Keresés

Részletes keresés

landmine Creative Commons License 2007.02.26 0 0 603
Kivéve, ha lefagyasztja a vízmolekulákat:)
Előzmény: egy cuki ausztrál állat (602)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.02.26 0 0 602
nagyon egyszerű: minden zene sátáni
Előzmény: Törölt nick (600)
chaosarmy Creative Commons License 2007.02.26 0 0 601
Szerintem is a keresztények teremtik meg a sátánista zenéket az ostoba, hülye babonáikkal, amit a legtöbb zenekar meglovagol.
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.26 0 0 600

Még sajna nem derült ki, hogy mitől lesz Sátáni 1 zene vagy 1 zenei stilus :(

Addég ne hallgasson senki semmijjen zenét, nehogy véletlenül Sátánista legyen 1-ik napról a másikra :D

A tudatlan zenehallgatás miatt :D

Előzmény: egy cuki ausztrál állat (599)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.02.26 0 0 599
minden, ami jó, sátáni ;-)
Előzmény: Törölt nick (597)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.26 0 0 598
Itt van egy dohánygyáros, aki példamutató családapa, mintaférj, tisztességes, becsületes adófizető polgár. Akkor a dohányzás most "kóser", vagy nem...?
Előzmény: landmine (573)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.26 0 0 597

http://www.youtube.com/watch?v=_TssuSYrxVI

ez NEM Metál, de sátáni ? :D

Előzmény: egy cuki ausztrál állat (596)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.02.26 0 0 596

"nyíltan felvállalva"? gondolod, hogy le tudná tagadni? :)

(egyébként biztos, hogy nem ját Tafkó gyülekezetébe, sz'al egyértelműen sátánista)

Előzmény: Törölt nick (593)
landmine Creative Commons License 2007.02.26 0 0 595
573-ra vki?
landmine Creative Commons License 2007.02.26 0 0 594

Ha a szakállas fószerről van szó, látszik is rajta, hogy alkesz:)

Előzmény: Törölt nick (593)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.26 0 0 593

itt van a POGUES énekese mostanában, ez az ember nyíltan felválalva alkoholista.

Sátáni ?

http://www.youtube.com/watch?v=9s8G-GggQEo

Kátai Tamás Creative Commons License 2007.02.26 0 0 592
Mert ott már évekkel ezelőtt megbeszéltünk mindent :)
Előzmény: egy cuki ausztrál állat (591)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.02.26 0 0 591

igen, lehet, hogy közrejátszik, hogy fél éve hallottam először a 'Barathrum stb.'-t :)

(miért az az érzésem, hogy ez a topik kezd sokkal 'on'-abb lenni, mint a BDD?:)

Előzmény: Kátai Tamás (590)
Kátai Tamás Creative Commons License 2007.02.26 0 0 590
Kiskoromban a V.I.T.R.I.O.L. tényleg rámijesztett. Úgy értem, hogy hallgattam ezekez a metálokat, egy csomó mindent, és amikor ezt megkaptam valami másolt kazettán, azt gondoltam, hogy ezt azért már mégsem kellene, ez már tényleg súlyos. Este meg is hallgatom, de szerintem nem lesz ugyanaz a hatás, mint akkoriban. A Mystifier is megvan valahol, de azon átsiklottam. Majd jól rámegyek megint.
Előzmény: egy cuki ausztrál állat (589)
egy cuki ausztrál állat Creative Commons License 2007.02.26 0 0 589
kellemes erősen a 'Barathrum V.I.stb.', de hogy félelmetesen sötét lenne... igaz, olyat csak egyet ismerek, amire ezt merem mondani, a Mystifier 'Göetia'-ját
Előzmény: Kátai Tamás (553)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.26 0 0 588
mókaMESTER válasz | megnéz | könyvjelző 2007.02.26 08:41:51 (566)

"Szerinted nem lehet "sátánista" valaki úgy, hogy közben nem is hisz Sátána létezésében...?"

Szerinted lehet valaki Istenhívő úgy, hogy NEM hisz Istenben ?

Előzmény: Tafkó Birgut (563)
Kátai Tamás válasz | megnéz | könyvjelző 2007.02.26 08:35:55 (565)

Ahhha. Tényleg, mitől lesz az ember "SÁTÁNISTA"?

Előzmény: Tafkó Birgut (559)

Ezekre valahogyan késik a válasz :D

Előzmény: Kátai Tamás (587)
Kátai Tamás Creative Commons License 2007.02.26 0 0 587
Mikor csúnyát csinálnak, akkor nem.
Előzmény: Törölt nick (584)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.26 0 0 586
Ez a hozzászólás önmagában nem rossz. Remélem, a zenében is majd egyre tistábban fogsz látni...
Előzmény: landmine (585)
landmine Creative Commons License 2007.02.26 0 0 585

"Ma már nincs jelentősége mit mondanak, a bűnök elkövetését nem lehet semmissé tenni."

De lehet: ha megbocsájtunk. A kereszténység alappillére.

"Bűntelen csak maga az ember lehet amikor megszületik, rajta múlik , hogy mit kezd az életével."

Mondj egy olyan embert, aki bűntelen marad ezen a világon! Mikor megszületünk, szabad akaratot kapunk. A szabad akarat meg a világ bűneit, és általa a mi vágyainkat nem tudja kikerülni, annyira erősen hatnak ránk. Mindegy, mit teszünk, mind bűnösök leszünk.

"Aki nem tanítottak meg rá, az se öli le a szomszédját mert nem járt még templomban."

Nem kell ahhoz ölni. Egy valamirevaló érző lelket az is elszomorít, ha látja az önzést a világban, vagy saját magán. Már maga a lét elszomorító, az egónk, a birtoklási vágy, miegymás.

Az utolsó 2 mondatod úgy igaz, ahogy van, azzal a kivétellel, hogy környezetünk teremti a lehetőséget rá, hanem az adottságaink is. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy olyan helyre születtünk, ahol legalább a szabad gondolkodást nem tilthatják meg nekünk.

Előzmény: szelíd galamb (582)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.26 0 0 584
a 2-ő nem ugyan az ?
Előzmény: Tafkó Birgut (583)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.26 0 0 583

" egy falu keresztény lakosai "

Keresztény vallású, vagy keresztény hitű...?

Előzmény: szelíd galamb (582)
szelíd galamb Creative Commons License 2007.02.26 0 0 582

Bár ezek csak fogalmak, amik mindenkinek mást jelentenek. Végülis a fogy. társ. tele van bűnnel, aki ebben részt vesz, az bűnös. Te nem így látod?

Én nem így látom.

Az egyház is tele van bűnnel, pedig a hitet kell szolgálnia.

(inkvizíció, vallásháborúk, anyagi haszonszerzés, stb.)

Tulajdonképpen annyi bűnt követtek el az egyházak a történelem folyamán , hogy teljesen hiteltelenné váltak.

Ma már nincs jelentősége mit mondanak, a bűnök elkövetését nem lehet semmissé tenni.

Bűntelen csak maga az ember lehet amikor megszületik, rajta múlik , hogy mit kezd az életével.

Az erkölcs veleszületett emberi tulajdonság.

Aki nem tanítottak meg rá, az se öli le a szomszédját mert nem járt még templomban.

Viszont járhat valaki hetente templomba amikor az első adandó alkalommal legyilkolja a szomszédait.

( például Lengyelországban a háború kitörésekor, egy falu keresztény lakosai azonnal legyilkolták a zsidó szomszédaikat asszonyostól, gyerekestől)

A "sátán" bennünk van, de az Isten is, a környezetünk meg lehetőséget teremt rá, hogy mennyire engedjük át magunkat a gonosznak, vagy a jónak.

Ez a saját döntésünk.

Előzmény: landmine (578)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.26 0 0 581

"Szóval a kérdés az, hogy mondjuk a különböző zenékhez kapcsolódó viselkedési szokások, a zene, és a zenészek által nyújtott minták jók e vagy sem."

Lehet valakinek kifogástalan - látszólag - az élete, a zenéje mégsem "kóser", és fordítva. Összetett....

Előzmény: ikaljan (567)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.26 0 0 580

"Ez a szempont áll e bármilyen összefüggésben avval, hogya zene mennyire kifejező, mennyire komplex, mennyire művészi a megfogalmazás, vagy mennyire szellemes a szöveg."

Nem (feltétlenül)...

Előzmény: ikaljan (567)
landmine Creative Commons License 2007.02.26 0 0 579
Ja, és sztem a keresztények mind elismerik, hogy bűnösök. Senki sem mondaná azt magáról, hogy nem. Annyi a különbség a keresztény és a 'nem hívő' között, hogy előbbi ezt átlátja, elszomorítja, majd megbánja, az utóbbi meg nem (nem érdekli). Ez az első lépcsőfok a hithez.
Előzmény: landmine (578)
landmine Creative Commons License 2007.02.26 0 0 578

"Bűnösök közt is cinkos, aki néma" (bár bocs az idézetért, kissé elcsépeltté vált)

Nem kell Hitlernek lenned ahhoz, hogy része legyél egy bűnbirodalomnak. Ha nem okozod millió ember halálát, attól még te is közéjük tartozol, ha köztük élsz, az ő szabályaik szerint.

Amúgy nem szó szerint mondtam, hogy a fogy. társ. sátánista, egy cinikus megjegyzés volt. Utána írtam is, hogy én ezt nem tartom sátánistának, egyszerűen csak "nem hívőnek". Bár ezek csak fogalmak, amik mindenkinek mást jelentenek. Végülis a fogy. társ. tele van bűnnel, aki ebben részt vesz, az bűnös. Te nem így látod?

Előzmény: szelíd galamb (577)
szelíd galamb Creative Commons License 2007.02.26 0 0 577

. Tehát maga a fogysztói társadalom is sátánista,

Ez (elnézést) de marhaság.

A fogyasztói társadalom a történelem szükségszerű terméke.

Semmi köze a bűnhöz, sőt ha nem lenne, akkor felborulnának a társadalmak és tényleg a bűn terjedne el a világon.

A hitnek és a fogyasztói társadalomnak semmi köze sincsen egymáshoz

Ha egy igazi sátánt kéne megnevezni akkor ez Hitler lenne, aki lángba borította a világot, hihetetlen szenvedést hozott a népekre, és majdnem megvalósította  a sátán hatalmát.

Előzmény: landmine (572)
Kátai Tamás Creative Commons License 2007.02.26 0 0 576
hörrrr, grrrrr, mörrhh, sátánista zene, húde félelmetes, elrabolja a lelkedet!!!
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.26 0 0 575

'Figyu hallgass már meg 1-2 általam kedvelt rock zenekart, akik szerintem nem a sátán zenéjét játszák. Vannak ugyan olyanok is, de nem kellene általánosítani, mert az nem igaz, hogy mind olyan.'

Amíg nem kajáltam a világ összes gyorséttermében, addig nem lehet véleményem a gyorsétteremről? Amíg nem szívtam el a világ összes cigarettáját, nem lehet véleményem a cigarettá(zás)ról...?

Előzmény: landmine (571)
landmine Creative Commons License 2007.02.26 0 0 574

ezt meg csak úgy pojénnak:)

http://www.youtube.com/watch?v=I2PzagXsD0Y

(vigyázat, a jutúb a sátán oldala)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!