A Jaczkó Lili (jobbszélsö) a györiek utánpótlásából Eindhovenben fog tanulni, ezért bekéredzkedett a PSV Eindhoven csapatához, ahol szívesen fogadták, anélkül, hogy akár csak egy edzésen is részt vett volna, egy edzömeccsen egyböl a csapatba került, le is igazolták.
A Potsdamot egyébként tavalyig egy bizonyos Bob Hanning edzette, vele lettek bajnokok a másodosztályban. De lemondott, mert ő a Füchse ügyvezetője is is, és az érdekellentét lenne, ha közben egy másik első osztályú csapatnál lenne edző.
A (férfi) Bundesliga első fordulójának zárómeccsén a két újonc találkozott egymással. A Bietigheim 28-26-ra győzött Potsdamban egy igen fordulatos, izgalmas, időnként látványos, többnyire hullámzó színvonalú mérkőzésen.
A házigazdákról azt kell tudni, hogy ők jellemzően a Füchse fiókcsapataként futnak és az előző szezonokban szükség esetén játszottak át Berlinbe játékosok kettős igazolással. A tavaly kiválóan teljesítő kapus, Lasse Ludwig egyenesen Miloszavljev cseréjeként kötött ki idéntől a fővárosban.
A csapat átlagéletkora a korábbi koncepciónak megfelelően igen alacsony. A Bietigheim játákosai (többnyire) idősebbek, rutinosabbak, pályafutásuk csúcsán viszont nem feltétlenül jobbak.
Mindkét csapatot legenda edzi: a Potsdamot az edzőlegenda Emir Kurtagić, a svábokat Iker Romero, akinek a jobb kezeként az irányító de la Pena (és mindkettejük dörzsöltsége) igen erősen rányomta a bélyegét a játékra.
Egy forduló után hülyeség azon elmélkedni, ki fog kiesni és ki marad benn, de nehéz elképzelni, hogy a Bergischer HC-nál jobb csapat legyen idén a jobbik kieső (kivéve, ha a Hamburg végre nem kap licencet).
===
Nagyon német, egyben nagyon aljas viselkedés volt, ahogy Kretzschmar és a kommentátortársa Iker Romero német kiejtésén lovagolt. Ő meg tud tartani egy időkérést németül úgy, hogy megértsék, a két majom közül valószínűleg egyik sem spanyolul.
Sok éve a német ifibajnokság döntője előtt a jegyzőkönyvben tűnt fel a kicsit sem szokványos név: Aimée von Pereira. Aztán láttam is, a Buxtehudében játszott, magas lány, még serdülőkorú volt, de majdhogynem egyedül megnyerte az ifibajnokságot. Kiemelkedő tehetség volt, az U17 EB-n MVP lett. Aztán Leverkusenbe igazolt. De már a Buxtében is fegyelmezetlen, kivágták tőlünk is, a korosztályos válogatottból is, egy időre el is tűnt, aztán kisebb csapatokban játszott. Most 24, és úgy tűnik, újra felépítette magát, tavaly meghatározó volt az NFH-ban, és most itt vannak a Bajnokok Ligájában, pár perc múlva kezdenek a Fradi ellen.
Az anyja afrikai (és kb. feleakkora, mint ő), bár angol anyanyelvű, de érdekelte a francia kultúra, innen a francia keresztnév. Az apja portugál nemesi családból származik, eredetileg "de Pereira" volt, de németesített.
A Völlig losgelöst volt a foci EB hivatalos dala is, kézilabdán is előfordul.
A Geier Sturzflug azon kevés NDW-előadó közé tartozott, amelynek több nagy slágere is volt: Bruttosozialprodukt, Die pure Lust am Leben, Besuchen Sie Europa.
Én máig nagyon bírom a NDW-t, szóval látatlanban is biztos voltam benne, hogy te nem. :-)
Csodálatos mozdulat volt, tökéletes helyezkedés, tökéletes időzítés, maga a nagy Oliver Roggisch is nyomott rá egy lájkot bizonyára :)
OFF
Zene:
Éreztem, hogy az egy darab számukból ezt az egyet tudták alákeverni...
Huszonöt éves fejjel nem értettem, az NDW éppen miért NEM menő. Húsz évvel később azt nem értem, most éppen miért igen... Mostanra a Major Tomot égi jelnek tekintem, hogy ott kell hagyni a kérdéses bulit :-P
daniasport fb oldalon van egy interjú Fazekas Virággal. Érdekes volt, hogy nemrég még azon gondolkodott, abbahagyja az egészet. Ahogy várható volt Kurucz Orsolyának lehetett nagy szerepe az átigazolásában, annál a klubnál edző.
A bajnokság első fordulójának nyitómeccsén az első percben összeszedni egy piros lapot kétségkívül brilliáns teljesítmény. De a jogossághoz kétség nem fért.
Nem tudom, hol van olyan videó, ami otthon is látható, én ezt találtam, itt is tisztán látható, miről van szó (és aláfestő zeneként Geier Sturzflug ;-)):
Egyebek mellett azért utálom a Kielt, mert beállóban három verőemberük van, ebből kettő prémium kategóriás (Wiencek, Pekeler), egy pedig teszkógazdaságos (Øberby). Wiencek igen magasra tette erre a szezonra a lécet, 45 másodpercet töltött a pályán, mire kipirosozták. Ezzel attól tartok, hogy a teljes Löwen-Kiel meccs legizgalmasabb mozzanatáról lemaradtam, mert akkor még a Melsungen lemgói győzelmét szemléltem meg.
Imre Bence ide, Imre Bence oda, a kieliek kalandjait idén is legfeljebb a csattanós vereségek erejéig fogom követni, attól tartok.
===
A Melsungen jó volt, Sipos is, az egész csapat nagyon jól mozgott, elég egyértelműen látszik, hogy a tavalyi ötödik hely nem kifutott eredmény.
Fun fact: a Lemgo kapujában remekül teljesítő Konstantin Möstl kevésbé beszél "mély" osztrákot, mint az épp a DYN-on nyilatkozó Szilágyi Viktor. Utóbbi komoly hazafi lehet, ha ennyire kevés északnémet tájszólás ragadt rá ennyi év után.