Keresés

Részletes keresés

Sfakutya Creative Commons License 2009.03.04 0 0 29
"Régóta nem múló hát-,láb- és derékfájás a panasz"
Nem ez a jellemző a nyaki gerincsérvre. Egyébként keresd meg a "Porc-Gerinc-EÜ" topikot, és ott olvass, illetve kérdezz.
Előzmény: bernii (28)
bernii Creative Commons License 2009.03.04 0 0 28

Sziasztok!_

Szeretném a segítségeteket kérni a nyaki gerincsérv tüneteivel kapcsolatban.

Régóta nem múló hát-,láb- és deréfájás a panasz és volt h. a test egyik fele teljesen lezsibbadt.tudnátok segíteni h. hogyan lehet ezt otthon is kezelni?köszönöm

totomen Creative Commons License 2008.10.21 0 0 27

Helo!

Gondlom nincs gerinc servem de azert felteszek egy kerdest hatha kerul valaki itt aki tud tanacsolni valamit.

23 eves vagyok mar egeszen 13-14 korom ota gorbe a hatam elkuldott a doki gyogytornara de az nem volt hatasos sot megkerdojeleznem a gyogytornasz szakertelmet is ugyanis mas diagnozisu emberekkel tornasztam.

Jelenleg a hatam kozepen van egy gorbulet es a derekamnal befele all a gerincem.Fajni nem fajt soha de egyes ruhadarabokban pl. zakoban elegge csunyan neztem ki.

Tulajdonkeppen az erdekelne , hogy ilyen korba erdemese megegyszer elmenni dokihoz lehet e segiteni?

kb 9-10 eve volt ez a negativ tapasztalatom a gyogytornasszal.

Hosszúnyelv Creative Commons License 2000.05.18 0 0 25
Sfakutya !

Mi van a nyakaddal? Csak nem történt vele valami, hogy így eltüntél ?
Hosszúnyelv

Előzmény: Sfakutya (24)
Sfakutya Creative Commons License 2000.05.01 0 0 24
Nagyon fáj a nyakam !!!!!!!
Sfakutya Creative Commons License 2000.04.25 0 0 23
Megvettem a labdát. Még nem sokat használtam , mert az ünnepek alatt nem voltunk itthon. Egyébként nagyon kellemes rajta ülni és rugózni internetezés közben. Tornázni, gurulni rajta is nagyon finom.

Sfakutya

Sfakutya Creative Commons License 2000.04.25 0 0 22
Megvettem a labdát. Még nem sokat használtam , mert az ünnepek alatt nem voltunk itthon. Egyébként nagyon kellemes rajta ülni és rugózni internetezés közben. Tornázni, gurulni rajta is nagyon finom.

Sfakutya

Sfakutya Creative Commons License 2000.04.20 0 0 21
Aranyviktor Barátom !

Tudom, hogy neked más bajod van, de a fájdalmak közösek. Eső elött és főleg szélben fokozódnak nálam is a fájdalmak. És érdekes, de a legkisebb szellőcske is zsibbadást okoz. Ez nagyon furcsa, de megfigyeltem. És nem csak a téli hideg szél, hanem a langyos tavaszi szél is kiváltja. Egyébként streszhelyzetben a fájdalom valóban fokozódik.
Próbáltátok az anatómiai párnát ? Az szerintem nagyon jó.
Milyen könyvet írtál ?

Dr.Kheiron barátom !

Köszönöm a tanácsot, lehet, hogy már holnap megveszem a labdát. A Blaha L. térnél már én is nézegettem egyet, de csak egy méretben volt és szerintem az nem volt elég magas ahhoz, hogy számítógép elötti üléshez használhassam. Majd elmegyek oda, amit ajánlottál.
A zsibbadással kapcsolatban: ugyanezeket már a neurológus orvosom is mondta, de MR három porckorongnál mutat problémát.

dr. Kheirón Creative Commons License 2000.04.20 0 0 20
Gumilabda: én is használom, és nagyon jó, csak ajánlani tudom. A gerinc kisízületeit állandóan mozgatja, a székkel ellentétben, ami mint köztudott: merev. Labda vehető a legtöbb gyógyászati segédeszköz boltban, nekem most hirtelen csak egy ugrik be, a Margit krt-on a ferencesekkel sréhen szemben van.

Ujjzsibbadás: lehet nyaki porckorongsérv, thoracic outlet syndrome - TOS (a mellkaskimenetnél nyomódik az ideg), vagy akár csuklói alagútszindróma is (carpal tunnel sy.). Javallat: menj el egy reumatológushoz vagy hasonlóhoz...

Üdv
dr. Kheirón ;-)

Előzmény: Sfakutya (16)
zodiac Creative Commons License 2000.04.20 0 0 19
Kedves aranyviktor!

Megnézetted ugye már az ágyadat, hogy nincs-e rossz helyen? Mit diagnosztizáltak az orvosok? Miylen gyógymódokat próbáltál ki eddig? Érdekelne a könyved is.

zodiac Creative Commons License 2000.04.20 0 0 18
Kedves aranyviktor!

Megnézetted ugye már az ágyadat, hogy nincs-e rossz helyen? Mit diagnosztizáltak az orvosok? Miylen gyógymódokat próbáltál ki eddig? Érdekelne a könyved is.

aranyviktor Creative Commons License 2000.04.20 0 0 17
Szia Sfakutya barátom!

A fájdalmak egyre nőttek, de "szépen" fokozatosan. A bokámmal kezdődött, aztán begyulladtak a kezemen a hüvelykujjaim, a tárdeim, a könyököm, a forgóim, a keresztcsontom hátul, majd a háti 6-7 csigolyák, és a nyakam is.
Az izületek gyulladtak, emiatt érintésre, meleg vízre, mozgatásra fájdalmasak, és ehhez társulnak az izomgörcsök, melyek részben mozgatásra fájdalmasak, például a nyaki biccentőizmok, és részben hirtelen, mintegy ostorcsapásra összerándulnak, ez a legrosszabb, ezt nemigen lehet ordítás nélkül kibírni. Sokszor van ilyen elalváskor, vagy ébredéskor az alvás, és az ébrenlét határán. Nem tudom, mi köze lehet ennek, de majdnem mindig ilyenkor van, vagy esetleg éjszaka erre ébredek.
Időnként, párás, hideg, nyirkos időben nem használ semmiféle fájdalomcsillapító, tehát az időjárással is kapcsolatban, összefüggésben lehet.
De van egy barátom, akivel nagyon szeretjük egymást, a felesége is szeret, és megfigyeltem, ha náluk alszom, akkor sosincsenek fájdalmaim, sem görcseim. Érdekes dolgok ezek.
A betegség az orvostudomány szerint gyógyíthatatlan, de én nem adtam fel, rengeteg helyen kerestem a gyógyulást, még könyvet is írtam róla.

üdv avi

Előzmény: Sfakutya (6)
Sfakutya Creative Commons License 2000.04.19 0 0 16
Szia Canabis !
A térdelőszék valószínűleg jó lesz a nyakadnak, de csak akkor vegyél, ha a térdeid jók. Úgy hallottam, hogy nagyon kikészíti a térdeket. Jó válsztási lehetőség : vagy a nyakad, vagy a térded fog kikészülni .
Én viszont egy évvel ezelőtt olvastam, hogy Németországban azt javasolják, hogy nagy gumilabdán kell ülni, ami rugalmas és folyamatosan tornáztatja a csigolyákat . Hallott már valaki róla ?
Sfakutya

Előzmény: canabis (14)
Sfakutya Creative Commons License 2000.04.19 0 0 15
Szia Canabis !
A térdelőszék valószínűleg jó lesz a nyakadnak, de csak akkor vegyél, ha a térdeid jók. Úgy hallottam, hogy nagyon kikészíti a térdeket. Jó válsztási lehetőség : vagy a nyakad, vagy a térded fog kikészülni .
Én viszont egy évvel ezelőtt olvastam, hogy Németországban azt javasolják, hogy nagy gumilabdán kell ülni, ami rugalmas és folyamatosan tornáztatja a csigolyákat . Hallott már valaki róla ?
Sfakutya

Előzmény: canabis (14)
canabis Creative Commons License 2000.04.18 0 0 14
Én szeretnék venni egy térdelőszéket. Állítólag nagyon jó.
A munkám:ülő; kedvenc időtöltésem: sejtitek, ugye?
Kicseszek magammal. Most is úgy fáj, hogy majd be...
zodiac Creative Commons License 2000.04.18 0 0 13
Jó a gyógytorna, ezt az egészségügyi intézmény TB-re is kiírhatja, ha indokoltnak találja. Ha ott elsajátítja az ember a gyakorlatokat, utána otthon is csinálhatja egyedül (vagy kazettáról). Nekem az Etka jóga is használ, ez nagyon kíméletes módszer, egészen lassú, kitartásos mozgás légzéssel kombinálva. De nem elég csak a nyakat mozgatni, az egész gerincet kell tornáztatni, kimozdítani.

A jó szék olyan, ami megtátámasztja a derekat, lehet párnát is tenni a derék mögé, és nagyon fontos, hogy a láb is le legyen támasztva a padlóra, vagy egy zsámolyra - szóval ne lógjon.

A kínai eredetű akupunktúrával is nagyon jól gyógyítják a gerincbetegségeket.

zodiac Creative Commons License 2000.04.18 0 0 12
Jó a gyógytorna, ezt az egészségügyi intézmény TB-re is kiírhatja, ha indokoltnak találja. Ha ott elsajátítja az ember a gyakorlatokat, utána otthon is csinálhatja egyedül (vagy kazettáról). Nekem az Etka jóga is használ, ez nagyon kíméletes módszer, egészen lassú, kitartásos mozgás légzéssel kombinálva. De nem elég csak a nyakat mozgatni, az egész gerincet kell tornáztatni, kimozdítani.

A jó szék olyan, ami megtátámasztja a derekat, lehet párnát is tenni a derék mögé, és nagyon fontos, hogy a láb is le legyen támasztva a padlóra, vagy egy zsámolyra - szóval ne lógjon.

A kínai eredetű akupunktúrával is nagyon jól gyógyítják a gerincbetegségeket.

Sfakutya Creative Commons License 2000.04.18 0 0 11
Milyen tornát lehet végezni ? Milyen torna erősíti a nyakizmot ?
Valaki nem tudja, hogy milyen a legobb ülőalkalmatosság ?
Egyébként én nem mernék elmenni csontkovácshoz, félnék, hogy kitöri a nyakamat.
Sfakutya

Libertinus!! Ha olvasod, jelezz vissza !!

Asenki Creative Commons License 2000.04.17 0 0 10
Off
Hali!
Az én gerincem sérvileg ép, de a zsibbadás nálam is megvan. A nyaki csigolyák meszesedése okozza. Ellenszer: torna. De az istenért se erőltesd, mert nagyobb bajt is csinálhatsz. Csak lazán és könnyedén, de lehetőleg hetente min 3X.
On
Előzmény: Porter (7)
zodiac Creative Commons License 2000.04.17 0 0 9
Sfakutya,
nekem is van nyaki gerincsérvem, de egyelőre nem fáj, inkább csak fájogatott. Mióta rendszeresen tornázom itthon, jógára járok és rengeteget gyalogolok, azóta szinte panaszmentes vagyok. Szóval igyekszem ellensúlyozni az ülést. Sokmindent el is olvastam már, ami a gerinbetegséggel kapcsolatos. Pl. alapmű Dr. Do Thank Kiem: A gerinces ember című könyve és Benke Etka (Etka jóga kitalálója) könyvei. Ez utóbbi azért jó, mert megtanít egy életformára, amit ha követ az meber, sok panaszt megelőzhet vele, vagy megszüntethet.
Te jártál már természetgyógyászoknál? Sokfajta gyógymód van, ne törődj bele, hogy fáj, lehet rajta segíteni.
egy ember Creative Commons License 2000.04.17 0 0 8
Nekem 83-ban volt porckorongsérv műtétem, igaz L IV-V. között. Évekig voltam nyomorék acélfűzőben. Természetgyógyászok állítottak talpra, nem nevezném őket csontkovácsnak. Közel 5 éve Kecskemétre járok ez ügyben havonta 1x, de megéri. De nehéz általánosítani, nem mindenkinek jó ugyanaz a terapeuta.

Mégis, talán az én esetem is mutatja, hogy egyrészt lehet javulni, és nem kell 1 életre nyomorékká válni, mindig van kiút. Persze rohadtul nyüglődős a dolog.

Akit érdekel a természetgyógyászom, az kérje emilben a nevét és telefonszámát, nem akarok reklámot csinálni. Nehéz bejutni hozzá, hetekre előre lehet csak időpontot kapni. Egy kezelés 3000 Ft. Nem kapok %-ot :-)

Ja, egyébként a gerinc általában szisztémásan beteg, tehát csak 1 helyen fáj, de általában az egész beteg.

Üdvözlet minden sorstársnak: egy ember

Porter Creative Commons License 2000.04.17 0 0 7
Nekem a bal kezemen gyakran elzsibbadt a kisujjam az utobbi honapokban. Csak nem ez az elso tunete a nyaki gerinc servnek?
Előzmény: Sfakutya (6)
Sfakutya Creative Commons License 2000.04.17 0 0 6
Szia Aranyviktor !

Nagyon sajnállak, hogy évek óta van már problémád. Borzasztó rossz lehet. Gondolom, hogy milyen nagy fájdalmaid lehetnek. Ezek a fájdalmak folyamatosak? Vagy szakaszosak? Van ami erősíti, van ami csökkenti ? És az orvosok mit mondanak?

Szia Canabis !

Ne ijedj meg, mert nem minden nyaki fájdalom okozója a gerinc-sérv. Sajnos a sok ülés a legrosszabb a gerincnek. Néha én is nevetségesnek tartom, hogy itt-ott azt kell mondanom, hogy nem bírok tovább ülni, mert fáj a nyakam. Egyébként zsibbadással is járhat a dolog. Mármint a kéz zsibbadásával.
Egyébként a múltkor azt olvastam, hogy az ülés hatszor olyan megterhelés a gerincnek, mint az állás. A számítógép elötti tevékenység meg fokozott fájdalommal jár. Néha már nyüszíthetnékem van mikor internetezek, pedig azt nagyon szeretek. A háton úszás az jót tesz, de az uszodákban mindig rengetegen vannak.

Sfakutya

Előzmény: aranyviktor (5)
aranyviktor Creative Commons License 2000.04.17 0 0 5
Szia Fakutya!

Nem pont ugyanaz a betegségem, de a tünetei megegyeznek. Morbus Bechterewe, Bechterew kór, lassú, fokozódó, gyógyíthatatlan bénulás, izületi gyulladások, görcsök, fájdalmak, 8 éve "űzöm az ipart".

Ha fáj ordítok, he kevésbé fáj, örülök, és bízom, hogy meg fogok gyógyulni. Sok mindent másképp látok, mióta beteg vagyok, megnőtt a testi és lelki tűrőképességem, szóval már nem látom akkora csapásnak.

Fel a fejjel!

üdv avi

Előzmény: Sfakutya (-)
canabis Creative Commons License 2000.04.17 0 0 4
Egy ismerősöm férjének van. Szar ügy. Nekem is fáj a nyaki gerincem évek óta. Ülőmunkát végzek. Ez persze más, de te segíts nekem: hogy alakult ez ki? Mióta hallottam ról, félek tőle.
Sfakutya Creative Commons License 2000.04.16 0 0 3
Mindenki olyan szerencsés, hogy nincs ilyen baja ? Pedig nagyon szeretnék véleményt cserélni.
Sfakutya Creative Commons License 2000.04.16 0 0 2
Köszönöm a vigasztalást. Néha nagyon nehéz tűrni.
Előzmény: Asenki (1)
Asenki Creative Commons License 2000.04.16 0 0 1
Bocs! Szóval engem ez nem érint, de a cimborámat igen. Tucatni orvosnál járt, de "megvígasztalták", hogy tűrnie kell a fájdalmakat, és műtétileg sem lehet beavatkozni. Jobbulást!
Asenki Creative Commons License 2000.04.16 0 0 0
0 sérvem van.
Sfakutya Creative Commons License 2000.04.16 0 0 topiknyitó
Szeretnék olyanokkal véleményt, tanácsot cserélni, akiknek nyaki porckorong sérvük van.
Sajnos nekem az van és néha nagy fájdalmaim vannak. Kiváncsi vagyok, hogy másoknak ez mivel jár és még mire számíthatok. Van-e valami jó ötlet a panaszok elviselésére.
Csak komoly válaszokat várok / ha lehet /.
Sfakutya

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!