Keresés

Részletes keresés

Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.03.17 0 0 302
és olyan izé se kell, tudod copyright meg TSR logo stb. stb.
bocsi ha hülyeségeket kérdezek

mi kell a regisztrációhoz?

Luftwaffe Creative Commons License 2000.03.17 0 0 301
Nem hinnem, hogy kellene, mivel nem .com vagy .org domain...
Azonkivul a "Baldur's Gate" van levedve es nem a "baldursgate"...

Egyebkent megneztem, es sem a www.baldursgate.hu, sem a www.baldursgate.games.hu sincs regisztralva...

Hmm?

Előzmény: Kwisatz Haderach (300)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.03.17 0 0 300
ez jó, csak kár hogy nem tudtam mikor játszottam :)

próbálok összpontosítani a dologra

Előzmény: Luftwaffe (296)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.03.17 0 0 299
hoppá, hoppá, csodálkoznék ha nem kellene hozzá interplay engedély, akkor meg olyan királynak kell lenni, hogy ők is seggre essenek
Előzmény: Luftwaffe (298)
Luftwaffe Creative Commons License 2000.03.17 0 0 298
Kiraaaaaaaaaly, micsoda 5let...

Utanna kellene nezni...

Előzmény: Pacemaker (295)
Welsi Creative Commons License 2000.03.17 0 0 297
Hi!

Mindenek előtt én igyekszem csinálni a honlapot ,de sajnos , most annyira összesűrűsödtek a dolgok az iskolában, hogy egyszerűen alig van szabad időm. (nyelvvizsga, témazárók..)

Kaptam választ az Automextől, úgy érzem egyszerűbb , ha berakom a teljes levelet:

Tisztelt Ferró Tamás!

Sajnos a Baldur's Gate-et olyan kiadó adja ki, akiktől mi nem
vásárolunk, így ezt a programot nem fogjuk magyarosítani, de igyekszünk
minden külföldi partnerünk legjobb játékait lefordítani. Remélem egyszer
olyat is készítünk majd, amit Ön szeret.

Üdvözlettel,
Ráti Anita
DM asszisztens

--

Automex Online Áruház: www.automex.hu

Na hát erről ennyit, majd megpróbálok a Topwarenak is írni, vagy még egyszer az Interplayenak, vagy a Black Isle -nek , vagy a Biowarenak.

Welsi

Luftwaffe Creative Commons License 2000.03.17 0 0 296
A kep utan bejön az illetö oldal a szereplö kepevel meg egy leirassal ami tartalmaz:
- statok (mondjuk Nameless One-nal ez nem jo, de oda be lehet tenni a karaktergeneralast)
- a soder ami feljön a jatekban (le kell majd forditsuk)
- mire jo az illetö szereplö (pl. en Ingust ki fogom dobni a csapatbol, szvsz egy rohadt senkihazi - ki hallott mar olyat, hogy HP-t kerni XP-ert cserbe ??? :-) )
- mivel lehet tunningolni (pl. Mortenak milyen fogakat adhatunk, hol vannak ezek a fogak, mik a tulajdonsagaik nomeg mennyi? )

Na mit szolsz?

Előzmény: Kwisatz Haderach (294)
Pacemaker Creative Commons License 2000.03.17 0 0 295
Fiuk van mar baldursgate.hu oldal bejegyezve ???
Előzmény: Kwisatz Haderach (294)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.03.17 0 0 294
megnéztem, biztató kezdet :)
nem lehet nagyítani a képeket? a kép után mit tervezel, rövid szöveg a szereplőkről, ami pl. feljön a játékban is?

fordítsuk magyarra?

mintha welsi is írta volna hogy ő is csinál valamit, vagy nem?

egyesítsétek erőiteket!

más, anyám, nem is gondoltam volna hogy ennyi isten van (én még csak most kezdtem olvasni a FR könyveket)

Luftwaffe Creative Commons License 2000.03.17 0 0 293
Elöször is el kellene mar dönteni, hogy hova rakjuk fel a page-t...
Aztan felrakni egy probaoldalt...
Aztan mindenki meg kellene nezze es velemenyt kellene nyilvanitson rola...

Na, en egyebkent mar elkezdtem: itt van egy demo

Nezd mar meg legalabb te, Kwisatz, aztan minnel hamarabb mondj velemenyt.... :-)

Ja, egyebkent most keszitem az Elfeledett Birodalmak isteneinek listajat, megtalatam a Neten, egy newsgroupon, most pakolom at HTML tablazatba :-) , azt is felrakom a fenti cimre nemsokara :-)

Előzmény: Kwisatz Haderach (292)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.03.17 0 0 292
oké, oké :)
mikor kezdjük?
én nem tudom mit vállalok
tárgyak, megtalálási helyek, végigjátszás

más
az IWD elvileg nem lesz akkora probléma a karakterosztály kérdés, mint a BG2-ben, mert ott te generálod le mind a hat csapattagot

más
azt kellene eldönteni, ki mivel nyomja végig a BG2-t

én bármit vállalok, csak mondjátok meg mivel játszam végig még1szer a BG1-et :)

Előzmény: Luftwaffe (291)
Luftwaffe Creative Commons License 2000.03.17 0 0 291
Hello!

En is a cikkes-hires oldalra gondoltam indulasbol. Valahogy igy kepzelem el az oldal strukturajat:

Altalanos tudivalok: AD&D alapok (a szabalyok, amiket implementaltak a jatekokban,
class, race, alignment, XP tablazatok stb.)
AD&D faq

-- ez lenne Nagypapi resze, hisz ö a helyi AD&D mesterunk :-)

Jatekok: PT
IWD
BG II

Az alstrukturak minden jateknal a következöek lennenek:
- a környezet rövid bemutatasa, ahol a jatek jatszodik
pl. az IWD-nel : IWD terkepe, jellegzetessegek, rövid törtenelem (Drizzt,stb.),
könyvek, ahol IWD szerepel (Salvatore könyvei)
- karakter-krealas
- NPC-k
- Targylista (fegyverek, varazstargyak stb. meg mit hol mennyiert lehet megtalalni)
- Varazslat-lista (varazsloi es papi)
- Vegigjatszas (lehetöleg többfelekeppen)
- terkepek
- questek

Na valami ilyesmi...

Velemenyek ?

Udv: Luftwaffe

Előzmény: Icecap (290)
Icecap Creative Commons License 2000.03.17 0 0 290
A Soegot én is így távolítottam el, de ha jól emlékszem utána is beszéltem még a csontvázzal, aki akkor is ugyanúgy válaszolt, mint azelőtt. Kipróbáltam azt is, hogy én mondtam meg a srácnak, hogy True Death kell neki, meg minden, aki erre is azt válaszolta, hogy gondolkozik rajta. (A papnak nem árultam be.)

Én is a cikkezésre-hírezésre szavaznék. Kérdésem inkább a rovatstruktúrára irányult. Jó-e ez, s ha igen, akkor ki mit vállalna?
Másrészt még említettem a tárterület kérdését is.

Előzmény: Kwisatz Haderach (288)
Luftwaffe Creative Commons License 2000.03.17 0 0 289
Hello!

Na, olvastam az Interpaly BG II message board-jan, hogy a hir sajnos nem igaz :-(....
Azok a mocskok a cdmag-nal elfelejtettek updatelni az oldalt... hogy szakadna rajuk az eg...
Szoval nem lesz 2nd exp. pack...

Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.03.17 0 0 288
Hali!
Corvus 6: inkább add el a könyvet, ha nem akarod eladni a társaidat, elég sok pénzt lehet érte (4.000 talán)

Icecap 3: a lét kérdésein gondolkodó csontvázra rá lehet uszítani Soegot (igazi dustmanként rögtön megakarja téríteni) így eltávolítod Soegot a szobájából és kikutathatod az asztalát...rájössz hogy a patkányok kémje...1. te magad szembesíted a dologgal, ergo harcolsz vele...2. beárulod a csontváz papnak és ennek kapcsán kinyírják

Icecap 275: én a cikkes oldalra szavaznék, ezzel a klános dologgal nem tudom mit lehet csinálni (lámer, lámer :) )

expansion pack:
korábban, volt arról szó az Interplay boardokon hogy terveznek egy exp. paccket, elvileg a Gnoll stronghold belsejét vetették fel, mint lehetséges helyszínt (többek között), na most erről elég gyorsan leálltak a találgatások, miután nyilvánosságra került, hogy a BG2-n dolgoznak, úgy emléxem, hogy az Interplay/Bioware páros is cáfolta az exp. 2 létét, mivel nincs rá idejük a BG2 mellett

meg pl. mi lenne az XP-vel?

na, szóval elég tamáskodó vagyok a kérdésben, de ha lesz tárt karokkal várom :)

Icecap Creative Commons License 2000.03.16 0 0 287
Corvusnak:
Megpróbálok válaszolni, remélem nem mondok hülyeségeket:

1. Ha Pharodot már megölték az árnyak, akkor az azt jelenti, hogy az egész föld alatti világon már túl vagy. Nos, pontosan onnan, a katakombákból szerezte a hullákat. Nem lehet, hogy csak vissza kell menned ahhoz a fickóhoz, aki adta a küldetést, és el kellene mondanod neki?

2. Ignusszal nagyon csínján kell bánni, hiszen ő valójában egy piromániás állat. Lehet tőle tanulni pár varázslatot, kaphatsz tőle egy halom xp-t pár hp fejében :) Aztán én is megszabadultam tőle. Egyáltalán nem hiányzott.

3. Ezt a küldetést én sem csináltam meg. Én ugyanis összebarátkoztam Silent King papjával (először hozzájuk mentem), aztán később, amikor feltártam a Many-of-One területet, akkor már hiába vállaltam el a küldetést, nem akartam vérengzést, a szegény élőholtak között.
A találóskérdéseket feladó skeletonnal jól elszórakoztunk (én mage-et játszottam magas Int-tel és Wis-szel), kifejezetten élvezetes volt olvasni.
Most ugrott be, hogy ott volt egy skeleton, aki nem tudta eldönteni, hogy éljen-e vagy sem. Azzal tudott valaki valamit csinálni?

4.Erről már írtak azt hiszem lejjebb.

6. Ha evilt játszol add el az egyik társat rabszolgának. (Talán a Power word kill-t kapod meg érte? Ebben nem vagyok biztos. Mintha valahol ezt olvastam volna.) Különben hajítsd el a könyvet.

Phoenix force:
A végén nagyon oda kell figyelni az inkarnációkkal való beszélgetések során... Ott nagyon sok variáció van.

Kwisatz:
az ötlet szerintem kiváló -> megvalósítandó :)

Megjelenésekről: én egyáltalán nem bízom a BG2 augusztusi megjelenésében. Szerintem inkább Q4 lesz belőle. Az Expansion Pack 2 meg nem fog megjelenni júniusban, hisz az Interplay hülye lesz 1 hónapon belül 2 rpg-t megjelentetni. (termékéletciklus-görbék :)

Mindenkihez: Mit szóltok a 275-ben írt kérdéseimhez?

Előzmény: Corvus (285)
Corvus Creative Commons License 2000.03.16 0 0 286
A toronyba mar bejutottam, de a tobbi meg aktualis...
Előzmény: Corvus (285)
Corvus Creative Commons License 2000.03.16 0 0 285
Udv mindenkinek! Lenne nehany kerdesem:

1. Ki kell deriteni, hogy honnan szerzi Pharod a hullakat. Pharod-ot mar megoltek az Arnyak, de en meg nem tudom, hogy honnan vannak a hullak. Meg tudom meg csinalni igy ezt a questet?

2. Ignust felvettem a csapatba, elkezdtem vele beszelgetni, nem akart valaszolni a kerdeseimre, aztan nekemjott, en meg megoltam. Szukseg lett volna ra kesobb?

3.Ki kellene deritenem a Silent King gyengejet a patkanyok fonokenek (Many as One, vagy valami hasonlo), de sehogy se megy. Hogy jutok be hozza?
Es hogy tudom megfejteni a Ridding Skeleton fejtorojet? Csak magas IQ kell hozza? Mert amikor noveltem az intelligenciamat, akkor eggyel tobb kerdesre tudtam a valaszt.

4. Van egy Reekwind nevezetu ficko a Hide-ban, aki meg van atkozva. Megtalatam a fickot, aki megatkozta, de nem tudom szora birni. Mit lehet vele csinalni?

5. Nem tudok bejutni a Siege Towerbe. Hogy kell?

6. Szereztem egy konyvet valami csunya verpatkanytol, es a konyv azt kerte tolem, hogy adjam el valamelyik csapattagomat rabszolganak. En ugye ezt nem akarom, de akkor most a quest ott fog vegig figyelni a naplomban? Vagy meg lehet valahogy csinalni ugy, hogy ne veszitsek el embert?

Na igy hirtelen ennyi.
Bye

Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.03.16 0 0 284
ja, tényleg nagypapi
vagy menj le Undersigillbe és a lények legyakása után szerzett cuccokat add el
vagy add el a Justifiert :) 8.000 rézpíz
2000 pízt azért össze lehet szedni
Welsi Creative Commons License 2000.03.16 0 0 283
Hi !

Nagypapi : Bemész a Warehouseba, kérsz pénzt és adnak :)))).

Welsi

Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.03.16 0 0 282
Hali!
úgy tudom hogy Curstben a kirúgott mercykiller 5 szintig meg tud tanítani a fegyverhasználatra, bármilyenre

a sárga gömb arra jó, hogy a végjátékban, ha nálad van, kapsz érte 2MXP-t, 8. és 9. szintűeket ettől függetlenül ki tudod próbálni, mert a kapott scrollokat simán is lehet használni...ha memorizáltad akkor bocsesz

Előzmény: Phoenix force (281)
Phoenix force Creative Commons License 2000.03.16 0 0 281
Szevasztok!
Nayon zabos vagyok. Végig spóroltam, hogy meglegyenek a fegyverspecializáló slotjaim, erre 4 felet nem enged fejleszteni. :( Az a buzi szürkebőrű (high) vissza küld az előző mesterhez mondván, hogy ő már nem tud tanítani. Az előző mester (lower wandban) meg azt modja, hogy már profi vagyok. Tényleg csak 4 a max a pengéből?
Végig csináltam a sztorit, de nem jutottam 16. level főlé varázslóként. Pedig nagyon szerettem volna kipróbálni a 8. 9. varázslatokat.
Mire jó a sárga gömb? Pofázik róla valamit a inkarnáció, de attol még nem tudom használni.
Az 1.1 verióval játszom.
Luftwaffe Creative Commons License 2000.03.16 0 0 280
Latom, te is a CG alignmentet szereted...

Hat nekem meg van egy elf figther/mage-em, igazi lady a kis edes, termeszetesen CG...

Meg van egy teljes BG partim (multiplayert nyomtam szoloban) : paladin (human), fighter (dwarf - ö az egyik kedvencem, a kis tank :-) ), ranger (elf lady), cleric (dual, human), thief (dual, human) nomeg egy mage (dual, human, female)...

Szoval lehet valogatni...
Mindegyik karakteremnek meglehetösen tapos stat-jai vannak, merthogy kepes voltam majd 1 1/2 orat tölteni azzal, hogy normalis karaktereket gurigazzak ki ... :-)))) (nalam a normalis 90-95 karakterpont között van ... elvegre Bhaal gyermekei, vagyis felistenek, szoval a stat-oknak is olyanok kell lenniuk... :-) )

Na udv

Előzmény: Kwisatz Haderach (277)
Luftwaffe Creative Commons License 2000.03.16 0 0 279
Ja, en vallalom, hogy vegignyomom mint drow :-) (azaz elf, sötet börrel es ezust hajjal... mert sajnos a BG II-ben sem lehet dark elffel jatszani :-( )....

Tenyleg, vajon miert irtoznak attol, hogy a drow subrace-t is betegyek a jatekba... ha mar beteszik azt a brutalis felorkot (mar elöre borsozik a hatam... brrr, hogy a hösöm ugy nezzen ki, mint egy felork... ne erts felre, nem vagyok rasszista ... :-) )

Az ötleted nagyon jo, ezt kellene majd csinaljuk az IWD-ben is, ott is lesznek race/class/alignment specifikus questek....

Az a BG expansion pack az BG expansion pack :-) ...

Lehet, hogy Bioware-ek keszitenek egy kis kora-nyari meglepetest??? Naggggyon remelem...
Szvsz nem lehet összekeverni a BG II-vel, merthogy annak a megjeleneset augusztusra jelzi elöre az a site, szaal valami van... remeljuk,hogy nem kacsa...

Előzmény: Kwisatz Haderach (276)
Nagypapi Creative Commons License 2000.03.16 0 0 278
Kérdés: össze kéne szednem 2000 pénzt, mielott elhagyon Sigil-t, és elmegyek a Ravel's Maze-be (meg akarom venni Fall-from-Grace-nek azt a cuki kis ruhát, amiben több spell-t tud belegyömöszölni a szöszi kis buksijába). Tudtok valami jó helyet? A legtöbb küldit megcsináltam már, esetleg Undersigil-ben?

A klánban vállalom az "amit tudni szeretnél az AD&D-rol, de sohasem tudták megválaszolni" rész gondozását, csak áruljátok el, hogyan és hová járuljak az anyaggal. :)

Ja, az e-mailem nem jó, ha privátba akartok írni, azt a nagypapi@catsrule.garfield.com címre tegyétek. Köszi.

Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.03.16 0 0 277
ja még annyit, hogy nekem van egy CG fighter karakterem, de szívesen végignyomom bármilyen nem evil játékossal, a hecc kedvéért (csak időben szóljatok mert akkor még1szer neki kell esnem a BG1-nek)

single fighter rules!

Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.03.16 0 0 276
Hali!
köszi Luftwaffe...még nem néztem meg, csak kinyomtattam, majd otthon átlapozom
de

azon gondolkodtam (elég elvetemült ötlet lesz, vigyázat!), ha igazán egyedit akarunk alkotni a BG2-ben, esetleg web-lap walkthrough címszó alatt, akkor meg kellene beszélni ki milyen karakterrel játsza végig, mert ugye az ún. stronghold questek karakter típusként eltérőek lesznek, ha sokan összeállunk elég teljes képet tudunk majd adni a kivesézett játékról, azt már meg se említem, hogy a jó/rossz oldal quest megoldásai is lehet hogy külön utakat jelentenek majd

na, elég elvetemült volt? :)

release datekhez: ebben csak az lesz ciki, hogy 1. ide minimum egy hónappal később fog ideérni, 2. még nagyban az IWD nyomatjuk, mikor kijön a BG2 (vagy mi ez a BG exp. pack 2.??? ez gondolom a BG2 akar lenni, nem?)

Luftwaffe Creative Commons License 2000.03.16 0 0 275
Hello!

Ezt meg kell nezzetek... :-) olyan BG II:SoA screenshotok, amiket sehol nem lattam...

Es ha mar arra jartok, nezzetek be a "release dates"-hez is... talaltok ott egy kis csemegezni valot...
pl. May 2000 - IceWindDale
pl. June 2000 - Baldur's Gate Expansion Pack 2 !!!

Na, ha ez igaz, akkor lehet ragni a körmöket... :-)

Udv mindenkinek...

Remelem, szereztem egy-ket kellemes percet ... :-)

Icecap Creative Commons License 2000.03.16 0 0 274
Siteről:
El kellene dönteni, hogy mit akarunk:
-egy klánról szóló oldalt, vagy
-egy hírezős, cikkezős oldalt, mint a valaki által már említett BGChronicles.
Ez utóbi esetben az oldal állhatna pl. rovatokból, melyek szerkezetileg nem, designilag azonban különbözhetnének. Minden rovatnak lenne gazdája (aki nyomatná a híreket és cikkeket), persze más is írhatna a rovatokba, csak a rovatvezetőre több feladat hárulna. Ilyen rovatok kapcsolódhatnának játékokhoz pl. lenne egy-egy PT-ről, IWD-ről, BG-rő, BG2-ről, NWN-ről szóló rovat. (ez utóbbit vállalnám is eleinte)
Ez persze csak ötlet volt, nyomassátok a kritikákat, ötleteket.

Másik téma: nem tudna-e valaki szerezni tárhelyet az egész projektnek egy olyan szerveren, amin van php3 és MySql?

Liquid_FX Creative Commons License 2000.03.15 0 0 273
Ugy legyen. Remélem igazad lesz, és végre valami érdemleges is megjelenik magyarul- az eleve magyar készítésü cuccokon kivül, ugye. Volt erre már tulképpen próbálkozás- még szerepjáték is volt magyarul: az Odium. Emlékeim szerint az topware kiadvány volt, és tw sok más programot is magyarított, pl. a shogot, vagy a knights and merchantsot. Azért ha elértél valamit az automexnél, tudasd velünk...

Ügv: Liquid

Előzmény: Welsi (272)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!