Keresés

Részletes keresés

Amerigo61 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 25088

"A kutyának sem hiányzik a poros, intrikus Budapest."

 

mondja itt Kalla Kálmán:

 

https://diningguide.hu/gesztenyevel-toltott-hazinyul/

 

Szóval nemigen fog Pestre jönni ...

 

Gondolom, nem könnyű bejutni hozzá. Hogyan működik a dolog? Előre eldönti, hogy mit főz, vagy egyeztet a vendégekkel? Azt meg lehet nézni, hogyan készülnek az ételek?

Előzmény: Hepci (25085)
Mercutio_ Creative Commons License 2019.05.12 0 0 25087

Ismerve a pesti bérleti es egyéb költségeket + a minőségi nyersanyag árakat nem biztos, hogy jó lenne az nekünk.

Így legalább lesz indok kicsit kimozdúlni és eltölteni 1-2 napot vidéken;-) 

Előzmény: Hepci (25085)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 25086

Ha őt nem is, de sok hasonló mentalitású fiatal séfet!

Előzmény: Hepci (25085)
Hepci Creative Commons License 2019.05.12 0 0 25085

Kalla Kálmánt Budapestre!

Előzmény: nagypapi51 (25082)
Logofet Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25084

Nem semmi, ezért irigyellek. :-)

Előzmény: nagypapi51 (25080)
Boarhunter Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25083

:-)

A saját, most már kevésbé feneketlen bendőmre gondoltam...

Előzmény: nagypapi51 (25082)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25082

...Annyit a macskám is megeszik...

Néha szeretnék a macskád lenni, főleg, ha halat sütsz :)

Egyébként a 6-8 falat fogásonként értendő, mire a végére érsz, éppen elég, ha a borokat is hozzá számítjuk.

Lefekvéskor azt hiszed, hogy másnap egy falatot sem tudsz enni reggelire, de az nem igaz.

Előzmény: Boarhunter (25081)
Boarhunter Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25081

de letolom a 6-8 fogást, mert az úgy van 'összerakva').

 

A képek alapján az "úgy van összerakva", hogy a 6-8 fogás az 10-12 falat...

Annyit a macskám is megeszik... :-)

Előzmény: nagypapi51 (25064)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25080

Látványnak sem rossz, a fotók minőségéért elnézést, nem volt nálam komolyabb felszerelés.

Előzmény: nagypapi51 (25079)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.11 0 0 25079

Még ha csak hangozna...

Előzmény: Logofet (25078)
Logofet Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25078

Ez baromi jól hangzik!

Előzmény: nagypapi51 (25064)
Caipi Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25077

De megenném. :)

Kijött a Gourmet Fesztivál 'étlapja', nagy örömömre lesz megint a Bábel szarvasgombás tojásos nokedlije. 

Előzmény: nagypapi51 (25076)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25076

Megspórolom neked a guglizást :) Peszmeg, pekmez, saba -- mustméz.

A petty stimmel, talán ez vezette Kálmán kezét, amikor a menüt írta.

 

 

Előzmény: Hepci (25075)
Hepci Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25075

A petymeget még tudtam... de mi a peszmeg?

Előzmény: nagypapi51 (25074)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25074

Mondtam is Kálmánnak, hogy peszmeg lesz az, nem petymeg, de már nem javította ki.

Kaptunk is egy üveggel, ebből készítette:

 

Előzmény: Amerigo61 (25071)
Caipi Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25073

Én sem tudtam, de én ezen a tényen elegánsan átléptem. :)

Előzmény: Amerigo61 (25071)
Caipi Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25072

Ízlések és pofonok. :)

Előzmény: Amerigo61 (25070)
Amerigo61 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25071

Szégyen és gyalázat, de nem tudtam, hogy mi az a "petymeg". Rákerestem a neten, és kissé megborzongtam, mert elsőre az jött fel, hogy egy "cibetmacskaféle"...

Mivel ez szerintem nem igazán illik a libamájhoz, ezért tovább kutakodtam ... :-))

Előzmény: nagypapi51 (25064)
Amerigo61 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25070

Én petrezselymes főtt krumplival is szeretem a perkeltet :-) Jobban felveszi a szaftot, mint bármilen tészta ...

Előzmény: Caipi (25062)
Caipi Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25069

Na ez a menü szuper! És az ár is tényleg abszolút rendben van.

Előzmény: nagypapi51 (25064)
Caipi Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25068

Én azt hiszem, a legtöbb pörköltben a szaftban úszó nokedlit szeretem a legjobban, talán kivéve a csirkepaprikást, ahol a (melle)húsát ugyanúgy.

Az al dente viszont derék dolog, döbbenet, hogy milyen szanaszétfőtt tésztákat bírnak adni az olasz(nak hívott) tésztaételekhez is.

Előzmény: Hepci (25063)
Hepci Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25067

Ez abszolút baráti.

Előzmény: nagypapi51 (25066)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25066

Csomag ár van, (ott alvás, + másnapi extra reggeli) 23eFt.

 

Előzmény: Hepci (25065)
Hepci Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25065

Mennyiért ad KK egy ilyen vacsorát?

Előzmény: nagypapi51 (25064)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25064

Én is kákabélű vagyok, ezek kivételes elhajlások voltak, nem is prolongálom, így 70 felé.

'Szabvány' 3 fogásos ételsor sem megy, vagy 1 tál főétel, vagy leves-desszert. vagy kis leves, fél adag fő-valami.

(kivétel Kalla, ahol - bár egyre nehezebben - de letolom a 6-8 fogást, mert az úgy van 'összerakva').

legutóbb ezt:

 

Előzmény: Amerigo61 (25059)
Hepci Creative Commons License 2019.05.10 0 0 25063

Otthon csak szentségtörök: perkelthez penne, rigatoni, néha maccheroni.

Viszont ellentétben a kifőzdékkel, al dente. :)

Előzmény: Caipi (25062)
Caipi Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25062

Szentségtörés! Perkelt pennével! :) 

Előzmény: Hepci (25061)
Hepci Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25061

Ezt úgy kell elképzelni, hogy a rengeteget étterembe járó (és blogger) arc se akar minden áldott nap igényesen étkezni. :)

Tehát veszek egy jó perkeltet a Böszörményi úton levő tisztes kifőzdében, és ahhoz nem magam főzök pennét, hanem betolom a Rétisas másnapos köretmaradékát.

Előzmény: Amerigo61 (25060)
Amerigo61 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25060

:-)

 

A megmaradt és hazavitt ételek már nem esnek olyan jól, mint az étteremben elfogyasztott. Egyrészt aznap álétalában úgysem eszünk belőle, másnap már nem olyan friss. A lefagyasztott maradékokkal hasonló a helyzet ...

Előzmény: Hepci (25050)
Amerigo61 Creative Commons License 2019.05.09 0 0 25059

Gratulálok! :-) Bár lehet, hogy én vagyok kákabélű, de így 60-hoz közeledve egyre nehezebben birkózom meg a méretes éttermi adagokkal. Kivéve a desszerteket, mert azokból szinte korlátlanul tudnék pusztítani :-) 

Korsó sört csak nagy kánikulába iszom, étkezéshez inkább csak pohárral, mert nagyon eltelít és attól nem érzem jól magam ... 

Előzmény: nagypapi51 (25046)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!