kispiktor mit nem adott volna ha láthatta volna élőben,ezt a parádécskát ,mert ő mást egy óriási parádét szervezett,csak nem jött be.Igaz látni itt is a Birodalmi Sasokat csak itt épp a föld felé nézek leengedett állapotukban.
Képzeld el ,hogy amikor a Szentpéterváriaknak alig volt mit enni ,a macsekok meg dőzsöltek a patkány húsba.Na ne félj a mai cicusok éhen döglenének .Az én macsekom nem eszik mást csak parizert,de abból is csak a pulyka párizsit-(( Auchan-ból))- .Ha sertés,vagy csirke párizsit kap--(( TESCO ))-- ,képes három napig is éhezni,de akkor sem eszi meg.Csirke comb maradék fitymálja. pöri maradék szagolgatja nyalint egyet kettöt ott hagyja . Ja még a pöri nyesedéket nyersen azt szereti,de a csirkét nem.Na majd felolvasom neki amit írtál a Szentpétervári macsekokról,és ha az után is válogat hát fenéken billentem !!!!!!!!4
Nem is azért tettem fel hogy rázzuk ,inkább csak a választék miatt ,mert anno ez a szám is csak katonai változatba létezhetett.De hát a demolykrácia mán mindenűvé befészkelte magát .
Igen ez érdekes felvetés ,mert tényleg azok után a rengeteg kegyetlekedésel a hátuk mögött,amit a II világ háborúban véghezvittek,gondolom nem volt egy túlságosan felemelő érzés a Németek részéről hogy a Vörös téren masirozhattak.
De legalább "ők" eljutottak odáig .
Szerintem az öreg Moszkvaiaknak meg kaján mosoly ülhetett a szájuk szegletébe,hogy nocsak ,hát mégis itt lehetnek a Birodalmi Sasok a Vöröstéren ?
Az az hogy amikor rá katt a klippre akkor a jobb oldalon megjelennek a sorban következő klippek,és a legelsőnél legfelül felajánlja hogy sorba -( YouTube Mix For 100 db-t persze csak ha van neki annyi dala))Ha oda kattitasz akkor a monitor alján megjelennek kis kockákban a lejátszási sorrendben a klippek képe ,és címe.Felette a bal alsó sarokban pedig egy számláló amin tudsz lépkedni előre vagy hátra .Lényeg hogy amig le nnem tellik a megadott idő intervallum addig folyamatosan játsza az adott előadótól a számokat .Közbe egy másik alpon meg dolgozol vagy hozzászólsz a fórumhoz !!
És ez hogy tetszik ahogy a fél szemű jumurdzsák ,és a magasságos effendi zenekara adja elő a padisah sátrából ,a foglyul ejtett gyaur orosz katonák kiséretében???
Katyusa2 meghallgattam Leonard Cohen-t,sőt rá katt a Mix for-ra ,és most folyamatosan 100 klippet nyom szép sorba 480 percen keresztül .Kellemes jó számok vannak rajta.De gonndolom nem vagy annyira öreg mint Leonard.
Mindjárt meg hallgatom a Kinai Katyusát is amit a "" macsek"" rakott fel
Azt kérdik tőled hogy ki voltál a múltba kedves Katyusa2
Mond azt hogy hát EEEEZZZZ !!!!!!!!!
BM–13 Katyusa rakéta-sorozatvető épp rakétát indít
Ugyan ,ugyan WePi. tudod hogy tudom ,hogy 72-ben éretségiztél ,és én is ,és azt is tudom hogy a Katyusa is hasonszőrű évjátú lehet mint mi.Mi az hogy mi vén trottyok ????
Készült bizony ,igaz csak a legelején ,mert való igaz az általad említettek még nem szerepeltek rajta,,,,Sőt a Macskaköröm is lemaradt amiért a későbbiekbe a Gyurkaferko igen szapora elnézést kért a katze am-tól.
Nem én nem szerepeltem itt semilyen formában ,mint írtam csak a kiváncsiság hozott ide úgy véletlenül,olvasva Katyusa2 magányát. Meg kell mondjam nagyon jó kis csapat voltatok .Tényleg a topiknak megfelelően Örültetek együt egymásnak.
Kedves Topic-társak! 2000. június 1-én indult útjára az ÖRÖM. Azóta a topichoz hozzászólt: Aggályos, BaSand, Derek, II.George, George Sand, Gyurkaferko, Hajnalpír, Hools, Inad, JIMMY, Lou Cypher, Lujza, Medieval, Messire, Micacska,(üdvözlöm, Hölgyem!) Onogur, Pásztörperc, Rsüni, Sas1, Szalonna, Székkutas, Urby, Wendriner Piroska,(csá Peros!) Wizes és Zazike. Mindösszesen 25 fő.
Tisztelettel megköszönve a topic gazdagítását, szeretném megkérdezni: ha csinálunk topic-találkozót, olyat kell-e csinálni, mint amit a PFT-n olvastam (mi magunk között ezt csak "IHB"(iszunk-hányunk-belefekszünk), oder "fekvehányós" buli néven emlegetjük), vagy esetleg lehet kicsit konszolidáltabb is a dolog? Ad abszurdum: pl. mit szólnátok, ha családostul jönnénk össze (mongyuk azé gyerekek nélkül)?! Végre megismerhetném Onogur feleségét, Micacskára vigyázna a férje, meg ilyenek…:-) Szóval mi a véleményetek?