Szatyor futott rajta demo köröket pár éve, itt ott fel van enyhény gyűrődve az aszfalt de nem olyan vészes. Valöszínűleg nem lett volna nagy összeg kijavítani csak a Honda egy fillért nem akart már erre költeni.
Azt megtudod mondani Te vagy akár más, hogy mennyire és mely része sérült meg a Motegi oválnak és, hogy van-e esetleg bármilyen felvétel a sérült részről?
NASCAR a japán gálaversenyeit sok sok éve is Suzukára vitte roadra, annak is a rövid verzióján
bár akkor talán nem is volt Motegi még, de amikor felépült, már mentek ők is oda oválra, aztán drága volt az utazás meg kevés néző is ment ki és véget ért a sztori
németeknek meg nem tudom hol érné meg egy Indy futam, főleg hogy a pályán is kellenek módosítások
meg úgy az egész formaautózás szinte meghalt az országban. Persze nem is germánokkal kellene kizárólag a lelátót megtölteni. Vagy hány nézőtől és mi minden termelne pluszt egy ilyen.
20+ éve se volt Mercedes a mezőnyben, német versenyző pláne nem, aztán mégis jöttek. Más kérdés következő évre meg lefújták az egészben talán anyagi okok miatt
olvastam most egy korabeli cikket, ott 13 ezer eladott jegyet írtak Rockinghamre nem sokkal a hétvége előtt
Indycarnak csodálom, hogy pont onnantól nem volt már opció a japán futam, mialatt Sato 2x-es Indy500 bajnok lett. Honda meg a széria egyik főszereplője. Persze a földrengés betett az oválnak, de a japánok pont ne tudnák megcsinálni...
idei szezon után szerintem pont nincs vita abból ki lett a legjobb, annyira egyértelmű, vagy akár a második legjobb. Többi része meg olyan daráló bárkit lehet írni
1-1 helyezéseken meg csak nem akad ki senki miképpen rangsorolták őket
Persze csak egy olyan egyenesben/kanyarban amit semmilyen más konfigurációban nem használnak, ott mégis kinek jó az upgrade?
Amúgy a Dekra a tulajdonos, ami a honlapjuk szerint a világ legnagyobb független, tőzsdén nem jegyzett szakértői szervezete a vizsgálati, ellenőrzési és tanúsítási ágazatban. Pár éve volt is hír hogy bezárják a pályát és csak tesztpálya lesz, aztán végül a DTM mégis visszatért oda.
Elvileg rendezve lettek a dolgok a csapaton belül, Illot elnézést kért, hogy feleslgesen vállalt kockázatot az előzéssel, Juncos elismerte, hogy nem hibázott az előzésnél, amikor megsérült Canapino autója és beismerte, hogy rosszul kezelte a helyzetet, amikor nem beszélt a verseny után a felekkel hanem lelépett Argentínába.
Az Illotot a Twitteren támadó argentin rajongókat meg egyrészt megvédte azzal, hogy hát ők ilyen szenvedélyes népség, mert Canapinóról nevezik el a fiaikat, másfelől pedig 20 idióta szövegelésével nem kell foglalkozni, aki erre érzékeny, tiltsa le a kommenteket. Mondjuk ezzel tudok azonosulni, eleve nem értem, ki a fenét érdekelhez névtelen idióták váadaskodása, persze nem vagyunk egyformák..
Illotnak egyébként van szerződése és ki is tervezik tölteni tehát marad a csapatnál.
Decemberig Canapino sorsa is eldől, ott még nincs meg teljes évre a pénz.
Viszont ha egyszer SAFER falazzák akkor úgy is maradhat, ezt akár upgade-nek is fel lehet fogni.
Nyilván nem tudom ki a promóter és tulajdonos és mekkora vbüdzsével dolgozik és mire van pénz, de a SAFER-nek nem biztos csak az IC venné hasznát később.
A helyszínen átjön, mert eleve másképp szervezik meg a paddock-ot és másképp állnak az emberhez/rajongóhoz.
Ez még a halódó Champ Car-nál is érződött, pedig az már messze állt a klasszikus IndyCar-tól, volt szerencsém ott lenni a belga versenyen, óriási élmény volt.
Lausitzring szerintem tökéletes helyszín lenne, az ovál eleve hozza az amerikai különlegességet.
Azért az NFL-nek van annyi előnye hogy az nem egy kicsit másféle foci hanem egy önálló sportág. Valljuk be, egy kontinensről párszor (nem is tudom hány meccs van mostanság, de biztos hogy egy kezemen meg tudom számolni) egy stadionnyi embert összecsödíteni egy komplett sportág kedvéért nem annyira bonyolult, mint embereket kicsábítani egy tucat+1. autóversenyre. Ettől függetlenül szerintem egy Lausitzi oválfutamra azért lehetne nézőket csábítani - persze jó kérdés hogy pl. megérné-e évi egyetlen* hétvége miatt körbe SAFER-falazni az egész pályát.
*: Tegyük fel hogy a NASCAR-nak is eszébe jut átjönni, akkor is csak kettőről van szó.
tudtommal NFL is rendez Európában meccseket, az még távolibb műfaj európai szemmel, mint az Indycar, mégis vevők rá az emberek Londonban vagy Frankfurtban
amit Toto írt tartom én is, hogy ha tényleg jönnének újra, akkor oválra.
jönnek roadra, az kb. tucat+1 széria érzést keltene az emberekben, nem valami mást, főleg nem olyan ami "Made in USA"
bár szerintem sok értelme nincs erről beszélni, mert amíg az öreg Penske viszi a boltot úgysem lesz ebből semmi.
Biztos átjönne a hangulat egy része, kérdés, hogy a nem amerikai hangulat mennyire lenne erős, mennyire telepedne rá az egészre. Ha jönnének, én megvenném az összes helyet a célegyenes végi lelátóra, ahogy Márton bácsi is megvette a Falugyűlésben az első két sort a helyi művelődési házban fellépő "Kikkolína" műsorára.
Amúgy a Hungaroringen a 2-es és a 13-as kanyart össze kellene kötni egy egyenessel, és akkor kialakulna egy hungarikum ovál. :-)
Szerintem az lenne a jó ha Európában oválfutamra jönnének - nyilván ezzel a Lausitztring maradt mint egyetlen jelölt (Rockinghamet azt hiszem bezárták, ezeken túl az európai Nascarnak volt egy félig-meddig komolyanvehető meg egy vicc oválja a Benelux államok valamelyikében illetve Franciaországban, de már ők se versenyeznek ott, Ic-nek végképp kicsi lenne).
Szerintem amúgy a feeling átjönne a helyszínen meg lehetne olyan körítést csinálni hogy kicsit Amerikában érezze magát az ember - a tévében nézve meg szerintem majdnem kukkmindegy hogy Monterey vagy Mogyoród a helyszín.
Én még a mai napig nem tudtam eldönteni, hogy jó lenne-e vagy nem, ha lennének külföldi futamok. Mert hát az IC egyik lényeges összetevője az amerikai fíling, hogy az USA-ban (és Kanadában) futkároznak. Kérdés, hogy az mennyire átültethető más országokban, pl. milyen lenne egy IC futam a Hungaroringen. Lenne olyan jó, mint egy rodeófesztivál Austin helyett mondjuk Soroksáron?
Rahal szerintem itt félig viccesen szerintem csak azt akarta érzékeltetni, hogy jó lenne visszamenni a brazilokhoz, de hát ők ilyen megbízhatatlan népség, mert még mindig tartoznak :)
Mert ugye volt közben már Sao Paolóban brazil verseny a 2010-es évek elején, csak hát aztán annak is vége lett. Emékeim szerint akkor nem voltak anyagi jellegű konfliktusok, ill. csak annyi, hogy amikor a szponzort kiszállt, verseny se volt többé.
A csőd nem azt jelenti, hogy megszűnik, hanem hogy fizetésképtelenné válik. A CART sem szűnt meg, amikor megvásárolták és lett belőle Champ Car, ahogy a CC sem szűnt meg, amikor megvette az IRL. Ebből a láncolatból jön, hogy fő szabály szerint a mostani IC-nek tartozik az, aki anno a CART-nak tatozott.
Sokan keverik a csődeljárás és a felszámolási eljárást, utóbbi esetben szűnik meg a cég, csődeljárásból még van visszaút.