Keresés

Részletes keresés

Bandi-T Creative Commons License 2000.10.16 0 0 687
DLala,

Túrtam egy kicsit, és megtaláltam a tavalyelőttire összre szóló jegyet, amelyen a dátum 1998. december 19., szombat.

A tietek kb. hánykor kezdődik?

Előzmény: DLala (684)
PINGYI Creative Commons License 2000.10.14 0 0 686
Tyű, ez a Kokó! Kishíján lemaradtam a meccsről! :)
Én még úgy néztem volna...:)
Laja1 Creative Commons License 2000.10.14 0 0 685
Erre a TKD csapatbajnoksagra elneznek.(Remelem addig nem jon kozbe semmi)

Most pedig nemsokara indulok a Marczibanyi terre...
Remelem jo kis verseny lesz.

Pingyi: meg nem akarok semmi biztosat mondani, de nem rajtam fog mulni.

Előzmény: DLala (684)
DLala Creative Commons License 2000.10.13 0 0 684
A múltkorin voltunk, és az valóban ekkortájt volt. A mostaniról nem tudok semmit, de ha az is 11-én lenne, akkor sajnos nem leszünk ott.
Merthogy az információ:
ITF Taekwon-Do csapatbajnokság
2000. november 11.
Budapest X., Korösi Csoma út 28-32.
Szent László Gimnázium tornacsarnoka
versenyszámok:
küzdelem, formagyakorlat, erotörés
mindegyikben külön férfi/noi
Előzmény: Bandi-T (682)
Kreta Creative Commons License 2000.10.13 0 0 683
NOs mikor lesz ez a kyo verseny és hol? Ugyi Bp-n?
Bandi-T Creative Commons License 2000.10.12 0 0 682
DLala,

Hmm, csak annyit tudok a novemberi versenyről, hogy két éve is volt meg tavaly is volt a Tüzér utcában valamikor november vagy december táján. Van egy magát sok helyen hirdető Kyokushin klub, azt hiszem talán Stabilitás a neve; ha jól emlékszem, ennek vezetője szervezte az eseményt, így ha mástól nem, talán tőle többet meg lehetne tudni a dologról; általában a hirdetőcéduláikon, plakátjaikon szokott lenni telefonszám, de talán Laja is tud segíteni?

Előzmény: DLala (678)
Unsui Creative Commons License 2000.10.12 0 0 681
Sziasztok,

"összkyo" verseny, szombat.

Most már úgy néz ki biztos az infó, sikerült elérni a sulit!
Egy nagy sportcsarnokkal rendelkeznek és tudnak a versenyről:-)))

Egész naposnak mondták, remélem tényleg 13:00-kor kezdődik.

Üdv, Unsui

DLala Creative Commons License 2000.10.12 0 0 680
Ezzel nincs is baj, amíg nem lihegik túl. Mi is megadjuk egymásnak a tiszteletet még a villamoson is, de nem úgy, hogy átüvöltünk a kocsi másik végébe. Szvsz vannak klubok, ahol azt hiszik, ilyen külsoségek teszik a karatét.
A mesterem azt mondta, neki ne hajlongjak, elég, ha a szememben látja a lelkem tükrét...
Amúgy egy enyhe fejbiccentés és kézfogás is elfogadható. Az európai kultúrkörben ez teljesen normális üdvözlési forma. Itt ilyen az etikett. Ha Ázsiában járnék, ott alkalmazkodnék az ottanihoz.
Előzmény: hiryu (679)
hiryu Creative Commons License 2000.10.12 0 0 679
Qsu, utoljára:
Belépsz a dojoba, kilépsz, szertartás, partnernek gyakorlat előtt után, partnercsere, edző magyarázata végén, hogy hajolsz meg kamizának, dojonak, sempai előtt, megköszönöd a dicséretet, szidást, köszönsz fegyverrel, ülve állva, stb,
dojoban utcán villamoson... Etikett. E nélkül az egész nem ér semmit. Ha a japánol meg bírják csinálni, akkor itt se hal bele senki.
Előzmény: PINGYI (676)
DLala Creative Commons License 2000.10.12 0 0 678
Bandi-T,
szó nincs róla, ez egy másik verseny. Csak remélni tudom, hogy nem sikerült egymásraszervezni megint két dolgot. Pontosabban tudsz valamit errol az össz-izérol?
Előzmény: Bandi-T (677)
Bandi-T Creative Commons License 2000.10.12 0 0 677
Laja,

Hmm, ami nagy versenyt idénre még tudok, az mind vidéken van, Nyíregyházán meg Debrecenben. A semi és light döntők szombaton egy illetve két hete lefutottak, a full II. forduló lesz most szombaton Nyíregyházán, november 4-én pedig Debrecenben a full és WAKO-thai OB döntők.

Talán még az összharcművészeti Budapest bajnokság, amiről sejtem, hogy az idén Budapesten lesz (lehet, hogy ugyanaz, csak rossz nevet tudok hozzá, mint amit DLala nov. 11-ére ígért).

Savior,

Örülök, hogy ránk találtál! :)

Hmm, kick-box, kick-box, várjunk csak, rémlik valami :); hmm, II. ker. Batthyány utca, ???. ker. Lónyai utca (Kálvin tér), III. (?) ker. Megyeri út, ÚTE(?) Stadion, ???. ker. Csepel. Hmm, IX/X. ker. Kispest, Üllői út, és ha minden igaz, nemsokára IX. Ecseri út (-Üllői út kereszteződéshez közel). Egyelőre hirtelen ezek jutnak eszembe. Tán még van az SCH-ban is, de azt mondták, az főleg belterjes...

Kezdő, vagy már nem? Milyen kick-box-ot szeretne, mi érdekli, mire akar koncentrálni?

Kendot illetve iaidot szerintem szívesen segítenek találni neked itt.

Minden 'gyerekcsősznek',

Sok lelkes tanítványt, és türelmet, egy nagy kalappal! :)

PINGYI Creative Commons License 2000.10.11 0 0 676
Laja1

Nagyon örülnék, ha meglátogatnál minket!!!
Sok nálunk a kezdő, és a színes övesek is csak gyerekek, a maguk kis hibáival. Hogy fogom kibírni, hogy ne pletykáljam el a gyerekeknek, hogy vendégünk lesz edzésen? :) Jó, tudom, nem száz százalék, de nagyon jó lenne, ha jönnél! Ráadásul emlékeznek rád (legalábbis az enyémek).

Nálunk is lesz házi verseny, és ha lesz egy kis szerencsém, én is küzdhetek. Szép lesz. :)

Az osszozásról: A nyári edzőtáborban annyira megszokták a gyerekek, hogy osszozni kell, hogy nem lehetett hozzájukszólni vagy egy hétig. Mondom nekik gyertek fogat mosni: osz, idd meg a kakódat: osz...De nem csoda, hiszen én úgy látom, hogy ha valaki nem köszön, az mehet büntibe, legalábbis edzőtáborban. Az egyik ismerősöm mesélte (Laja1 biztosan ismeri), hogy a nyári nemzetkőzi edzőtáborban két tanítványa nem köszönt valamely feljebbvalójának. Ezért aztán a tanítványoknak, és neki is, mert ő tanítja őket 1000 guggolás volt kiróva. Bár azt is mondta, hogy szerinte elszámolták, és csak kilencszáz volt.
Egyébként meg úgy látom, hogy a gyerekeknek nem okozott problémát a katonás fegyelem az edzőtáborban. Csak egy példa, nagyon kicsi volt az úszómedence, ezért nem szabadott ugrálni, illetve nem szabadott a mély vízben úszni. Aki megszegte, körbebékázhatta a medencét. Mondanom sem kell, mindig békázott valaki. A legjobb a legkisebb lányom volt, ő nem edzeni volt az edzőtáborban, csak sallangnak, hogy ne maradjon otthon. És ő is beugrott a vízbe, s mivel nem volt a homlokára írva, hogy ő itt nem edz, egy senpai, aki nem ismerte, kihívta a vízből és békáztatta. Ő meg szó nélkül megcsinálta. Azért büszke voltam rá, hogy nem állt neki magyarázkodni vagy nyavajogni.

Shingitai Creative Commons License 2000.10.11 0 0 675
Mennyire örülne P.P. ennek a hozzászólásnak. Laja1, kéretik igazi harcművész módjára viselkedni, mert beárullak Münchausen barátunknak. Na jó, csak kekeckedtem :-).
Apropó most van hétvégén a no-contact VB. Münchenben, Sajnos az Eurosport nem közvetíti, egyébként meg no-contact módra is lehet törleszteni, csak a K.O. -n innen kell maradni. HEHE :-)
Előzmény: Laja1 (674)
Laja1 Creative Commons License 2000.10.11 0 0 674
Pingyi : Meg az is lehet (ez meg nem 100%) , hogy a jovo heten penteken lenezek oda hozzatok. Lajos san-al mar nagyjabol meg is beszeltuk :)
Kell egy kis gyokorlas, meg hogy lassam, hogy ot thogy megy az edzes menete. Meg foleg az erdekel, hogy a gyerekek hogy dolgoznak.Marmint a kezdok, mert szines ovesekkel mar konnyebb az ember dolga.

Otouto : en is meglepodtem, hogy egy altalanos iskolaban lesz a verseny.(Gyanus, de azert elmegyek)(raadasul pentek, szombat,vasarnap edzotabor lesz nalunk meg egy jo kis haziverseny,most e helyett ide fogok menni, szoval ha megis valami gyenge dolog lesz, egy idore meg lesz a velemenyem a szervezokrol...)

A "nagyagyukkal" es a hangos osszozessel kapcsolatban a szivembol szoltal.
szamomra az egyetlen dolog amiert megeri pl nyari edzotaborba menni, hogy talalkozhatok sihan Wakiucsival kozelrol es lathatom edzest tartani, meg magyarazni. O meg "eredeti" Oyama tanitvany, engem sihan Collins-ra emlekeztet.
(A Legtobb magyar mester sajna a laba nyomaba nem er ezeknek a mestereknek, szerencsere azert egyre tobb kivetel van. No, meg tiszteljuk eoljaroinkat, igy hat inkabb tartom magamat a mesterunkrol vagy jot vagy semmit elvhez es inkabb semmit se szolok.)

A tobbi "dolgot" meg elviselem miatta. ez van.
(Ezek a "mu" tisztelet dolgok nem nagyon hatnak meg. Megvan rola a magam velemenye es szerencsere jo messze van a dojom , hogy ne kelljen ilyen "hulyesegekkel" foglalkozzam. Ahova en jarok - meg gondolom az RTK-ba is - ilyen "al" tiszteletre nincs szukseg, ot tmindenki szivebol tiszteli a mesteret osszoles nelkul is.)

En ezt a dolgot inkabb primitivnek tartom. de az az igazsag, hogy ha latok egy sihan Collins-t vagy egy sihan Wakiucsi-t beszelni, tanitani egyaltalan viselkedni, akkor azert tudom, hogy melyik utat is kell kovetni. A masok hibai meg nem az en hibaim, meg ha eloljaroim is eppen tehat emiat nem aggodom.

Egy srac aki IKO3-ban edzz (most vizsgazott a nyaron barna ovre) lejart par honapig hozzank es azt mondta, hogy a sihan Borza is teljesen normalis es emberileg is ugy viszonyul a dolgokhoz ahogy egy sihanhoz illik.

elmeselek egy sztorit mert nagyon kikivankozik belolem :

Edzotaborbn szepen sorokban allnak ugye az emberek. egymas mogott es egymas mellett.
hogy hogy nem az egyik edzesen tobben vagyunk amasikon meg kevesebben,mert neha jott valaki, vagy epp elment, vagy csak nem vett reszt az edzsen, vagy akarmi.
Lenyeg a lenyeg, hogy mindenkinek megvan ugye a helye.
Az egyik edzesen egyel tobb feketeoves jott, ezert a mi sorunk egy lepest balra kellett lepjen.
en is szepen megyek balra mire az ott allo ficko azt mondja, hogy o ugyan nem megy arrebb menjek hatra. ezen annyira meglepodtem, hogy szolni se tudtam. akkor mondom neki, hogy menjen arrebb en is arreb mentem, tok mindegy hogy hol all nem ?
D o csak nem akar arrebb menni. erre gyorsan hatra leptem, mer mar egy sensei elindult, hogy megneze, hogy mi az a sustorgas ott a sor kozepen.
A ficko biztos tok elegedet volt magaban, hogy lam nem tudtak elmozditani a helyerol.
ugy adodott, hogy pont moge alltam be, mivel mikor hatraleptem meg a masik sor is arebb lepett.
Igy akaratlanul is egesz edzesen elottem allt es nezhette,hogy mit csinal.
talan nem is kell mondanom, ohgy tok bena volt (nem tudom, ogy szerezte meg a barna ovet es hol )
es az eltokeltsegnek a halvany jelet se lattam rajta.
Tan meg se izzadt, pedig jo meleg volt es eleg rendes edzsek voltak.
(Mondjuk biztos izzadt, mert volt vagy 90 kilo es nem izomban vol taz a kilencvenes rajta ;)

Ugyanez a igura az egyik 70 kilos gyereket a dan vizsgan szo szerint ugy lerugta, hogy az nem tudta ilytatni a kuzdelmeket.

Ezzel a ket dologgal nagyon belopta magat a srac a szivembe. Komolyan mondom, hogy a nyilt versenyen csak miatta indulok el (ha elindulok egyaltalan) mivel o kilencven en meg 75 vagyok sajnos mashol nem akadhatok vele ossze. Az almom, hogy megkapjam ellenfelnek lehetoleg mindjart az elejen. Mondjuk fog o meg vizsgazni fekete ovre (bar iszonyu bena, igy nem hiszem, hogy mostanaban, de hat lattunk mar ilyet...) de megis mas az embert ugy leutni, hogy 10-iknek mesz oda, mintha egy versenyen verned porra.

Ez a kyos szisztema nagyon jo. Milyen szar lenne, ha no-kontaktban kene kuzdenem vele ? Igy legalabb tiszta erobol beverhetek neki egy csomot es meg meg se haragudhat erte :-)
Nem szoktam lebecsulni senkit, de ez ellen a muki ellen a tiszta erobol-re meg ra fogok tenni egy lapattal. Ha egyszer osszekerulok vele azt meg fogja emlegetni.

Tudom, hogy ez nagyon nem harcmuveszhez illo dolog de hat mit tegyek ? nagyon a bogyomben van.

hmmm... annyira bepipultam - mar a puszta gondolatra, hogy ilyen joemberek is ott allhatnak egy sorban velem - hogy azt hiszem megyek es levezetesnek edzek is egy lazat...

Ez is egyfajta motivacio :-)

DLala Creative Commons License 2000.10.11 0 0 673
Ez az állandó osszolás elég nevetséges volt. Mi ezt a Seido karatésok egy versenyén láttuk, miszerint mindenki, aki egy másikkal összefutott, hangosan osszolt. A dolog az ottlévo shotokanosaokra is átragadt. Ha ötmásodpercenként mentek el egymás mellett, akkor is. Elég nevetséges volt. A tisztelet megadásának nem ez a módja. Szvsz abszolút félreértelmezése a protokollnak.
Előzmény: otouto (671)
hiryu Creative Commons License 2000.10.11 0 0 672
Igaz. Jön valaki, és elüvölti az ajtóban az Osu-t. Mintha belépnél egy templomba, hangosan azt kurjantva: Amen!
Előzmény: otouto (671)
otouto Creative Commons License 2000.10.11 0 0 671
A tiszteletről:
Emlékszem (na nem mintha olyan igen-igen régen lett volna), hogy amikor tréningnadrág-kyus voltam és pár hét után odaálltam az akkor barna öves edző elé, hogy szeretnék ide járni, annyira istenítettem őt, hogy azt se tudtam, fiú vagyok -e vagy lány. Ezt az őszinte tiszteletet kizárólag a személyisége és a tudása ébresztette bennem. Nem kiabált, nem üvöltözött velünk soha, észérvekkel próbált hatni ránk. Soha egy hangos szavát nem hallottuk, mégis olyan rend és fegyelem volt, hogy csak na.
Ide kapcsolódik még: A nemzetközi edzőtáborokban tapasztaltam, hogy lenézik, leb@sszák azt, aki nem üvölti az osz-t. Márpedig én úgy szoktam meg, hogy olyan hangerővel mondjam, hogy épp meghallja az, akinek szól. Szerintem, ha valóban tiszteled akinek köszönsz, ki lehet azt fejezni egy normális hangerővel leadott köszönéssel is, nem muszáj, hogy a terem túlsó felében is meghallják, hogy bejött az egyik "nagyágyú". Nem kell jobban tudni a japán kiejtést sem (ösz, üsz, esz, stb.), mint maguk a japánok.
Én az olyan mesterekre tudok igazán felnézni, akik csendben teszik a dolgukat...
A nagyhangú, nagyszájú mesterek (akármilyen ügyesek, és akármennyire is megkérdőjelezhetetlen a munkájuk és érdemeik) pedig csak műtiszteletet vagy félelmet tudnak kierőszakolni -erre is van példa kishazánkban.
Tudom, hogy eléggé kihasználtam most a névtelenségből származó előnyöket, de akikre gondoltam, azok szerencsére nem valószínű, hogy interneteznek. :-))
Előzmény: PINGYI (669)
Unsui Creative Commons License 2000.10.11 0 0 670
Üdv, mindenkinek

A szombati "összkyo" verseny pontos címe:
Bp., II. kerület Marczibányi tér 1.
Nekem még nem sikerült telefonon elérni őket, próbáljátok meg ti is, hogy ne menjünk linkre. Nem tudom milyen általános iskola ez, de furcsa, hogy itt rendeznek egy ilyen versenyt.
Amint van új infóm ezzel kapcsolatban jövök.

Üdv, Unsui

PINGYI Creative Commons License 2000.10.10 0 0 669
praclee
imádlak :))))

Laja1
Biztos vagyok benne, hogy hamarosan nagyobb termet kell majd keresned! Sokat reklámozod az edzést? Plakátok, szórólapok, ilyesmi.

otouto
Felhoztál megint egy érdekes témát, a tiszteletet. A tanítványaid nyilván kellő tiszteletet éreznek irántad, ezért eszükbe sem jut, hogy a beszédhibád zavaró lenne. Érdekes, de én úgy látom, hogy a tiszteletre és a kellő alázatra nem kell külön tanítani a gyerekeket. Te hogy vagy ezzel? Arra gondolok, hogy a dojoban alapvető udvariassági formulákat hamar megtanulják, és a legádázabb kölkök is tisztelettel beszélnek. Vagy ez abból fakad, hogy szinte istenítik az edzőjüket, ha ő bármit mond, ami nem kapcsolódik szorosan a karatéka tanulnivalói közé, az akkor is szentírás a szemükben. Vagy az egészet tök rosszul gondolom? De az nem lehet, mert már kétszer volt, hogy edzés közben a senpaiunkat helyettesítenem kellett, mert késett, meg el kellett mennie, ja meg versenyen is most már, mivel ő általában bíró. Ja és már megint én vagyok az egyetlen felnőtt edzésen. Nálam magasabb fokozatú gyerekek is vannak, és mégis szó nélkül csinálják, amit mondok. Ez nagyon jó érzés, most biztosan hülyén hangzik, mert engem még a legjobb esetben is négy év választ el attól, hogy taníthassak. Elnézést, ha ez egy kicsit zavarosra sikerült.

Savior Creative Commons License 2000.10.10 0 0 668
Sziasztok!

Vegre sikerult megtalalni ezt a forumot! Szeretnem a segitsegeteket kerni.
Ocsem kickbox klubbot keres, lehetoleg 6. ker. es kornyeken.
En pedig kendou-ra, vagy iaidou-ra (nem a Kobudou-s) lennek kivancsi.
Neten nem sikerult talalni, irl meg nincsenek ilyen agat uzo ismeroseim. Ugyhogy ha valaki tudna ajanlani klubbokat, azt megkoszonnem.

Savior

praclee Creative Commons License 2000.10.10 0 0 667
PINGYI

Csak egy smile:))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: PINGYI (661)
praclee Creative Commons License 2000.10.10 0 0 666
Laja1

A bumerángban akartam kérdezni de lehet hogy te is tudod!Nem tudo az email címát KOKO-nak?Vagy hogy melyik forumon szokott lenni?nekem is kell póló!

Egyébként én is láttam.Hogy Nasem hammed visszamondta és lemondott a címéről.Azért ez mégis csak feletébb furcsa.
okt.14-én?Még nem is hallotam és még nem is reklámozzák!

Előzmény: Laja1 (647)
otouto Creative Commons License 2000.10.10 0 0 665
PINGYI, Laja1:
Nekem is sok nehézséget okoznak a kicsik, igaz, hogy hozzánk csak négyen járnak, de velem is előfordult, hogy a technikák bemutatása helyett a bal és a jobb oldal tanításával kellett foglalkozni. Ráadásul, képzeljétek el, hogy én még beszédhibás is vagyok (enyhén dadogok, és néha nehezen tudok megszólalni), így aztán igazán nagy kihívás nekem az edzéstartás -nehezebb így tiszteletet ébreszteni a tanítványokban. Egyelőre szerencsére ezzel mégsincs gond.
Hozzám a négy kissrác jár(6-10 évesek) edz még 7-8 nagyobb fiú (15-22 évesek) és egy 17 éves lány.
Óriási szerencsémre az RTK nagy család volta itt is elődomborodik, mert szinte minden edzésre lelátogat egy-két zöld, ill. barna öves edzőtársam, akik segítenek, mutatják a technikákat és a példát.
Laja1: Az eszmecserét megejthetjük akár a szombati versenyen is (feltéve, ha megtudom, pontosan hol és mikor lesz).
Laja1 Creative Commons License 2000.10.10 0 0 664
Ugy latom egycipoben jarunk :)
A fegyelem az nekem is gondot okoz(ott) de mivel most csak 2-3 gyerek van azokat konnyu fegyelmezni :)

Valami kyos versenyen osszejohetnenk es eldiskuralhatnanak errol a temarol. szerintem mindenki tudna a masiknak mondani valami hasznalhatot.

Nalam az erosites vegere mar nem nagyon ugralnak (a vegen mindig a guggolasbol felugras van, es jo sokat szamolok : na meg tiz...aztan na meg tizzz. es na meg tiz :) ezzel meg lehet torni a gyerekek alhatatossagat. a vegere, mar mind alig tud felallni, de legalabb erosodnek.
Egyebkent en azt figyeltem meg, hogy ha pl azt mondom, hogy versenyezzunk, hogy ki tud tobbet, akkor sokkal jobban hajtanak, mint ha csak ugy szamolom es csinaljak. erdekes, hogy a gyerekeket olykor teljesen mas dolgok motivalnak mint egy felnottet (mondjuk ez nem erdekes, hanem en vagyok meg kezdo, hogy racsodalkozok egy-ket ilyen dologra)

Ezekrol a dolgokrol telleg beszelgethetnenk szemelyesen is akar. Olyan szeminarium fele lenne, melyben mindenki elmeselne a tapasztalatait.

ParaTulok: te mar elkezdted az edzestartast ?

Ez a buntetes dolog is erdekes.

Otouto : te is gyerekeknek tartasz edzest ?
Mikor egyszer 10-en voltak (5-8 eves gyerek)
akkor dobbentem ra, hogy milyen nehez az ovonoknek meg a tanaroknak...Ok meg meg se nagyon buntethetik a gyereket...Hat leizzadtam azon az edzesen :)

Majd belejovunk :)

Laja1 Creative Commons License 2000.10.10 0 0 663
Ugy latom egycipoben jarunk :)
A fegyelem az nekem is gondot okoz(ott) de mivel most csak 2-3 gyerek van azokat konnyu fegyelmezni :)

Valami kyos versenyen osszejohetnenk es eldiskuralhatnanak errol a temarol. szerintem mindenki tudna a masiknak mondani valami hasznalhatot.

Nalam az erosites vegere mar nem nagyon ugralnak (a vegen mindig a guggolasbol felugras van, es jo sokat szamolok : na meg tiz...aztan na meg tizzz. es na meg tiz :) ezzel meg lehet torni a gyerekek alhatatossagat. a vegere, mar mind alig tud felallni, de legalabb erosodnek.
Egyebkent en azt figyeltem meg, hogy ha pl azt mondom, hogy versenyezzunk, hogy ki tud tobbet, akkor sokkal jobban hajtanak, mint ha csak ugy szamolom es csinaljak. erdekes, hogy a gyerekeket olykor teljesen mas dolgok motivalnak mint egy felnottet (mondjuk ez nem erdekes, hanem en vagyok meg kezdo, hogy racsodalkozok egy-ket ilyen dologra)

Ezekrol a dolgokrol telleg beszelgethetnenk szemelyesen is akar. Olyan szeminarium fele lenne, melyben mindenki elmeselne a tapasztalatait.

ParaTulok: te mar elkezdted az edzestartast ?

Ez a buntetes dolog is erdekes.

Otouto : te is gyerekeknek tartasz edzest ?
Mikor egyszer 10-en voltak (5-8 eves gyerek)
akkor dobbentem ra, hogy milyen nehez az ovonoknek meg a tanaroknak...Ok meg meg se nagyon buntethetik a gyereket...Hat leizzadtam azon az edzesen :)

Majd belejovunk :)

Laja1 Creative Commons License 2000.10.10 0 0 662
Pingyi san :
Kosz a leirast.
Ha nem 2-en lennenek edzesen akkor meg a fogocska is menne talan :)
egyebkent en szinte szorol szora ugyanezekkel probalkoztam(pokjaras, rakjaras, bukfenc, stb)

ez a fogocska dolog viszont jo. Ha lesz alkalmam bevetem majd.

A sorversenyek is jok (ha nem 2-en vannak :)
Ugy latom nem vagyok teljesen hulye a dologhoz, ha ezek magamtol is eszembe jutottak.
(Persze Lajos san-nak meg nekem ugyanaz volt az edzonk, igy nem csoda, ha hasonlo dolgok jutnak az eszunkbe :)

Vegulis majd kialakul a dolog. Van mar par fix gyakorlat, a jatekos resz meg majd meg kialakul.
Azt sem szabad elfeledni, hogy a mi termunk nagyon kicsi (nem sokkal nagyobb mint egy nagyszoba) tehat itt nagy fogocskakat nem lehet rendezni.

Azert kosz, atolvasom meg egyszer es megprobalom eltarolni a hasznos gyakorlatokat.

Osu!

Előzmény: PINGYI (656)
PINGYI Creative Commons License 2000.10.09 0 0 661
Kedves otouto!
Nagyon találóan fogalmaztál. :)
Az erősítésre az ötlet nagyon tetszik, továbbítom az illetékesnek, az edzőmnek.
Biztosan jó érzés, ahogyan látod, hogy fejlődnek a kezed alatt a gyerekek.
Nem tudom, te milyen idős gyerekekkel foglalkozol, de nálunk az 5-7 éves korosztály rendesen próbára teszi az ember türelmét is- szerencsére az edzőnknek sok van. Amikor többször is el kell mondani, hogy bal láb elől, na melyik a bal lábad, és van aki még ekkor sem kapcsol, aztán a senpai megunja, odamegy, felkapja a gyereket és megfordítja. Nálad ez hogy megy? :)
Előzmény: otouto (660)
otouto Creative Commons License 2000.10.09 0 0 660
Kedves PINGYI:
Én is mindig csodálkozok, mennyi energiájuk van a kicsiknek. Egyszerűen szinte lehetetlen olyan edzést tartani, hogy utána még ne ficánkoljanak. Erre jó példa: Két héttel ezelőtti edzésen szinte végig erősítés volt. Egy nagy körbe álltunk, és annyi kentót, felülést, guggolást stb nyomtunk, amennyit az épp a kör közepére álló ember bírt. Mindenki beállt egyszer a körbe. Kemény volt.
Persze nem bírták szabályosan végigcsinálni, de nem is az volt a cél, hanem, hogy próbálják legyőzni magukat...
A lényeg az, hogy az edzés végén odajött hozzám az egyik kicsi, és megkérdezte, hogy mászhatna -e kötelet. És fölmászott.
Én meg remegtem a fáradtságtól...
Előzmény: PINGYI (659)
PINGYI Creative Commons License 2000.10.09 0 0 659
Hú, a fegyelem tartás...
Békáznak, ha szövegelnek, meg combost kapnak, de ezeknek a kis mütyőknek meg se kottyan. Külön ki kell figyelni, melyik mit nem szeret, mert van, aki imád például békázni.
A múltkor korábban értem oda edzésre, még benn voltak a kicsik de beállhattam. Éppen a büntetésből kirótt harminc guggolást kezdték volna, mert rengeteget beszéltek edzés alatt. Persze beálltam. Erre beszól az egyik gyerek, hogy vigyázzak ám, mert most guggolunk! Mire a senpai, jó, akkor negyven. Erre egy másik gyerek: hú már nyegven. Senpai: jó, akkor ötven, és ez így ment 110-ig. És szó nélkül végigcsinálták. Ez ugyan nem mindennapos dolog, de nem tudom, mekkora büntetés értéke van, ha egyszer ők élvezik. :)
Előzmény: otouto (658)
otouto Creative Commons License 2000.10.09 0 0 658
Kedves Laja1:
Habár PINGYI leírta a legtöbb jó, gyerekeknek való feladatot, én is ideírok egyet:
A kiválasztott fogónak meghatározott idő alatt (pl. 1 perc, a gyerekek számától függ) kell mindenkit elkapnia. Akit elfog, az leül. Ha nem sikerül (márpedig célszerű úgy megválasztani az időt, hogy nehezen sikerüljön) mindenkit elkapni, akkor annyiszor tíz kentót nyom, ahány ember állva maradt.
Én is sokat gondolkozom ilyen és hasonló gyakorlatokon, amikkel a kicsiket, kezdőket le lehet kötni. Nem gondoltam, hogy az edzéstartás ilyen nehéz dolog! Főleg az abszolút kezdők tanítása jelent nagy kihívást. Én is rájöttem, hogy miért jó a danvizsga feltételeként az edzéstartást kikötni: a technikák tanítása közben akarva-akaratlanul én is még jobban megtanulom őket. A fegyelemtartás talán még nehezebb. Tízegynéhány emberre mind odafigyelni sem könnyű.
További sikeres edzéstartást!
Otouto

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!