"...vezetéstechnikai szakértő, Székely Gyula: Alaptétel, hogy az autón a magasabb profilmélységű, tehát kevésbé kopott gumit kell hátra tenni azért, mert az autó egyenesfutásáért egy vészfékezés alkalmával az elkönnyülő autónál a két hátsó kerék felel."
Sose néztem a nyomaték mértékét, mindig rövid erőkarral húztam meg, aztán néhány 10 km után utánahúztam (ha ment) Sosem volt gondom a levétellel,szemben a gumisok által meghúzott csavarokkal.
Tudtad, hogy a legutóbb gyártott gumiabroncs nem jobb, mint a régebbi gyártmány?
Tudtad, hogy a gyártás első 3 hónapjában beszerelt abroncsok 60%-a nem haladja meg a 35 ezer kilométert.. Tudtad, hogy a gyártás első 3-6 hónapjában beszerelt gumik 40%-a nem éri el az 50 ezer kilométert..
Mert a gumiabroncs több mint 102 vegyületből áll.. és ezek az anyagok 150 Celsius-fokot meghaladó hőmérsékleten és nagyon-nagyon magas légköri nyomás alatt parkolnak.. Ezeknek a vegyszereknek a belső vegyületeinek hosszú időre van szükségük, hogy lecsillapítsák reakciójukat és stabilizálják a mozgásukat...
Ezért javasoljuk, hogy a gumiabroncsot legalább 6 hónappal a gyártása után szereljék fel, hogy a legjobb korrózió ellenállóképességet és hosszabb élettartamot Annak tudatában, hogy a gumiabroncsok érvényessége a használat kezdetétől számított 5 év, vagy maximum a gyártás időpontjától számított 10 év.
Nekem azt mondta az Allianz Hungária ügyintézője, hogy elfogadják a 4évszakos abroncsokat évszaknak megfelelőnek. Télinek akkor minősülnek, ha a megfelelő jelzés van rajta - mivel az enyémeket van 3PMS embléma, ezért megnyugodtam a CASCO & kötelező tekintetében is.
Biztosítóm közölte, hogy jövőre 90 lesz a kötelezőm. Írta, hogy hiányzik neki pár adat, többek között, hogy évszaknak megfelelő gumit használok-e. Válaszoltam (pedig megadtam kötésnél), erre 69 lett.😄
Japán autó, pörgős benizmotor, a hibrid hajtáslánc miatt elég nagy nyomatékkal.
Az abroncs a 18-as felniméretéhez képest keskeny. A nagy sebességindexű abroncsok fala rugalmasabb szokott lenni, mind az alacsonyabbé, így a kocsi stabilabban viselkedik nagy sebességeknél- hiszen az abronc is része a felfüggesztésnek. A keskenyebb abroncsnak valamivel kisebb a görgülési ellenállása is, ami csökkeni a fogyasztást- és lehet, hogy gyorsabban eléri az üzemi hőmérsékletét (ami kb. 60 fok és állandó sebességnél kb. 30 perc alatt éri el- egy középes minőségú abroncs) , így jobban tapad: de gyorsabban kopik.
A Falken egy japán prémium.
Írtad, hogy Neked nagyon fontos az abroncs tapadása (ez a fékút függvénye 80km/h sebességnél).
4S gumiban nem fogsz kapni A osztályos tapasási képességű abroncsot, nagy részük a C.
Ez is f.szsag. Direkt megnéztem, nekem az autó matrica a szerint W index kell.
Valójában meg papíron 180-ra (vagy175-re) van korlátozva. Szerintem annál kicsit többet tud, de az adott modellben nincs olyan, aminek 200 fölött lenne a vegsebessege.
Szóval a 270 kicsit indokolatlan. Nincs az a lejtő... :)