Alább többször azt írták, hogy a Tilos mohó volt, mert 24 órán keresztül akart sugározni.
Aki hallgatta a hétfő reggeli adást, az hallhatta, amit most megosztok a többiekkel. Úgy gondolták, hogy sok-sok évi rádiózás után ideje továbblépni, ezért megpróbálkozni a 24 órás adással. Ami ehhez különösen kell, az műsorkészítő, de bőségesen. Azt mondják - én meg elhiszem -, hogy rengeteg ötletük, illetve ehhez emberük is van. Ráadásul olyan, aki ezért nem kér pénzt. Mert hogy nem kap. (A Tilosban dolgozóknak - az admin.,a technikai személyzet kivételével - nincs sem munkabérük, sem honoráriumuk, sem nevezd-ahogy-akarod.)
Mohóságról ennyit.
(Azért díjaznám, ha a Tilos házatájáról beszállna valaki, hogy némely infot - már kérdésekben - pontosítani tudjunk, ha kell.)
"szubkultúrát öltek meg"
a múltidő kivételelével 1et értek (ti: nem olyan egyszerű megölni egy szubkultúrát).
szerintem nézzetek be a politka rovatban a tilos topicba ill javaslom a Moderátornak a két topic összevonását.
vki írta h dizsi szól éjszaka meg ijenek: szerintem meg a legaktuálisabb, legnaprakészebb digitális tánczenét nyomják úgy ahogy senki más.
felkészületlen reggeli műsorvezetőkről meg nevetséges beszélni, hiszen praktikusan a betelefonálók irányítják a rádiót, ill a reggeli lapokból vesznek témát.
a téma pedig az agyatlan hüjeség, ez pedig valjuk be hálás téma: mindig van és fikázni szeretünk, ilyen vagyunk.
érdemes megtekinteni a a törzsasztal topicokoat, paprita , papendre megőrjít, xy mongyon le, utálom a xy hamburgert.
" Mire a bemérőkocsi a helyszínre érkezik, köddé válnak,
állítólag a taxisok előre figyelmeztetik őket a közelgő
veszélyre. Mások tudni vélik, hogy az újságokban Szabó
álnéven bemutatkozó kalózrádiósok a Fidesz aktivistái,
de erre nincs bizonyíték, mint ahogy az összetákolt
adókészüléket sem látta még hatósági ember. "
Hahó, kedves arcturus és spajbl,
sajnos egyet kell, hogy értsek azzal, hogy az utóbbi egy évben a tilos nagyon csúnyán lecsúszott. Régóta hallgatom, és egy ideje még el sem tudtam volna képzelni egy 7köznap reggelt Tilos nélkül, ma ott tartunk, hogy inkább be se kapcsolom, mert elmegy a kedvem mindentől. Inkább berakom egyik jól bejáratott 'reggeli cd'-met. Újabban szinte csak unalmas, ősrégi témákat rágnak le huszadszorra, vagy a tisztelt műsorvezetők olyan dilettánsak és/vagy felkészületlenek, hogy hallgathatatlan.
Szóval én is azt gondolom, hogy lassan megkérdőjelezik saját létjogosultságukat,de ennek ellenére azért nekik drukkolok. Hátha a 24 órás formátum meghozza a várva várt minőségi változásokat.
Kedves arcturus, úgyismint bestsex!
"kedvenc médiumunk az utóbbi egy évben olyan szintű negatív változásokon esett átt, amely szakmailag is megkérdőjelezték a létét"
Én is '91 óta hallgatom, és szerintem superman valamint pki távozása ugyan jelentős űrt hagyott maga után, de a megmaradt régi műsorokban nem tapasztaltam színvonalesést.
Üdv.
arturus: szerintem az sokkal idegesítőbb, hogy egy rádiónak és a médiában bárkinek is az alapján kellene frekvenciát/ugatási jogot/műsor időt/pénzt kapnia, hogy a paletta melyik szélén helyezkedik el, hogy milyen oldalon áll: Éppen a túlsúlyban lévő, de ellenzékben lévő szoc-lib vonalon vagy épp a tényleg háttérbe szorított konzervatív-nemzeti-nevezd_aminek_akarod_őket- tengely mentén sorakoznak e fel.
Szerintem a Tilos (bár tegyük hozzá én csak a neten hallgattam és ott sajnos azért nem igazán lehetett könnynen elérni a Tilost anno - gondolom ezútán még kevésbé fogja bírni a real audio serverük) nem volt épp bolsi-szoclib kémfészek, bár tény, hogy nem volt az a nagy népnemzeti emlékpark sem. És szerintem nem azzal van gáz, hogy a Tilos nem kap mondjuk épp frekvenciát, hanem az, hogy miért nem lehet mondjuk egy felmérést készíteni arról, hogy melyikre van a legnagyobb igény és ilyenkről is megkérdezni a többség véleményt?
Miért kell, hogy mások dönthessenek egy olyan (akár egy olyan kis dologban is, mint a Tilos Rádió) ügyében, mint pár ezer ember rádiózása?
Szerintem ez egy olyan kérdés, amit fel lehet mérni és a leginkább érintettek (történetesen a hallgatók) véleményének a figyelembevételével dönteni. Akinek igazán fontos a hogy milyen rádiót hallgat, foglaljon állást.
Szerintem (távol áll tőlem a bolsi akcionizmus, ahogy Te neveznéd: - nem vagyok Egy Zak De La Rocha) a frekvencia azé aki megműveli (a hallgatótól és nem a rádióról van szó). Valami ilyesmiről kéne szóljon egy olyan dal, mint a civil szféra, meg decentralizáció, meg non profit rádiók, etc...
persze lehet, hogy én vagyok túl hülye...és tegyük hozzá életemben nem rádióztam, de azért néminemű fogalmam kéne, hogy legyen hozzá, így ötödik éve, amióta ezzel szarozom...
MIÉRT csak 7 (8?) frekit lehet kiosztani egy ekkora fővárosban?
MIÉRT nem lehet úgy árnyékolni egy adót, hogy a tótok felé ne nyomja a kakaót?
MIÉRT kell a 7 (8?) freki közül ötöt kereskedelmi rádióknak adni? Nincs eléggé tele hallgathatatlan, műsornak nem nevezhető pénz és izzadságszagú, prokarióták és planktonok értelmi színvolához igazított, műsornak álczott reklámmal az éter (ami időnként a nem álcázott monstre reklámmaratont meg-megszakítja.)
A moloch-szerű multinacionális - monokulturális kiadók vették meg a politikus döntéshozókat, vagy tisztán ideológiai -küldetéstudati alapon húzott a kalapból az ORTT?
A (nem is túl gagyi) rádiómon amit tekergetek, a sok szar állomás közti sistergés jelenti a korlátozottan rendelkezésre álló nemzeti közvagyont?
Végül még valami. Akik ide írogattunk sok mindenben különbözünk, de egyben azért hasonlítunk: nem hallgatunk akusztikus környezetszennyezést, agymosó reklámadókat. Egy ilyen szalámi-taktikát sugalló, paternalista ihletésű döntés miatt nagy faszság lenne egymás torkára ugrani és egymást (gy)alázni, jó magyar szokás szerint, ugyanis egy cipőben evezünk: amit ma megtettek a Tilossal, holnap megtehetik a Fiksszel vagy a Civillel, vagy bárkivel, aki ebben a rothadó világban ingyenesen, lelkesedésből nem csak zombik számára élvezhető műsort akar csinálni.
SZVSZ meg kell találnunk a rendszer gyenge pontjait, ahol ízlésbeli különbségre tekintet nélkül lecsaphatunk, és minden törvényes vagy ha kell, más eszközzel is fellépünk a privát szféránk eme közegének megvédésére.
Az alábbi kis szöveget a http://tilos.hu-ról szedtem le a készítők (Krizso) hozzájárulása nélkül, tegnap de szerintem nem fognak megharagudni. "Kedves Barátaink! Nagyon sokan érdeklődnek a frekvenciapályázatról, úgyhogy tessék: A 98.00 FM sugárzási jogát a Civil és Fiksz Rádió közös pályázata nyerte. Ezt hivatalosan ugyan még nem jelentették be, de elég biztosan tudjuk. A 88.8 FM-es frekvenciáról még nem született döntés, hétfőn szavaznak róla. A vetélytársunk a Mária Rádió nevű katolikus vallási adó, az esélyeink nem túl jók. Egyébként a Tilos Rádió a legrégebbi és leghallgatottabb nonprofit rádió Magyarországon. A Tilos Rádió kalózkorszakban végzett tevékenységének köszönhető, hogy egyáltalán létezik Magyarországon a "nem nyereségérdekelt rádió", mint törvényes lehetőség. A Tilos Rádió Európa egyik legismertebb közösségi rádiója. Csak úgy mondjuk. Figyeljétek a site-ot, hétfő estefelé itt értesülhettek a döntésről."
Ez mai:"Kedves barátaink, Ma, azaz hétfő délután a következőt tudjuk, nem hivatalosan: a 88,8 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatot az ORTT eredménytelennek hirdette, mert egy pályázó sem kapott megfelelő többséget a szavazásokon. Tudjátok, erre a frekvenciára pályázott rajtunk kívül a Mária Rádió és a Rádió C, illetve a Molnár Balázs által jegyzett Ariadne Rádió és egy Rádió 2000 nevű formáció is. A frekvenciára új pályázatot írnak ki, négy hónapon belül, az új pályázatról a döntés kora ősszel várható. A 98,0 MHz-en való sugárzási jogot a Civil és a Fiksz Rádió közösen nyerte. Itt még legfeljebb 120 napig (egész pontosan a Civil-Fiksz és az ORTT között majdan megkötendő szerződésben megjelelölt időpontig, de legfeljebb 120 napig) sugározhatunk, de ehhez kell a Civil-Fiksz beleegyezése is. Így tehát június és mondjuk október között nem lenne hol adnunk, de erre keresünk egy megoldást, azt megígérjük nektek. Köszönjük mindenkinek az aggódást és a jókívánságokat."
Nem egészen ide tartozik, de ez is az ORTT-szarkeveréssel kapcsolatos. Nézzetek el a tilos.hu-ra, mert ott van egy kis kép. Érdemes kinagyítani, elolvasni. Csak, hogy mennyire viszonyulnak semlegesen (ahogyan kéne) a Tilos Rádióhoz. Egyébként az ORTT oldaláról letölthető sok más kiegészítő info. www.ortt.hu/magyar/palyazatok.htm
Mindenki aki érzi ennek a dolognak a jelentőségét, tudja, hogy itt nem egyszerűen csak egy rádió szűnik meg. Itt egy szubkultúrát öltek meg. A Tilos eléggé összefogta a hazai elektronikus és egyéb underground köröket, a Tilos címkével fémjelzett kiadványok, partik, dj-k, mind-mind garanciát adtak a minőségi szórakozásra. Ez valaki(k)nek nem tetszett. Örülnék, ha ezt ez a valaki(k) magára is vállalnák, nem csak egy ORTT-szarság mögé bújnának. Az ORTT tud elnéző is lenni, ha akar (példa:az RTL KLUBnak még mindig nincs törvényes jogosultsága sugározni), nem hiszem, hogy a Tilos Rádió akárhogyan is zavarta volna, pláne nem annyira, hogy megszüntetik.Általában, ha valami bajuk van, beszüntettetik a műsortsougárzást egy órára, napra, stb. Emögött más áll, szerintem. Amit mi -Tilost hallgatók és nem hallgatók egyaránt-tehetünk, az az, hogy utánajárunk, mi volt a frekvencia elvételének oka, hogyan lehet ezt megakadályozni törvényesen(aláírásgyüjtés, petíciók, stb.). Addig is marad a kalózadás, amit szerintem fognak csinálni, mert például a Palotai Zsoltnak ez az élete.Szerintem a többi Tilos-körhöz tartozó tag sem ül ölbetett kézzel. Segíts Te is nekik!
Olyan szomorú lesz az ember, ahogy itt elolvassa a sok buta, es fél-tájekozott emberek hozzászólásait. Először is évek óta rádiózom, sőt a Tilosnak 1991! óta rendszeres hallgatója vagyok. Miért nem lehet elfogadni azt a tényt; hogy kedvenc médiumunk az utóbbi egy évben olyan szintű negatív változásokon esett átt, amely szakmailag is megkérdőjelezték a létét.
Az új reggeli interaktiv műsorok idétlenek, ügyetlenek, azt kell hogy mondjam elérték a heti hetes szinvonalát. Ez az öncélú, hihetetlenül ocsmány mocskolódás már nem tetszik az intelligens Tilos rajongóknak, így sokan átpártoltak más reggeli műsorokra, vagy nem kapcsolják be a rádiót reggel.
A "média-egyensúlyba hozataláról" csak annyit, hogy egy olyan feladatot vállaltak el vezetőink odafent, ami véleményem szerint lehetetlen, hiszen minden médiumba oly keményen belerágták már magukat az elmúlt negyven év vörös (mostanság színváltós) aktivistái, illetve ezek leszármazottjai, hogy ezeket onnan kimozditani nem lehet. Ha mégis megpróbálják, mint ahogy azt már a mellékelt ábrán látni is lehet, ezek az emberek rögvest nemzetközi sajtó-botrányt csinálnak. Pedig eltávolításuk valóban egészséges lenne.
A Civil és a Fiksz Rádiók nem hiszem, hogy odaadnák a hőn áhított reggeli sávot, főként nem annak az állomásnak, aki éppen ebben a műsorsávban mocskolta és próbálta nevetségessé tenni rendszeresen "ellenfeleit". Minden tiszteletem eme két rádióé, hogy amig csak lehet engedik a Tilost (120 nap) működni a jelenlegi rend szerint. Nem hiszem, hogy ezt a gesztust ők ezt viszont megadták volna a másik két rádiónak.
Az öltönyös f@sisztákról meg csak annyit, hogy szomorúnak tartom, hogy néhány hülye kopasz és elmebeteg politikus miatt mindenkibe beültetik a szélső jobb oldali veszélyérzetet.
Felesleges! Mert kishazánkban olyan méretű bal oldali veszély van, hogy az rettenetes. A demagógia pedig terjed és attól félünk már bele is vesztünk a vörös-tengerbe. Kicsit nyissátok fel a szemeiteket!!!
Olvasgatva az eddigi hozzászólásokat nekem úgy tűnik, hogy az a nézet dívik errefelé, hogy az ORTT a Tilos pályázatát szigorúan szakmai alapon veszítette el, mohó volt, hogy egyedül pályázott a Tilos Rádió, stb.
Szerintem inkább a kérdés úgy kellenne feltenni, hogy nem röhejes e, hogy van ez a pár frekvencia amin marakodik itt három rádió, közben pedig van az, hogy a Népcsabit idézzem:
"A tegnapi döntés alapján a fővárosban egy kisebb frekvencián lehetőséghez jut a Print-Tex Bt. is, a verőcei MDF-es polgármester által kezdeményezett rádiójával."
Vagy az, hogy persze, ha akarnának találnának még egy frekvenciát a tejelő geciknek, a kereskedelminek csúfolt, médiától távol álló, szerepzavarban szenvedő pénzcsináló rádióknak, de ha már arról van szó. hogy civil szféra, akkor coki, nesztek marakodjatok és közben elsikkad a lényeg, hogy minden amire ráhúzható, hogy nem elég "magyar", "nemzeti", etc, az húzzon el a picsába.
Mert ebben a rohadt országban már télleg csak ebbe lehet gondolkodni, hogy kormány, nem kormány, hogy jobb meg bal, mert szerintem ez a döntés is egy rohadt médiaháború része, amit a kormánypártok+miép folytat ún. a média egyensúlyba hozataláért.
Így lehet az, hogy a non-profit címszó alatt össze lehet ugrasztani három pici rádiót és képbe kerülnek olyanok, mint Mária rádió és közben olyanokat mond a Révész T. Mihály, hogy "A testület működésébe a külső politikai folyamatok csak elvétve szüremkedtek be." Hát persze - a politikusok elvétve megengedték a politkusoknak, hogy beleszóljanak a politikai döntésekbe.
És nagyon jó lenne a helyzet, ha pusztán azért, mert ún. mohó volt a Tilos rádió, azért nem kapott volna frekvenciát, de szerintem nem a Civil és a Fiksz (bár ismerni nem ismerem a két rádiót) kapta, hanem a Tilos veszítette el. Ami persze önmagában még nem baj, csak az ügy hátterében álló öltönyös f@siszták állnának.
Miért ne kaphatna a Tilos reggeli stábja műsoridőt az új felállásban 7-től 10-ig? Ezt a gesztust megteheti a Civil és a Fiksz, még akkor is, ha a 24-óra mániájával őket akarta kinyomni a frekiből a Tilos.
Kinek mi erről a véleménye? Mert akkor a hallgatókkal nem lenne kib@szva.
Nem lehetne lTT nyomást gyakorolni a Tilos stábjára, hogy most ne sértődékenykedjenek, a Civilre, meg a Fikszre, hogy ne nyalogassák a babérkoszorúkat?
Mert ha a hallgatókért van a műsor, akkor ez ugyebár menő az adott helyzetben.
Ha pedig nem menő, akkor valahogy a (közösségi) rádiókért volt és van a műsor.
Szerintem most elég okos voltam. Nem?
Itt fogok belepusztulni!!!Hiába tépem a billentyűimet?
Ha már egyszer zene => nem egészen ez a helyzet - szerintem -, úgyan is mondjuk, ha a többi együttes metá, nem hiszem, hogy egy rockzenekar oly hű de jól érezné magát. Maga a rádió (-sok pedig főleg nem, szerény emlékezetem szerint) soha nem cikizte a másik rádiót!!! CSAK MI TESSZÜK EZT!
De én kiszáltam! Sziasztok, jó éjt!
Most töviről hegyire végigolvastam e topic tömérdek karakterét.
Csak egy hasonlattal tudok élnli.
Hiába magyarázza a Csékádár a Fradi B-szektorának, hogy a bíró nem tehetett mást, le kellett küldenie a pályáról a Tilos FC-t, a liga szupercsapatát, mert nem volt hajlandó egy bajnokságban, vagy egy pályán játszani a Fiksz TC-vel és a Civil SC-vel. A pályán nem fogja megúszni épp bőrrel.
Másik hasonlat: Mi lenne, ha a Hajógyári Szigeten a Republic együttes kinyilvánítaná, hogy a többi zenekar gagyi, ezért most csak ők fognak koncertezni 24 órában, vagy adjanak nekik egy másik szigetet?
Teszem azt, ha a szervezők tudják, hogy tényleg gagyi a többi zenekar, teljesíthetnék ezt az óhajt?
Még egy: éjszaka didzsi teknó megy nonstop. Ez azért nem műsor. Este 10-től éjfélilg - a rádióhallgatási szokások alapján a második legfrekventáltabb időpontban - jobbára nudli megy. Ez se műsor. Reggel 7-től 10-ig az európai rétegrádiózás egyik legzseniálisabb party-ja megy. Ez néhány emberre van építve. Egy-két - ténylegesen kivételes képességű - fickóra. Ez három óra a 12-bőll. A Fiksz és a Civil is lök 12 órából 3 órányi igen színvonalas műsort. Szerintem se a Civil-nek, se a Fiksz-nek, se a Tilos-nak nincs annyi ingyen szürkeállományú happy-boy-a, akik 24 órában kápráztatnák a hallgatóságot.
És mint az előbb említettem e l v i l e g én most sem látom akadályát annak, hogy reggel a Tilos happy-boy-jai műsort kapjanak az új felállásban. Viszont a gyakorlatban megragadom az alkalmat, és megkérdezem Csékádárt, hogy ő hogyan látja ezt a kérdést?
http: én nem a szavazóbizottság tagjaira gondoltam, hanem a műsorkészítőkre, akikkel mellékesen általában (politikai nézetektől függetlenül), jóban is vagyok, és a jövőben sem szeretném másképp!
user_af: A Civil és a Fiksz műsoraival pedig tul, képp semmi bajom; de nekem - mint leírtam - nem is ez a kifogásom. Csupán annyi, hogy értsük már meg, hogy a Tilos MÁS. Miért ítéled el, hogy "külön akarnak válni"? Nem érdemes egymásnak esni!
"Valaki írta, hogy kiállnának-e ennyien a Fiksz vagy a Civil mellett. Mint írtam, mivel más korosztály hallgatja, többnyire idősebbek, olyanok, akik nemigen neteznek, az Interneten biztosan nem álltak volna ki ennyien. Más fórumon meg a Tilos mellett se fognak. De ezt talán nem kéne mindig megkérdezni, el kéne olvasni, amit eddig mások ideírtak." -> szóval az a fránya elektronika, mi? És a rengeteg betelefonáló a műsorokba??? Már napok óta szinte nincs is más téma... nem a műsorvezetők miatt. Statisztika...??? Tudod 3 módon lehet a leginkább hazudni: igennel, nemmel és statisztikával.(tudom, közhely.) ITT rég nem a számokról megy a vita, hanem arról, hogy azoknak, akik a Tilost hallgatták, elveszett az, amit hallgathattak. Mert lehet, hogy nem pont úgy, de a Civil és a Fiksz témáit(persze ott se mind) a Petőfin, vagy a Kossuthon is ugyan úgy hallani.
Én mind a "2féle" rádiót kedvelem, de az egyik olyan, mintha a kedvesem, a másik pedig a legjobb barátom volna. Nem lehet egy lapon említeni őket. És azt hiszem ebben az esetben nem a rádiók, hanem a bizottság rontotta el ott, hogy nem gondolták át, mit is okozhatnak azzal, ha valamelyiket el akarják venni, az új bejövetelének lehetőségéért. De akkor miért nem beszélünk azokról, akiknek talán még a nevét sem tudjuk, nem hogy azt, hogy pályáztak.
Különben is, ez a topik a Tilosról szól...
Nem tehetsz róla, de te is tájékozatlan vagy.
A Civil és a Fiksz eleve együtt indult, csak ők úgy szerették volna, ha harmadikként velük tart a Tilos is, és marad - a Tilos számára egyértelműen legkedvezőbb - jelenlegi felosztás. A Tilos nem ment bele, a másik kettő együtt pályázott. Már az ezelőtti pályázaton is (amikor egyedüli érvényes pályázóként se nyertek).
A viszonyok nem mérgesedtek el (legalábbis a mi részünkről biztosan nem), de az kicsit furán hangzana, ha egy olyan cégnek, aki ellenünk szállt ringbe, odaadnánk a - vélhetőleg megnyert, de ez csak kedd 10:00 után lesz biztos - frekvencián a műsoridőnk felét, aminek ő a töredékére se lett volna hajlandó fordított esetben.
A hallgatottságról továbbra is csak a Szonda Ipsost tudom ismételni: nincs jelentős eltérés a három adó hallgatottsági számai között (százakban mérhető).
Valaki írta, hogy kiállnának-e ennyien a Fiksz vagy a Civil mellett. Mint írtam, mivel más korosztály hallgatja, többnyire idősebbek, olyanok, akik nemigen neteznek, az Interneten biztosan nem álltak volna ki ennyien. Más fórumon meg a Tilos mellett se fognak. De ezt talán nem kéne mindig megkérdezni, el kéne olvasni, amit eddig mások ideírtak.
A Tilos a 98 Mhz-en 24 órát pályázott meg. Erre fogott össze a Civil és a Fiksz. A kuratórium egy éve a határolzatképtelensége folytán lehetőséget adott a Tilos-nak, hogy elálljon a monopoliszltikus terveitől. A Kuratórium javasolta a Tilosnak, hogy próbáljon ne olyanl megoldást találnli, ami más rádiók elöl veszi el a frekvenciát.
Most fecsegek: egy éve a Fiksz és a Civil mellett szavazoltt a MIÉP-tag is a Szoci-taggal együtt!!!
Tehát összességében bonyolultabb a képlet, minthogy balosok hemzsegnek a Civilben stb.
A Kuratórium nem rúghatott seggbe két civil-rádiót a Tilos 24-órázási mániája miatt.
A műsoraik igencsak hiányoznának, de a kompromisszumkészségük úgy tűnik egyenlő volt a nullával. Sajnálom.
Elvilegl semmi akadálya nem lenne, hogy a Civil és a Filksz beiktasson ezek után egy 'Tilos-műsort' este 10 és reggel 10 között. De annyira elmérgesedett viszonyok lettelk a brancsok között, hogy erre én sajnos kevés esélyt látok.
Még valalmi. Valóban a Tilost összehasonlíthatatlanlul többen hallgaltják, mint a Civilt és különösen a Fiksz-et. Viszont: reggel 6 óra és 9 óra, valamint este 10 óra és éjfél között a kereskedelmi rádiókat is nagyságrendekkel többen hallglatják, mint napközben, vagy este, a tévé főműsoridőben. Tehát a legjobb hallgatottságú indexű időpontokban adtak/adnak.
Ha átmentek volna csak nappalra nemigen lett volna hallgatójuk, a munkahelyeken nem osztana páratlan sikert háttérrádiózásként a Tilos. Mint ahogy a másik kettő sem.
Szóval én nagyon sajnálnám, ha reggelente nem hallgathatnám a Tilost. Viszont a Fiksz-en és a Civilen sem tudok meghallgatni három-négy igen jó műsort napközben, mert nem érek rá, mint a többség általában.
Az ORTT nem gráll lovagolkból áll, de ha a Tilos ennyire ragaszkodott a 24 órához, én sem tehettem volnla másként, leszavaztam volna. Pedig nem vagyok balols, csak a Tilols áltlal másodjlára is benyújtott pályálzat megoldhatlatlan képletet tartalmazott.
Bízhatunk benne, hogy paláver lesz és megdobják őket egy 24 órás frekvenciával. Én a szívem szerint a Juventusét szőröstül-bőröstül nekik adnám.
Nem, nem jártam. Mint ahogy a Tilosban sem, pedig őket szinte minden nap hallgatom. A másik kettőt gyakorlatilag sosem. Igyekeztem elfogultság nélkül megfogalmazni a mondandómat, ezek szerint nem sikerült - talán már túl álmos vagyok.
Szóval szerinted túl sok a balos - lehet. De én nem igazán erre céloztam. Valaki írta valahol (bocs a pontatlan forrásmegjelölésért, de nagyon sokat olvastam erről a napokban, a fene se tud ennyit könyvtárazni a fejében), hogy a Civil+Fiksz a "békésebb" megoldás, ők azok, akik "kevesebb vizet zavarnak" (ezzel semmi sértőt nem akarok mondani, különben is idézek), szemben a "balhésabb" Tilossal - mivel nem ugyanaz a hallgatóság áll a két, illetve három adó mögött, ahogy ezt már többen is leírták itt. De lassan ülve elalszom, képtelen vagyok hatékonyan érvelni...
Drága! Jártál már TE a Civilben? Annyi a balos, mint mint hegycsúcsán a hó... ott... MIÉP?????????? én a saját szememnek hiszek, nem a sok nyomtatott igazságnak... bár igy is lehet politika, csak a másik oldalról...
Biztos, hogy ezt tőlem akarod hallani? Hát nem elég bizonyíték az, hogy a leköszönő elnök ezzel (mármint a politikai befolyással) magyarázta azt, hogy nem vett részt a frekvenciákról szóló döntésben? Hogy a MIÉP-közeli rádió frekihez jutott? Ésatöbbi? Egy csomó újság ír erről, valahol még interjú is van az elnökkel (asszem Népcsabiban).
Bocs, de szerintem itt abszolút nem arról van szó, amit Te ísz!
A Tilos MÁS! Más a bázisa, a hallgatósága, a hallgatottsága. És pont Te mondtad ki, hogy nekik már ez a "hely" bejáratott volt.(Lásd a Club nevét is... ami MOST megszűnt.)Nem kell lejáratni egymást, csak el kéne fogadni, ami más! Nem tudom- és ez nem sértés!- , hogy a Civil, vagy Fix rádióknak mikor lett volna ekkora "drukkertábora", ha nem nyerik meg a frekit...
Elég szomorú, hogy ez jött ki az egészből. Pedig meggyőződésem, hogy a Tilososok nem a Fiksz+Civilre haragudnak amiatt, hogy elvesztették a pályázatot. Tényleg az lenne a jó, ha lenne Fiksz is, Civil is, Tilos is. Ha már versenynek kell lennie, döntsön a népszerűség hallgatottság. De miért kéne versenynek lennie? Hiszen ezek nem kereskedelmi adók... De az tényleg szar, hogy politikai döntés született. Talán akkor is, amikor az előző pályázaton egyedüli részvétele dacára elbukott a Civil+Fiksz, de most egészen biztosan.
Bocs, nem tehetek róla, hogy a tilososok nem írnak. A Fikszből ketten legalább vesszük a fáradságot. De ha valamivel nem értesz egyet, cáfolj bátran rám (ránk, bár Csékádár egy külön téma).
Miért kell fényezni a Fikszet & Civilt a "Halló, Tilos Rádió?" topicban?
Mint már írtam én is halgattam a Fikszet, de csak azért, hogy ne kelljen újból megkeresni a Tilost. (12000-1 ?).
Ebbe a topicba is vissza-visszanézek, de még mindig a Fiksz szól. Mind1, várok reggelig.
Mint említettem: a Tilos műsorkészítői ugyanolyan beszélni nem tudó amatőrök, mint a Fiksz vagy a Civil emberei (tisztelet a kivételnek - kevés van, én is írásban vagyok jobb, mint újságot író újságíró kezdtem). A Tilost talán azért is ismerték jobban, mert egyedül annyi műsorideje volt, mint a másik kettőnek összesen (Tilos: heti 84 óra, Civil: 48 óra, Fiksz: 36 óra), meg még kalózként eléggé elhíresült (akkoriban jobb volt), ráadásul valóban az övé volt a főműsoridő (reggel 6-9), ami bizony sokat számít.
Ennek ellenére a hallgatottsága a Szonda Ipsos (ha jól tudom) felmérése szerint ugyanúgy a 12 000 körül mozgott, mint a Fikszé és a Civilé. Azaz nem volt jelentősen több. Hogy más közönbségréteget célzott meg (pl. a hallgatói inkább fiatalabbak és ennek okán többet netezősek, mint a másik kettőé, tehát itt pl. többet/többen emelik fel a szavukat), az más téma. Én például az ő dance irányultságú elszállós - ez a zene mondjuk szerintem is csak benarkózva élvezhető igazán, mivel a nevemet is adtam, nem írom le, honnan tudom - zenéik nagy részét nem bírom (van, amit igen), mert rockos beállítottságú vagyok. Van, aki meg a rockot nem, ezt igen.
demeter:
Szerinted mi korszakalkotót hozott létre a Tilos, amit a Fiksz meg a Civil nem? Mert szerintem semmit. Oké, most elveszik a kedvenc rádiódat - remélem, nem, de ha mégis -, megértem, hogy dühös vagy, de gondold át a Tilos utolsó 3 évét mondjuk, és utána mondd meg: mi volt benne a korszakalkotó? Az, hogy harsányabb, magabiztosabb (ha rosszmájú lennék, azt mondanám: önmaguktól elszálltabb) műsorvezetőik vannak, mint a másik két rádiónak? Hallgasd meg egyszer Nemes Nagy Péter (Blu-dzse-ro), Kenéz István (Fúzd meg jobban) vagy Császár János (Rockott krumpli) műsorát, vagy a Félholdpontot (na jó, náluk nem egyenletes a színvonal, de a jobb műsoraikat). Tekint el attól, hogy ők többnyire hagyományos rockot/bluest játszanak, amit te esetleg nem szeretsz. A műsorvezetők szerintem semmivel se rosszabbak a tilososoknál. Persze vannak gyengébbek, de nem csak nálunk. Hallottam én a Tiloson is olyat, aki nem tudott egy óra alatt egy normális mondatot összerakni.
Ja, és továbbra is azt mondom: maguknak, a saját nagy arcuknak köszönhetik (lásd fentebb, amit a magabiztosságról írtam), tehát őket okold legfőképp. Mi azt szerettük volna, ha így marad, ahogy van.
off
Ja, Csékádár:
Ha gondolod, bemásolom azt a kábszeres cikket (mert megvan ám), te meg mutasd meg, melyik része népszerűsíti a kábítószert. Mert az, hogy egy rossz törvényt cikizek, nem azt jelenti, hogy a kábítószert népszerűsítem. Ha pl. a lopásért kézlevágás járna, és ezt valaki kicikizné, mint ostobaságot és túlméretezett büntetést, az már a lopást népszerűsíti?
on
Furcsa dolog ez az elosztás. Én kedvelem a Tilos Rádiót, a FIKSZ-nél pedig volt "szerencsém" műsort készíteni. (erről picit később)
A legigazságosabb az lett volna szerintem, ha a 98 Mhz-t a Tilos kapja meg, a Civil+FIKSZ pedig a 88.8?-on adhatott volna.
Mert: a 98-hoz valóban hozzánőtt a Tilos neve, szeretik/ nem szeretik, mégis fontos és üde szereplője a médiumok egyre igénytelenedő világának. A Civil/FIKSZ viszont az eddig elvégzett munkája és általában tevékenysége miatt egy olyan "hely, rádió, közösség, stb", amire igenis szüksége van egy olyan városnak, amely valamilyen szinten sokszínű kultúrát akar felvonultatni.
DE: a FIKSZ rettenetes amatőr, és itt sajnos nem az amatörizmus bájára gondolok, hanem a rossz oldalára. Elég hacsak összehasonlitjuk a Tilossal. Nyilván más közösséghez szól a két rádió, de a felhasználható keret, a non-profit mivolt adott mindkét oldalon. Míg a Tilos mindent ügyesen kihasznált (okos szervezés, kreatív emberek begyűjtése), addig a FIKSZ valami hihetetlen amatörizmussal szinte semmit nem ért el önnön népszerűsítése terén.
A FIKSZ legnagyobb baja SZVSZ, hogy a szabad-amatőr rádió nem a szabadság érzését adja a hallgatónak (és műsorkészítőnek), hanem az erre gyártott elvek segítségével majdnem úgy megköti az ember kezét, mint ahogyan azt a másik véglet, a kereskedelmi rádió teszi. Példa: a "hiábajóötlethamárabűnöskereskedelmirádiócsináltaakkorminem" mentalitás ugyanolyan korlát, mint amilyen korlát a kultúra száműzése a kereskedelmiekből.
Érződik az , hogy "mi kis rádió vagyunk, nincs pénzünk, amatőrök vagyunk". Ha valaki ebből ki szeretne szakadni, azt bizony a rádió nem hagyja, hozza ezt a pár ember által kitalált buta doktrinát, és ráerőlteti mindenkire.
Amit ebből a hallgató érez, az mégegyszer és utóljára: az amatőrizmus, a műsorvezető "lefolytottsága", az egyoldalú megközelítés.
Jó példa volt alant: nem lehet Queen-t játszani. Innnel már csak egy lépés, hogy nem lehet erről beszélni, arról... tehát hol is van a rádió szabad szelleme?