Korábban ez egy olyan topik volt, ahol szezonban követtük a versenyeket, szezonon kívül meg ki-ki hozzájárult a hírfolymhoz azzal amivel tudott, mindenki beszámolt hogy az ő kedvencei mit petéztek (micsoda kifejezés), és mindenkinek volt valami vesszőparipája, kinek a pontozási rendszer, inek a szabályok, kinek a kötelező koreográfiák, kinek a zeneválasztásokon való fanyalgás, kinek a közvetítés; volt aki rendszeresen kommentelte a versenyek részvételi listáit, nem mintha a versenyek honlapjain nem lett volna kint, de akkor itt lehetett látni az egészet egyszerre, és senki nem izélt ezzel az illetővel se, hogy miért nem csak a linket teszi be.
De hát jól van, változnak az idők, én szezonon kívül csak évente 1-2x jövök, a szokásos magazin jellegű híreimmel, mert az USAban élek és van egy-két korcsolyás lapra előfizetésem, és néha eljutok show-kra, vagy látom Rachael Flatt-et a Rockefeller center alatt a jégen fellépni, vagy valamelyik híradó végén valaki nyilatkozik valamit az új edzőjéről.
Elnézést, ha a topik most már csak a magyar korcsolyával foglalkozik. Lehet, hogy lemaradtam valamiről.
Utánanézek, megvan-e még Thierry blogja, lehet, hogy ott van most a társaság?
Szeptember 1-ig keleltt volna regisztrálnia az Országos Bajnokság selejzetőire,ő ezt nem tette meg
Akkor is be lehetne válogatni egy korcsolyázót a keretbe,ha nem indul az azévi OB-n,ha a megelőző OB-n benne volt a top 5-ben,illetve nyert az előző olimpián vagy vb-n érmet.
Ha mindez egy Grand Prix keretein belül történne, akkor rendben, de így....? A jelenlegi magyar felnőtt női műkorcsolya mezőnyt kifejezetten rejteni kellene, nem mutogatni, mert sajnos nincs mit.
Pontosan akkor. A visegrádi bajnokság a magyar OB, magyar-szlovák-cseh-lengyel és rotálódik a rendező ország. Most Pozsony, jövőre Pest, aztán még eldől, h Prága lesz-e vagy Varsó, de valamelyik. Tehát csak 4 évente szurkolhatunk itthon a saját versenyzőinknek.
Még mindig nem a lényegnél járunk de nem fogom elmagyarázni, hogy mi a bajom a dolgokkal. Csak annyit, én nem feltételezem, hogy Kósa szólt, hogy tegyék bele a gyerekéről szóló híreket a helyi újságokba. Nem! Csak olyan világot élünk, ahol a szerkesztő úgy gondolja, hogy bele kell tennie! Ez egy kicsit olyan, amikor a miniszterelnök lányának az esküvőjére az utakat sürgősen felújították, és ott sem gondolom, hogy leszólt volna a miniszterelnök.... és lehet, hogy ez már tragikusabb, ha mondani sem kell..
Jeffrey Buttle bevallotta,hogy meleg.A toronti meleg hokijátékosok között játszik most. Az olimpai megnyitóján viselt kabátját pedig felajánlotta jótékony célokra,illetve az árveerezésből befolyt összeget,a kanadai melegjátékok támogatására
Miki Ando április 17-én egy kislánynak adott életet, amivel jól meglepett mindenkit, mert a japán méiával se közölte, hogy terhes, csak eltűnt a nyilvánosság elől. Az apát nem nevezte meg, viszont Yasuharu Nanrival él egy ideje, aki korábban a japán csapat egyik versenyzője volt. Kicsilány 3350gr-ml született és az a neve, hogy Himawari, azaz Napraforgó :)
Ando júliusban egy jótékonysági show-n lépett fel ismét, ugrott egy triplát, és az interjúkban mondta el, hogy időközben van egy gyereke. Úgy tervezi, hogy keményen edz ebben a szezonban, bekerül az olimpiai csapatba, Szocsiban kihozza magából amit lehet és elég amire elég, aztán visszavonul.
Jamie Salénak kislánya született július 7-én, Craig Simpsontól, akivel 2012 júniusában házasodtak össze. Samantha Rae-nek hívják a picit, és a Salé-Pelletier páros hatéves kisfia, Jesse is velük él, nem a papájával.
Silvia Fontana és John Zimmermann köszönik jól vannak és megszületett a második babájuk, ő is kislány, Evának hívják, az első gyerekük, Sophia most hároméves.
Cynthia Phaneuf terhes, már egy jó ideje együtt él a Max Talbot nevű játékossal a Philadelphia Flyers-től.
Július végén Florent Amodio abbahagyta a munkát Morozovval és most nincs edzője, Jagugyint kérte fel konzultánsnak, ameddig kitalálja, hogy hogyan tovább. Amodio azt nyilatkozta, hogy nagyon tiszteli Morozovot, de ez most olyan, mint egy válás, a munkakapcsolat nem működött, és nem bírta az olyan jellegű hirtelen változásokat mint pl. idén nyáron a New Yorka megbeszélt edzésprogram, amelyről aztán kiderült, hogy Los Angelesbe kéne költözni hozzá, mert Morozov mégiscsak ott lesz. Amodio elment, és három nap után bejelentette Morozovnak, hogy ez így ebben a formában nem neki való.
A finneknek még nincs olimpiai kvótájuk, Lepistö 2012-es visszavonulása után annyi volt a sérülés meg bénázás az utóbbi szezonban. Kiira Korpi most jól van és a Nebelhorn Trophyn megpróbál úgy szerepelni, hogy mehesen Szocsiba. Jeff Buttle koreografálta a rövidprogramját.
Michelle Kwan a Fox Sports munkatársaként ott lesz Szocsiban, és amolyan kiegészítő kommentátor lesz belőle (nem értem, miért nem az NBC, de biztos a Fox nyerte a mittudoménmilyen konzorciumot vagy mit, és még ki kell találnunk, hogy hogy fogunk olimpiát nézni ha nincs kábelünk...)
Plushenko és Kostner edzenek mint az atom.
Szluckaja a játékok egyik szimbolikus alakja, mindenféle sajtó- és egyéb szerepet szánnak neki, már most is rengeteget nyilatkozik, szerepel, reklámoz és miegyéb.
Október 7-én indulnak el a futók a fáklyával, közben Putyin aláírt egy rendeletet amely mindenkit mentesít az orosz vízumigénylési procedúra alól aki akkreditációs kártyával rendelkezik a játékokra (sportolók, edzők, csapattagok, delegált média). A szurkolóknak kell látogatói vízum.
A tnyleges fáklya, amit majd meggyújtanak a nyitóünnepságen, a tervek szerint előbb kimegy az űrbe is, a Szojuz TMA 11-M november 7-én indul el az űrállomásra, és két orosz elmegy vele űrsétálni odafent, majd lehozzák és átviszik a megnyitó színhelyére.
Angolul tudóknak íme a napi fárasztó: Jeremy Abbott a twitteren: if I ever got a cat, I would name it "Meow Asada".
Nem kellett volna megválasztani Kósát MOKSZ elnöknek és kész. De gondolom mindenki arra tippelt, hogy a kormány felől így ömleni fog a pénz. Ömlik is, 500 millió lett a költségvetés kb a kb 100 millió helyett. Van pénz táborra, versenyre, kölföldi táborokra. Kérdés meddig, jövőre könnyen véget érhet az álom, ha a Fidesz elbukja a választásokat. Nincs esetleg a jégpapák közt MSZP politikus? Esetleg Jobbikos? Ha nincs, valamelyik sürgősen vigye korcsolyázni a gyerekét :P
Ismét nincs, aki kinyitja a száját, hogy eddig és ne tovább,,,Mint mindenütt, a Fidesz oligarcha működik, amihez jól csatlakozik a Gurgen klán is. Közpénzünkön élnek, szórakoznak jól. Szánalmas.
Kósa Eszternek pont egy külföldi eredményéből volt az első nagyobb balhéja a médiában. Nevezetesen mikor furcsán megváltozott a sorrend egy belgrádi versenyen és ezt egy anyuka szóvá merte tenni a szülőknek, a szülők meg persze beköpték, mert miért is ne.
Elegánsan kikerültétek, hogy a szakág csúcsvezetését jelentő edzőbizottságban hogy lehet tag, tehát döntéshozó Tigrán Vardanjan edzői papírok nélkül! ERRE KÉREM A VÁLASZT!
Kósa Eszter legalább külföldön méretteti meg magát: nem lehet elfogultsággal illetni azt, amit elér majd. Sok sikert neki is!
Egyébként magától Kósa Lajos nem ilyen, azt a szerviens, szolgalelkű, hatalomvágyok teszik ilyenné. SZERINTEM CIKI.
Sziasztok!! Most tévedtem erre az oldalra.Milyen sok igazságot írtok.
Úgy látszik még mindig vannak egyenlők meg egyenlőbbek. Vannak akik lehetőséget kapnak és vannak akik csak a fizetés lehetőségét,mert valakiknek el kell tartani azt az egy két kiemelt emberkét. Most is érdekes dolgot találtam az ISU honlapon. A junior Grand Prix /Kassa/ indulók között találtam rá Kósa Eszter nevére!? Igaz hogy versenyen nem igen indult, a kiírt tavalyi felmérőn sem vett részt ,ha jól hallottam, vagy nem teljesített, eredménye nem sok van. A gyakorlóban viszont ő egyedül van jégen,míg a többiek kb. 20-an vannak a pályán. Ennek ismeretében nem csoda,ha abbahagyják vagy külföldre távoznak még azok is akikből lehetne valami. Tudomásom szerint Cloén kívül is már több kicsi folytatja nem hazai pályán a korit.
Na de papír nélkül? Ki lenne olyan magyar volt sportoló még, aki ugyanezt megengedhetné magának? KÓSA úr ez MI? (Jó, jó, véletlenül a debreceni bázist erősíti Tigran, de ebben semmi párhuzam nincs nyilván)
Katyinak sem ebben az országban, sem az ennek az országnak a képviseletében, nemzetközi megmérettetésen nem volt soha egy tisztán elfogadott triplája, s ez az ami beszédes, meg lényeges, túl azon, hogy a forgásai, hajlékonysága átlagon felüliek, szemkápráztatóak voltak. Körübelül olyan "kegyes" csalásokkal utasították Katyi mögé a többieket (PAvuk, Pádár, stb.) a nemzetközi porondra való kijutása , kijuttatása érdekében, minttha manapság Kósa Eszternek kéne magyar bajnokságot nyernie. Erre még lehet példa, Katyit már sahjnos nem csodálhatjuk többé, Pavuknak is a 8-10 éves megalázása eredményre vezetett: pszichével nem bírta szegény, a 4 triplája, meg az EB 4. helye mellett. Pádárt 16 éves korában a torinói felnőtt EB-n nyújtott teljesítményével 24.-nek látták, ( a mostani hasonló helyezését Ivettnek szenzációként említjük) majd 2 héttel később a junior OB-n ugyan abban a programban Jerena hatására ugyanazt az ugrást csak 2 fordulatosnak látták a hazai bírók és a Jerán tanítvány lett a junior magyar bajnok (egy fetrengős Salchowval), akiből azóta sem lett semmi....
Szóval nem mérjük versenyzőinket egyenlő mércével. Mutyizunk, mutyiznak, mutyizni hagyjuk, stb. PFÚJJJ!
Mondjuk Kati védelmében elmondanám, hogy amikor először és másodszor érmes lett a magyar bajnokságban, akkor először Kulcsár Zsófiék edzették, aztán Jurek Eszter/Száraz András. Vagy fordítva, nem emlékszem már. 2006-ban jött ide és 2008-ban jutott ki először EB-re, akkor simán 2. helyezettként a bajnokságból. Ekkor ugyan már Jera volt az edzője, de ekkor még volt 3 erős triplája.
A probléma persze ott kezdődött, hogy Jurek azt gondolta, Kati rossz technikával ugrik (igen, Priscilla Hill biztos olyan rossz edző volt xd) és elkezdte áttanítanin az ugrásait, ott kezdődtek a problémák. Jera meg egyszerűen nem tudta visszafordítani ezt a folyamatot, mert jött Kati fáradásos lábtörése is.
Emlékeim szerint Kati úgy érkezett ide, hogy volt egy majdnem stabil 3Lz-je és egy picit hiányos 3F-je is. 1 évvel Jurek kezelése után (Zsófiék csak 2-3 hónapig foglalkoztak vele) már nem is gyakorolta se a 3Lz-t, se a 3F-et.