Keresés

Részletes keresés

pavlo41 Creative Commons License 2016.09.05 0 0 12755

Kokesz,örülök a jó hírnek.Géza nem tudsz meggyőzni.A feladat ÚTVONALKÖVETÉS volt,nem poligon,nem itiner,hanem,hogy jussunk el a vázlat alapján a 18-as ponttól egy bójáig,amely az út végén van,és az útközben talált bójáknál jelöljünk a karton következő üres helyeire.Semmi több,poligon, itiner/ezt úton szoktuk csinálni/.és egyebekről szó sem volt.Az elsö pontot jól fogtuk,utána volt egy tévesztő,az iránya rossz volt,a távolság közeli,nem vettük le/bozót is volt mögötte,nem lehetett tovább menni/A következőnél az irány tökéletes volt,úgy látszik,előtte pár méterre meg kellett volna állni, tévedtünk,levettük/Persze ezt akkor ott nem tudtuk/.Iván és én innen lépést és irányt mértünk Ivánnak pont a balodalon látható bójánál jött ki a távolság,én pár méterrel tovább mentem,de mivel Iván helyétől balra megfelelő irányban és kb 7 méterre ott volt a bója,levettük./utólag kiderült,hogy Iván rosszul mért,de a bója jó volt/.Innen mentünk még 3 métert,hogy meg legyen a 10 méter,balra fordulat,bozót/ez gyanús volt/ de újabb 4-5 méter után átjáró, jó az irány a távolság is jónak tűnik,levesszük a dombtetőn lévő bóját/kiderül tévesztő/ tovább irány, távolság mérés,találkozunk egy bójával jó irányban,de túl közel van, utána bozót,nem lehet tovább menni/gyanús/ ,kicsit balra térünk és távolról meglátjuk a bóját , a távolság jó,körülötte semmi,nyilván levesszük mert ez a végső cél,mint kiderült igen.A kartonon látottakkal: tévedtem,mert tényleg nem az utolsó két jelölés volt a helyes, ahogy írtad is.Szóval tévedtünk a második tévesztőnél,tévedtünk a második jónál,de ez a tévedés jó pontfogást eredményezett,tévedtünk a harmadik tévesztőnél,de a negyediknek látott tévesztő közeli volt, a mögötte lévő bozót miatt irányba nem lehetett tovább menni,a bozótot kikerülve jó távolságban látszott a keresett jó végbója,amit levettünk.Én úgy érzem a feladatot teljesítettük,az útvonalat végigjártuk,levettünk két olyan bóját amit nem kellett volna,és  három olyat ami ott volt az útvonalon ,a megoldó térkép ezeket jónak jelölte,a feladat ez volt, a kartonon ezt igazoltuk.A két levett tévesztőért nyilván jogos a hibapont,de a jókért adott hibapontok általatok adott magyarázatát nem tudom elfogadni.Ez a 30 hibapont a verseny eredményét egyáltalán nem befolyásolta,csak úgy érzem ezt el kellett mondani,úgy látszik azért ilyen feladatnál is/néha szerencsével / a hiba korrigálható./Logikával és az adott helyzet értékelésével.pl áthatolhatatlan bozót az útvonalon,egyedülálló bója a tisztáson/

kokesz44 Creative Commons License 2016.09.05 0 0 12754

NNNNNNNNNNNNna !
él a fórum?
de jó lenne a képi megjelenése is a problémáknak.
Tudom magán ügy, de minden leletem negatív s újra közteteklehetek!!!!!

bak-ancs Creative Commons License 2016.09.05 0 0 12753

Ha már itt vagy, én is kérdeznék ;-)

 

Szerinted az úgy jó pontozás, hogy a különleges feladatokat ugyanúgy pontozzátok, mint a normál pontokat?

A tükrözéses feladatnál mi is a hátulról nézős módszert alkalmaztuk és nem azért tévesztettünk, mert rosszul néztük. De összességében ez akkor is nehezebb, mint egy sima pont. Máshol a memória feladatra is igaz ez a megállapítás - ezzel a pontozási módszerrel én általánosságban nem értek egyet.

Ugyanez igaz volt a fa magasság meghatározásra is. A kiírásban tényleg benne volt a mérőszalag, amit mi nem olvastunk el figyelmesen - de ezért 60 hp-ot, vagyis egy bójatévesztésnyit kapni kicsit túlzásnak érzem (annak idején egy bakancsoson a kötelezően kiírt eü csomag nem létéért kiosztott 5 hp is nagy felháborodást keltett).

És nem azért szólok, mert ez a helyezésünkön bármit is befolyásol, mert eléggé rosszul mentünk ezek nélkül is - csak ezeket szerintem elvi szinten és esetleg szabályzatban kellene rendezni.

 

És még egy kérdés: a kartonokat nézegetve feltünt, hogy A50-ben az 1. bójánál mindenki tévesztőt fogott. Ez tényleg így volt? Feltennéd ide esetleg ezt a pontot, hogy szerintetek melyik volt a jó, mit gondoltunk rosszul?

Előzmény: döme76 (12752)
döme76 Creative Commons License 2016.09.04 0 0 12752

Én sem jelentkeztem egy ideje, nem is nagyon szeretek írni. De most muszáj.

A tükrözéses feladatot egy ismert, és elismert tájfutótól (a térkép rajzolója) hallottam. Ő mondta, hogy tájfutó-edzéseken szoktak ilyen térképet adni. Gondoltam, kipróbálhatjuk. Az ellenőrző bíró pl. úgy oldotta meg, hogy a nap felé fordította a térképet, és így "rendesen látta". Az volt az ötlete, hogy sötétítsük le a hátulját, de én nem javasoltam ezt a nehezítést. Kíváncsi vagyok, hogy csinálta-e így valaki. A tükrös tájolóval rendelkező csapatok pedig azzal dolgoztak. Szerintem az is jó ötlet.

Az újításokat azért próbálom csinálni, mert pl. én már nagyon unom a távolságmérést, az irányfésűt, de még a memória feladatokat is (ami, mivel vázlat készíthető, nem is memória). A kérdés inkább az értékelésükkel van.

És itt térnék rá a Te problémádra.

A leírásod azért tartalmaz egy-két ferdítést és belemagyarázást. Ez az "útvonalkövetéses" feladat NEM klasszikus útvonalkövetés. A feladat idézéséből éppen a lényeget tartalmazó mondatot hagytad ki: "A ... ponton található bójától kövessétek ti is végig az útvonalat!" A feladat valóban nem poligon, hiszen nem a töréspontokon találhatók a bóják, hanem az útvonalon. Ebből a szempontból inkább az itinerhez hasonlítható, ugyanis ott CSAK A MEGHATÁROZOTT ÚTVONALON LEHET HALADNI. Nem lehet letérni róla. A Zöldpont versenyen is volt útvonalkövetés, ahol kb. 26 helyen meg lett szakítva a piros vonal. Ha viszont az egyik gödör helyett a 4 fokkal arrébb lévő gödörben lévő bóját veszem le, akkor hogy jutok iránnyal és távval a következő helyes jellegfához? A másik probléma, hogy a feladat nem tartalmazott térképet, ergo nem lehetett tudni, hogy milyen tereptárgyakat kell érinteni. Tehát csak irány és táv adatok levételével lehetett a töréspontokhoz jutni. A töréspontokon viszont egy kivételével nem volt bója. A tévesztő fogása után  pedig pláne nem lett volna bója. Te is azt mondtad, hogy ott nem volt. Ezért (?) mentetek a jellegfához. A többi töréspontnál miért nem gondoltátok, hogy akkor ott is van bója? És átmentek oda is. Ha az itineren rossz úton jártok, nem érinthettek jó bóját.

A harmadik dolog, hogy azt írod: "és láss csodát a két utolsó/a megoldó térkép szerint helyes/bójára is kaptunk 15-15 hibapontot". A két utolsó bójátok NEM két helyes bója volt. A három utolsó között volt két helyes. Csak az a baj, hogy olyan sorrendben, hogy: jó, rossz, jó. Itt tehát ugyanaz a helyzet, mint a fent általam vázolt helyzetben. Ismét nem az útvonalon haladtatok. A tévesztő bójától a lapról levett táv és irány adatokkal nem lehet jó bóját fogni. A klasszikus útvonalkövetéses feladatnál igen, hiszen a térkép alapján lehet korrigálni a hibát. Viszont az nem útvonalkövetés, hanem inkább a kereséses feladatokhoz hasonlít. Azoknál valóban irreleváns az útvonal megválasztása. De pl. az itinernél, ahol meghatározott útvonalon kell haladni, nem tud a versenyző korrigálni. Valószínűleg a tévesztő utáni összes helyes (és természetesen tévesztő) bóját is kihagyja. Szerintem egyébként annak az értékelése sem korrekt. Duplán van büntetve a versenyző, hiszen a rossz levételével a helyes bójákat ki fogja hagyni.

Az értékelésen sokat gondolkoztunk egyébként. Ezt az értékelési verziót találtuk a legkorrektebbnek az ellenőrző bíróval (Zazi), és a tiszteletbeli ellenőrző bíróval (Szandi) is átbeszélve. A 15 hp pedig nem túl sok, hiszen a verseny végeredményét gyakorlatilag nem befolyásolta. Hát dióhéjban ennyi.

Előzmény: pavlo41 (12751)
pavlo41 Creative Commons License 2016.09.03 0 0 12751

Hónapok óta nem jelentkeztem a Fórumon,mivel egészségügyi probléma miatt az Eltájoló egyéni óta nem indultam Túraversenyen.Ma is megkaptuk ,amit az Eltájolókon kapni szoktunk.Döme mindig kitalál valami újat.Megmondom  őszintén a "tükörképes"térképet az agyam nem tudta" feldolgozni"55 éves tájfutó múlt után,bár végül is társaim segítségével megoldottuk a feladatot/egy kis odafigyeléssel elkerülhető bójahibával/Nem volt könnyű pálya,de az Eltájoló mindig ilyen./Külön még egyszer gratulálok Andrásék 1 hibapontos teljesítményéhez/Nekem  a 18-as"Útvonalkövetés" értékelésével kapcsolatban volt problémám,amit észrevételként a Versenybíróságnak észrevételeztem is.A feladat az volt ",segítsetek Eltájoló  Elemérnek megtalálni a helyes utat,amelyen a bójához jut. Az útközben talált bójá/k/nál jelöljetek a karton következő üres helyére/helyeire.Mi tudásunk szerint útvonalkövetéssel végigmentünk az úton és levettünk a megoldó térkép szerint 3 jó és 2 tévesztő bóját  és láss csodát a két utolsó/a megoldó térkép szerint helyes/bójára is kaptunk 15-15 hibapontot.A Rendezők szerint azért,mert ha rossz bóját fogok ÚTVONAL KÖVETÉSKOR,akkor utána nem foghatok jót/?/A feladat ÚTVONALKÖVETÉS  volt és nem poligon és egyebek,egy útvonalkövetésen úgy megyek ahogy akarok,ha a rendezők által hibásnak talált bóját jelölök,hibapontot kapok,ha jót,arra nem jár hibapont, legalábbis én igy gondolom és tudom,a karton javításakor, ami nem odavaló az nyilván hibapont,de ami ott van az ÚTVONALON/sorrendben is/ az azt jelenti,mi ott voltunk az útvonalon ,hogy hogyan az azt  hiszem ennél a feladatnál nem lehet büntetés tárgya.Köszöjük a versenyrendezést és az előzőleg megrendelt napsütéses, nyári időt.

Köbarka Creative Commons License 2016.08.10 0 0 12750

Mindkét napon Károlyfalván a Mikola tavaknál lesz a versenyközpont.

Az egyéni pálya kész, ellenőrzésre vár, tehát készülj, tartsd szárazon a puskaport.

Pályahosszak (F, N, K) 4,5 - 4,3 km, szint 310 - 250 m, ha el nem tévedsz.

Előzmény: kokesz44 (12749)
kokesz44 Creative Commons License 2016.08.09 0 0 12749

A zempléni hétvégéről tud valaki valamit?????

Az egyénit a múlt évben Andrással bevállaltuk, remélem nem marad el!

rezetember Creative Commons License 2016.07.20 0 0 12748

Jól éreztem Magam az éjszakain és el is fáradtam. Ennyit már nagyon régen késtünk, de a többiek sem "siettek".

Köszönjük a rendezést!

Köbarka Creative Commons License 2016.07.18 0 0 12747

Elmaradt az ismétlés. :-)) Aki otthon maradt az sajnálhatja, egy jó versenyről maradt le.

Saját készítésű térkép, vadászok adták a nyers húst, holdvilágos rajtoltatás.

Az eső áztattatta vidék számunkra egy helyen okozott gondot, mert nem folyt le a csatornába.

Memória feladat a Károlyi kastély parkjában. 

Kitakart tocsogó járás.

Le a kalappal a szentesiek előtt.

Előzmény: Köbarka (12746)
Köbarka Creative Commons License 2016.07.16 0 0 12746

Ma következik a 2009.évi Agropark Kupa alföldi kiadása. 

:-)), egyébként :-((

 

hitetlenkedő Creative Commons License 2016.07.11 0 0 12745

A Napernyő Kupa hivatalos végeredménye:

Női kategória: 1. Molnárné Nemes Éva 70hp, 2. Ozsváth Eszter 73hp, 3. Bartók Adrienn 191 hp, 4. Csarnai Béláné 282 hp, 5. Szabóné Lőcsei Zsuzsanna 506hp, 6. Kaszás Bíborka - nem adta le a vk-ját.

Férfi kategória: 1. Volf István 86hp, 2. Hársy István 91hp, 3. Vályi Nagy Károly 99hp, 4. Farkas János 101 hp, 5. Fodor Péter 134hp, 6. Bodó Zajzon 142hp, 7. Dalos Mihály 157hp, 8. Dománszky Zoltán 177hp, 9. Sándorfalvi János 247hp, 10. Gelányi Zoltán 249hp, 11.dr. Tóth Alexandra 267hp, 12. Horváth András 274hp, 13. Mórocz Imre 286 hp, 14. Kaszás József 2090hp.

Nyílt kategória: 1. Kókai Péter 93hp, 2. Venglovecz László 138hp, 3. Barát László 238hp, 4. Mihályi Zsolt 324hp, 5. Bartók Julianna 349hp, 6. Bánrévi Tamás 384hp, 7. Kósa László 953hp.

Előzmény: hitetlenkedő (12744)
hitetlenkedő Creative Commons License 2016.07.09 0 0 12744

Az oklevelek, kupák, érmek nálam vannak. Viszem a Spartacus Kupa éjszakaira, szóval érdemes lesz ott lenni.

Amelyik nálam marad, azt átadom Nándi bácsinak :-D 

Előzmény: hitetlenkedő (12743)
hitetlenkedő Creative Commons License 2016.07.09 0 0 12743

A Napernyő Kupa helyszíni végeredménye:

Női kategória: 1. Molnárné Nemes Éva 70hp, 2. Ozsváth Eszter 73hp, 3. Bartók Adrienn 191 hp, 4. Csarnai Béláné 282 hp, 5. Szabóné Lőcsei Zsuzsanna 506hp, 6. Kaszás Bíborka - nem adta le a vk-ját.

Férfi kategória: 1. Volf István 86hp, 2. Hársy István 91hp, 3. Vályi Nagy Károly 99hp, 4. Farkas János 101 hp, 5. Fodor Péter 134hp, 6. Bodó Zajzon 142hp, 7. Dalos Mihály 157hp, 8. Sándorfalvi János 247hp, 9. Gelányi Zoltán 249hp, 10.dr. Tóth Alexandra 267hp, 11. Horváth András 274hp, 12. Mórocz Imre 286 hp, 13. Kaszás József 2090hp.

Nyílt kategória: 1. Kókai Péter 93hp, 2. Venglovecz László 138hp, 3. Barát László 238hp, 4. Mihályi Zsolt 324hp, 5. Bartók Julianna 349hp, 6. Bánrévi Tamás 384hp.

Előzmény: Lightblue (12741)
kokesz44 Creative Commons License 2016.07.09 0 0 12742

Annyi biztos, hogy csak őszintén lehet gratulálni a lányoknak az abszolút sorrend alapján. Le a kalappal!

 

Lightblue Creative Commons License 2016.07.09 0 0 12741

Eredményekről mit lehet tudni?

Előzmény: botaattila (12739)
botaattila Creative Commons License 2016.06.18 0 0 12740

Kolacskovszky Lajos

TERMÉSZETJÁRÓ TÁJÉKOZÓDÁSI CSAPAT TÚRAVERSENY

VERSENYKIÍRÁSA

2016. JÚLIUS 9.

 

A verseny célja:

Lehetőséget adunk a tájékozódás gyakorlására, a versenyzés jellegének megismerésére. Szeretnénk, ha a város iskolái nagyobb létszámmal vennének részt természetjáró programjainkon.

A versenyt ebben az évben a Gyalogtúrázók Országos Találkozója keretében rendezzük meg.

 

A verseny helye:

Déli-Bükk, Felsőtárkány, Hotel Táltos környéke

Rajthely: Felsőtárkány, Hotel Táltos területén

   Az első rajt 8 órakor, az utolsó rajt 10 órakor lesz.

Kérjük a csapatokat, hogy a jelzett időn belül rajtoljanak!

 

   Megközelíthető: Gépjárművel érkezők Egerből Felsőtárkány felé, a 25-ös útról jobbra a leágazást kell követni. Felsőtárkány településen jobbra tábla jelzi az Imókő Üdülőt, a szomszédban található a rajthely.

Az autóbusszal érkezők a Fűtőház megállónál szálljanak le. Innen visszafelé 300 m az előbb említett elágazó.

Autóbusz ezen a napon 8, 50-kor indul Egerből.

Autóbusz visszaindul Egerbe 13, 45-kor, 14, 55-kor a Szikla-forrástól.

 

Rendező:

 

Heves Megyei Természetbarát Szövetség

 

Előnevezési díj: 600 Ft, diákoknak, gyerekeknek 400 Ft

Nevezni a helyszínen is lehet, ebben az esetben a nevezési díj személyenként 800,- Ft.

 

A nevezést az alábbi címre kérjük jelezni:

                        Benkó Zsolt

Cím:              3300 Eger, Vízimolnár út 3. VIII. 24.

Tel:                 36 / 428 - 247                      30 /5014 - 826

E-mail:          benko.zsolt59@gmail.com

 

Előnevezési határidő: július 2. déli 12 óra.

A nevezési díjat előnevezés esetén is a helyszínen kell fizetni.

A díj magába foglalja csapatonként 1 db eredeti, berajzolt tájfutó térképet (B és C kategória) egyedi kitűző árát.

 

Előre annyi térképet rajzolunk, ahány csapat előnevez. A helyszínen nevező csapat a mintatérképről tudja átrajzolni a pályát a kapott nyers térképére.

 

Versenybíróság:

 

   Elnök:                  Papp László

                                               Heves Megyei Természetbarát Szövetség főtitkára

 

 

   Pályakitűző, értékelő bíró:            Benkó Zsolt,

 

 

 

A verseny formája és kategóriái:

 

   Bontott távú, kötött menetsebességű, alap- és középfokú egyfordulós, nappali, természetjáró, gyalogos tájékozódási csapat túraverseny.

 

Középfokú "B" kategória

 

    Középfokú, (2-4 fős csapat) tájfutó térképen (helyesbítve 2015-ben), 1: 10000 méretarányú, alapszint köz 5 m, több színnyomású tájfutó térképen, bontott távú verseny, az állomások között kötött menetidővel, kevés tájékozódási feladattal nehezítve. Táv: kb. 6 000 m, szintemelkedés 300 m.

A csapat legidősebb tagjának az életkora határozza meg a versenyző csapat kategóriáját.

 

Alapfokú „C” kategória

   Alapfokú, (2-4 fős csapat); 10000 méretarányú, alapszint köz 5 m, több színnyomású tájfutó térképen (2015-ös kiadású), szöveges útvonalleírással segített, bontott távú verseny, az állomások között kötött menetidővel (kevés tájékozódási tudás szükséges). Táv: kb4000 m, szint 200 m.

A kategóriában bárki indulhat, de azokat a csapatokat, ahol felnőtt vagy középiskolás korú csapattag indul, felnőtt csapatként regisztráljuk.

 

A verseny díjazása:

 

   Minden kategória első helyezett csapata egy évre elnyeri a vándorserleget, az I-III. helyezett csapatok érmet és egyedi oklevelet kapnak.

 

Eredményhirdetés:

   A verseny napján a célban, kb. 14 órakor lesz.

 

További információk:

 

   A verseny értékelése az érvényben lévő MTSZ 2010-ben módosított versenyszabályzata szerint történik.

  Óvás írásban, az eredmények kifüggesztését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 3000,- Ft egyidejű befizetésével.

   A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem szükséges, mindenki saját felelősségére indul!

 

Kötelező felszerelés:

 B  kategóriákban: laptájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os legyen), szerkesztő eszközök: vonalzó, körző, rotring,

íróeszköz, óra.

C kategóriában: laptájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os legyen), íróeszköz, óra.

 

 

 

Szeretettel várunk minden együtt barangoló, ösvénytaposó természetbarátot!

 

 

 

Eger, 2016. június 16..

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                            Benkó Zsolt

                                                                                                                                                                                            versenybíró

botaattila Creative Commons License 2016.06.18 0 0 12739

NAPERNYŐ KUPA (F, N, Ny)

 

NAPPALI GYALOGOS TERMÉSZETJÁRÓ TÁJÉKOZÓDÁSI EGYÉNI TÚRAVERSENY

Országos Egyéni Bajnokság 5. fordulójaVERSENYKIÍRÁS

2016. július 9. (szombat)

 

A verseny célja:

 

Versenyzési lehetőség biztosítása a bajnokságba benevezett  és mindazon egyéb versenyző részére, akik fel akarják mérni tájékozódási felkészültségüket tájfutó térkép használatával. A résztvevők megismerhetik a felsőtárkányi Bükk természeti szépségeit. A különböző pályákon minden induló megtalálhatja a képességeinek megfelelő nehézségű pályát, melyen kipróbálhatja képességeit.

 

A verseny helye és ideje:


Felsőtárkány, Hotel Táltos

2016. július 9. (szombat)

Rajt 8:00-tól 10:30-ig folyamatosan. Kérjük a lassabb menetsebességgel haladókat, hogy a pálya hossza miatt a korábbi indulási időt válasszák! Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk. Pályabontás: 17:00 órakor!

 

Megközelíthető: autóval, autóbusszal, motorral, kerékpárral, gyalog, a településen lévő focipálya mellett felvezető aszfaltúton, a Bambara Hotelt elhagyva az út végén parkoló hely. Itt található a Hotel Táltos a rajttal.

 

Rendező:

Kárpát Egyesület Eger, a Heves Megyei Természetbarát Szövetség támogatásával.


Nevezést az alábbi email címre kérem jelezni:

 

Bóta Attila

          Cím:            3300. Eger, Tévesztő köz 3.

          Tel:              36 /322–862        20/9651 - 432

          E-mail:        botaattila1969@gmail.com

 

 

Nevezési határidő: 2016. július 4. (hétfő)  24:00 óra.  /név, születési év,  kategória/     


A verseny nevezési díja:

 

határidőre beérkezett nevezés esetén, minden kategóriában                                                                      1000.- Ft/fő

határidő után                                                                                                                                                         1300.- Ft/fő

Helyszínen lehetőség nincs a nevezésre, ha előtte nem jelezted szándékod.

     

A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni.

A jó előkészítés érdekében kérjük a határidő pontos betartását!

A díj magában foglalja az 1 db eredeti, berajzolt, kiszúrt színes tájfutó térképet.


Mindenes: Bóta Attila, + az időmérő személyzete

 

Szövetségi ellenőr:  Döme Géza

                                      eltajolo@gmail.com

                                      tel: +36-20-3409807

                                     
                               


A verseny formája és kategóriái
:

 

Bontott távú, kötött menetsebességű, felső fokú, egyfordulós, nappali, természetjáró, gyalogos tájékozódási egyéni túraverseny.

„F”és „N” kategória:

   Felsőfokú, tájfutó térképen, (2015) M=1:10000 méretarányú, alapszintköz 5 m,
tájékozódási feladatokkal nehezített verseny.

Táv: kb. 7 km, Szint: kb. 300m

„NY ” kategória:

   felsőokú, tájfutó térképen, (2015) M=1:10000 méretarányú, alapszint köz 5 m, kevesebb tájékozódási feladattal nehezítve.

Táv: kb. 6 km, Szint: kb. 300 mA verseny díjazása:

 

Minden kategória  első helyezettje elnyeri a 2016. évi Napernyő Kupát (örökös)  Minden kategóriában az I-III. helyezettek érmet és oklevelet kapnak.

 

 

Eredményhirdetés:


A verseny napján a verseny központban, várhatóan 16:00 órakor lesz.További tudnivalók
:


A verseny értékelése az érvényben lévő MTSZ versenyszabályzata  szerint történik.

Óvás írásban, az eredmény kifüggesztését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 3000,- Ft egyidejű befizetésével.

A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul!

Étkezési szolgáltatások: célban csoki, az időmérő pontokon vízvételi lehetőség nincs, ivóvízről mindenki magának gondoskodjon a rajtban.

 

Kötelező felszerelés:

Laptájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os ), óra, íróeszköz.

Szerkesztési eszközök (körző, vonalzó, szögmérő)

 

 

Szeretettel várunk minden együtt barangoló, ösvénytaposó természetjárót!

 

Rendezőség

kokesz44 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 12738

Két év után és két új térddel Újra versenyben!

Nagyon vártam és nagyon készültem a két műtét utáni első önálló versenyemre. A nagy nap az idei Hollóson jött el s mondhatom, nagyon örülök, hogy sikeresnek éltem meg visszatérésem. Még akkor is ha iszonyatosan elfáradtam a végére. Mind fizikálisan, mind szellemileg. Hihetetlen mód kellett figyelnem minden lépésemre, félve az esetleges sérüléstől, rossz mozdulattól, ami nagyon nagy bajt is okozhatna.

 Becsapnám magamat, ha azt mondanám, hogy az eredmény az másodlagos, de valahol még is csak helyén kell kezelnem a dolgokat. Meg kell, erősödnöm s újra fel kell venni azt a ritmust, ami korábban megvolt. Ezeket a ellenőrbíróként nem lehet csak úgy  pótolni. Az akarással nincs gond, sőt ha már Hollós most is elhagytam a kartonomat és a menetutasításomat az egyik átmeneten (9-10.) csak most visszamentem megkeresni –nem úgy mint  három évvel korábban. Mivel irányba szoktam venni az átmeneteket viszonylag hamar meg találtam, visszafelé!

No de a versenyről, s arról is igen csak szubjektívan. Először is!

Nem gondoltam volna, hogy a Nyílt kategória pályák ilyen kemények. Mivel korábban nem ebben a kategóriában indultam meglepetésként éltem meg a versenyt. Az pedig hogy ez a helyes, vagy nem az én tisztem megmondani, de véleményem az hogy ez a követelmény nem az „előszobája a felső kategóriáknak” hanem már ez már maga AZ!

Mire alapozom is ezeket.

A 21 ellenőrzőpontból 80 méteren túli pontszerű támadópontról lehetett optimálisan fogni 7 pontot. További 5 pontot csak vonalas jellegű tereptárgyról lehetett fogni. Ami nehezítette a finom tájékozódást az pedig a terep jellege, már, mint az aljnövényzet sűrűsége. Szinte minden pontnál tévesztőkkel. Nem elvitatva azok korrektségét, de nem hiszem, hogy az a helyes, hogy a terep jellegétől függetlenül tele pakolom tévesztőkkel a környéket.

Még egy észrevételem s ez már kritika! Nem volt korrekt a két szerkesztési feladat. Mire gondolok. Mivel nem tudhattam, hogy hová is jönnek ki a szerkesztések a három –három adatból a annak eredménye gyakorlatilag olvashatatlanná tette a térkép azon részét amely finom térképolvasást igényelt. Pedig 0,3 mm ceruzával és körzővel szerkesztek!

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.05 0 0 12737

Köszönjük szépen a rendezést, magas színvonalú volt. És az ilyen villámgyors értékelés szinte egyedülálló. Reméljük, hogy még sok Napernyő Kupán indulhatunk...

Előzmény: botaattila (12728)
Határ Karó Creative Commons License 2016.05.25 0 0 12736

XIII. Hollós Kupa Tájékozódási Túraverseny

 

Versenykiírás

 

2016. június 4. szombat

 

Gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny az Országos Természetjáró

Tájékozódási Egyéni Bajnokság 4. fordulója

 

A verseny célja:

 

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a túravezetők és természetjárók számot adjanak a tájékozódási ismereteikről, felmérjék a saját maguk és a versenytársak tájékozódási és fizikai felkészültségét.

A résztvevők versenyzés közben megismerhetik a Bükk hegység ezen részének sajátosságait, fejlesztik tájékozódási és feladatmegoldó képességüket. Az országos egyéni bajnoki verseny fordulójának megrendezése mellett népszerűsítjük a túraversenyzést a családok, a fiatalok és a túraversenyzést most kezdő felnőttek körében is.

A tavalyi versenyhez hasonlóan az idén is megmérettethetik magukat a versenyben az F,N,Ny kategória egyéni és a B és C kategória egyéni-, valamint csapatversenyzői.

 

Az első rajt 8:00 órakor, az utolsó 10:00 órakor lesz. Pályabontás: 16:00 órakor.

Kérjük a lassabb menetsebességgel haladókat, hogy a pálya hossza miatt a korábbi indulási időt válasszák! Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk.

 

Helyszín: Miskolctapolca-Komlóstető

 

Megközelíthető: Miskolc-Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt útvonalon, a Bükkszentlászló táblát elhagyva 650m-re balra az erdészeti útra kanyarodva. Az erdészeti úton 300 méterre található a versenyközpont. Bójával és szalaggal jelöljük a leágazástól.

 

Rendező: Tiszaújvárosi Sport Club Természetjáró Szakosztály (Tiszaújváros, Teleki B. út 6)

 

Versenybíróság:

Elnök: Farkas János (70-2282743) ,email: janosf@vipmail.hu

Szövetségi ellenőr: Franczva László (30-3492471) , laszlo.franczva@edf.hu

Ellenőrző bíró: Fehér János, Tóth Éva

Tagok:a TSC versenyzői: Balyi József, Bánrévi Tamás, Bánrévi Viktória, Drahos Mihály,

Drahosné Orbán Erzsébet, Kaszás József, Kemény Mihály, Nagy Lajos, Hangácsi Heléna,

Pocsai Csaba, Vincze István.

 

Pályakitűzők: Farkas János (F, N, NY, B)

 Nemes Éva, Verdó István (C)

 

A verseny formái és kategóriái:

Bontott távú, kötött menetsebességű, felsőfokú egyéni, középfokú csapat- és egyéni, valamint alapfokú csapatversenyzők számára rendezett egyfordulós, nappali természetjáró tájékozódási túraverseny.

 

Hollós Kupa „F” férfi , „N” női és Nyílt kategóriák:

tájfutó térképen, tájékozódási feladatokkal nehezített versenypályák egyéni versenyzők részére, az életkornak megfelelő kategóriákkal. Légvonaltáv: ~6000 m; szint: ~350 m.

 

„B” kategóriák (Középfokú): tájfutó térképen, kevés tájékozódási feladattal nehezített versenypálya egyéni versenyzők és 2-4 fős csapatok részére.

 Egyéni indulás is lehetséges. (Légvonaltáv: ~6000 m; szint: ~350 m)

 

„C” kategória (Alapfokú): tájfutó térképen, útvonalleírással segített, bontott távú verseny (2-6 fős csapatok részére), az időmérő állomások között kötött menetidővel, könnyű természetismereti kérdésekkel. (Légvonaltáv: ~6000 m; szint: ~250 m).

Egyes elágazásoknál a haladást szalagozás segíti.

 

Életkori kategóriák és menetsebességek:

     – 35 év között:       N         F          B         4 km/h            +1 perc/10m szint

36 – 49 év között:       N36     F36      B36     3,5 km/h         +1 perc/10m szint

50 – 59 év között:       N50     F50      B50     3 km/h            +1,5 perc/10m szint

60 – 69 év között:       N60     F60      B60     2,5 km/h         +2 perc/10m szint

70 – 79 év között:       N70     F70      B70     2,25 km/h       +2,5 perc/10m szint

80 – 99 év között:       N80     F80      B80     2 km/h            +3 perc/10m szint

 

korhatár nélkül:

C kategória: (csapatverseny / 2-6 fő) 3 km/h +2 perc/10m szint

 

A korhatárral jelzett kategóriában indulhat az a csapat, amelyben a csapatlétszám legalább fele a megfelelő korhatárral jelzett korú. Az életkor meghatározása a versenyek szempontjából: Életkor = Tárgyév - Születési év. Kivétel az ifi kategória, amelyben csak a jelzett korúak indulhatnak!

 

Díjazás:

A kategóriák I - III. helyezettjei érem és oklevél díjazásban részesülnek.

A kategóriák I. helyezettjei egy évig őrizhetik a Hollós Kupát.

A versenyen induló minden nevezett résztvevő kitűzőt kap.

Az eredményhirdetés tervezett időpontja 16:00 óra, de reméljük jóval korábban sikerül majd végeredményt hirdetni.

 

Nevezési határidő:                  2016. május 30. hétfő

Nevezés e-mailben:               janosf @vipmail.hu

Helyszíni nevezés korlátozott számban, a térképkészlet erejéig lehetséges.

 

A versenyen minden egyéni kategóriás versenyző egy darab berajzolt, színes nyomdai térképet kap (2016-os helyesbítés, M = 1:10.000, alapszintköz: 5 m).

„B” és „C” kategóriás csapatok 2 db berajzolt, színes nyomdai térképet kapnak. Igény szerint az előnevezett csapatoknak további színes, berajzolt térképet 300 Ft/db térítés ellenében biztosítunk, ha azt az előnevezéssel együtt jelezik.

 

A verseny nevezési díja:

  1. határidőre beérkezett nevezés esetén:   800.- Ft/fő

C kategóriában - felnőtt kísérővel - az előre nevezett 10. év alatti gyerekek díjmentesen indulhatnak.

  1. helyszíni nevezés esetén (a térképkészlet erejéig):       1000.- Ft/fő

 

A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni.

 

Kötelező felszerelés:

Tájoló, íróeszköz, óra, ivóvíz, elsősegély csomag. Az F, N, NY és B kategóriáknál körző, vonalzó, szögmérő is.

 „C” kategóriában a Bükk-hegység térképe ajánlott.

 

Kiegészítő rendelkezések:

Értékelés: a Magyar Természetbarát Szövetség (2010. évi módosított kiadás) szerint.

Óvás: írásban, a versenyző célba érkezését követően a szabályzat vonatkozó pontjára hivatkozva nyújtható be a versenybíróság elnökéhez az óvási díj egyidejű megfizetésével, amely 3000 FT.

A versenyt feladókat is kérjük, hogy a célban jelentkezzenek le, illetve értesítsék a 70-2282743 vagy 70-3739214 telefonszámon a rendezőket. A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem szükséges, a versenyen mindenki saját felelősségére indul.

Kártérítés a verseny rendezőitől semmilyen címen nem igényelhető.

 

Szolgáltatások:

- a versenyközpontban csomagmegőrzés, vállveregetés, álbóják utáni lelki segélyszolgálat.

- a célban folyadék- és kalóriapótlás (kérjük, hozzatok saját bögrét magatokkal!).

- babgulyás 700Ft/adag , a nevezéssel együtt kérem jelezni az igényt.

 

Kupavédők:

 

Hollós Kupa Női kategória:   Merekva Erika

Hollós Kupa Férfi kategória: Döme Géza

Hollós Kupa Nyílt kategória: Barát László

Hollós Kupa B kategória:      Szentes 2

Hollós Kupa C kategória:     Szamosi Család

 

Kérjük a vándorkupákat a verseny kezdetéig juttassátok vissza a Rendezőknek!!

 

 

 

MINDENKIT  SZERETETTEL  VÁR  A  RENDEZŐSÉG !

 

Vargánya 33 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 12735

Kicsit dzsungelharcos, de szerintem kifejezettem élvezetes verseny volt a vasárnapi Kőbányai Barangolók Kupa egyéni. Nekem külön hab a tortán, hogy sikerült minden fájdalom nélkül végig menni három héttel a műtét után a pályán. Persze most olyan izmokat is érzek, amikről eddig nem tudtam, hogy léteznek. De lehet, hogy csak a hiányuk fáj. :)

A 2. pontnál elkövetett bambaságomat nem szeretném részletezni. így utólagosan letagadom, hogy jártam ott. :)

Ahogy Kőbarka is írta, az F pálya 8-as pontja kicsit odébb lett kitéve, de itt tévesztő hiányában az idővel gyűlt meg csak a bajom, mire elhatároztam, hogy leveszem az egyetlen bóját. 

A 7-es pontnál is úgy véltem, hogy a bója úgy 8-10 méterrel a tényleges ösvény fölé lett kihelyezve, de erre kíváncsi vagyok, hogy jól gondolom-e. :) 

A szabad sorrend most már mondhatni hagyománnyá vált a Kőbányai versenyeken. Szerintem kifejezettem jó ötlet ez a fajta "feladat" forma. 

A menetutasításon szereplő idők megkavarodását pedig a pályán igazán nem is vettem észre csak szomorúan vettem tudomásul az első időmérőben, hogy mennyit késtem. A végén tűntek csak fel nekem is már a célban, hogy valószínűleg nem stimmelnek a kiszabott idők, de úgy vélem, hogy az ellenőrző bíró gyorsan és hatékonyan helyre tette a dolgot. 

Köszi a versenyt Kőbarka és Kokesz! Jól éreztem magam!

kokesz44 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 12734

A vasárnapi versenyről, mint „villámhárító”!

Hát helytelen a titulus, hiszen nem voltak villámok. Szerencsére, szerencsénkre! Mint ellenőrzőbírója a versenynek két napot fordítottam a pontok, feladatok ellenőrzésére. Első napon Andrással, másnap egyedül jártam a susnyát. Első nap az F pálya felét –a lányok és a nyílt közepét sikerült bejárnunk. Néhol vitázva és szerencsénkre megegyezéssel jöttem haza. Később részletezem még. Másnap a „kúp járást” néztem meg és az elmaradtakat. Hát a kis kúpok nagyon sok időmet vett el.  A köves és a természetes (földes) leszakadások azonosítása bizony sok idő ráfordításomba került. Tulajdonképpen egyetlen egy kis kúp okozott nagyobb odafigyelést mivel az idők folyamán az erózió hatására a kúp jó negyede a leszakadás részévé vált, ugyan akkor a jellege kőrbejárás után markánsan azonosíthatónak éreztem.

A korábban már említettekkel kapcsolatban sikerült alapelvként elfogadtatnom, hogy ott ahol a térkép ábrázolása akár a körön kívül is pontatlan, ott ne legyen tévesztő. Az F pálya 20 pontja volt az egyik ilyen például. A térkép által ábrázolt utak száma és azok irányultságai a hegyi kerékpárosoknak köszönhetően jelentősen eltértek a valóságtól. Ami nem változott és szerintem a mi álláspontunkat igazolhatja, hogy a domborzat –esetünkben a kis meredek völgy alakja és a helyzete azonosítható volt. A második napon bemásztam s még a kis ösvényt is felleltem. A verseny közben többekkel találkozva a helyszínen jelezték a pontatlanságot.

Ismételten kőrbejártam a 20. és 21. pontok környékét és meggyőződésem, hogy a bóják a helyükön voltak. Az pedig igaz, hogy a térképen jelzett utak és a valóság között jelentős eltérés volt. Mind a számuk, mint az alakjuk tekintetében. Ugyanakkor a domborzati ábrázolás elfogadható volt szerintem. Na, ide nem kerültek tévesztők! Igaz gyenge vigasz a versenyzőknek, hiszen biztosan sok időt vesztegettek el az azonosítással.

A pályákról talán ennyi!

Ami viszont mellbevágott a megkeresés és szembesítés a menetutasításokkal kapcsolatban. Nem hittem a szememnek, hogy sok - sok átnézés ellenére is az excel oszlopok átemelése a word dokumentumba ilyen hibát eredményezhetett. Többen is átnéztük s mégsem tűnt fel a hiba. El kell ismernem a hibámat, hogy nem vettem észre.  Szerencsémre, pontosabban a szerencsénkre a végső sorrendet csak annyiban befolyásolta, hogy a hibapontok száma csökkent, de a sorrend nem. Itt mondok köszönetet a versenyző társainknak a pozitív segítőkész hozzáállásnak.

Köbarka Creative Commons License 2016.05.24 0 0 12733

off

Imre Papának is mindig ízlett a menü, de arra már nem emlékezett, hogy mi is volt az. Lsd. egy két évvel ezelőtti beírásom történetét. :-))

on

A menetidőt ellenben érdemes figyelni, mert a késést a VSZ-nek megfelelően változatlanul honoráljuk.

Előzmény: pontkereső (12732)
pontkereső Creative Commons License 2016.05.24 0 0 12732

Nekem tetszett!

A menetidőket pedig - ahol a sietést nem büntetik - nekem úgysem érdemes figyelnem :-)

Előzmény: Köbarka (12731)
Köbarka Creative Commons License 2016.05.23 0 0 12731

Kérlek benneteket, hogy a jövő érdekében írjátok meg ide, vagy közvetlenül nekem magán  véleményeteket.

 

Előzmény: Köbarka (12730)
Köbarka Creative Commons License 2016.05.23 0 0 12730

KBKe 2016

 

Röviden: jó idő, dzsungel élmény, megszokott (?!) adminisztrációs hiba.

Előzetes végeredmény pontszámok nélkül:

Férfi kategória

1. Bóta Zsombor 2. Franczva László 3.Dr.Tóth Alexandra 4.Fehér János 5.Vályi Nagy Károly 6.Gelányi Zoltán 7.Horváth T.Csaba 8. Farkas János 9.Horváth András 10.Bóta Attila 11.Hársy István 12.Csihi János 13.Jackl Balázs

Két karton még javításra vár. 

 

Női kategória

1.Nemes Éva 2.Bodor Ilona 3.Bartók Adrienn 4.Ozsváth Eszter 5.Kaszás Bíborka 6.Tóth Éva 7.Csarrnai Béláné

 

Nyílt kategória

1.Bánrévi Tamás 2.Kálmán Gergely 3.Farkas Sándor 4.Verdó István 5.Pásztor Ágnes 6.Venglovecz László 7.Paulenka Szilvia 8.Oskó Imre 9.Battmig Ákosné + 1fő 10.Bartók Julianna 11.Kerekes Katalin 

Egy karton még javításra vár

 

Helyenként szoros eredmények voltak.

Köszönöm Kokesznek lenyűgöző ajánlatát, amit be is tartott és villámhárítói tevékenységét.

 

Kérlek benneteket, hogy a jövő érdekében írjátok meg ide, vagy magán véleményeteket.

kokesz44 Creative Commons License 2016.05.17 0 0 12729

KBK 2016. évi OTTEB. 3. fordulója

Kedv csinálónak a hétvégi egyéni versenyhez!
Hát ilyen az élet! Az elmúlt évben a jégkárok miatt lett nehéz a terep, mostanra a sok-sok eső okán a magasabb aljnövényzet fogja nehezíteni a versenyt. Bár ha belegondolok, hogy „hycomatosan” le tudtam ellenőrizni a pontokat, igaz jóval lassabban – a lábaimra vigyázva – akkor talán nem ördögtől való egy jó, kevés vitára okot adó versenyben reménykedni. Meglátásom szerint András egy kimondottan technikás, TÚRAVERSENYES és nem tájfutós pályát álmodott meg. Csak legyen jó idő! Komolyra fordítva: az utak azonosítása fokozott figyelmet kívánnak a jelentős benövések miatt, amire viszont lehet majd támaszkodni az a domborzat a pontszerű tereptárgyak, valamint a minél közelibb támadópontok helyes megválasztása. Több is található.

Sport Identre készüljetek –én nehezen barátkozok meg vele, - de hát ez van(lesz). Végezetül még egy nagyon fontos dologra hívom fel a figyelmet, mégpedig a szöveges és az esetleges helyszíni írott, illetve a szóban elmondott utasítások pontos betartására! Akár a pályán is!
Jó versenyzést!

botaattila Creative Commons License 2016.05.17 0 0 12728

X. NAPERNYŐ KUPA (A, B)

 

NAPPALI GYALOGOS TERMÉSZETJÁRÓ TÁJÉKOZÓDÁSI CSAPAT TÚRAVERSENY

Országos Felsőfokú Csapat Bajnokság 5. fordulója

Országos Középfokú B kategóriás Csapat Bajnokság  4. fordulója

VERSENYKIÍRÁS

2016. június 5. (vasárnap)

 

A verseny célja:

 

Versenyzési lehetőség biztosítása a bajnokságba benevezett  és mindazon egyéb versenyző részére, akik fel akarják mérni tájékozódási felkészültségüket tájfutó térkép használatával. A résztvevők megismerhetik a siroki Mátra természeti szépségeit. A különböző pályákon minden induló megtalálhatja a képességeinek megfelelő nehézségű pályát, melyen kipróbálhatja képességeit.

 

A verseny helye és ideje:


Sirok-Kőkútpuszta, községi könyvtár épülete,

2016. június 5. (vasárnap)

Rajt 8:00-tól 10:00-ig folyamatosan. Kérjük a lassabb menetsebességgel haladókat, hogy a pálya hossza miatt a korábbi indulási időt válasszák! Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk. Pályabontás: 17:00 órakor!

 

Megközelíthető: autóval, autóbusszal, motorral, kerékpárral, gyalog, a település központjában (egy utcás falu) az út menti kis kápolna és focipálya melletti aszfaltozott úton 30 m-re, találgató a rajt hely.

 

Rendező:

Kárpát Egyesület Eger, a Heves Megyei Természetbarát Szövetség támogatásával.


Nevezést az alábbi elérhetőségek valamelyikére kérjük jelezni:

 

Bóta Attila

          Cím:            3300. Eger, Tévesztő köz 3.

          Tel:              36 /322–862        20/9651 - 432

          E-mail:        botaattila1969@gmail.com

 

 

Nevezési határidő: 2016. május 30.  24:00.  /csapatnév, kategória,  hány fő, esetleges plusz térkép igény/             


A verseny nevezési díja:

 

határidőre beérkezett nevezés esetén, minden kategóriában                                                                      1000.- Ft/fő

határidő után                                                                                                                                     1300.- Ft/fő

Helyszínen lehetőség nincs a nevezésre, ha előtte nem jelezted szándékod.

     

A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni.

A jó előkészítés érdekében kérjük a határidő pontos betartását!

A díj magában foglalja felsőfokú és középfokú kategóriákban (A, B) 2 db eredeti, berajzolt, kiszúrt színes tájfutó térképet.

Plusz berajzolt, kiszúrt színes  térképigényt csak előzetes nevezés esetén tudunk teljesíteni  +500 Ft/db áron.

Mindenes: Bóta Attila, + az időmérő személyzete

 

Szövetségi ellenőr:  Dravecz Ferenc

                                f.dravecz@gmail.com 

                                tel: +36-30-4461481

                                     
                               


A verseny formája és kategóriái
:

 

Bontott távú, kötött menetsebességű, felső, közép fokú, egyfordulós, nappali, természetjáró, gyalogos tájékozódási csapat túraverseny.

„A”,  A/36”,  „A/50” és „A/60-A/70-A/80” kategória:

   Felsőfokú (2-4 fő) tájfutó térképen, (2015) M=1:10000 méretarányú, alapszintköz 5 m,
tájékozódási feladatokkal nehezített verseny. Az „A” kategóriák közös pályán versenyeznek, de különböző menetsebességgel.

Táv: kb. 6,5 km, Szint: kb. 400m

„B ” kategória:

   Középfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2015) M=1:10000 méretarányú, alapszint köz 5 m, kevesebb tájékozódási feladattal nehezítve. A csapat összetétele életkori megkötésektől független.

Táv: kb. 6 km, Szint: kb. 400 mA verseny díjazása:

 

A felsőfokú kategóriák első helyezettjei elnyerik a 2016. évi Napernyő Vándor Kupát.  Középfokú kategória győztes csapata örökös serleget kap. Minden kategóriában az I-III. helyezettek érmet és oklevelet kapnak.

 

 

 

Kupavédők:

A kategória: Katica Tanya Zöldpont (visszahozta)
A 36 kategória: Valami Tisza
A 50 kategória: Tisza Gyöngye
A 60-70 kategória: Horváthka

 


Kérjük a vándorkupákat a verseny kezdetéig bevésetve juttassátok vissza a Rendezőknek!

 

 

 

Eredményhirdetés:


A verseny napján a verseny központban, várhatóan 16:00 órakor lesz. A különböző kategóriák az induló csapatok létszámtól függetlenül, külön lesznek értékelve.További tudnivalók
:


A verseny értékelése az érvényben lévő MTSZ versenyszabályzata  szerint történik.

Óvás írásban, az eredmény kifüggesztését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 3000,- Ft egyidejű befizetésével.

A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul!

Étkezési szolgáltatások: célban csoki, az időmérő pontokon vízvételi lehetőség nincs, ivóvízről mindenki magának gondoskodjon.

 

Kötelező felszerelés:

Laptájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os ), óra, íróeszköz.

Szerkesztési eszközök (körző, vonalzó, szögmérő)

 

 

Szeretettel várunk minden együtt barangoló, ösvénytaposó természetjárót!

 

Rendezőség

Köbarka Creative Commons License 2016.05.05 0 0 12727

Kategóriák: helyesen  

F kategória, felsőfokú, bárkinek, korosítással

N kategória, felsőfokú, női versenyzőknek, korosítással

NY kategória, középfokú, bárkinek korosítással

Előzmény: Köbarka (12726)
Köbarka Creative Commons License 2016.05.05 0 0 12726

                   Kőbányai Barangolók Kupa                   

egyéni gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny    

                2016. évi OTTEB. 3. fordulója                                            

                          Versenykiírás        

 

 

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés megismertetése, népszerűsítése és versenyzési lehetőség biztosítása mindazon versenyzők, érdeklődők részére, akik már űzik ezt a sportot vagy most kívánják kipróbálni.

 

A verseny időpontja:    2016. május 22. vasárnap

 

Versenyközpont (jelentkezési hely), rajt:

Budapest, Hárs-hegy, Szépjuhászné, kolostorromok melletti játszótér

Megközelíthető: Széll Kálmán térről Budakeszi felé induló buszokkal

 

Jelentkezés, nevezés, regisztráció   8 óra 30 perctől 10 óráig.

Az első rajt tervezett időpontja:         9 óra   

Tervezett utolsó  rajt:                        10 óra 30 perc      

Az eredményhirdetés várható időpontja 14 óra.

 

A rajt eléréséről és a hazajutásról mindenki maga gondoskodik.

Rendező:  Kőbányai Barangolók SE, Silvanus SE támogatásával.

           

A verseny formája: gyalogos, egyfordulós, bontott távú, kötött menetsebességes, nappali, természetjáró tájékozódási túraverseny, egyéni versenyzőknek.

 

Kategóriák:   

A kategória, felsőfokú, bárkinek, korosítással

N kategória, felsőfokú, női versenyzőknek, korosítással

NY kategória, középfokú, bárkinek korosítással

            Pályaadatok: 4,5 – 5,1 km, szint 200 - 250 m

 

Térkép:   

2012-ben helyesbített színes, tájfutó térkép, M = 1:7.500, alapszint köz 5 m.

 

Értékelés:  A versenyt a 2010-ben kiadott Versenyszabályzat előírásainak megfelelően rendezzük és értékeljük.

 

Eltérés a Versenyszabályzattól: A versenyen Sport Ident időmérő rendszer lesz használva. A személyzet nélküli időmérő helyek bójakódjait előre megadjuk. Érintéskor az addigi szakasz előírt ideje lezárásra kerül. Sietésért a versenyzők nem kapnak hibapontot, minden megkezdett perc egész percnek számít. A személyzettel működő időmérőnél pihenőidőt biztosítunk.

 

Díjazás: A kategóriák első három helyezettje éremdíjazásban részesül. A kategóriák legkisebb pontszámot elért versenyzője elnyeri a „Kőbányai Barangolók Kupa 2015 egyéni” serlegét.  

 

A versenyzéshez szükséges felszerelés: tájoló (ÉK-i rendszerű, 360 fokos), íróeszköz, óra, (stopper), szögmérő, vonalzó, kalkulátor.   

Ajánlott felszerelés: elsősegély csomag, ivóvíz, hosszúnadrág, kullancs riasztó, Budai-hegység turista térkép

 

Nevezés:     

Előzetes nevezés elektronikus levélben lehetséges a versenybíróság elnökének címén. 

Komoróczki András             komoroczki@t-online.hu

Nevezésben dugóka igényt kérjük megadni.

Előzetes nevezési határidő:         2016. május 17. 24 óráig 

 

Egyéb információk:

A verseny napján párhuzamosan kerül megrendezésre a Budapest Bajnokság Kőbánya Kupa elnevezésű pontbegyűjtős versenye és a Silvanus SE vasárnapi tájfutó edzése. A pontok részben átfedik egymást. Kérjük figyeljétek a tájékoztató táblákat.

A terep sziklás, erősen felnőtt aljnövényzettel, fagykárból visszamaradt gallyakkal.

Az ellátás: zsíros kenyér, ásványvíz a célban, pótlásra külön büfék állnak rendelkezésre.

Kérünk mindenkit, hogy poharat hozzon magával!

 

A versenyen mindenki a saját felelősségére indul, kártérítés a rendezőségtől semmilyen címen nem igényelhető!

 

Budapest, 2016. május 5.

 

 

                                                                                         Versenyrendezőség

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!