Keresés

Részletes keresés

kagi Creative Commons License 2000.08.21 0 0 67
Hello!

Na most én pont arra gondoltam - olvasva a régebbi hozzászólásokat - hogy ha bokodiak is lennének itt és olvasnák a sorokat akkor nem csak ostorozhatnánk őket, hanem ki kellene deríteni, hogy alkalmas-e Bokodon valaki arra, hogy ilyet csináljon és ötletekkel meg biztatással rávenni, hogy csinálja is meg. Ismertek valakit aki technikailag képes erre? Mert lehet, hogy vannak akik megcsinálnák ha szólnak nekik, de nem mindenki aktív önmagától. (Ami nem biztos, hogy hiba, csak ilyen a személyisége.)

(Most megint kicsit szerep zavarban érzem magam, hogy mit jártatom a szám Gödöllő cityből!?)

Ági

Mijo Creative Commons License 2000.08.20 0 0 66

Íme Naszvad község honlapja Szlovákiából, tanulmányozandó !

Szégyen, hogy Bokodnak még nincs, pedig mindig elorébb volt technikai fejlodés terén a környezo községeknél :(((.....

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.08.20 0 0 65

A szeremlei falunap tegnapi programjai egyik hangulati fénypontja, a bokodi fúvósok voltak a Forgó Zoli vezetésével, büszke voltam rájuk.

Íme pár felvétel a pauzaidobol:

- Danubia Fúvószenekar Bácsbokod - 01.

- Danubia Fúvószenekar Bácsbokod - 02.

- Danubia Fúvószenekar Bácsbokod - 03.

- Danubia Fúvószenekar Bácsbokod - 04.

- Danubia Fúvószenekar Bácsbokod - 05.

Egyébként a Forgó Zoli mesélte, hogy szeptember közepén készül a teljes társulat kétnapos fellépésre a szlovákiai Naszvad ( Nesvady ) településre, mely községhez számtalan bokodit és Bokod környékit fuz a múlt. Elorebocsátottam nekik - néhai Dibusz Józsi bátyámnak köszönhetoen huszonpár éve járok a környékre ! -, hogy ezeknél a népeknél nagyobb vendéglátókra ritkán bukkan az ember, nem beszélve azokról a tartós barátságokról, melyeknek bátran nézhet az egész stáb elébe !

Szombati nap lévén megígértem a Zoltánnak, hogy megkísérlem leszervezni úgy magyar Komáromban, mint a túloldaliban, hogy odafele utazván fél-fél órás térzenével legyen módjuk hírét vinni a mi Bokodunknak.

Szeremlén egyébként még egy földinkkel találkoztam, a Fekete Lacival, aki egykor Bokodon tornatanárként volt képes elsoosztályú röplabdacsapatot, illetve több válogatott játékost is kinevelni. Nem hiszem, hogy volt még egy ilyen adottságú falu az országban !? Persze, sajnos, leginkább az akkori idokre vonatkoztatom állításomat :(( !
( Nem mellesleg: a Lacinak rövidesen az ötödik könyve kerül kiadásra !!! )

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.08.18 0 0 64

Helló Ági, na végre hogy felbukkant egy újabb bokodi, aki hozzám hasonlóan hiányolja az otthoniakat !
Tudni már tudnak többen is minderrol, de ha a Hegedus Jóska csak egy ici-picit is muvház igazgatóhoz illo hozzáállást tanusított volna mindehhez, akkor mégtöbben tudnának róla :((((, számomra rendkívül nagy csalódást okozott passzivitásával, én nem ilyen - hogy nagyon finom legyek - visszafogottként szerettem ot !
Valami pedig már történt technikailag a postahivatal révén, a Nagy Norbi is újságolta, de hogy rajta kívül miért nem pöntyögnek mások is, az számomra is rejtély !?

Ágikám kedves, még mielott az itteniek fejemet nem veszik, pár gondolat erejéig tiszteld meg légyszíves másokhoz hasonlóan a Who is who? Bemutatkozó adatok. címu topicot is, egyúttal kérlek a lehetoségeiden belül segítsd a Bácsbokod kiteljesedését !

Üdv: Muity Mijo

Előzmény: kagi (63)
kagi Creative Commons License 2000.08.18 0 0 63
Sziasztok!

Most sikerült rátalálnom erre a helyre (illetve nem is nekem, hanem a férjemnek és Ő szólt). Kollár Ági vagyok.
Nagyon büszke voltam rá, mindjárt megmutattam a kollégáimnak, hogy lám milyen nevezetes helyről származom, még az interneten is megmutathatom a képeit.
Az egyetlen dolog ami szomorú, hogy úgy látom csupa olyan ember társalog rajta, aki tulajdonképpen már nem lakik Bokodon. Lehet, hogy a bokodiak nem is tudnak róla? Na mindegy, lehet, hogy előbb utóbb ők is bekapcsolódnak, mert az lenne az igazi, ha Ők beszélgetnének Bokodról, mi meg esetleg hozzászólnánk.

Üdv

Ági

Mijo Creative Commons License 2000.07.28 0 0 62

Kedves Bácsbokodi Postahivatal, gratulálok mindannyiotoknak ahhoz, hogy sikerült aközé a háromezer párszáz magyar hivatal közé kerülnötök, akik pályázat útján nyerték el azt a lehetőséget, ami nemutolsó sorban a lakosság szellemi épülését hivatott szolgálni, ezzel lekörözve saját falutokat, melynek adottságai révén már hosszú idők óta evidens módon lehetőség nyílott volna mindarra, amihez most a nép réveteken juthat hozzá ! További sikereket kívánok !
( Szívesen venném, ha kompetenciátokból eredően részletesen is tájékoztatnátok bennünket, a Bajai régi Fórum résztvevőit, miként sikerült idáig eljutnotok. )

Mijo

Noby Creative Commons License 2000.07.28 0 0 61
Mijo!

Üdvözlet a bokodi Postáról!!!
Tiszta Amerika, majdnem fullextra, már csak a légkondi hiányzik a Makra Robi barátom szerint, akivel igen szorgalmasan verjük most a technikát.
Noby

Előzmény: Mijo (60)
Mijo Creative Commons License 2000.07.21 0 0 60

Gondolom Norbi erről van végre szó:

" Mijo válasz erre | adatok | e-mail 2000-02-05 20:35:39 (13)

Ma találkoztam Baján a központban a Kremm Péterrel és a feleségével, a Kati a Bokodi postában dolgozik, és megtudtam tőle, hogy a postahivatalban rövid időn beállítanak vadi új számítástechnikát, és a lakosság részére folyamatos internetezés lesz bizosítva, gondolom hivatali időn belül. Valamilyen pályázaton keresztül jutnak mindehhez.
Gratulálunk !

Mijo "

Bár megadatna mielőbb a mód a lakosság erre érdeklődést mutató rétegének, hogy elérhető feltételek mellett valóban élhessen a szabad véleménynyilvánítás eme lehetőségével, jó nagydarab köveket pottyantva abba az állóvízbe, ami sajnos még mindig jellemzi a vidékünket !
Számomra a Hege változatlanul csalódást jelent, mert én őbenne mindig is az újításra törekvő forradalmásrt szerettem, aki mindig képes volt megvívni a maga kis szélmalomharcait ! Ha ez egy lekvárosodási folyamat, akkor nagyon elszomorít ...

A kábel bizony sok mindenre jó, alig várom, hogy Baján is végre gatyába rázódjon ez a vonal, mert ma még sajnos a netezés költségei lezabálják a húsunkat !

Egy példa: Bóly település lehetővé tette lakosai számára, a díjtalan - és korlátlan - helyi telefonbeszélgetéseket a kábelhálózatuk segítségével. Csak a Hegedűsön szakmai ambícióján múlik, hogy mindez Bokodon is megvalósítható legyen !!!

Na minden jót szeretett népem: Mijo
( Akinek - állítólag - az eddigiekért, lófallosz :(((( ... ! Köszönöm ! )

Előzmény: Noby (59)
Noby Creative Commons License 2000.07.21 0 0 59
Szia Mijo!

Tegnap voltam a postán és találkoztam azzal a transzparenssel ami a lentebb említett Net lehetőségeket taglalja. Gyorsan + kérdeztem a Szem anyját, mire ő elmondta, hogy jövő pénteken indul a mandula.

Jelenleg még vonal nyista!!!

Nyílt napot szerveznek, TALÁN ingyen felküzdhetjük majd magunkat a hálóra !! :o)

Tudom jogos, ha ilyen perverziója van az embernek, hogy " SZÁMÍTÓGÉP, ja + INTERNET ", szánjon rá 1kis kölest, és vegyen modemet szép olcsó előfizetéssel,stb. IGAZ !

DE nekem az lenne a frankó, ha kollektíven csatlakozva oldanánk fel a problémát. Gondolom pont neked nem kell magyarázni, mekkora fejlődést jelentene /ne adj' isten morális/, ha legalább a kábelTV hálózat fele csatlakozna az információs szupercsigára.
Erre igen büszke lehetne minden bokodi "írástudó". Lehet, sőt biztosan vannak fontosabb dolgok a falu életében /csatorna/, de sokan igénylik az ilyen fejlesztést, mert nem a képujságot kell tekinteni az 1etlen nyilvános falufórumnak! Természetesen nem lebecsülve a Józsi bá színvonalas munkáját, de ha már bejön a házba a drót, mé ne jöhetne kicsit tágabb anyag is rajta!?
Lehetne a falu sokkal jobban menedzselt, és a "kiss" Királyunk is esetleg megszervezhetné a Net-en a következő túristacsoportot a CENTRÁL HOTEL-be. Ez már cash!! /Lenne/
No, egyenlőre ennyit. Nemsokára leadom a GDF-en a diplomámat, már csak azért járok át suliba Net-ezni, mert nem tudom felfogni miért vegyek telefonos cuccot az otthoni gépemre, amikor ott a kábeltévé. Remélem a postán majd addig is kiélheti magát mindenki!

HI:Noby

Előzmény: Mijo (57)
Matkovits Creative Commons License 2000.07.18 0 0 58
Tudom, hogy a Mijó hörögni kezd, de az a Svraka villa a főutcán az ükapámé volt, így hát van valami közöm Bikityhez. A Hegedűs Józsitól legfeljebb pecsenyét várhatnátok, ha megosztaná valakivel. Végül is lapulni, sütögetni, semmit tenni a legkifizetőbb. Nem enged ő semmilyen erőszaknak, ha munkáról van szó, mert nem marad ideje saját svarcaira. Érdekes az a kábeltévé a stúdiólámpákkal meg a semmivel, de a Műv.Ház-Könyvtrá is.... És hogy mit csinál a testület?
Ajvé, azt Bikityen itélik meg...
Mijo Creative Commons License 2000.07.17 0 0 57

Tudod Norbi, amíg ezt a falut az új földesurak közötti szakadatlan marakodás és a lopott pénzek harácsolása fogja jellemezni, addig a legkimagaslóbb szellemi alkotást, az éppen ma a kezembe került: " Egy "KISS" Választás Előtti Gondolat"ÉBRESZTŐ" ! " típusú, Kazinczy díjra érdemes műalkotások gyártása fogja legfeljebb fémjelezni :( ! Még ma is élmény ezt az örökbecsű gyöngyszemet mustra alá venni, csak azt nem tudom felfogni, hogy az a Kiss, akiről mindenki tudja, hogy honnan vakarta ki magát, milyen meggondolásból helyezi saját tappancsai alá azt az erkölcsi magaslatot, amelyről az ominózus irományban hinti a magvas igét az áldott népnek !?

Szóval Norbi, "kaparj kurta" körömszakadtáig, de a közre áldozni ..., na azt aztán nehogy mán', nem vagyunk mink meghülyűve ....!
Ha ti tökös fiatalok nem másztok rá azokra a kishitűekre, akik csak gátló tényezői a modern kor haladásának, sajna csak idő kérdése, mikor fogtok ti magatok is szellemileg úgy eltespedni, mint ami a mi édes Bokodunkat - és jópár hasonló zsírosbácskai falut - jellemzi ...
Ha tetszik, ha nem, sajnos egyik legszélsőségesebb jobbágytelepülés gyermekei vagyunk, te is, én is, sokan mások, de egyre azért mindig ügyeljetek, sosem benyalni azoknak, akik ma - lehet, hogy csak kérészéletűen - gátlástalanul kívánnak uralkodni felettünk !

Te itt barátocskám akkor számíthatsz majd ezen a téren ( is ) sikerre, ha majd "szakítani" lehet valamit az ügyön, addig marad az érdektelenség.

Mijo

Előzmény: Noby (56)
Noby Creative Commons License 2000.07.17 0 0 56
Sziasztok!

Köszi a tippet, de sajnos nem túl sokra ment ezalatt a pár nap alatt a macera. Bízunk benne, hogy eredménye lesz és falunk első emberei megértik, "nem bánt! nem harap!".
Ez most egy kicsit olyan mint a strand. Ha csobbanni akarsz:
1. Összepakol
2. Kimegy az állomásra
3. Utazik
......
Utazik haza.

Noby

Előzmény: Mijo (55)
Mijo Creative Commons License 2000.07.11 0 0 55

Norbikám kedves, a Hegedűs Józsi bát próbáljátok meg ti rábeszélni bokodi fiatalok, lévén ugyan nekem még a legelején megígérte, hogy bekapcsolódik, de aztán tett a képemre !
Én ekkor még úgy hittem, hogy a Művházban ők bevannak technikázva, de később az Iharos Feri azt mondta, hogy a Józsinak csak otthon van cucca, és azt üzente nekem állítólag, hogy ő nem fog engedni az én "erőszakosságomnak" :((( !???? Én senkinek sem tekergettem hátra a karjait, hogy na most akkor öreg, ess a gépnek oszt nyomd az igét ...., bár az is igaz, hogy jómagam sem erőszakra, hanem a köcsög falum iránti szeretetből áldozok erre a célra a saját zsebemből !
Már az is szép lett volna, ha a helyi kábel pöntyögte volna a létünket, de még egy kibaszott köszönömre sem volt képes senki sem, amikor a Maizl féle előadást propagáltam orrba és szájba.

Na, Norbi, ti kölykök sem születtetek kisebb pofával, mint én, maceráljátok most már ti a helyi kiskirályaitokat, én azt hiszem asztalra tettem a lehetőséget, csak élnetek kell vele !

Csao: Mijo

Előzmény: Noby (54)
Noby Creative Commons License 2000.07.11 0 0 54
Hali!
Teljesen véletlenül tévedtem ide. Hétvégén beszéltem róla az Iharosék Feriének.
Ő + elújságolta a "konyha fényképet" a neten. Jó lenne rábeszélni a Hegedűs Józsi bát, hogy nem ártana végre ráakasztani a kábelre a netet!!!
Drága polgármesterünk biztosan nem erre gondol, amikor a bokodi fejlesztésekre gondol.
Szia.
Előzmény: Mijo (53)
Mijo Creative Commons License 2000.07.01 0 0 53

Helló Norbi, örülök, hogy végre akad újabb bokodi is, aki felbukkan a Bajai régió Fórumban, kérlek, ösztönözz erre másokat is !
Tegezés ? Ne hülyéskedj, itt ez a (net)világ legtermészetesebb dolga !
No, csak hajrá, gyere minél többet !

Mijo

Előzmény: Noby (52)
Noby Creative Commons License 2000.06.29 0 0 52
Szia mindenkinek!

Nagyon megörültem, mikor rábukkantam a bokodi oldalra! Én is ebben a kis faluban nőttem fel,
és mostanában is sokat tartózkodom ott.
Mijó, szerintem már nem emlékszel rám, mert még elég kicsi voltam akkor, amikor utoljára beszéltünk. Onnan veszem a bátorságot a tegezéshez, hogy te engedted meg, amikor a "Roncs"-autómra megcsináltad az akkor divatos monogramm matricát.
Ez kék oválformában két "N" betű volt.
Hogy oszlassam kicsit a ködöt, Nagy Norbert vagyok, a Zoli fia.
Egy szóval örülök ennek a site- nak, és +ígérem, majd sürün látogatom.
Üdv.:Noby

Mijo Creative Commons License 2000.06.07 0 0 51

Sok szeretettel üdvözli a falu lakosságát a Franyó Jani barátom, akinél volt szerencsém Peekskillben ( USA ) feledhetetlen vendégeskedésben részesülni !

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.05.10 0 0 50

Fájó szívvel vagyunk kénytelenek nyugtázni, hogy csak e topic, a Bácsbokod megnyitása óta is, jelentős számban távoztak el barátaink, ismerőseink az élők sorából, kurtítva az eredeti üdvözlőszövegem névsorát:

Szevasz Bokod, szevasztok: Akácfai Gyuri, Baranyai Csabi, Beck Gazsi és Józsi, Berger Feri, Csintalan Jani, Csóka Sanyi bácsi, Dibusz Jóska, Éber Előd, Éber Sanyi, Füstös Feri, Grau Jani, Grego Laci, Hangya Jani, Havasi Feri, Hársch Miska, Hegedűs Józsi, Heller Zoli, Hercz Jóska, Héhn Laci, Hídvégi Attila, Hodoniczki Bandi, Iharos Feri, Ispánovics Máté, Ispánovics Sztipán, Jágity Janika, Kiss Béni, Kmetovics Gyuri(k), Kollár Iván, Knipf Jóska, Kószó Bandi, Kreisz Misi, Kremm Péter, Mátrai Kálmán, Mezővári Miki, Mészáros Laci bácsi, Mészáros Pisti, Papp József doktor úr, Mészáros Robi, Osztervald Stefi bácsi, Papp Pisti, Pestality Jószó, Péter Laci, Riesz Pisti, Salamon "Papucsos" Józsi bácsi, Salamon Pisti, Schweipert Ádi, Szabó Béla doktor úr, Szabó Gyula, Szabó Zoli, Szem Pisti, Szorg Miska, Sztupovszki Lali, Tettinger Matyi, Tettinger "Tischler" Tóni bácsi, Tripolszky Bandi, Uhercsák Gyuri, Wilhelm Peti, Wittner Feri(k), csak hogy a teljesség igénye nélkül kiragadjak egy párat a "válogatottak" közül, akikhez fűz a múlt és a jelen, de szevasz "nyugdíjasaim a plebániáról", és nem utolsósorban, szevasz Muity-família és a közvetlen szomszédság !

Most a Salamon Józsi bácsitól, régi jóbarátunktól, a Papucsos Jóskától vagyunk kénytelenek végső búcsút venni ! Józsi bá', nyugodj békében, Báré néni, neked meg őszinte részvétem.

*****

Sokan ismerték Bokodról, páran szoros barátságban voltak vele, őszinte sajnálatunkra elhunyt dr. Wolf Béla, a Bajai Bíróság volt elnöke is.

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.03.23 0 0 47

Én úgy vélem, a bokodiaknak mégnagyobb hangsúllyal kell felhívnom a figyelmüket a Népszabadság alábbi cikkére.
Morfondírozz és kaszát hegyezz !!!

Egy kistérség attól fél, hogy föláldozzák

--------------------------------------------------------------------------------

– A nagypolitika tudomásul vette, hogy az ország szélén vagyunk, ide nem jön tőke, nekünk a mezőgazdaság marad, de abból sem lehet jól megélni, mert egy évtizeddel a rendszerváltozás után sem döntöttek az agrárium jövőjéről – mondja Kristóf István volt MSZP-s országgyűlési képviselő, aki jelenleg a bácsbokodi Aranykalász Szövetkezet jogtanácsosa. Hozzáteszi: „A bácskai lakosok többsége ezért csak az elszegényedés vagy az elvándorlás között választhat. Ezt tudomásul vették Budapesten, tudomásul veszik Kecskeméten – csak éppen az itt élők nem akarják tudomásul venni.”

A jogtanácsossal számba vesszük a tényeket. A vonatút hosszú – Budapestről Bajáig négy órán át zötyög a szerelvény, és nincs esély arra, hogy a jövőben számottevően gyorsuljon. A vasút-korszerűsítés a fő vonalakra koncentrál, vagyis azt az irányt erősíti, amely eddig is erősebb volt. Baja távol fekszik a sztrádától, és valószínű, hogy sohasem vezet majd arra autópálya. Budapestről az 51-es főút visz a Duna-parti városhoz, de az – beszélgetőpartnerem szerint – forgalma és állapota miatt életveszélyes. A solti töltésen vezető szakaszt sokan halálútnak nevezik. Baján megépült ugyan a ro-ro kikötő, ahol kamionokat lehetne uszályokra rakni, de a dolog nem működik, mert a magyar hatóságok nem engedélyezik a hercegszántói határállomáson a kamionforgalmat.

A felső-bácskai térségnek elvileg két nagy előnye volna: Jugoszlávia közelsége és a kiváló gabonatermő talaj. Pillanatnyilag mindkettőből inkább hátránya származik az ott élőknek. A Jugoszlávia elleni szankciók, a határon túli lakosság elszegényedése legalább annyira sújtja a határon innenieket, mint a jugoszláv állampolgárokat. Ez ügyben is lehetne hasonlóan érvelni, ahogyan a lebombázott hidak kapcsán érvelt a magyar miniszterelnök: ha nincs határ menti kereskedelem, az nem Milosevics elleni szankció, hanem ellenünk. Ám így valami okból sem Budapesten, sem Kecskeméten nem érvelnek. Pedig az, hogy a Duna nem hajózható, nemcsak a magyar vidéknek okoz súlyos problémát, hanem a fővárosnak és a tőlünk nyugatra lévő országoknak is. Kristóf István úgy véli: a főváros, illetve a politizáló központok érzéketlensége semmiképp sem magyarázható. Még úgy sem – itt-ott lehet ilyet hallani errefelé –, hogy azt mondják: a magyar–jugoszláv határon a legális kereskedelem nem működik, megerősödött viszont az ember- és a lopottautó-csempészet.

A térség pozícióit az is rontja, hogy Kecskemét és Baja között mindig viták, ellentétek voltak. Igaz, nem is ugyanahhoz a gazdaságföldrajzi egységhez tartozik a két város. A mai helyzetük pedig – az előző periódusokhoz képest – még jobban különbözik. Kecskemétnek már jó: odaért a sztráda, gazdasági értelemben Budapest külső körgyűrűjéhez tartozik a város, a kecskeméti polgármester válogathat a tőkeerős befektetők között. Baján viszont, ha nem volna a Dunai Kötöttárugyár, nem lehetne egyetlen térségi hatású gazdasági sikertörténetről sem beszélni. A Zomborhoz való gazdasági kapcsolódást gátolja az embargó.

Azzal, hogy a két város között hagyományosan hűvös a kapcsolat, megszűnik annak a lehetősége, hogy a Bács-Kiskun megyei parlamenti képviselők csoportja erős, összetartó lobbiként működjék. A politikai lobbizásnak igenis nagyon nagy jelentősége van – mondja Kristóf István. Hiszen Baján két nagy fejlesztés volt az utóbbi időben, a Duna-híd felújítása és a ro-ro-kikötő megépítése. Ezek a folyóhoz kapcsolódó nagyberuházások azonban magukban állnak, kiegészítő infrastruktúra nélkül. A fejletlenségből Bajának eddig az volt a haszna, hogy Dunaföldvártól Bajáig nem volt híd a Dunán – ez a városba vonzotta vagy inkább kényszerítette az átmenő forgalmat.

A falvakban még rosszabb a helyzet, mint a térség központjában. A téeszek megszűntek vagy összezsugorodtak, így elvesztek a munkahelyek. Szakmunkára szinte semmi lehetőség nincs. A földtulajdon koncentrálódik, és az agrárolló nyílása miatt egyre kevesebb embert képes eltartani a kiváló minőségű bácskai föld. Még a megmaradt jobb szövetkezetek is veszteségesek lesznek az idén. Kristóf István azt mondja, egyszer meg kell válaszolni, hogy milyen mezőgazdaságot akar ez az ország. Feléjük a koncentráció némiképp a politikai szándékok ellenére megy végbe, de senki sem törődik vele, miből élnek meg azok, akiket nem tart el többé a föld. Ám egyelőre az sem tud igazán nyereségesen gazdálkodni, aki növeli a birtokát, mert nincs tőkéje: a földbirtokot tudja növelni, de a gépparkját képtelen korszerűsíteni.

A bácskai falvakból elvándorolnak a fiatalok, mert a megszerzett szakképzettséget itt csak korlátozottan lehet felhasználni. Kevés errefelé az új ház, a nyolcvanas években emelt épületek egy része azóta sem kapott vakolatot, mert tulajdonosaiknak elfogyott a pénzük. Minden faluban házak tucatjai állnak üresen, mind több roma költözik be másnak eladhatatlan házakba. Ők sem számíthatnak foglalkoztatásra, sőt, egyelőre nem indulnak a túlélést elősegítő projektek, például roma-földprogramok sem.

A jugoszláviai határvidékre nem jön sem a magántőke, sem az állami segítség. Ezért maradt mindmáig csak ígéret a fejlett dunai idegenforgalom, az érdekeit piaci körülmények között is érvényesíteni képes agrártermelés. A tendencia nem látszik megfordulni, érvel Kristóf István: romlik a lakosság képzettsége, mert helyben nincs mire használni a tudást, romlik a gazdasági morál, mert pénz főképpen a maffiagazdaságban terem; romlik a demokrácia hitele. Nincs jövőképük az ittenieknek, akik közül sokan úgy vélik: a központi döntéshozók nagyobb célok érdekében hozott áldozatnak tekintik a határ menti térséget.

Tanács István

Mijo Creative Commons License 2000.03.03 0 0 46

Tisztelt Szervezők, Tisztelt Bokod !

Gratulálok a rendezvényetek sikeréhez, az, hogy telt ház előtt sikerült - közel 300 néző - előadni az Úrhatnám szolgáló című zenés vígjátékot igazolja, hogy még mindig van létjogosultsága faluhelyen is a kultúrának, még mindig ellehet rángatni az embereket a mindinkább bugyuta televízió elöl !
Csak remélni merem, hogy a magunk módján, mi is hozzájárultunk ehhez a sikerhez, amiben megerősít az, hogy többen is adtak olyan visszajelzést, miszerint innen, a Bajai régió Fórumról szereztek tudomást az előadásról.

Itt is kérem a szervezőket, bármilyen hasonló esetkor időben tájékoztassanak, hogy hasonló módon publikálhassam, de gondolom arra sem kell külön utalnom, hogy ők maguk is bátran élhetnek a propagálás ebbéli lehetőségével, hiszen szabad a pálya, butaság lenne nem kihasználni azt !

Üdvözlettel: Mijo

Előzmény: Mijo (38)
Mijo Creative Commons License 2000.03.03 0 0 45

Az ezen a felvételen látható telephely ( az egykori BKR Kísérleti Állomása, Bokodtól pár kilóméterre Baja fele haladván ) gazdái, a szándékos emberölési kísérlet bűncselekményét valósítják meg az én értékítéletem szerint, lévén ha olyan jól megy a szekér, hogy naponta több kamion is beáll áruért ide, akkor igazán megengedhetnék maguknak azt a luxust, hogy kibetonozzák azt a placcot, amelyről az ott forgolódó járművek, mázsaszámra hordják a közútra a tengelyig érő kátyukból a sarat anélkül, hogy bárki is letakarítaná azt !

A húgom húsz évvel ezelőtt a férjével együtt, csak a gondviselésnek köszönhetően nem távozott el az élők sorából, ilyen sárfelhordásoknak köszönhetően Bátaszék és Szekszárd között. Ott a traktorok hordták fel, és természetesen senki sem volt hajlandó letakarítani azt a közútról.

Bokod környékén egyébként évek óta dívó szokás ez, anélkül, hogy valaki is foglalkozna vele. Mintha nem történt volna eddig elég olyan baleset, amely éppen bokodi fiatalok tragikus halálával járt az elmúlt húsz év során !!???

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.03.01 0 0 43

Ismerd meg Bácsbokodot:

- Ezt a csodálatos sportcsarnokot, bizony sok más település is megirigyelhetné.

- A kenyeret adó zsíros-Bácska, gondos kezek nyomát őrzi a bokodi határban is.

- A falu, Bácsalmás felöl beérkezvén.

- A bokodi temető, előtérben az Éber Sanyi által gyártott és itt kiállított díszes halottaskocsival, valamint a gyönyörű gesztenyefasorral.

- A község, Baja felöli irányból.

- És ez az 50 évvel ezelőtti felvétel a Márity Máté, barátainak a Rityi lakodalmának a vendégeit mutatja be, az előtérben a csíkos trikós kisfiú az én egykori szomszédom, az Onhausz Stefi, mögötte a nagymamája, a Helena néni.

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.02.29 0 0 40

A probléma időközben megoldódott !

Mijo

Előzmény: Mijo (39)
Mijo Creative Commons License 2000.02.27 0 0 39

Elnézést, de technikai okok miatt pár felvétel nem tünik elő ahogy kéne, azon fáradozunk, hogy ismét működőképes legyen.

Mijo

Mijo Creative Commons License 2000.02.26 0 0 38

Ma, február 26-án szombaton 17:30 órakor, nem mindennapi élményben lehet részük azoknak a komolyzenét kedvelőknek, akik megtekintik a község Művelődési Házában G. B. Pergolesi: " Úrhatnám szolgáló " című zenés vígjátékát, Kővári Eszter Sára, Szüle Tamás ( a Magyar Állalmi Operaház magánénekesei ), Bogdán Péter ( magántáncos ), valamint az Új Budapesti Fúvósötös előadásában !

A belépés díjtalan, de támogató adományokat a Bácsbokod Közművelődési Alapítvány elfogad, melynek az alapítója az a Meizl Ferenc, Bácsbokod község díszpolgára, aki a mellékelt képen ifjúkori jóbarátjával, segítő ösztönzőjével, Mészáros László egykori ÁFÉSZ-elnökkel együtt látható.
Meizl Ferenc egyébként bokodi származású világhírű klarinérművész, az egykori Budapesti Fúvósötös egyik alapító tagja.

Ezzel az előadással, mintegy nyitásként, lelkes lokálpatrióták tradíciót kívánnak teremteni, a továbbiakban is különböző kulturális jellegű rendezvényekkel kívánják támogatni az alapítvány égisze alatt a község életét.

Muity Mijo
Baja-Bácsbokod

Mijo Creative Commons License 2000.02.24 0 0 37

Dóóóóóriii, há' mos' se kaptam, de ez azé' még kiheverhető - adott a Svajpi -, de mi a gond ? Nekem tetszenek ! Szép, fiatal szülők, csak büszke lehetsz rájuk ! Meg rám is :)))) ......

Hali: Mijo

Előzmény: iharosd (36)
iharosd Creative Commons License 2000.02.24 0 0 36
Most sikerült lehívni,ha hazamegyek,elmesélem nekik.Szerinted örülnek?
Lehet,hogy soha többet nem kapsz rakiját!
Előzmény: Mijo (35)
Mijo Creative Commons License 2000.02.24 0 0 35
Előzmény: iharosd (32)
Mijo Creative Commons License 2000.02.24 0 0 34

Az imént hallottam a hírt a Tischler Tóni bácsitól ...

Éva, Péter, Gyuri ..., és Hortobágyi Zsuzsiék, őszinte részvétem az Akácfai Gyuri hirtelen halála miatt, ismét egy régi barátunk tünt el a világunkból !

Mijo, és a régi presszós haveri kör tagjai.

Mijo Creative Commons License 2000.02.24 0 0 33

Igen, valamit elcsesztem, hazamegyek és ismét felpakolom.

Mijo

Előzmény: iharosd (32)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!