Jó ez így, legtöbb nem futó sorozat topikja úgyis behal idővel. Amúgy már engem is érdekel a VM annyi szépet hallottam róla, h elkezdtem tölteni s1-et. Magyaréknál nem lesz?
lesz itt még buffy ferdítés is, ha odajut kolléga, de amennyi most zajlik a buffverse-ben, hát nem csoda, ha hamarosan VM és opcionálisan E-ring fordító topic lesz :)
lol A Ne légy barom - miközben iszod a dzsúzod a gettóban egy filmcím. Eredetiben se jobb: Don't be a menace to South Central while you're drinking your juice in the hood
A gettódzsúz nem hangzik rosszul, de azt a zárójeles mondatot ki mondja kinek? Duncan Seannak? (Merthogy nem azt kérdi, hanem hogy nem méltóságán aluli-e.) Vagy te nekem? :)
Visszatérve kicsit a crabsre: most már megvan, korábban csak fejtetűben gondolkoztam (az a "legnépszerűbb"), és hát nem tűnt túl találónak, Weevil hajmennyiségét tekintve. :) De most kiderítettem, hogy fantetűről van szó, így már végképp érthető Weevil "mondtam anyádnak, hogy mosakodjon meg..." riposztja.
crabs: Köszi, így tényleg. Nem tudom, miért nem tudtam összekapcsolni, utólag teljesen adja magát. :O
carver: Ez így tényleg szép és egyszerű megoldásnak tűnik (ha elfogadjuk, hogy vannak külön tökfaragók:), az egyetlen gond, hogy korábban serverként is hivatkoznak a nőre. Mondjuk ez már annyira nem lényeg, feltételezhetjük, hogy a tökfaragó alapból tököt farag, és emellett felszolgálni is szokott. Nem tökéletes, de jó lesz, inkább itt csússzon kicsit a szöveg, minthogy kimaradjon egy lánc a gondolatmenetből.
3: Nekem itt az volt a bajom, és még mindig az, hogy a gettó és a metroszexuális szerintem két homlokegyenest eltérő fogalom. Mondjuk így is bejöhet az, amit írtál, hogy "jól jött volna a segítség", egyszerűen csak a stílusváltás tényére utalva, de így azért gyengécskének érzem a kapcsot. A ghetto brew meg nem lehet gettólakó, mert az az italra vonatkozik. Gettólötyiben gondolkoztam, gondolom, azért hívja így Duncan, mert olcsó. Vagy nem?
Az első könnyű, valóban tetűről van szó. Passzol az. Panaszkodnak, h miért kell vetkőzniük, majd számonkérik Weeviltől, hogy neki miért nem. Mire közli, h azért mert tőle loptak. Sean viszont úgy gondolja, hogy azért nem vetkőzik mert tetves.
Másodikra nem tudok 100%ig biztosat mondani anélkül, hogy újra végignézném az epizódot, de szerintem fordíthatod tökfaragónak. Az előző - Halloween- partin az volt, nem felszolgáló, (gazdagéknál a tökfaragó is szakma :) emlékeim szerint csak az épp aktuális partin látjuk felszolgálni ahova úgy logott be, lévén karácsonykor nem faragnak. :)
Harmadik. Sean azt magyarázza, hogy új imagen dolgozik magának (pedig nemis, csak kell neki a vastagnyakú üveg), erre mondja Connor, hogy jól jött volna a segítség az egyik filmjénél ahol egy metrosexualt (Piperkőc férfit jelent cirka, valakit aki rengeteg időt és pénzt fordít magára, a megjelenésére, a stílusára, az imagére.) alakított.
A 10-es Veronica Mars részt fordítom (a karácsonyi kártyapartisat), és Finey-hoz hasonlóan nekem is lenne pár kérdésem, ha nem gond. (Öröm olyanoktól kérdezni, akik ismerik a sorozatot.;)
Innen egyáltalán nem értem az utolsó előtti megjegyzést:
(Weevil levetkőzteti a srácokat.) Sean: This is ridiculous. Connor: Yeah. I usually get six figures for this. Sean: What about you? Weevil: I'm the one who got his money stolen. Sean : I'm thinking crabs. Weevil : I told your mother to clean up, but...
Weevil válaszából ítélve talán tetvekről lehet szó, de nálam sehogy sem passzol az előtte lévő párbeszédhez.
---
Van egy kis problémám a carverrel: mondjuk tálalónak fordítanám, de ugye ez így nem utal a tökfaragásra, és így hiányozni fog egy fogaskerék Keith epizódvégi gondolatmenetéből. Mondjuk szerintem ezzel nem sok mindent lehet kezdeni, tökfaragót nyilván nem írhatok, az nem külön foglalkozás, meg egyébként is látjuk, ahogy felszolgál.
---
Még két megjegyzés, amiket le tudtam ugyan fordítani, de nem értek teljesen:
Connor: "Man, where were you when I was playing the metrosexual in Lonely Season?"
Ez hogy jön oda? (És ha már itt tartunk, minek fordítanátok a ghetto brew-t?:)
Ez már inkább csak az én kíváncsiságom:
Veronica: Well, at least now I know what I'm getting you.
Tudom, hogy azt jelenti, hogy tudja, milyen ajándékot vesz, de miért pont akkor találta ki? Még a korábbi télapós viccét viszi tovább (Making a list and checking it twice?), vagy Keith legutoljára elhangzó mondatára, az "Isn't there produce available 365 days a year?"-re reagál? (De akkor meg mire gondolhat?)
Bocsi, bizonyos viccek nehezen esnek le nekem valamiért. Én sem vagyok egy verhetetlen Scrabble-ellenfél:) Majd máshogy fordítom, hogy a gyengébbeknek (mint nekem) is elsőre leessen. Köszi
végignéztem s1et és nagyon tetszett, de s2 höz sajna nemtaláltam (angol) feliratot. nem is vagyok benne biztos, hogy van, mivel még (természetesen) nincs dvd kiadása, de ha esetleg valakinek van angol felirata s2 részekhez küldje el legyen olyan kedves
Na az se semmi, ahogy az Eurotripben kinéz L.L. :))
De, ha már VM topic, már kezdtem lemondani a sorozatról én is, de így egyszerre a 10-11. rész odacsapott rendesen...végre. De az külön tetszett SPOILER ON ahogy túlnőtt a mesteren, vagyis Mr. Mars-on, bármennyire is fájt szegénynek :(SPOILER OFF
Utoljára egy szereplő távozásának, akkor örültem így, amikor a Buffy-ból eltüntették Marc Blucas-t :))))
VM-hez (bocs az off-ért, tényleg, miért nincs VM topik? vagy van?) :-)
nekem most ment el a kedvem az egész sorozattól... szerintem V nagyon nem úgy viselkedett, mint ahogy az eddig felépített karaktere sugallta volna. ez az egész rész különben is nagyon béna volt, azt sem tudtam, hogy mi a halál történik, csak kapkodtam a fejem (komolyan azt hittem, hogy kimaradtam egy részből!)...
lehet, hogy ezzel egyedül vagyok, de szerintem azért nem működött ez a rész, mert a nézők nagy része _utálja_ duncant /én is/, és nehéz elfogadni, hogy veronica mindent odadob érte.
(ja, és szőke xena szörnyű) :-)
Tudom, mert ezt már nem is egyszer említettétek itt a topicban, hogy nem túl jó a film, de egy rossz filmet is meg kell nézni legalább egyszer, hogy saját véleményem lehessen róla, mert eddig csak azt tudom, amit tőletek hallottam róla...