Keresés

Részletes keresés

cassy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 1473
Szilvapálinka???
Miért szörnyeteg?
Vajon mit szólnak ehhez a miskolci kávéház törzsolvasói?
Szörnyetegek elleni védekezés szabályai:
1. a szörnyeteg szörnyeteg
2. a szörnyeteg mindig is szörnyeteg marad
3. a szörnyetegkkel nem szabad foglalkozni:
- mert azok maradnak úgyis
- mert tesznek rá, hogy ők azok
- és mert pont arra vannak kitalálva, hogy megkeserítsék a tündérek életét

Tudd, hogy nem sokáig kell kibírnod! Megyünk és megmentünk, addig pedig alkalmazd az egyik füleden be, a másikon ki szabályát! és mosolyogj....
Ja a Zsuzsa néninek megjött a lakásra az engedélye! Mit szólsz Nagymaroshoz?

cassy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 1472
A Márti egy tök jó helyen dolgozik,és augusztusig lakhat a gergő lakásában. Aztán ahol a Márti dolgozik - reklámügynökség - van egy nagyon helyes fiú. Már rajta vagyunk az ügyön...
Amúgy semmi különös nincs, sajnos azonkívül, hogy itthon jól szórakozunk nem jártunk semmi jó helyen. na jó, már kétszer voltunk a Rácban, meg az Attila úton egy kocsmában. Izgalmas mi?
Képzeld a nagymarosi házat eladták, úgyhogy ezt bebuktuk.. De hát nincsenek véletlenek...Most kénytelen voltam megint a lakásomba beleszerelmesedni. Az első vizsgám 5-ös lett.
ollakala Creative Commons License 2002.05.29 0 0 1471
edes teso, vegre megvagy!!!!
az erkezeseteket megszervezzuk, hogyis kerultok a vilag vegere! grapefruit csepp nincsen , ugyhogy az kellene, koszonom, ezenkivul szilvapalinka, walkmanem, es meg mindig irjuk a listat!! jol telnek a napok, es baromi gyorsan! es sokkal kellemesebb lenne, ha nem lenne annyira szornyeteg a fonokom, a kirukatol kerek tanacsot, neki mi a taktikaja a juttaval szemben!
Előzmény: cassy (1470)
cassy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 1470
Rencsi szia!
Június 20-án 17,25-kor Krétán a repcsitéren vagyunk!!! Megvettük ma a jegyeket, és jól megbüntettek minket azok a genyó közteresek. Nálatok is vannak közeteresek? És vártok már minket? Mi 1. nagyon várjuk, hogy lássunk titeket, 2. nagyon várjuk, hogy elindulhassunk és ott együnk. Írd meg, hogy miket vigyünk nektek. A jó könyvek már gyűlnek, de nem biztos, hogy csak arra van szükségetek. Aztán még azt is tudjuk, hogy 27-én este 18,20-kor indul vissza gépünk,
és még azt is, hogy nagyon imádunk!!!!!!!!!!!!!!!
Rencsó, használt valamit a grapefruit csepp?
A Keszi már kiváltott neked 2 gyógyszert, írd meg címed,hogy hová küldje!!!
Hogy telnek a napjaid?
Herb-Atea Creative Commons License 2002.05.23 0 0 1469
A link helyesen:

www.diosgyorivar.hu

Herb-Atea Creative Commons License 2002.05.23 0 0 1468
Nem tudok infót, viszont hétvégén "Diósgyőri Várjátékok" lesz, igen "hálás" dolog a belépő. Mint általában, a rendezvény egybeesik a gyermeknappal. A várjátékokra CSAK a belépő - gyermekbelépő - 450 Ft!!!

Indult egy oldal ennek kapcsán:

Diósgyőri Várjátékok

Az illetékesekhez lehet véleményeket intézni, és van felhívás fotózásra.
Előzmény: Szvetozár (1467)
Szvetozár Creative Commons License 2002.05.23 0 0 1467
Sziasztok!

Tudtok valami infót a Kaláka-fesztiválról?

Előre is köszi.

Szvetozár

Scubatom Creative Commons License 2002.04.22 0 0 1466
Kedves Miskolciak!

Tájékoztatjuk az érdeklődő polgártársakat, hogy a Scubatom Búváriskola következő tanfolyama:

2002.05.06. 17:00

E-mailben jelentkezőknek 10% kedvezmény!

Üdv

transziloz Creative Commons License 2002.03.06 0 0 1463
Isten háta mögött
Jezsuita oktatási központ Miskolcon, az Avasi lakótelepen

Egyszerre megdöbbentő és felemelő látvány az új katolikus egyházi épületegyüttes, amely Miskolc-Avas betonrengetegében épült. A kisebb városrésznyi területet elfoglaló Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium, melynek tervezője, Ferencz István a tavalyi évben nyerte el a Pro Architectura díjat.

--------------------------------------------------------------------------------

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]Egyházi épületegyüttest tervezni öszszetett feladat, különösen abban az esetben, ha az adott épületek egy minden képzeletet felülmúló lakótelep meghatározó területére kerülnek, ráadásul a tapolcai völgy felől nézve is a hegytető kitüntetett pontján magasodnak. Az elvárások ilyenkor fokozódnak: legyen magasztos és méltóságteljes, ahogy azt már megszoktuk, ugyanakkor vigyen színt és melegséget a véget nem érő szürke betonkockák közé, sőt nem kevésbé elhanyagolható szempont, hogy a völgy felől is impozáns látványt nyújtson.

Az anyagválasztás szinte adott, hiszen az Avasi lakótelep egymástól alig megkülönböztethető kockaházai közé újabb rideg konstrukciót emelni – még ha az minden szempontból modern is – valóságos merénylet volna. A tervező elhagyta tehát a fémet és az üveget, a könnyen áttekinthető egyenes vonalakat, és helyette téglával dolgozott, ami meleg színével megtöri a porlepte drill reménytelen szürkeségét, ráadásul alaptulajdonságaiból adódóan lehetőséget nyújt változatos formák kialakítására.

Az önálló életet élő zárt tömb, melynek részfunkcióit még felsorolni is hosszú lenne, egyszerre biztosít lehetőséget a tanulásra és a kikapcsolódásra, illetve a vallás gyakorlására. Szinte áttekinthetetlen az épületek sorozata, amelyekben az oktatás és az egyházi nevelés folyik. A sportpályák és a tornacsarnok, az iskola vagy a kollégium tömbjei mellett azonban a templom jut a leghangsúlyosabb szerephez, amely nem csupán magasságával emelkedik ki az épületek közül, hanem megformáltságát tekintve is mintaértékű és uralkodó. Talán itt látszik leginkább az a játékosság, ami az épületegyüttes más részein is megjelenik: a szokatlan formájú ablakok érdekessé és változatossá teszik a homogén téglafalakat, és belülről egyedülálló fény-árnyék hatásokat produkálnak. A templom keresztet formáló ablakai vagy szilánkosra tört, befejezetlen körablaka éppolyan meglepő megoldás, mint a lakótelep felőli oldalon csak jelzésszerűen megjelenő apró ablakhasadások, élére állított üvegezett négyszögek vagy szabálytalan formájú kisebb ablakok, amelyek egyaránt alkalmasak arra, hogy elhárítsanak minden kíváncsiskodó pillantást, ugyanakkor szándékosan dacolnak a panelházak szabványablakaival.

Nincs azonban olyan szabály, amely az épületkomplexum egészére érvényes lehetne. A tervező, úgy látszik, kisebb várost teremtett, amelyben nincs két egyforma épület. A hagyományos sátortetős házak éppúgy megjelennek itt, mint a modern kockák vagy a bástya-szerű lekerekítések. Jól és kevésbé jól sikerült tömbök, látványos vagy már ismert megoldások váltják egymást. Ami egy épületen belül zavaros és értelmetlen lenne, itt érdekes és életszerű. Változatos tömegformálás, aprólékos megformáltság jellemzi az épületegyüttest, aminek visszhangja még a teresedések kövezetében is megjelenik.

Az eltérő méretű és alaprajzú épületeket első pillantásra csak a vöröses tégla egységes alkalmazása fogja öszsze, ami már önmagában is nyugodt harmóniát teremt. Ferencz István épületegyüttese nehezen köthető bármely stílusirányzathoz – talán szándékosan is –, ami nem mond ellent az egyházi jellegnek. Lendületes és mozgalmas építészet ez, egyéni látásmóddal és újszerű megoldásokkal. A rendelkezésre álló hatalmas területen valóban nagyszabású épületegyüttes jött létre, a hozzá tartozó kisebb terekkel és gondosan ápolt parkokkal, amelyek teraszos elrendezése jól illik a különböző funkciójú épületekhez.

Bár a jezsuita gimnázium és a hozzá tartozó épületek összessége nem oldhatja fel az Avasi lakótelep nyomasztó hangulatát, már csak méreteiből és helyzetéből adódóan sem – hiszen az új komplexum tulajdonképpen hátat fordít a betonházaknak, és logikusan a völgy felé fordul –, közvetlen környezetében mégis kellemes hangulatot teremt és a tapolcai völgy felől is határozottan javítja a városképet.

Szász Katalin
OCTOGON Építészetkritikai Műhely
Népszabadság

TRohger Creative Commons License 2002.02.25 0 0 1462
A lényeg, hogy VOLT. (: Vagyis már nincs. A Kálvin téren tuti, a többit nem ismerem (illetve a Nagyvárad teret alulról). <;
Előzmény: Törölt nick (1459)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.25 0 0 1461
Haha, nagyon vicces. Csakhogy ez nem neked szólt, továbbá ennek alig 30 éve. Sok a nulla, figyelj jobban oda! ;)
Előzmény: Herb-Atea (1460)
Herb-Atea Creative Commons License 2002.02.25 0 0 1460
Én _miskolci_ vagyok, így fogalmam sincs, hogy Budapesten 300 évvel ezelőtt hol volt, hol nem volt körforgalom. ;)
Előzmény: Törölt nick (1459)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.25 0 0 1459
Asszem, az említett topik lakói fiatalok lehetnek, avagy feledékenyek, mert pár évtizede Budapest is tele volt ilyen körforgalmú csomópontokkal, ahol a villamos keresztbe-kasul ment át. Pl.: Nagyvárad tér, Kálvin tér, Baross tér.
Előzmény: TRohger (1457)
Snuki Creative Commons License 2002.02.24 0 0 1458
Kedves földik!

Az alant, több hozzászólásban említett kiváló Újgyőri Főtéri körforgalom közelében lakom, így naponta többször is van részem benne.
Nem tudom, mi bajotok vele, Isteni hely. Ha valaki csak úgy szórakozásból gyalogost szeretne gázolni, itt biztosra mehet, mindig van önjelölt. Miután szépen megállsz, ahogy kell, majd intesz végül villogsz, ők még mindig állnak, csak akkor indulnak el, amikor te is , hiszen jön a villamos,több irányból is, plusz a busz is, azt ugye el kell érni.
Aztán mindig összefuthatsz olyanokkal, akik átírták a KRESZ könyvet, főleg az elsőbbségadás szabályaira vonatkozó részt,és közben még a könyvet írták elfelejtették, hol is van az irányjelző helye az autójukban, most akkor merre is mennek, bele a körbe, vagy ki belőle, vagy mi.
Buszöböl meg minek, ha az mondjuk megépítenék, még mindig ott vannak a Lyukósi cigányok a kordékkal, meg a lovaskocsikkal. Reggel egy ilyen, meg egy busz, és kész is a dugó.

Üdv

TRohger Creative Commons License 2002.02.24 0 0 1457
Tényleg, lehetne nevezetesség...
Jobbra látható a Palotaszálló, balra a Majális parkba tudunk felkeveredni, jobbra a diósgyőri vár, balra a csillagvizsgáló, jobbra a stadion... és megérkeztünk A Miskolci Körforgalomba... Van kedvük 5-6 kört megtenni benne?

A villamos-átmegy-a-körforgalmon KRESZ szerint teljesen korrekt, egyébként agyament szabály egyébként olyan kevés helyen van alkalmazva az országban, hogy pl a budapestiekkel teli Autós szégyentábla topic tagjai se láttak még ilyet. Nálunk kettő is van, a másik ugyebár a Tiszainál, bár az egyszerűbb. (:
Ha már körforgalom... Hejőcsabán a templomok tövében van egy csodás... Még egyszer nem bírtam szabályosan behajtani, mert felfestve nincs semmi, vagy csak én nem láttam, meg aztán mittomén, folyton levágom, meg próbálok gyorsan átkeveredni rajta... na mind1, azt látni kéne. (:
Amúgy jó ötlet a körforgalom, ha az meg van csinálva jól (pl zsolcai és arnóti).
Előzmény: Herb-Atea (1456)
Herb-Atea Creative Commons License 2002.02.23 0 0 1456
És azután van még egy gyalogátkel? a kanyar végén egy buszmegállóval, ahol kiválóan bele lehet szaladni egy-egy gyalogosba vagy egy-egy buszba, ha nem figyel az ember. Az egy nagyon kiváló és életveszélyes gyalogátkel?hely, nem mintha a F?téren bármely többi kevésbé lenne az. Ez egy nagyon kiváló körforgalom, egy külön érdekesség a városban. ;)
Előzmény: Ajtófélfa (1454)
tyx Creative Commons License 2002.02.21 0 0 1455
Üdv, Földieim!

Érdekelne, hogy március 2-3-án lesz-e valami laza kultúrprogram Miskolcon?
Három hónap után hazatévedek, jó lenne kiruccanni...:-))

Ajtófélfa Creative Commons License 2002.02.20 0 0 1454
Volt ott még egy-egy kis sziget, mindkét irányban, kb. 1 hétig, mert akkor rájöttek, hogy ez egy akkora marhaság, hogy rettenetes. Akkor elbontották. Ügyes!

Egyébként az Újgyőri Főtér is kiváló környék közlekedési szempontból. Nézzük, befelé jövet hová kell tekintgetni: először is figyeljük, hogy nem jön-e ki valaki az Esso kútról, aztán nem áll-e a szuper helyen kialakított megállóban a 101B-s, aztán a körforgalomból nem jön-e valaki, aztán 180 fokos fordulat a spontán kialakult taxiállomás és a 15 méter széles gyalogosátkelő felé, aztán ellenőrizzük, nem jön-e a 2-es villamos a Vasgyár felől. Aztán van, aki itt jobbra kanyarodik. Aki nem, annak megint figyelni kell, hogy nem jön-e autó a Vasgyár felől, majd nem jön-e gyalogos a villamosmegálló és a posta közt. Ez igen!

Előzmény: Mikó (1451)
TRohger Creative Commons License 2002.02.20 0 0 1453
30-as tábla a stadionnál van, és elég szörnyű tényleg az a környék... és Bulgárföld is arra van, így arra gondolok. (: Bár az összes buszmegálló, amelyik nem rendelkezik öböllel, szörnyű. Bár ez most nem tudom, ide jön-e, de mind1. (:
Előzmény: Törölt nick (1452)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.20 0 0 1452
Ez most melyik és micsoda?
Előzmény: Mikó (1451)
Mikó Creative Commons License 2002.02.20 0 0 1451
Sziasztok!

Mi a véleményetek a bulgárföldi buszmegállóról és környékéről. Én nyilvánosan égetném el a diplomáját annak a pancsernek, aki azt ott úgy tervezgette.
A Győr felőli zebra déli végénél a kis szigeten a zöld oszlophoz láncolnám napi 8 órában, hogy nézd barom, mit terveztél.

Miért kell rendszeres gyalogosgázolásnak történni ott? A 30-as tábla pedig egy pofon a kakinak.

Tényleg, hogy lehet egy nyugdíjas gyalogosnak megközelíteni a város felé tartó villamos megállóját, a lottó ötösnél nagyobb túlélési eséllyel?

Mi a véleményetek?

Mikó

Carnifex Creative Commons License 2002.01.13 0 0 1448
Szasztok mindenki!

Tuffguy! Ne izgulj, majd lesz uj kinai bazar a Szechenyin az emszidanoldsz helyen...
Egyebkent csak most fogom fel...MIIIIIII? Bezart a meki??? Es megnyilt a tapelagnal? Meg csak het honapja vagyok szamuzetesben, de mar ennyi minden valtozott?
Felek HAZAmenni! :)

Legyetek jok es szobatisztak!

Carnifex®

Tok veletlenul Eddat hallgatok! :)

Előzmény: tuff_guy (1440)
identicalmcqc Creative Commons License 2001.12.27 0 0 1447
milyen volt a karacsony miskolcon sajna nem lehettem ott jeléen :o(
identicalmcqc Creative Commons License 2001.12.17 0 0 1446
Pedig megfelelo keresessel talalszszszszszsz...
aszinva parknak altal mar hattal a tulipan fele... a tombben ket kvhaz is talaloooooo.
ezenkivul ha jol emlekszem meseltek egyet a setalouccaban is ami a weidlich udvarban van ha jol emlekszem persze ezek feleves infok mert igazabol akkor jartam ott utoljara :o(
szilveszterkor en eppen dolgozom... de ha minden igaz akkor az utolso alkalom lesz itt es nem tobb :o)
Előzmény: Alexa30 (1445)
Alexa30 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 1445
Hű gyerekek, milyen rég jártam erre! De azért szeretem, ha csacsogtok.
Utolsó témához: nekem tecc, mikor este Pest felől jövök be a városba, olyan határozottan nagyvárosiasan néz ki a két ÖMV között a Mekis.
Kávéház-kérdés: én is nagyon hiányolok ilyesmit. Épp a minap láttam, hogy a Szinvaparkban a Mozart is bezárt. Pedig kár.

Ki hol szilveszterezik?Én még nemtom:((

Már most szólok, hogy le ne csússzak: boldog-boldog Karácsonyt Nektek!

Pussz

Topicgazdi

isdurth Creative Commons License 2001.11.07 0 0 1444
Mondjuk én egyáltalán nem bánom.
Nem tudom, mi lesz a föutcán helyette, de remélem, valami szép dolog.

Az elágazásnál meg elég gáz volt a három benzinkút egymás mellett.. akkor már inkább ez legyen.

identicalmcqc Creative Commons License 2001.11.07 0 0 1443
a nem jelentektelen ki- es bemeno autosforgalmorol nem is beszelve ;o)
Előzmény: htz (1442)
htz Creative Commons License 2001.11.07 0 0 1442
Szerintem azert zartak be,mert van nekik egy kvotajuk,hogy adott nepesseghez hany macdoald epitheto,mukodtetheto.Amikor bejottek M.O.-ra, 200 ezer fo/mcdonalds volt a kvota.Azota lejjebb mentek,de ugy tunik 4-et azert nem akarnak Miskolcra.

Es hogy akkor miert a Tapolcai elagazas,miert nem a foutca? Valoszinu,hogy az uj helyen nagyobb forgalomra szamitanak./nagy lakotelep,sok buszmegallo kis teruleten belul,ezen belul sok tav.busz/

Előzmény: tuff_guy (1440)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.06 0 0 1441
Nyitnának a helyén egy hangulatos kávéházat, akkor a kutya se sajnálná onnan a mekkdonáccot.
Előzmény: tuff_guy (1440)
tuff_guy Creative Commons License 2001.11.05 0 0 1440
sziasztok!

bp-i lévén (sem) nem értem, miért zárt be a széchenyi utcai mekdó???
az rendben hogy a csabai kapuban készül a másik, de az a terasz nagyon kellett a sétálóutcába!
tök hangulatosak voltak a falon a hatvanas évekbeli fotómontázsok!
és nem kellett benyomulni a plazába.
azt mondták a haverok, hogy már nem volt forgalma. ez nekem hihetetlen, mert mindig várni kellett a helyre amikor ott voltam/tunk.

nem vagyok egy nagy junkfood rajongó, de néha azért jó volt beülni és enni-inni valamit gyorsan.

meg plazakandúr se vagyok, de a plaza nagyon rendben van a durva (=duna) plazához képest is, meg sokkal szebb is.

na abbahagyom a csontigolást, de nekem nagyon bejön miskolc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!