Ez szerintem is így van. Ott meg sok az ember, kevés a pénz, de még kevesebb a rosszindulat.
Egy kivétel van: ha egyedülálló nőként utazol. A sógornőmnek voltak érdekes kalandjai, pedig beszél hindiül, ismeri Indiát, és nem egy elveszett ember.
Szerntem a köruton sétálgatni, 6-os villamoson utazni, átkelni a moszkván péntek este veszélyesebb, mint Indiában utazgatni. Van egy nagy különbség a két ország között, itt kevés az ember és sok a rosszindulat, ott meg forditva...
Colva es Margao kozeleben lattam, Margaohoz nagyon kozel. Leeloztuk a robogot, es lattam, hogy ezt meg kell orokiteni, elovettem a fenykepezot, lassitottunk, de elkanyarodtak mogottunk.
Biciklin 3 vagy 4 ember a rekord, erre nem emlekszem. En mar 1 utassal se szeretek bicajozni. Egyszer egy 20 ev koruli lany megszolitott, hogy faradt, elviszem-e bicajon. Meg Mo-n se tapasztaltam ilyet idegentol, itt meg aztan kulonosen meglepodtem ezen. De nem vittem el, mert felek, nehogy valami tortenjen, mert akkor en leszek a felelos.
A szallas ara korrektnek tunik, a taxi kicsit soknak. A repterrol Benaulim 350 Rupia kb. Calangute tavolsagat nem tudom, de a tobb, mint ketszer akkora ar soknak tunik.
A robogot nem tudom.
A Calangute-Palolem ut hosszu, nem a tavolsag, hanem az ut minosege miatt, semmikeppen sem ajanlom robogoval. En egyszer megtettem a Benaulim-Mapusa utat motoron utaskent, az borzalmas volt.
"emiatt semmiképpen nem érdemes aggódni. civilek sokkal hamarabb kicsalhatnak belőled egy kis pénzt :)"
Ez így igaz. Határozottnak kell lenni. És amit nem kértél, azért ne fizess! Pl. ha valaki odajön hozzád, hogy látja, hogy nem vagy idevalósi, és szívesen segít, tud egy jó szállodát. Aztán persze tartja a markát, hogy adj neki mondjuk 100 rúpiát. Nem kell adni neki, de sajnálni sem, mert a szállodástól megkapja a pénzét.
Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy az indiaiak általában megpróbálnak minél több pénz kihúzni a külföldiből, de SOSEM törvénytelenül, inkább azért, mert tudják: aki nem ismeri az árakat, az boldogan fizet háromszor-négyszer annyit is egy szolgáltatásért/ingért, hiszen még így is olcsó neki.
A Lonely Planetben általában elég korrekt árak vannak, akár még hivatkozni is lehet rá.
a LP hasznos, de messze nem szentírás. az indiai rendőrök az esetek nagy részében kedvesek és segítőkészek a külföldivel. a LP-be naponta több száz beszámoló érkezik, ezek között biztos előfordul néhány kellemetlen élmény is, de biztos vagyok benne, hogy ezek a ritka kivételek.
emiatt semmiképpen nem érdemes aggódni. civilek sokkal hamarabb kicsalhatnak belőled egy kis pénzt :)
Északon köves kicsit a part, délen sokkal szebb a tenger. Szállás árából alkudjatok keményen, mert ilyenkor még igencsak előszezon előtt vagyunk, 60-70%át ha kifizetitek amit mondanak akkor is jok vagytok nekik, 2-300rs/nap, jó fürdöszobás, légkondis TV-s helyért szerintem.
Rendőrökről hol hallotad azt, h a turistákat pumpolják?
Én még csak hallani se hallottam ilyet. Biztos nem goaban :) Indiaban máshol volt bármi gondotok a rendőrökkel??
Baga es Calangute is kozel van vannak Panjimhoz, gyorsan ott lehet lenni a repterrol.
Taxi, vonat, busz johet szoba, en biztos taxival mennek. En nem utaztam meg ennyit egyszerre, de erzesre kb. 1500-2000 rupia lehet. Busz, vonat nagyon olcso, busszal biztos at kell szallni Panjimban es Margaoban. Eszakon nem ismerem a vonatot, azt tudom, hogy Margaobol kb. 45 perc Canacona.
Termeszetesen lehet tobb napra is robogot berelni es ekkor olcsobb. En nem bereltem meg, szerintem, ha hosszabb tavra berled, napi 100-150 rupia korul lehet az ar.
Ha mostanaban jottok, akkor van esely, hogy a fentebb irt arak kozul az alacsonyabbak lepnek eletbe, mert az esos evszakban alig van turista. Ha par honap mulva jottok, akkor magasabbak lesznek az arak.
Sajnos csak ennyiben tudok csak segiteni, a tobbi kerdesedhez nem tudok hozzaszolni.
Ismételten köszönöm a tippeket és egyúttal lenne még néhány kérdésem:
Szállásokat keresgélek Goa-n és szeretnélek megkérdezni titeket van valami amit tudtok ajánlani?
Repülővel megyünk Goa-ra este érkezik a gép ezért első napra valahol a reptér v. Panjim közelében érdekelne valami.
Innen mennénk fel északra Baga ill. Calangute a cél. Itt 3-4 napot töltenénk el és utánna mennénk le Paloem re. Állítólag ahogy Ti is írtátok ott a legszebb a tenger.
Itt szintén 3-4 napot töltenénk el.
Ezeken a helyeken tudtok ajánlani valamit?
Mivel érdemes Goa-n közlekedni ekkora távolságokra?
A robogóbérlést tudjátok ajánlani? Milyenek most az árak? Lehet több napra is?
Mi kell hozzá?
A rendőrökkel mi a helyzet? Az LP-ben olvastam, hogy szivatják a turistákat ha motoroznak.
Sőt állítólag szeretik levenni a külföldieket úgy, hogy rájuksóznak "ezt-azt"
Ez mennyire reális veszély?
Ha van még valami hasznos és aktuális tanácsotok azt örömmel venném.
Én hallottam buvárkodásról, volt egy lány ismerősöm, ő mesélte, h már többször merült, északon, Candolimnál. Ha nagyon érdekelnek titeket a részletek, dobtok 1 mailt és megadom a lány - goai csaj - mailcimét, Segitőkész, impulziv, angolul jol beszélő "amatőr" buvár.
Oktober elejen meg jo esellyel vannak esok, de valoszinu nem tul nagyok, varhato napsutes is boven. Szinte biztos, hogy jo lesz mar a tenger, lehet strandolni.
Goa eszaki reszen nagyobb ejszakai elet, tobb program van, a deli resz nyugisabb. A tenger delen sokkal jobb, eszakon sziklas, delen homokos.
Szallas 100 Rs-tol felfele van, en laktam ilyenben, nekem megfelelo volt. 500 Rs-ert mar olyan szallas van, ami szinte minden turistanak megfelel.
Buvarkodasrol sajnos nincs infom, nem is probaltam, mast se lattam.
Thaifold engem nem kulonosebben erdekel. Nagyjabol ugyanaz megvan itt is, de szerintem kevesebb a turista es olcsobb is. Persze azert egyszer majd megnezem.
Aprilis-majus korul bezar a legtobb etterem a tengerparton, a kulfoldi turistak hazamennek, de indiai turistak tovabbra is vannak. Az idojaras ekkor a legkellemetlenebb, nagyon meleg van magas paratartalommal. Majusban mar lehetnek esok, iden majus kozepen kezdett el esni.
Szeptemberben meg tart a moszun, nem kezdodott meg el az igazi turistaszezon.
December, januar messze a legjobb idoszak Goaban, kellemes dolog karacsonykor, szilveszterkor strandolni. En turistakent november, februar kozott jonnek ide.