Az alvásomnak viszont jót tett. Van egy leírt "mellékhatása", éber álmok. Néha beleébredek egybe-egybe, az Avatár látványvilága egy fantáziátlan dokufilm hozzá képest
10+ éve szedem a mirtazapint, sajnos hozott ezalatt vagy 12 plusz kilót.
Akkor pánikrohamok és depresszió ellen írta fel a doki, amit nagyrészt a negyedszázadig végzett 3 műszakos munkarend okozta komoly alvászavar okozott. Az alvásomat helyrehozta, a műszakozást rég abbahagytam, de nem sikerült megszabadulni a gyógyszertől, elhagyásnál visszatért a rossz alvás.
Az utóbbi másfél évem amúgy is stresszes volt, 42 év után hatvan plusszossan elvesztettem a munkám, azóta volt egy nagyobb műtétem, anyámat demencia miatt intézetbe kellett elhelyezni, éjszaka heti többször felriadok, és csak egy fél vagy egész 0,25-ös xanaxszal tudok visszaaludni.
És pénteken beütött a legnagyobb tragédia, elhunyt a párom, 10 nappal az első tünetek jelentkezése után. Egy 15 évvel ezelőtti műtött és eddig tünetmentes méhnyakrák újulhatott ki és képzett áttéteket a gyomrán.
Egyelőre próbálom felfogni. Nem a következő időszak lesz a gyógyszerelhagyás ideje.
Nekem a mirtazapine segített, amikor szükségem volt rá. Egy hátránya van, vannak, akik híznak tőle (én nem tapasztaltam ezt a mellékhatást), de ahhoz enni is kell nem keveset.
Nem biztos,nem nagyon érti ez a mostani orvosnő a dolgokat,mindent ráfogott az alkoholra múltkor is,nem mer/akar antidepresszánst váltani,pedig a szertralin már 8 év szedés után nem sokat hat. Tramadolra(ami hivatalosan is tesztfázisban van,mint antidepresszáns,neten angolul megtalálod) múltkor is legyintett,hogy az gyenge. Kéne váltani valami SNRI-re,de ez csak az én véleményem,nem vagyok orvos.Duloxetin talán..Vélemény valaki pls?
Harminc éve ismer téged ez az orvos, tud a függőségedről, lelki problémákról, és mégis így lazán felírogatja? Creepy.
Igen, januárban ott tartottunk, hogy készülsz 3-ra levinni a napi dózist, ezek szerint nem nagyon sikerül. Talán erről is beszélned kellene ezzel az orvossal, vagy inkább egy másikkal.
30 éve ismerjük egymást, felírja. Először a tramadol/paracetamol kombó ment,de a májra hosszu távon káros a paracetamol,így most 50 mg tramadol Al van felírva.
Fájdalomra tudom ajánlani,de iszonyú addiktív.Addiktívabb az alkoholnál.3-4 szemet veszek be naponta..vagy 5 öt,mostmár problémás.
Köszönöm,tulajdonképpen jól.Tramadol csökkentés nehezen megy,mert azért annak jelentős antidepresszáns hatása van.Pia nincs.Szoktam nézegetni a másik topicot ,csak sokat veszekedtek,nem akarok belefolyni még én is.Szépeket rajzolsz:)
@Bandolesa: Hát igen,ennek elégnek kellene lennie valami támogatáshoz:/
-Micsoda szívtelenek lettek-az 1980-as évek rokkantosítási orvosihoz képest!!!
Hiába van nagy betegségek, hiányosságok listázva, itt az iskolázottságot, környéken fellelhető munkahelyeket, kort, családi légkört, ha dolgozol stb. vizsgálják, azok alapján döntenek!
Ha valakinek van jól kereső párja azt is beleveszik-majd papíron elválnak, és átiratkozik egy másik rokon lakcímére-mert a bizottság talán azt is elvárja-hogy eltartsa a párja!!
-Egy másik topicban írták ezt,de áthozom ide is,sokakat-érinthet!
Kedves Betegtársak! Orvosszakértői plublikum megkezdte az új 16 pontos értékelési rendszer szerinti kiszórásokat, főleg C2 és B2 kategóriában levőket B1 és C1-be. Hiába van nagy betegségek, hiányosságok listázva, itt az iskolázottságot, környéken fellelhető munkahelyeket, kort, családi légkört, ha dolgozol stb. vizsgálják, azok alapján döntenek! Továbbá minden műtétet javulásnak vesznek és ami még durvább daganatokkal küzdő embereket, kiknek 1-2 év után tünetmentes, őket is ledobják C1,B1-be. Nem tudtok ez ellen csinálni semmit, max, keresetlevéllel a bíróságon megtámadni, de sajnos arra is van már példa, hogy a bíróság, mivel törvények alapján kell ítélkeznie, nem tehet mást, mint helyben hagyja szakértői véleményt, javuló szociális hátterek miatt. Ha valakinek van jól kereső párja azt is beleveszik és hátrányba kerülsz. Szégyen! Kérdem én ennek miért nincs nagy visszhangja, hiszen a leszázalékolás betegségekre kellene, hogy fókuszáljon és nem a szociális hátterekre.
Köszi a segítségeket mindenkinek. Sikerült felíratni közben. Szakrendelésre betelefonáltam, mondtam mi van, már 5 perc múlva felhőben volt. Igazad van a legegyszerűbb a háziorvos lehetett volna, nem részletezem miért de az ezen a héten nekem tényleg macera lett volna. Amúgy is utálok ott ülni mert összeszed valamit az ember amikor épp van elég más gondja is.
Ja, értem, nem telefonra gondoltam. Ha hasonló helyzetben lennék mint az olvtárs, akkor egyszerűen holnap leballagnék az egyébként igen szigorú háziorvosom rendelésére. Kivárnám szépen a soromat, és őszintén elmondanám, hogy mi a helyszet (semmi mellébeszélés). És 100%, hogy kiírna Xanaxot, legfeljebb megjegyezné, hogy ne csináljunk belőle rendszert és ennyi.
Miért kellemetlen? Tapasztalatom szerint, ha az ember őszinte az orvosával, és nyíltan megmondja, hogy mi a helyzet, azt szeretik, és onnantól szinte bármit meg lehet beszélni. Azért 1 doboz Xanax felírása nem egy nagy dolog, főleg úgy, hogy a legtöbb háziorvos csuklóból írja, ha alvási problémákkal, idegességgel stb. keresik fel a páciensek.
A feketepiaccal az a gond, hogy illegális, OK, egy kis bűnözés belefér, nem is ez a nagy gáz, hanem, hogy gondolom aranyárban mérik. És biztosan vannak szélhámosok, akik a pénz elutalása után aztán nem küldenek semmit.
Én biztosan a háziorvossal kezdenék ilyen esetben, legrosszabb esetben azt mondja, hogy nem, és akkor? Egy próbát megér.
Szia! Beírod a google-ba hogy frontin online rendelés, az ad sok találatot, ha nagyon kellene,rendelnék onnan. Az orvosok nem szeretnek felírni ilyesmit,kellemetlen ilyet kérni is.