Keresés

Részletes keresés

Mijo Creative Commons License 2002.01.30 0 0 68

Miért van az, hogy ebben a topicban már csak anyázás folyik, hol finoman, hol durván, mint a lópokróc!

Sanyikám kedves, mily nagy örömet okoznál, ha egyszer provokáló rajongótok esetében is konkrétan kérdeznél rá :(!???
Amúgy meg igazad van, lépjünk ...., csak ne bele :)!

Mijo

Előzmény: S.TAJCS (67)
S.TAJCS Creative Commons License 2002.01.30 0 0 67
Miért van az, hogy ebben a topicban már csak anyázás folyik, hol finoman, hol durván, mint a lópokróc!
Nincs elég témánk Baján, amit akár itt is lehetne tárgyalni?
Mit szóltok például a nemrég átadott 52 lakáshoz?
Mit szóltok a Magaspart életveszélyessé váló állapotához, most, hogy a sok hó elolvadván láthatóvá vált súlyos helyzete?
És a sok kátyúhoz az utakon?
Stb...

Sanyi

E_Rita Creative Commons License 2002.01.30 0 0 64
Kedves Péter !
Igen, a "régi szép idők"...
Öszintén mondom, engem meglepett, hogy moderátor lettél, illetve, hogy utólag derült ki (számomra).
Én nem mondom, hogy hagyd abba. Nem is mondhatom, hiszen nem sokat tudok az Index fórumok működéséről, megbízásod körülményeiről. Viszont sajnálom, hogy már csak a beszélgetések romjait kell mederben tartanod.
Előzmény: ZöPö (57)
E_Rita Creative Commons License 2002.01.30 0 0 63
Kedves Zaturek Manfred !
Nem értem a felháborodásodat. Én nem kértem és nem is kérem a Bajai régió megszüntetését. Egyrészt azért mert nem én hoztam létre, másrészt pedig - mint ahogy mondod is - elfér a Neten. Igen, legyen meg a lehetőség, bár én az elmúlt egy évben sem és valószínűleg a jövöben sem fogok részt venni benne. Én is azt a helyet látogatom , amelyik számomra leginkább megfelel. Ahol elismerik a tévedést, és ahol a segítőkészségért nem arroganciát kapok. Ez az amiben ZöPö-vel egyetértettünk (bár megszemélyesítve a problémánkat nem biztos, hogy ugyan arra gondolunk:))
Előzmény: Zaturek Manfred (59)
igen Creative Commons License 2002.01.30 0 0 62
Hát akkor egyelőre isten áldjon, mondok érted egy imát.

Barátilag üdvözöl Meszlényi Attila

Zaturek Manfred Creative Commons License 2002.01.30 0 0 59
Számtalanszor mondtam már, hogy a bajaiak bajait csak ők saját maguk orvosolhatják. Kértetek egy lehetőséget, megkaptátok. Most egy ideje többen kérik ennek a fórumnak a felszámolását, de ezzel nem értek egyet, a lehetőség továbbra is maradjon meg. Ha valaki élni akar vele, akkor él, ha nem, akkor sincs baj - a fórumotok elvan, enni nem kér... A Net pedig nagy, ez annak csak egy parányi szelete, ahogy az egész Index is az, mindenki azt a helyet látogatja, amelyik számára a leginkább megfelel.
Előzmény: E_Rita (56)
ZöPö Creative Commons License 2002.01.30 0 0 57
Kedves Rita!

Azt hiszem, pontosan értelek. Nekem rettenetesen fáj, hogy az első, Petőfi-szigeti találkozó számomra eufórikus hangulata óta ide jutottunk. Persze, akkor az újdonság varázsa hatott, azóta bizony megismertük egymás gyengéit is. Én tavaly április óta, mióta a moderátori megbízást megkaptam egyet biztosan tehetek: megpróbálom mederben tartani a beszélgetést. (Jó, a hajdani beszélgetés romjait.) Ha bármelyikőtök, aki még hiteles maradt előttem azt mondja, hogy "Péter, hagyd abba", azonnal felállok.

zp

Előzmény: E_Rita (56)
E_Rita Creative Commons License 2002.01.30 0 0 56
Szabad tévedni, de tessék elismerni és akit megbántottál, attól elnézést kérni!
De a segítséget és a jóindulatot arroganciával és rosszindulattal "fizetni" meg...

Kedves Péter !
Ebben teljesen igazad van. A legszomorúbb az egészben, hogy szinte ugyan ezen okok játszottak közre a Bajai Régió Fórum leépülésében. Legalább is részemről.:-(

Rita

Előzmény: ZöPö (53)
ZöPö Creative Commons License 2002.01.30 0 0 54
"Egyes szám első személy, vagy hogy is mondják:)" - Igen, és?

"Megjegyzem, senki nem emelt szót ez ellen közületek semˇ"
Nem, valóban nem, távoztunk a Szalonba.
"A pénztártól történő távozás után felszólamlást nem fogadunk el!"

"Bizonyára van lehetőséged egy kis statisztikát összedobni..."
Nincs.

"Nem tudom csak sejtem kinek a fejéből pattant ki ez a nagy okosság."
Én sem tudom, de nem is érdekel. Meg lehetett volna beszélni. Nyílt színen, demokratikusan. Ti (többes szám, második személy) nem ezt az utat választottátok. Lelketek rajta, de nekem, most ne reklamáljatok!

Előzmény: Törölt nick (51)
ZöPö Creative Commons License 2002.01.30 0 0 53
Nem szeretnék a szavakon lovagolni, de Mijo nem állította azt, hogy csak azért jöttél ide, mert Jovánt keresed.
"-Azoknak, akik ma itt képviselik a megfellebbezhetetlen igazságtevőt." - ez a sértődött, érvek nélküli ember utolsó (vesztes) kártyája. Érdekes, hogy te ezzel nyitsz.
A prejudikálásról: te ide benyitottál és egyből cenzúrát kiáltottál, mert (saját hibádból kifolyólag) nem találtad meg azt, akit kerestél. Szabad tévedni, de tessék elismerni és akit megbántottál, attól elnézést kérni!
"Hát, ha a segítségadás nem természetes, és ára van, fizetek." - A segítségadás nekem természetes és engem az tart életben, hogy még adhatok. De a segítséget és a jóindulatot arroganciával és rosszindulattal "fizetni" meg... Az bizony nem keresztényi cselekedet.
Előzmény: igen (49)
igen Creative Commons License 2002.01.30 0 0 50
Ha nincs rejakcijó, akkor bizony búcsúzom, jóéjszakát, húúú, dehh áálmoss lettem. Tudod, tiszta lelkiismeret, tiszta álom. Na, pá.

Meszlényi Attila

igen Creative Commons License 2002.01.30 0 0 49
"Nem egészen világos, hogy Mijo miben téved."
Ime: "te most miért is jöttél ide, a mi Bajai régió fórumunkba ?
Hivatkoztál arra, hogy Jován atyát keresed,".
-Válaszban jelen, hogy miért és az nem azonos a Jovánnal kapcsolatos felvetéssel...

""... akiket voltak pofátlanok elődeitek ..." - mármint közülünk kinek az elődei?"
-Azoknak, akik ma itt képviselik a megfellebbezhetetlen igazságtevőt. Akinek inge, az vegye magára.

"a prejudikálás nem Istennek tetsző dolog?"
- melyik értelmezése, esetleg, ha magyarul leírnád, mire gondolsz?

"Nem barátom, nincs rendben!"
- Hát, ha a segítségadás nem természetes, és ára van, fizetek:

Köszönöm, elnézést.:)



ZöPö Creative Commons License 2002.01.29 0 0 48
Inkább válaszolj egyenesen a kérdéseimre, amit feltettem neked.
Előzmény: igen (46)
ZöPö Creative Commons License 2002.01.29 0 0 47
Dehogynem provokállak. Két szót várok tőled: köszönöm, elnézést!
Előzmény: igen (46)
igen Creative Commons License 2002.01.29 0 0 46
Ne provokálj!

Üdv: Meszlényi Attila

Előzmény: ZöPö (45)
ZöPö Creative Commons License 2002.01.29 0 0 45
Kicsit próbálj már meg lehiggadni! Ha úgy tetszik, moderáld magad!

Nem egészen világos, hogy Mijo miben téved.

"... akiket voltak pofátlanok elődeitek ..." - mármint közülünk kinek az elődei?

"Nem találtam, hogyne lettem volna ingerült, el sem tudtam képzelni miféle beírása lehetett, amiért az itteni cenzoroknak nem felel meg intelligenciája, gondolatvilága." - Mondd csak, Jován atya nem mondta még neked, hogy a prejudikálás nem Istennek tetsző dolog? Még két értelmes mondatot nem írtál itt egymás mellé, de máris lecenzorozod a moderátorokat. A gyanusítgatásod után én legalább annyit mondtam volna a helyedben, hogy "elnézést". "Aztán akadt segítőm, és ez rendben is van." Nem barátom, nincs rendben! Az illem itt annyit kíván, hogy azt mondd "köszönöm". Különös tekintettel arra, hogy személyemben olyasvalaki segített neked, akit meggyanúsítottál, lásd fent.

Előzmény: igen (44)
igen Creative Commons License 2002.01.29 0 0 44
Tévedsz!

Annak idején jónéhány katonacimborámat kerestem, akiket voltak pofátlanok elődeitek Bajáról és környékéről Budapestre vezényelni. És ehhez mindössze annyi kellett, hogy 22 évvel ezelőtt az akkori HM jugo naszádokat vásárolt, és valaki nagyokos, egy akkori nagytesó kitalálta, hogy akkor pedig szerb-horvát anyanyelvű katonák köllenek. Az, hogy van egy-két nagyokos, és amit azok kimondanak fellebbezhetetlenül, ősi magyar hagyomány.:(

Szerencsétlenek vagy nem élnek, vagy nem olyan helyen dolgoznak, hogy közvetlenül kapcsolatban legyenek az internettel. Ezért nem is foglalkoztam tovább a régióval.

Aztán liturgia után az újévkor Jován atya megnyugtatott, hogy na végre bejelentkezett az index bajai régióba - bejelentkezése előtt eleget kapacitáltam, a régióra éppen én hívtam fel a figyelmét. Ezt akartam megnézni, amikor benéztem hozzátok, és bizony nem találtam, mert - kiderült - a goszpodi külön topicot nyitott bemutatkozásra, azt meg nem volt érkezése elárulni, milyen nick alatt szólt ide. Nem találtam, hogyne lettem volna ingerült, el sem tudtam képzelni miféle beírása lehetett, amiért az itteni cenzoroknak nem felel meg intelligenciája, gondolatvilága. Aztán akadt segítőm, és ez rendben is van. Azt, hogy konkrétean az én beírásomra miért nem válaszolt, majd megkérdezem tőle vasárnap (2002.02.03.-án) a liturgiát követő beszélgetésen, de persze másról is fogunk beszélgetni a bajai régióval kapcsolatban. Ha érdekesnek találjuk az esetet, majd valamelyikünk beírja ide.:)

Különösebben nem vagyok itt turista, ami kötődésem van Bajához, az kiderült, a Ganzos időkben még rendkívül kedves, a sokféle nemzetiség boldog együtt-, és egymásmellett élését megtestesítő városka volt. Jókat ökörködtünk a Sugovica szigetén, amikor hétvégi Ganzos találkozó ideje volt. No-meg a halászlé!:)

Ez a vidámság és az egymásmellett élés laza öröme csökkenni látszik. Ennek történelmi okai - lásd déli testvérháborúk -, és gazdasági okai - cigányozás - is lehetnek. A velem egykorúak fiairól, és a velem egykorúakról az volt az illúzióm, hogy nem társulnak be a kenyérirígy gyűlölködők társaságába. Ti többször olvassátok egymást, mint én, nektek kell megítélnetek, igazam van-e?

No, és a végén a négynevűről. Mindössze annyi vele a probléma, mint amit saját magáról leírt.

Üdv.: Meszlényi Attila

Előzmény: Mijo (42)
ZöPö Creative Commons License 2002.01.29 0 0 43
Ez bennem is felmerült! Attila még semmit az asztalra le nem tett, de máris reklamál. Ráadásul olyasmit, amit nemis ebben a boltban adtak el neki... :-/
Előzmény: Mijo (42)
Mijo Creative Commons License 2002.01.29 0 0 42

Igen, Attila, felmerült bennem a kérdés, te most miért is jöttél ide, a mi Bajai régió fórumunkba ?
Hivatkoztál arra, hogy Jován atyát keresed, már azt is bizonyos fokú ingerültséggel tetted. Akit meglehetősen sajátságosan szólítottál meg, amire ő azóta sem ragált ....
Mindemellett bárhogy is nézzük, egyfolytában kóstolgatod többünk jó barátját, akit mi Wágner úrként fogadtunk el, nekünk vele kapcsolatban ennyi elég, de hogy ez a körülmény neked miért nem elég, fogalmam sincs, de valójában már nem is igazán érdekel.
Hagyj fel Wágnert minősítő megjegyzéseiddel, hiszen ha te valóban Jován barátunk barátja vagy, akkor nagyon méltatlan ez a fajta közeledés.
Biztos vagyok benne, van egyéb témád is, ha viszont nincs, akkor legjobb lenne rövidre zárni a kérdést :(!
Csak ezekre szerettem volna ráirányítani a figyelmed.

Muity Mijo

Előzmény: igen (37)
Mijo Creative Commons License 2002.01.29 0 0 41

Mondd Kovács, te az időnkénti beröffenéseddel tényleg csak a foskavarásra vagy képes ? Ki szól hozzád, ki törődik veled, ki bánt téged, kinek hiányzik a sötétséged ......????? Ennyi a te kreativitásod, ennyi a te eszed ? És te tényleg polgásmester szeretnél lenni ? Ezzel ? Így ? Hol ? Ember, kapj a fejedhez, kérlek ! Ha ennyire hiányzik neked ez a két, majdnem mondtam miféle, hívd meg haza őket, és pátyolgasd, puszilgasd, etessed-itassad, ha annyira tetszenek :(((.

Előzmény: Törölt nick (38)
ZöPö Creative Commons License 2002.01.29 0 0 40
"Tévedni tetszel, ide csak az irhat aki a helyi ugatógépnek megfelel."

Ne haragudj, de ez így egyszerűen nem igaz, ráadásul duplán sértő az "ugatógép" minősítésed miatt. Innen kitiltva az van (Tiborcsik és Jokes), akiknek a tevékenysége a moderálási szabályokat sértette. Emiatt én (érted: én, ZöPö) persona non grata-va nyilvánítottam őket a többi moderátor 100%-os támogatásával. Megjegyzem, senki nem emelt szót ez ellen közületek sem. A többi provokátor egyszerűen csak nem teljesítette a bemutatkozás és a moderálási szabályok feltételeit.

Kérlek szépen, a továbbiakban tartózkodj a sértegetéstől!

Előzmény: Törölt nick (38)
Zaturek Manfred Creative Commons License 2002.01.29 0 0 39
Látom, csak nem nyugszol, csak nem nyugszol. Nem baj. Akkor elmondom bolondjózanként - amikor ez az egész Baja Fórum megalakult, pontosabban kérték, hogy legyen egy ilyen fórum, akkor én segítettem ebben. A legelső, alakuló találkozón személyesen ott voltam és az akkori huszon-harmincvalahány embernek ott személyesen bemutatkoztam. Nem azért, hogy írjak ebbe a zárt klubba, amely gyakorlatilag "regionális közéleti fórumnak" indult, hanem azért, hogy ismerjenek, tudják azt, hogy kihez lehet fordulni a kezdeti gondokkal.

Mivel én a magam részéről ebben a virtuális világban csak szerepet játszom (nem sok nicken, hanem az örökrészeg életvidám Wágner úrként, illetve ha nem lehet valamit részegen elmondani, akkor ezen a józan, szájbarágós és dögunalmas Zaturekként, továbbá a csak képeket berakó A Sör, illetve a csak tőszavakat használó virtuális bértömegbérgyilkos Papa Krest - a moderálási megrendelések teljesítője szerepében, ezek mind-mind más virtuális figurák, nem tévesztendők össze! Tehát összesen 4, egymástól stílusban teljesen eltérő, de azosítható - mindegyik adataiból látszik, hogy én vagyok az, senki sincs félrevezetve), ezért nem is veszek részt ennek a fórumnak a vitáiban, amikhez - az alapítók szándékának megfelelően - elengedhetetlen a saját neves bemutatkozás. Csakhogy megnyugtassalak, engem ezek az alapítók, sőt, nagyon sokan azok is, akikkel később is személyesen találkoztam Baján, a polgári nevemen ismernek, sőt, a telefonszámomat és lakcímemet is. Számukra nem vagyok sosem elérhetetlen, mindig megtalálnak, méghozzá IRL is.

Ezen kívül, pedig immár lassan egy éve, én vagyok az összes Index fórum moderátori összekötője, vagy koordinátora, ahogy tetszik. Ebben a minőségben pedig vedd úgy, hogy "hivatalból" írhatok ide is. Igaz, hogy csak annyit írok, amennyit ez a fórum működéséhez szükséges és ennek a zárt klubnak a tagságát nem zavarja. Nevezz csak nyugodtan nagytesónak, vagy akárminek, engem ugyan nem zavar. Nem hinném, hogy bárki is dicsekedhetne azzal, hogy nagy vitatkozósként ismerne...

Előzmény: igen (37)
igen Creative Commons License 2002.01.29 0 0 37
Itt nem az én belenyugvásom a tét. Hanem a Ti különeljárásotok. Ami a saját bajai szokásotokkal ellenkező, és cáfolja annak teljes körűségét.

Láttad, megint a szokásos zagyvaságait öntötte elétek. Eddig se tartottam többre az ipsét.

De tényleg értelmetlen a Wágnerre - nagy tesóra - ennyi időt pazarolni. Így, ha nektek jó az, hogy van 1, azaz egy nick, aki amúgy soknevű, és nincs szabályszerűen bemutatkozva, nekem nem gond.

De még az is lehet, hogy zavart okozhat az egyébként korrekten működő gépezetben.

Csak erre szerettem volna ráirányítani a figyelmet.

Mert ez úgy van, hogy a bajai régió topicjaiba csak az írhat, aki saját nevén bemutatkozott...

Nomeg nagytesó - aki itt éppen Wágner úr néven ismert.

Tisztelettel, a továbbra is saját nevén bemutatkozó Meszlényi Attila

Előzmény: ZöPö (36)
ZöPö Creative Commons License 2002.01.29 0 0 36
Csak annyit akartam mondani, hogy majd meglátjuk, hogy bemutatkozik-e még egyszer. Azóta megláttuk, nem mutatkozott. Nos barátom, be kell érned ennyivel.
Előzmény: igen (33)
Wágner úr Creative Commons License 2002.01.29 0 0 35
Kicsoda, kicsoda... há' engemet, kérem szépen, minden becsületes rablócsempészbetörő sztrovacsek ismer a kikötőbe' és ezé' nem is köszön vissza öt lépésről sem, de én mindegyikkel sokáig voltam valahol bezárva és az biztos, hogy ittunk... Söröt!

Ide meg nem írkálok annyit, hogy téma legyek, ugyanis itten a Bajai Régió a téma és nem az én kimitiszem... Egészség!

Előzmény: ZöPö (25)
S.TAJCS Creative Commons License 2002.01.29 0 0 34
Tény és való, hogy a közvetlenül érintetteken kívül nem törik össze magukat a polgárok, hogy beüljenek üléseinkre. (még a Dani sem!)
Miért alakult ez így? Talán azért, mert sok esetben érdekeikkel ellentétes döntések születtek, ha ott voltak, ha nem! Nem beszélve arról, hogy hány meg hány unalmas, de kötelező napirendi ponton kell végig rágni magunkat!
Azért Te sem tetted sokszor tiszteleted nálunk az elmúlt 7-8 évben, ugye?

Sanyi

A magam részéről a Wágner úr vitát nem szeretném tovább ragozni.

S.

Előzmény: Mijo (29)
igen Creative Commons License 2002.01.28 0 0 33
Csakhogy akkor késő lesz?

Addigra már bajom lesz?

Előzmény: ZöPö (32)
ZöPö Creative Commons License 2002.01.28 0 0 32
majd meglássuk
(a vak is aszonta)
Előzmény: igen (31)
igen Creative Commons License 2002.01.28 0 0 31
Akkor talán bemutatkozik tágabb olvtársi körben is?

És remélem többet is elmond, mint azt, hogy a sörmegacigi legyen finom, meg olcsó.

Tisztelettel: Meszlényi Attila
(itt a minta, soknevű nickkecske.:))

Kőszárhegy, Deák Ferenc utca 82. 8152.

ZöPö Creative Commons License 2002.01.28 0 0 30
"Ami pedig Wágner urat illeti, nem akarom én őt idecitálni, de udvariatlanságnak tartom, hogy a tiszteletteljes hívásnak sem tesz eleget!!"

Valószínűleg nem olvassa ezt a topicot, úgyhogy ne várd tőle, hogy reagáljon. Viszont írtam neki egy levelet, úgyhogy óra indul, MOST.

Előzmény: S.TAJCS (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!