TamásHungary! Sajnálattal olvastam leveled es gondolatsoraidat,es a tapasztalataidat is... Én azok köze tartozom akik elégedettek Pamlenyi Miklos es a Jamborafiki travellel es csapatával !!! Igen,és mert nem csak a Johsua van, hanem még hozzá hasonló felkészült dolgozok, akik kedves es figyelmes emberek és nagyon jártasak a szolgáltatásban ! Mi a naszutunkat töltöttük es egy csodálatos utazasban volt reszunk! Nairobiba kezdtük a Stanley Hotelbe ami World Luxury Hotel Awards győztes es pazar kiszolgalasban volt részünk ! Aztán következő allomasunk a Tsavo West National Park izgalmas es felejthetettlen szafarizasba volt részünk !! A szallasunk az itatotol 150 méterre , gondolhatod!! 😃 2-nap múlva mar a Masai faluban barátkoztunk a falu lakóival ! Utána meg szebb es csodálatos élmény kezdődött a Sand At Nomád Diani Beachen ahol 7napot töltöttünk ! Szobank 10-méterre a púder homoktol es naszutasoknak járó fullos szoba ,kiszolgálással! Majd nem ért végett Miklos tervének es még fokozta a nyaralasunkat azzal,hogy 4-napot töltöttünk Swahili beachen ami olyan csodálatos volt, hogy nem is tudom leírni neked! Nézz utána mert érdemes !!! Ezalatt a napokon számos program volt amit a te általad szidott Jamborafiki travel es Pamlenyi Miklos szervezett, pl: 200.000 eves Ali Barbour's étterem egy barlangban, vagy Karen Bixen múzeum Távol Afrikától helyszíne .. ami azt gondolom onmagaer beszél ! Mikiy's bárban is jól éreztük magunkat, családias es baráti fogadtatásban volt részünk , mint a személyzet es az ott elő emberektől !!!Igy hat azt gondolom, hogy sejted nem vagy a szimpatizánsok embere! Es nem is lehetsz ilyen irassal! Amit elfogadok, csak nem értem , hogy egyedül te vagy az aki elégedetlen a szolgáltatással es a személyzettel általad megnevezett Johsuaval! Aki profi módon mutatja be a Kenyai es az ő világát ! Emberségbol es baráti viselkedésbol kijárt nekünk bőven !Azt gondolom, nem voltunk kiváltságosak, mert ő ilyen jo ember!!!Összegezve ezúton is szeretnem meg köszönni Pamlenyi Miklósnak es a Jamborafiki travelnek ezt a csodálatos nászutat es a nyaralást !!!! üdv Zsolt Es Evi ui: mindenkinek nyugott szivvel ajanlom!
Namost....a sok "újonc" között hozzátennék pár gondolatot, remélem a majd 12.000 hozzászólásom hitelessé teszi az általam leírtakat.
Miklóst, Scolat, az egész családot, barátait, ismerőseit, rokonait személyesen ismerem.
Az első afrikai utam természetesen Miklóshoz fűződik. Már akkor feltűnt, hogy egy olyan embert ismertem meg benne, aki a munkájának szerelmese, egy olyan világban, ahol mindent sokkal nehezebb elintézni mint itthon. Kialakított egy olyan vállalkozást, ami messze felülmúlja a konkurenciát szolgáltatásban, minőségben. Miklós ért hozzá. Ehhez is ért. Az olyan emberek mint Ő, mindenhez értenek, arannyá válik az ólom a kezükben. Sok hasonlóságot véltem felfedezni benne, és magamban, és újra és újra mennem kellett Kenyába. Na nem csak Miklós miatt, azt azért az ott megfordulók tudják, a helybe könnyen szerelmes lesz az ember.
Többször voltam kint úgy, hogy a napi munkáját figyelemmel kísértem, akár részt is vettem benne. Nincs abban semmi hiba. Szó szerint semmi. A vendég az első, a második, a harmadik, majd a századik is.
Erről ennyit.
Magam is a szolgáltató szektorban dolgozom, naponta 20-30 embernek nyújtom a maximumot. Azt a maximumot, amit én is elvárnék, ha a pult másik felén állnék. Rengeteg elégedett Ügyféllel a hátam mögött kijelenthetem, hogy mindenkinek nem tudok jó lenni. Egyszerűen vannak olyan emberek, akiknek a maximum mellett sem tudok segíteni, mert egyszerűen ilyen az agyi berendezkedésük. Nem fogadják, nem úgy képzelték, nem úgy akarták, és nem értik meg, hogy máshogyan nem lehet. Az ahogy Ők akarják, nem jó.
Ezek az emberek a hülyék. Ugye azt is tudjuk, hogy a halott nem, tudja hogy meghalt, csak a körülöttük élőknek nehéz. Na pont így van ez a hülyékkel is.
Tamás jó barát idejön, beokádik egy közösségbe, és lelép. Volt valami, amit Ő nem úgy képzelt, ezért most öklendezik
Ennyi hozzászólással, és sok-sok évvel a hátam mögötti fórumozással, az ilyeneket hívjuk trolloknak. Nem kell vele foglalkozni, mert ahogy eteted, attól csak nő.
Zárószónak pedig csak annyi, hogy Miklósékhoz bárki mehet, a legjobb helyen lesz Kenyában. Két hét múlva én is indulok, így akivel találkozom kint innen, meghívom egy Tuskerre a Havanna bárban:)
Én 4 alkalommal jártam Kenyában,utoljára 2015.decemberében.Mindíg a Miklóst kértem meg a szállás,transzfer,kirándulás megszervezésére.A repülőtéren személyesen várt,pedig a Turkish járata kellemetlen időben indul és érkezik.3 szállodát és 1 és egy apartmant próbáltam,mindegyik kifogástalan volt.
Nem tudtam olyan kérdést feltenni,vagy kéréssel fordulni hozzá,ameéyet ne orvosot volna.Akadt olyan,hogy kórház,gyógyszertár,stb.,mindent személyesen intézett,szállítoott.
Nekünk nem az első beírásunk mivel nem először utazunk ugyanide Pamlényi Miklós és a Jambo Rafiki Travel Szervíz segítségével. Most egy hónapot töltöttünk el gyerekeinkkel, egy egzotikus karácsony és egy sziveszterrel egybekötve. Még mindig kaptunk új élményeket, olyat láttunk amit még eddig sosem. Természetesen pozitív értelembe. Napról napra megterveztük ez elutazásunk előtt a kinttartózkodásunk fontos pontjait. Mindenről precíz egyeztetés folyt kint is, mikor hova kivel utazunk. Mentünk most is szafarizni, nem tudtuk bár előre a sofőrünk előtte éjjel hol és mennyit, leginkább jól aludt e, de mi nem vettük észre hogy elaludt volna mellettünk egy 3 órás úton vezetés közben. Joshua volt a mi sofőrünk is, de nem is kérdeztem Miklóst melyik katalógusból lehet sofört választanunk az útjainkhoz, és van e még egyébként rajta kívül más is. Nem is lett volna okom rá. Személyesen is megkedveltük ezt a csupaszív, szívvel lélekkel a munkájáért mindent megtevő embert. Tudni kell nem mindenkinek van kint munkája és a munkák között is van olyan amit tudják kint az emberek, hogy meg kell becsülni. Miklóst ilyen munkaérő vesz körül, több is. Szeretik őt és láttuk, hogy családjaként tekint a kollégáira. Aki egyszer ilyen messzire elutazik, tudja mi az a honvágy, az érti milyen az, hogy szeretnek téged idegenbe is.
De nem szeretnénk csöpögni, mi biztosan megyünk még kenyába és kizárólag Miklóst fogom megkeresni utunk megszervezésében.
Meg kell említenem Miklós párját Scolát, akiről tudni kell, hogy helyi kenyai hölgy. A helyismerete, a helyiek szokásainak otthonias ismerete miatt verhetettlen egy turista számára a Jambo Rafiki Travel Szervíz utazási iroda kenyai ajánlata másokkal szemben, maximálisan otthoniassá teszi kenyát. Mintha haza mennénk gondolnánk, de ez nem csak beszéd...
Rosszat biztosan bárkiről lehet írni, én sem vagyok hibátlan, de a személyeskedést nem szeretem. Ha pedig valakinek más a gondja, azt vállalja fel és üljön le egy asztalhoz azzal négyszemközt és beszéljék meg, én azt tanácsolom. Szerintem inkább erről van itt szó, mint Miklósék emberfeletti és sokszor önzetlennek tűnő munkájuk negatív minősítéséről. Van itt olyan levél aminek tartalma szerintem javarészt nem ide a " kenyába nyaralni " fórumhoz tartozik.
További sikeres munkát Miklósnak párjának Scolának és teljes csapatának!!!!
Nekem eleve az is furcsa, hogy ide nagy dicsérő szavakkal jórészt 2-3 hozzászólós újoncok érkeznek. Akik szint sosem fórumoztak, visznt hazatérve első dolgok az, hogy kikeressék az index kenyás topikját és megosszák fantasztikus élményeiket.
Én kíváncsi lennék, hogy mi volt TamásHungary-nak a pontos kifogása (mi történt a tanzán-kenyai határ után) a Jambo Rafiki ellen és kíváncsi lennék Pamlényi Miklós nézőpontjára is.
Megmondom őszintén, hogy mi is terveztünk a közel-távoli jövőben egy kenyai nyaralást a Jambo Rafikivel és egy picit most megszólalt a vészcsengő.
Egy hete tértünk haza párommal Kenyából, és még mindig a hatása alatt vagyunk. Csodás tíz nap volt! Négy nap szafari, hat nap óceánpart pihenéssel, programokkal. Ha valaki tervezné, hogy odautazik, mindenképp ajánljuk Pamlényi Miklós/Jambo Rafiki Travel szervezését, nekünk óriási élményt nyújtottak!
Nairobi-ban szálltuk le, oda jött értünk Joshua, a sofőrünk, aki a következő négy napon keresztül viselte gondunkat. Nemzeti parkról nemzeti parkra, egyik szállásról a másikra vitt minket, ellátott minden hasznos információval. Nemcsak nagyon jó sofőr, de a szeme mint a sasé, ott is kiszúrta az állatokat, ahol mi biztosan nem vettük volna észre.
A szafari fárasztó volt, de megérte! Miklós minden nap felhívott minket pár percre, hogy megkérdezze, minden rendben van-e, így nem éreztük magunkat teljesen elveszettnek. És tulajdonképpen minden rendben is volt!
A 4. nap értünk le Diani Beach-re, az óceánpartra. A Baobab hotel-ben szálltunk meg, csodás környezetben. A pihenés mellett volt idő szigettúrára, könnyű búvárkodásra (rengeteg halat láttunk!), falulátogatásra, mombasai városnézésre, krokodilfarmra, fafaragókra, kávézásra, szuvenírvásárlásra, ismerkedésre, szórakozásra... A lényeg, hogy nagyon jól éreztük magunkat, szuper volt kiszakadni az itthoni télből. Habár ez volt az első látogatásunk Kenyába, nagyon reméljük, hogy nem az utolsó! Miklósról még annyit megjegyeznék, hogy nagyon figyelt arra, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt. Első személyes találkozásunkkor megbeszéltük vele mit szeretnénk megnézni, milyen programon szeretnénk részt venni és igyekezett is mindegyik kérésünknek maradéktalanul eleget tenni. Ezt ezúton is nagyon köszönjük! Ági és Szabolcs :)
Januárban tértünk haza három hetes tanzániai-kenyai utunkról. Azóta sok mindennek utánajártam...
Sokat vívódtam, leírjam-e a tapasztalatomat, aztán úgy döntöttem, nem tehetem meg, hogy elhallgatom, akkor is, ha sok emberben egy világ fog összedőlni.
Lényeg: NAGYON MESSZIRE KERÜLJÉTEK EL PAMLÉNYI MIKLÓST ÉS A JAMBO RAFIKI TRAVELT!!!
Ebből az egykor jól működő irodából csak Pamlényi Miklós mézes-mázos ígéretei maradtak meg.
Sok embernek voltak jó tapasztalatai a Jambo Rafikivel. Nekünk is, egy évvel ezelőtt is kint voltunk, nagyon elégedettek voltunk.
Sajnos ennek a cégnek - nyilván a szektort érintő válság hatására - elfogyott a pénze, elfogytak a lehetőségei.
Kiderült, hogy a sok-sok sofőr, a sok-sok autó soha nem volt a Jambo Rafikié - egy Mr. Kennedy nevű komoly vállalkozótól bérelte azokat, aki felmondta a szerződést...
A Jambo Rafikinek egy kocsija, egy sofőrje maradt.
Azt, hogy amikor ezt az egyetlen, túlhajtott sofőrt egy óra alvással elküldte értünk a tanzán-kenyai határra, mi vette kezdetét, szívesen leírom mindenkinek, akit érdekel.
Egy biztos: az, hogy hazaértünk, annak volt köszönhető, hogy hetedszer jártam Afrika területén, jól tudok angolul és ki tudtuk fizetni a horribilis többletköltségeket - amit most "természetesen" Pamlényi Miklós nem hajlandó visszatéríteni, helyette sérteget és fenyegetőzik, utazási irodához méltatlan magatartással.
Azt megértem, hogy nincs pénze, nem tud fizetni, de a viselkedése elfogadhatatlan.
Pamlényi Miklós már megtalálta a menekülési útvonalat a Miky's Pubban - Ti is meneküljetek előle!
Ja igen: érdemes rákeresni a Google-ban Pamlényi Miklós, Székesfehérvár, Golden State Kft. címszavakra. Én is hamarabb megtehettem volna.
Sajnálom, hogy csak most olvastam levelét. Hazajöttünk Kenyából, írtam egy kommentet, aztán nem jöttem vissza többet erre a lapra. Remélem késői válaszommal még tudok segíteni.
Az utazás előtt bennünk is voltak aggályok, de kint teljesen nyugodt és békés körülményeket tapasztaltunk. Szegény, de boldog emberek. Süt a nap, vidámak, talán nem is vágynak többre. Maximum szeretnének még egy karkötőt vagy egy fa-elefántot eladni...
A korábbi merényletek az ország teljesen másik (és igen messzi) részén voltak, melyek hátterében poiltikai és határterületi viták állnak. Mi ennek a szeléből sem éreztünk semmit.
Mi is a Baobab-ban voltunk. A "legfenyegetőbbek" a majmok voltak, akik viszik a cukrot és a teasüteményt. Jellemző a helyzetre, hogy az egyébként fegyverrel felszerelt biztonsági őrök parittyával tartanak rendet a majmok között.
A világ felbolydult (ld. Párizs, Hannover), de nekünk Kenya a béke szigetének imponált.
Jó utat! Szívből remélem, hogy a visszautazásukat követően a következő aggódó embernek Ön is ugyanezt tudja leírni.
Februárban szeretnénk mi is Kenyába menni,de ahogy másnak is,félelmeink vannak a biztonságot illetően.Miklósékról nagyon pozitívan tudok én is nyilatkozni,bár még nem találkoztunk,nagyon szimpatikusak és tényleg szinte azonnal válaszolnak minden kérdésre.Mivel nagyon aggasztó a helyzet a merényletek miatt,sok országban megerősítették az ellenőrzéseket,szállodák biztonságát.Itt erről nem vagyunk meggyőződve.A Baobab szállodát ajánlotta Miklós,ami nagyon tetszik is nekünk,de az odaút,illetve a szafarik kapcsán nem tudom érezhető-e ott bármi fenyegető magatartás az emberek részéről.Bár a levele nem ezt mutatja,azért jó lenne ha megerősítene,mivel kisgyermekkel utaznánk mi is.
Illetve mivel nem ajánlatos úticélok közé van sorolva és sajnos a hazai irodák sem ajánlják,így gondolom saját felelősségünkre utazunk.Várom szíves visszajelzését ,ha nem veszi tolakodásnak. Üdvözlettel Mónika jmoni.33@gmail.com
Nem szoktam fórumokon hozzászólni, nem igazán van rá időm. Most ugyanakkor úgy érzem, hogy "kötelességem" ezt megtenni. Egyrészt azért, mert felejthetetlen élményeket szereztünk, melyet mindenki bakancslistájára tiszta szívből ajánlok, másrészt, mert a biztonság vonatkozásában is fontosnak érzem, hogy segítsek a mendemondák eloszlatásában.
Az interneten, "véletlenül" bukkantam rá Pamlényi Miklósra és a Jambo Rafiki Travel-re.
Gyermekeinkkel és egy baráti családdal az őszi szünetben töltöttünk 11 napot Kenyában. A repülőjegyet mi vettük, de minden mást Miklós intézett. Nagyon szimpatikus volt, hogy az utazás előtt valamennyi kérdésünkre perceken belül választ kaptunk. Nem "valaki ismeretlen a pult mögül" válaszolt, hanem Miklós, ami nagyon megnyugtató volt számunkra. Bizalmunkat még a személyes találkozás előtt oly mértékben elnyerte, hogy az általa javasoltak alapján - szemben az orvoskollégák és a külügyminisztérium javaslatával - nem alkalmaztunk malária profilaxist.
A 4 napos szafari életünk egyik meghatározó élménye volt. Joshua rendkívül tapasztalt sofőr, aki mindvégig a kedvünket kereste a szafarik során. Éreztük, hogy fontos számára, hogy minél több állatot lássunk. Három nemzeti park fért bele a programba (Amboseli, Tsawo West és East). Lenyűgöző élmény egy héttel a hazautazásunk után is! Ugyanakkor ma már annak a jelentőségét is végig tudjuk gondolni, hogy semmilyen "probléma" nem merült fel, minden pontosan úgy zajlott, ahogy korábban ígérték. Miklós napi rendszerességgel ellenőrizte (telefon, messenger), hogy minden rendben van-e felénk. Szuper szállásaink voltak. az étkezések kapcsán minden igényt kielégítő nagy választék fogadott.
A szafari után egy hetet pihentünk Diani Beach egyik kiváló szállodájában (Hotel Baobab). Érkezésünkkor Miklós személyesen üdvözölt bennünket, majd a pihenés során - folyamatos jó szándékú "ellenőrzése" mellett - több alkalommal is találkoztunk. Egy átmeneti hasmenés kapcsán fél órán belül gyógyszerrel a helyszínen volt. "Természetesen" semmi komolyabb probléma nem történt, de ezek a jelzések azt sugallták, hogy bármikor tudunk rá számítani. A tengerpart finom homokos, a víz meleg, a szállodai személyzet nagyon kedves, a majmok pofátlanok, de ez így van jól.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, csodálatos helyeken jártunk. Számunkra a szafari volt "a" meghatározó élmény. Ugyanakkor mind az utazás előtti, mind az utazás során tapasztalt "személyre szóló gondoskodása" miatt feltétlen javasoljuk Miklós és a Jambo Rafiki Travel professzionalizmusát, mely garantálja az élménydús, de egyben biztonságos kikapcsolódást.
Ha Kenyában valami baj ér titeket, mondjuk kirabolják az apartmanotokat, nyugodtan forduljatok a magyar konzulátushoz! Kedvesek és segítőkészek! Vigyétek a rendőrségi hivatalos papírokat is ahogy én is tettem!
Én pl az irodáig sem jutottam el, kint a friss levegőn beszélgethettem PAPP LÁSZLÓ konzullal. "Megvan a repjegyed, megvan az útleveled, igaz semmi pénzed nincs, de ezt a hetet már csak kibírod valahogy. SZÁMUNKRA AZ ÖN HELYZETE NEM MINŐSÜL VÉSZHELYZETNEK!"
"Az a kövér hölgy aki elhozott téged, látom szép arany ékszerei vannak, majd segít neked! Vagy nem kövér, csak terhes?"- Papp László, konzul
Mindenféle helyi vadidegen, keresztény és muszlim a segítségemre volt, csak az nem akikre a leginkább számítottam volna! Úgy hogy Magyarország, én így szeretlek! :)
Ha legközelebb arra járok majd megköszönöm nekik azt is hogy szerencsejátékosnak tituláltak!
Egy hete értünk haza álmaink utazásáról, nászutunkról, amelyet a Kenyai magyarok, Miklósék szerveztek nekünk. A mai napig nem tudtuk még felfogni, hogy ez a rengeteg csodálatos kaland és élmény velünk történt meg.
Az érkezésünket követően egy éjszakát Nairobiban töltöttünk a Sarova Stanley Hotelben, majd másnap reggel kezdetét vette a 4 napos szafari kalandunk. Ez alatt ellátogattunk az Amboseli Nemzeti parkba, Tsavo East és West-re és egy Masai falu életébe is betekintést nyerhettünk. Rengeteg csodálatos állatot láthattunk testközelből a vadleseken. A szállásaink a szafari alatt egytől egyig mind kiválóak és különlegesek voltak, az ellátás pedig minden igényünket maximálisan kielégítette. Joshua (az idegenvezetőnk a szafari alatt) végig nagyon kedves volt velünk és mindent megtett annak érdekében, hogy minél több állatot láthassunk, és jól érezzük magunkat.
A szafarit követően érkeztünk Diani Beach-re, The Sands at Nomad Hotelbe, ahol még a lélegzetünk is elállt. A lakosztályunk gyönyörű, tágas volt és az óceánra nézett. A part méltán híres szépségéről. A homok hófehér, az óceán türkizkék és a hotel kellő intimitást nyújt a vendégeknek. Az ellátás és ételek minősége itt is kifogástalan volt.
Mi minden nap megcsodáltuk a napfelkeltét, gyönyörködtünk a majmok játékában majd élveztünk a
napsütést és a strandolást.
Diani-n eltöltött napjaink közül külön szeretném kiemelné azt az estét, amikor Miklósékkal beültünk egy helyi beach bárba. Óriási élmény volt, felejthetetlen emlék marad :)
Az utolsó napon visszautaztunk Nairobiba, ahol ellátogattunk a Kazuri ékszer manufaktúrába, a Karen Blixen Házba és az indulás előtt egy különleges vacsorában volt részünk a Carnivore étteremben.
Ami talán mindenkit érdekel és amit a legtöbben kérdeztek tőlünk az utazásunk előtt és után is: nem féltek/féltetek? Ezúton is szeretném megválaszolni, hogy nem, mert nincs mitől. Egyetlen egyszer sem éreztük veszélyben magunkat, sőt mindenhol kifejezetten figyeltek a biztonságunkra. De! Mi kíséret nélkül is kimentünk az utcára a helyiek közé és semmilyen negatívumot nem tapasztaltunk. Két szafari között a helyi falukon áthaladva a gyerekek a saját nyelvükön kiabálták, hogy isten hozott
és vidáman integettek. A kenyai emberek mosolygósak, kedvesek, mindenkinek volt hozzánk egy-egy kedves szava, mi nagyon jól éreztük magunkat a társaságukban.
A Jambo Rafiki Travel, azaz Miklósék: szeretnénk még egyszer megköszönni mindent itt is!Felejthetetlenné tették a nászutunkat.
Mindenre maximálisan odafigyeltek, naponta többször érdeklődtek felőlünk, hogy minden rendben van-e, hogy tudnak-e bármiben segíteni nekünk, hogy elégedettek vagyunk-e. Az utazásunk szervezése egyszerűen tökéletes volt, ennél jobbat nem is kívánhattunk volna. Bátran ajánlom őket bárkinek.
És ami nem titok… Egy beszélgetés alkalmával Miklós említette, hogy körülbelül egy hét elteltével az ember visszavágyik. Ebben is igaza lett. Azóta is folyamatosan a képeinket nézegetjük, és lélekben már tervezzük a következő utazásunkat.
Az Európai Únió állampolgárai érkezés előtt vízumot kötelesek igényelni elektronikus úton, melynek díja fejenként 50 USD, és bankkártyával fizethető. A vízum maximum 3 hónapos tartózkodásra jogosít, mely további 3 hónappal meghosszabbítható. A korábbi vizum igénylési módszer 2015. szeptember 1.-ig továbbra is működik azt kővetöen csak az elektronikusan igényelt vizummal lehet belépni Kenyába Az útlevelek lejáratát időben ellenőrizni kell, legalább 6 hónap érvényesség szükséges beutazáskor.
Válassza a Regisztráció látogatóként (Register as a Visitor) menüpontot
Ezt követően egy visszaigazoló e-mailt fog kapni, melyben rá kell kattintani a regisztráció megerősítésére
Ezután FEL KELL TÖLTENIE EGY DIGITÁLIS ÚTLEVÉL FOTÓT (maximális méret: 500x500 px)
Bejelentkezés után válassza a Bevándorlási Hivatal (Department of Immigration Services) menüpontot
Kattintson a Jelentkezés benyújtása (Submit Application) opcióra
Válassza a Kenyai Vízumot (Kenyan Visa)
Válassza ki a vízum típusát (látogató, azaz visitor), majd olvassa el az utasításokat figyelmesen
Töltse ki az igénylőlapot – tartsa szem előtt, hogy a hiányos jelentkezések elutasításra kerülnek, mely a már befizetett illetékek esetleges elvesztését is jelenti
Szüksége lesz az útlevele első oldalának másolatára (név, születési idő és egyéb információk)
Újra fel kell töltenie az útlevél fotóját
Fizetéshez használhat Visa, MasterCard vagy már bankkártyát
Az igénylés jóváhagyásáról e-mailben fogjuk értesíteni. Ez akár 7 napig is eltarthat, ezért fontos, hogy jelentkezését időben beadja
Amint megkapja az e-mailt igénylése jóváhagyásáról, lépjen be ecitizen fiókjába, és töltse le az elkészült vízumot.
Nyomtassa ki annak másolatát, és mutassa be a Bevándorlási Hivatalnak, amint belép Kenyába
Köszönöm szépen az érdeklődő levelet, bevallom már a Dubai reptérről szerettem volna írni, de a telefonról nehezen tudom formálni a levelet.
Tegnap délután értem haza Egerbe, majd rögtön körbevett a család és a fényképek letöltése után mindenki érdeklődő kérdésekkel bombázott. :-).
Természetvédő és agrárvégzettségű vagyok jómagam és a család több tagja, szóval hosszú időbe tellett megválaszolni a mindenre kiterjedő kérdéseket és tegnap nem is értünk a végére. Én közbe újra éltem mindent!
Szeretném megköszönni Önnek ezt a mindenre kiterjedő maximális szervezést! Úgy érzem, hogy az út által nagyon sok élményben volt részem, mind az Amboseli Nemzeti Parkba vezető úton, mind a Parkba, a csodás szállásról nem is beszélve. Az állatok látványa, háttérben a Kilimanjáróval nagyon lenyűgözött! Az emberek akikkel találkoztam mind mosolyogtak, nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.
Joshua egy végtelenül segítőkész és tájékozott idegenvezető, aki szintén megtett mindent, hogy biztonságosan eljussunk a tervezett pontokra illetve, hogy minden állatot és szép helyet láthassak, amit ezúton is köszönök neki.
A Nairobi városi közlekedés elég kemény, már amikor hétfőn este mentünk az étterembe(ami felejthetetlen volt), kaptam némi ízelítőt a dugókról és a viszonyokról. A forgalom kedden reggel szintén megviccelt minket(amikor írtam Önnek), de aztán a várost elhagyva szépen haladtunk az Amboseli Nemzeti Parkig.
Szeretnék küldeni Önnek egy, a termékeinkből összeállított ajándékcsomagot, hálám jeléül ezért a csodás és felejthetetlen útért, amit Ön javasolt és szervezett nekem. (A Jambo Rafiki Travel címére küldhetem az ajándékcsomagot?)
Úgy gondolom, hogy egy életre szóló élménybe volt részem, ami hatalmas töltést adott nekem az elkövetkező időkre.
Van egy olyan érzésem, hogy először, de nem utoljára látogattam el Kenyába.
Még egyszer köszönöm szépen a szuper, mindenre kiterjedő szervezést!
2016 januárra, Nairobiba most 142.000. Ft-ért lehet jegyet venni a Turkish Airlines-ra, nagyon jó csatlakozással. Valószínűleg, ettől jobb ajánlat már nem igen lesz később.
Jelentős volt a turisták számának esése tavaly. Az idei év mintha másképpen kezdene alakulni. Lassan de változik Kenya megitélése a világ szemében. Sokan fordultak itt meg az elmúlt hónapokban és júliusban érkezik Obama elnők is. Jövetelét nem kis várakozás előzi meg. Jelentős számú foglalásaink vannak már november, december hónapokra. Kenya varázsa töretlen :-)