Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2011.05.24 0 0 437

Kozeli hozzatartozotol vasarlas NEM kizaro ok az ltp lakascel felhasznalasa szempontjabol, ennyit kellett volna csak irni. [Az a tiltas csak a szocpolnal meg talan az azon rendszerbeli tam.lakashitelnel is volt.]

Axióma Creative Commons License 2011.05.24 0 0 436

Na most mar eleg a hulyitesbol.

Gyakorlatilag nem ismered a rendeletet es a sajat ASZF-eteket, de bezzeg az ingyen reklamra jutalekos ugyfelek beesese jol esne, mi? Itt lehet abbahagyni...

ka-la Creative Commons License 2011.05.24 0 0 435

Üdvözöllek Csokis ,mindenre van megoldás. Tudnom kellene a részleteket mármint....

Írj "privátba" és megbeszéljük mik a kilátások,és milyen egyszerű a MEGOLDÁS...!!!

Üdv

Előzmény: Csokis (434)
Csokis Creative Commons License 2011.05.23 0 0 434

Ó, ez remek, köszi! Kettővel lejjeb rögtön van egy.

Előzmény: ka-la (433)
ka-la Creative Commons License 2011.05.23 0 0 433

Sziasztok OTP LTP-vel foglalkozom. Ha van kérdésetek ez ügyben, tegyétek fel nyugodtan. Üdv ka-la.

Csokis Creative Commons License 2011.05.21 0 0 432

Gyuri! Kaptál -nyilván valahol máshol- választ a kérdésedre? A válasz engem is nagyon érdekelne, mert nálunk is hasonló szitu van/lesz.

Előzmény: árnyékgyuri (431)
árnyékgyuri Creative Commons License 2011.05.09 0 0 431

Én a bátyámtól akarom megvenni az örökség felét. Ez lehetséges ezzel az otp-vel? A másik: a feleségemtől is meg akarom venni a fél telket: ez lehetséges?

Csokis Creative Commons License 2011.04.03 0 0 430

Utólag belátom, hogy rosszul fogalmaztam, bocsánat, ha valakit megbántottam vele. Régóta olvasok-írok ide, így tudom, hogy Axióma -és a többiek- több éves tapasztalatai igen értékesek voltak, illetve azok ma is. Inkább azt kellett volna írnom, hogy több évvel ezelőtti.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (429)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2011.04.03 0 0 429

"de talán mégis többet ér, mint az itteni tippek, és több éves tapasztalatok."

Igen,mindenképpen meg kell kérdezni,abban igazad van. A többi gondolatodat inkább nem kommentálnám.

Előzmény: Csokis (427)
vzsozso Creative Commons License 2011.04.03 0 0 428

Mint ahogy már korábban írtam, két fiókban is megerősítették ezt az infót.

Előzmény: Csokis (427)
Csokis Creative Commons License 2011.04.03 0 0 427

Mi van, ha felhívod a helyileg illetékes OTP-t, és megkérdezed? Tudom, hogy amit az ügyintéző csak mond, az nem szentírás, de talán mégis többet ér, mint az itteni tippek, és több éves tapasztalatok.

Előzmény: vzsozso (426)
vzsozso Creative Commons License 2011.04.03 0 0 426

A tájékoztató abszolút friss.

Nekem amúgyis csak a szerződéses összegben lévő kölcsönre lenne szükségem, én arról beszélek. Ezen felül nem szeretnék felvenni más hitelt.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (425)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2011.04.03 0 0 425

Kétségeim vannak ebben a témában de holnap megkérdezem én is. Kérdés az,hogy ez a tájékoztató mikor született,ugyanis azóta igen sok törvénymódosítás született a jövedelem igazolás melletti hitelezésről.

Plussz mi van akkor,ha közben bar listára került fel az illető stb...stb.....

Szóval nem állítom,hogy abszolut nem igaz, én most maximum azt tudom elképzelni,hogy a megtak.mellé adható és felvehető kis összegű állami kamattámogatott hitelt esetleg odaadják jöv.igazolás nélkül.  De holnap ezt megkérdezem.

Előzmény: vzsozso (424)
vzsozso Creative Commons License 2011.04.03 0 0 424

Az OTP-tájékoztatójában az szerepel, hogy aki a megtakarítási idő alatt a betétbefizetéseket szerződésszerűen teljesítette, az I. osztályú adósnak minősül, gyakorlatilag a lakáskölcsönhöz nem kell jövedelemigazolást benyújtania. Két OTP-fiókban is megerősítették ezt az infót, ezek szerint nem igaz?

Előzmény: bankvilági idegenvezető (420)
Axióma Creative Commons License 2011.04.02 0 0 423

Na nem semmi... az ltp-knel meg direkt az volt a mondas, hogy azert 1% alatti a problemas hitel, mert 4 evig tudott fizetni (amikor kotelezo se volt), elhiheto neki hogy meg 4 evig fog tudni.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (422)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2011.04.02 0 0 422

Valaha tényleg tettek rá. Az idők változnak.....a legdurvább és szigorúbb jövedelemvizsgálat az OTP-nél van azóta. Jöv max 33% mehet törlesztésre,egy fillérrel sem több....pl.  Jó példa a tudathasadásos állapotra,hogy az egyik ügyfelem megkeresett avval,hogy az otp-nél 2006-tól kezdve különböző kártyákkal,személyi kölcsönökkel megkínálták,amit fel is vett. Ment ez mindaddig,amííg már a 170-es netto fizetése 170 ezerrel volt megterhelve. (ebben a lak.hitele is benne volt)

Jött a válság majd ugye megkeresett az ügyfél,hogyan lehetne a terheket enyhíteni,esetleg összevonni a hiteleket stb.....

Az OTP közölte,hogy hát sajnos csak egy részét lehet összevonni,mert az új szabályok szerint a fizetésnek csak a 33% mehet törlesztőre. Az új összevont  töörlesztő lett volna 90.000 Ft a régi 170 helyett.... :)   ÁÁÁÁ azt nem lehet,mert az durván leterheli az ügyfelet.  A 170 ezres jelenlegi az nem....... :)))))))

Undorító.

Előzmény: Axióma (421)
Axióma Creative Commons License 2011.04.02 0 0 421

Na pont otp-nel tesznek ugye a torvenyre (lasd korabbi jovedelem alapon megfelelosegi kovetelmeny a feszekrakos kolcsonokhoz).

Amugy meg jovedelme van, az igazolas mikentje a kerdeses.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (420)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2011.04.02 0 0 420

Jöv igazolás nélkül nincs hitel,se ott se máshol. Törvény írja elő.

Előzmény: vzsozso (419)
vzsozso Creative Commons License 2011.04.02 0 0 419

Az OTP-nél mindenképpen rákérdezek még, hogy felvehetek-e hitelt jöv.ig. nélkül, ha végigfuttatom az egészet (befizetem még a hiányolt 40 ezer Ft-ot). Mert ha nem, akkor inkább azonnal felmondom a szerződést, aztán jöjjön, aminek jönnie kell.

Még egyszer köszönöm a segítséget!

Előzmény: Axióma (418)
Axióma Creative Commons License 2011.04.02 0 0 418

Most gondolkodom, lehet, hogy mi meg felmondas elott fizettunk be a futo es a felm. alatti teljes honapokra... mar nem eskudnek meg.

Előzmény: Axióma (417)
Axióma Creative Commons License 2011.04.02 0 0 417

1. Ha kell a hitelresz is, akkor jobban jarsz, ha megvarod, hogy jarjon (es befizetsz, hogy hamarabb) - ennel olcsobb hitel nincs. Attol nem hiszem, hogy jobban kell a jov.ig., hogy idonkent korabban fizettel.

2. ha felmondasz, akkor rendeletileg kotelesek 90 napon belul fizetni

2.a) olyan mar volt, hogy felmondasnal a plusz befizetesek alltam-jat meg 1-2 honap csuszassal fizettek, de az osszes tobbit hataridore (mi azert szivtunk, mert addigra vegtorlesztettuk a hitelt, es a plusz alltam amit ugyanoda kuldtek, visszafordult nekik... de vegul kifizettek sajat szamlankra)

Ize, ez utobbi asszem pont funda szamla es otp hitel volt. De gondolom hasonlo.

Előzmény: vzsozso (416)
vzsozso Creative Commons License 2011.04.02 0 0 416

Első körben úgy számoltam, hogy szükség lesz a szerződéses összeg hitelrészére is: azzal kalkuláltam, hogy elsőrendű adós leszek és nem kell jövedelemigazolást benyújtani a kölcsönre (nem mo.-i cégtől kapom a fizetést), de ezzel a kis galibával gondolom borul az egész. Kiesik a hitelrész, marad a megtakarítási, így kell összehozni a lakásvásárlást, habár nem lesz egyszerű.

A felmondás, amit leírtál jól hangzik, sőt az is, hogy a beadása után is fizethetek még be 20 ezreket, de ez nem kutyulja össze megint a dolgokat? Nyilván tudja tartani az OTP a felmondás után befizetett összegeket, plusz az utánuk járó állami támogatásokat is? Félek tőle, hogy 90 nap múlva megint ott fogok tartani, mint a felmondás beadásának pillanatában: pénz sehol, majd valamikor 3 hónap múlva. Vagy alaptalan a félelmem?

Előzmény: Axióma (415)
Axióma Creative Commons License 2011.04.02 0 0 415

Dehogy veszik el, nem tud.

Sot: neked a hitel nem is kell? Mert akkor meg van olyan lehetoseg is, hogy most ahogy van bemesz, beadsz egy papirt, hogy az alltam igenylese mellett x lakascelra felmondod. A felmondas beerkezese (otp-nel ugye egyszeru, a fiok kell erkeztesse neked) 90 nap mulva el kell utalniuk az osszeget. Nem is tudom az elobb miert nem soroltam fel. Ja es ugyanugy az (eddig jovairt) alltam-mal egyutt, es lakascelra, tulkepp az a 40e fog talan hianyozni a tervezetthez kepest, vagy meg az sem (de ezt meg tudjak neked mondani, hogy mennyi lesz). Sot, ha beadod most apr. elejen a felmondast, de apr-maj-jun-ra fizetszt meg be penzt, arra kapod a 30%-ot (szoval megeri befizetni), csak jokor fizesd...

Előzmény: vzsozso (414)
vzsozso Creative Commons License 2011.04.02 0 0 414

Most már bármire fel vagyok készülve, csak a saját megtakarítási részem ne vesszen el, mert akkor nagyon morcos leszek.

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: Axióma (413)
Axióma Creative Commons License 2011.04.01 0 0 413

Sajna vagy befizeted, vagy csuszik:(( Ha az 50. honap a januar volt, akkor majusig mind1 mikor es mit fizetsz, kapod a dec.-tol a honapok szama *20e utan az alltam-ot.

Meg lehet hogy teged is szivatnak mint nemreg fundasokat az 1800 Ft /ev dijjal, amit nem elegge hangsulyoztak, hogy a megtak-on felul kene a "papirforma" kiutalashoz fizetni.

Előzmény: vzsozso (412)
vzsozso Creative Commons License 2011.04.01 0 0 412

Ez nagyon nem jó hír, mert akkor én nagyon félreértettem az egész rendszert: azt hittem, hogy lehet előre is befizetni a részleteket, akár több hónapra is, meg sem fodult a fejemben, hogy ha nem késve fizetem be, hanem éppen ellenkezőleg, akkor az is rossz. Mivel gyakran tartózkodom külföldön, ezért igyekeztem előre, több hónapra is rendezni a befizetéseket, ezek szerint rosszul tettem. A gond csak az, hogy még vagy kb. 40 ezer Ft-ot kér tőlem az OTP, hogy fizessek be, mert csak akkor teljesül a kiutaláshoz szükséges értékszám. Szerinted mit tegyek? Fizessem be ezt a pénzt (nem szeretném) vagy van valami más megoldás? Igazságtalannak érzem, hogy 50 hónap alatt egyszer sem késtem el a befizetésekkel (sőt!), de a végén kiderült, hogy állami támogatástól estem el, plusz a kifizetés is csúszik.

Előzmény: Axióma (411)
Axióma Creative Commons License 2011.04.01 0 0 411

Hat, van olyan, hogy 3. es 4. negyedeves szabaly. Es igen, eleshetsz miatta alltam-tol:(( Pedig kitalalva azert lett, hogy elobb fizessenek (regen lehetett utolso honapban 240e-et veszteseg nelkul).

Viszont az nem szabad szamitson, hogy 49. honapban utalod az 50.-et. Csak a korabbi, 4 honap elore, ha rossz datumra esett...

Előzmény: vzsozso (410)
vzsozso Creative Commons License 2011.04.01 0 0 410

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Tudna-e nekem valaki segíteni abban, hogy vajon miért probléma az, ha a havi befizetéseket több hónapra ELŐRE rendezem (volt olyan, hogy 4 havi összeget előre be tudtam fizetni) vagy az aktuális havi betétet az előtte lévő hónapban hamarabb befizetem? Az én szerződésem pl. januári utolsó befizetéssel járt volna le, de az utolsó (50. havi) megtakarítási összeget már december végén befizettem az ltp-s számlámra. Az OTP szerint, mivel hamarabb befizettem, mint kellett volna, nem volt szerződésszerű a befizetés, ezért elesek állami támogatástól és kamattól is. Szerintetek jogszerű ez a dolog?

A válaszokat előre is köszönöm!

Axióma Creative Commons License 2010.11.15 0 0 406

HA elore tudod, akkor BIZTOS hogy tudsz lefele modositani, megpedig fix 2e Ft-ert. De ennek a modositasnak lehet egy atfutasi ideje, es csak utana ha lezajlott, utana tudsz kerni ra kolcsont. Tehat a betetgyujtesi ido vege elott 2-3 honappal, azaz a leendo penzfelvet elott majd fel evvel kell ezt ahhoz inditani, hogy emiatt ne legyen csuszas. Nyilvan a hitelkeret attol fugg, hogy melyik modozatra tudsz modositani, es hogy ahhoz kepest megvan-e a min. megtak. honapok szama es a 40 ill. 50%.

Hogy ennel egyszerubb-gyorsabb modja van-e a dolognak, azt nem tudom, de az se elkepzelhetetlen (az meg plane ki tudja, mi lesz 5 ev mulva, a fenti viszont az ASZF resze, amely megkotes utan neked mar nem valtozhat).

A hitelresz nelkuli megtak+alltam felvetel az meg tokegyszeru: a 48 honap letelte utan barmikor (na jo, effektive 46 is jo asszem): felmondasz (A4-es papiron ajanlott level a kozpontnak), es 90 naptari napon belul nalad a penz (termeszetesen ha a megfelelo kiutalasi feltetelnek megfelelsz, azaz lakascelra forditod, stb.).

Előzmény: limp (405)
limp Creative Commons License 2010.11.15 0 0 405

Sziasztok!

Elgondolkoztam, hogy számlanyitási díj nélkül indítok egy LTP-t, de felmerült bennem egy kérdés. 

Ha 8 évest kötök, de pl az 5. évben aktuálissá válna a kedvezményes hitelopció, akkor igénybe vehetem az arányos hitelrészt.

Másképp: pl 8 éves 20e/hó  konstrukció esetén 3,7 millió körül van a kedvezményes hitelrész, ha jól tudom.

5 év múlva hozzáférek a pénzemhez: addigi saját megtakarítás+állami támogatás+hozam -hoz is?

+ még igényelhetem a 3,7 millió 5/8 részét is, azaz 2.312.500 Ft-t is kedvezményes hitelt is?

Előre is köszi a választ.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!