Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2020.03.16 0 0 25796

Szerintem csak átvették a kinti mintákat. Mindenütt igy kezdődött, aztán talán már holnaptól jön a teljes zárás.

Előzmény: Mazsola0070 (25792)
Caipi Creative Commons License 2020.03.16 0 0 25795

Én holnaptól itthon vagyok home office-üzemmódban, de se nem megyek el, se nem kotyvasztok, folytatom a rendelést a Cityfoodtól, néha Vegafutártól. Na jó, elképzelhető, hogy közbeillesztek 1-1 Pomo d'Oro pizzát, már ha idáig is hajlandóak szállítani. (Azt írák a Facebook-on, hogy holnap kezdik a Wolt-on át, de ott még nem látom.) 

Előzmény: nagypapi51 (25794)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.03.16 -1 0 25794

A klasszikus vacsorázó helyek nyilván bezárnak, de akik menüztetnek is, azok majd számolgatnak, mi éri meg?

Homework esetén meggondolom, hogy elmenjek-e ebédelni, vagy otthon kotyvasszak.

Felvirágzik a házhoz szállítás (pl. a Vakvarjú is bevezeti), no meg a gyorséttermek drive része.

Kiváncsi leszek, hogy pl. az Eleven Gusto mit lép.

 

 

Előzmény: csalapet (25793)
csalapet Creative Commons License 2020.03.16 0 0 25793

ezzel azt szeretnék elérni, hogy az éttermek maguktól szüneteltessék a tevékenységüket.

Előzmény: Mazsola0070 (25792)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.03.16 0 0 25792

Az új rendelkezések szerint az éttermeknek 15 órakor be kell zárnia, úgyhogy ezentúl vacsora otthon.

 

Bennem csak az merült fel, hogy a koronavírus 14,30-kor nem fertőz?:(

Előzmény: Boszorka (25791)
Boszorka Creative Commons License 2020.03.16 0 0 25791

Csak idő kérdése és elrendelik a bezárást mindenhol. Bécsben már kijárási tilalom van!

Előzmény: Mazsola0070 (25790)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.03.16 0 0 25790

A KNRDY-ba már ne menjen senki, a Facebook oldaluk szerint március 16-tól bizonytalan ideig bezárnak a koronavírus miatt.

 

Szerintem ez önkéntes bezárás (lehet úgyis mondani, hogy felelős gondolkodás), általános hatósági étterem bezárásról még nincs hír.

 

Kedvenc külvárosi kisvendéglőnk is kiírta, hogy ugyan nem zárnak be, amíg nem lesz kötelező, de mivel úgy látják, hogy már nem megy senki, mától lehet rendelni házhozszállítást (amitől eddig mindig mereven elzárkóztak). 

Boszorka Creative Commons License 2020.03.03 -1 0 25789

Gondolom ez a Hiszár főzött egy kis ideig itt a szomszédomban. Nekünk csak rossz emlékeink vannak róla, illetve a főztjéről.

Előzmény: sunnysun222 (25785)
Hepci Creative Commons License 2020.03.03 0 0 25788

Tudja fene... egy mangósaláta (maréknyi mennyiség a fotókon) volt vagy 3500 Ft... ha elég hype-ot csináltak a hely körül, hogy sokan (v)egyenek ott mangósalátát, bármi lehet(ett)...

Előzmény: sunnysun222 (25785)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.03.02 0 0 25787

Az egyik ismerősömnek itt lesz áprilisban az esküvője, Kecskeméttől egy ugrás:

 

https://gereby.hu/hu/

Előzmény: seci (25780)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.03.02 0 0 25786

Isten őrizz, csak a sok ellentmondó szöveget olvasva felmerülnek bennem kérdések. 

Előzmény: Hepci (25779)
sunnysun222 Creative Commons License 2020.03.02 0 0 25785

Engem a Szirom-Huszár történetből sokkal jobban érdekel, hogy miként lehet rentábilis egy ennyire picurka hely 4-5 székecskével és egy one man show-val???? Ezt meddig lehet csinálni, meddig van értelme????

 

Ez annyira nem sanszos hely leülési lehetőségre, hogy eszembe se jutott bepróbálkozni vele, még ha H.K. is főz ott....

Előzmény: Hepci (25777)
Hepci Creative Commons License 2020.03.02 0 0 25784

Kígyósi Csárda vagy inkább a Sasfészek nevű csárdaféleség, az utóbbi közelebb van Kecskeméthez, talán nagyobb is és elég jó a konyha.

Előzmény: seci (25780)
csalapet Creative Commons License 2020.03.02 0 0 25783
Előzmény: seci (25780)
seci Creative Commons License 2020.03.02 0 0 25782

Nyilvan iden :) a szombat necces, a penteki idopontokra utaznak inkabb (akkor csak az jon, aki tenyleg el akar jonni :) )

-seci

Előzmény: Boarhunter (25781)
Boarhunter Creative Commons License 2020.03.02 -1 0 25781

Idén vagy jövőre?

Idénre elég necces lesz májusi időpontot találni...

Előzmény: seci (25780)
seci Creative Commons License 2020.03.02 0 0 25780

"Kicsit" off-topic, de itt sok etterem ugyben jol tajekozott olvtars van :)

 

Szoval a "gyereklany" elkezdte szervezni az eskuvojuket es keresnek MacskaKecskemét kozeleben olyan vendeglatohelyet (kúria? wellness-udulo? panzio?) ahol kepesek lebonyolitani az "egesz mindenseget"

- majus vegi idopont, pentek/szombat

- kepesek az anyakonyvvezetot is oda-csabitani, hogy ott tortenjen a (polgari) szertartas

 - kb 50-60 vendeg

- gyerekek is (jo lenne valamilyen lehetoseg ahol jatszanak)

- ott lehet aludni (mar aki nem akar az ejszaka kozepen autozni)

- normalis konyha van (az sem gond, ha mondjuk tudnak bogracsban csinalni valami jot "A"-menukent)

 

Guglival nezegetik persze a lehetosegeket, de ha van olyan hely, amit szivesen ajanlotok, akkor csak rajta!

 

Koszi!
-seci

Hepci Creative Commons License 2020.03.02 0 0 25779

Be akarsz állni gasztroriporternek? Szívesen megadom Huszár Krisztián telefonszámát...

Egyébként egy bármilyen pici luk csúcskategóriás főzésre alkalmassá tételeére el lehet (kell) költeni 5 millát.

 

A gasztromédiában szokásos viszonyokról pedig elmesélem, hogy amikor még intenzíven blogoltam, beígértem a Hejszakácsok portálnak egy interjúsort menő séfekkel (természetesen fizetni nem tudtak érte). Az első interjú Takács Lajossal (akkor: Olimpia) készült. Feltettem pár valódi kérdést, és Lajos, akivel igen jóban voltunk, válaszolt is rájuk. Ezen az ökör üzlettársa, Csongrádi Csaba úgy megsértődött, hogy amikor elküldtem nekik az elkészült szöveget, meg akarta akadályozni a cikk megjelenését, és nem volt hajlandó nekem köszönni a továbbiakban. :)

Előzmény: Mazsola0070 (25778)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25778

Na de ha a helyiség a barátnője bérleménye, a munkaerő meg az övé (ez a Szirom tényleg csak egy picike luk, ahol még leülni sem nagyon lehet, itt nem kellett más alkalmazott), akkor mihez kellett neki üzlettárs?

 

Gondolom a fagyizóból való átalakításkor kellettek gépek, tűzhely, stb., na de egy sztárséfnek nincs annyi megtakarított pénze, hogy egy ilyen pici kis hely beindítását saját erőből finanszírozni tudja? (A Zuzu beindításáért kaphatott egy csomó pénzt.)

 

Na meg az a duma, amit az alább linkelt cikkben lenyomott......akkor meg minek kellett ilyen szövegeket elereszteni, ha ténylegesen itt sem a saját ura volt?

Előzmény: Hepci (25777)
Hepci Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25777

Nekem az tűnik a legvalószínűbbnek a szövegek összevetéséből, hogy a Sziromban (is) üzlettársa/munkaadója volt, tehát a korábbi állítás kamu volt.

Miért nem kérdeznek rá? Mert nem szokás. A sztárséfeket és tulajdonosokat szopkodni szokás a gasztromédiában, hiszen ezekből különböző bevételeket szereznek, a drága gasztrosztárok pedig ehhez vannak szokva, mint Orbán Viktor az alákérdező riporterekhez.

Milyen szar is lenne, ha valaki feltenne 1 valódi kérdést, és választ várna rá. :)

Előzmény: Mazsola0070 (25776)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25776

Jó, hát ez már tényleg a röhej kategória. Csak az az érdekes, hogy erre senki nem mer rákérdezni nála és tisztázni a dolgokat?

 

Néztem több helyen is, korábban mindenütt azt lehetett olvasni, hogy a "Szirom eddig egyébként fagyizóként, palacsintázóként és kávézóként üzemelt, Huszár Krisztián barátnője bérli.", meg hogy ez az ő helye, nem dolgozik senkinek. 

 

Megtaláltam a Bűvös Szakácson a tegnapi cikket is, amiből idéztél, abban van még egy olyan mondat is, hogy "Krisztiánról tudni lehet, hogy jó ideje kiszállóban van a népszerű Szirom bárból. Kérdés: nem önsorsrontás-e, ha valaki felad egy jól felépített, jövedelmező kisvállalkozást."

 

Na de közben meg a Szirom újra kinyitott (arról mondjuk valóban nem írnak, hogy egy korábbi pincér főz), azaz nem arról van szó, hogy Huszár ezt is megunta és bezárt (azaz feladta a kisvállalkozását), hanem valaki bérli tovább és joga van a helyet Szirom néven működtetni.

 

Logikusan gondolkodva tényleg nem tudok másra gondolni, mint hogy a helyiséget bérlő barátnővel mentek szét, és a barátnő Huszár távozása után is tovább akarja vinni a helyet, a másik verzió pedig, hogy Huszár hol ezt mondja, hol azt.

 

A Fény utcai piac érdekes, az azért még nem olyan mint a Hold utca, arrafelé nem nagyon találkozni sztárséfekkel. És vajon a piacon már fog tudni bérelni magának egy helyiséget, vagy majd arról is kiderül, hogy nem is az övé?

 

 

Előzmény: Hepci (25775)
Hepci Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25775

Tegnap cikk jelent meg a Bűvös Szakácson H.K. valamilyen lakáséttermes főzőestjéről, ebben ezt nyilatkozza:

 

"Nehéz volt a döntés, de széles körű egyet nem értés alakult ki, eltűnt a bizalom, nem lehetett folytatni. Én végül is ki lettem zárva a helyről. Maga a Szirom bár viszont nemrég újra kinyitott, „kukucs, megint itt vagyunk!” jelszóval. Egyáltalán nem jelezték, hogy elmentem, és most egy italbár korábbi felszolgálója főzi helyettem a „vietnámi gulyást”. Amit éveken át tökéletesítettem, most is szállítmánytól függően változtatom a technológiát. Még jobban meglepett, hogy a Szirom bekerült a minapi Díjosztó Gála egyik top ten listájába, teljesen fals árakkal – ez érthető persze, mert tesztelő nem járt nálunk. Remélem, nagyon hamar, még tavasszal megnyílik az új helyem. A Lővőház utcában lesz, a Fény utcai piac alsó részén, nagyjából Vajda József pékműhelyével (a Szerelmes Levéllel) szemben. Már a neve is alakul: Solo – Huszár Krisztián. Vagy valami ilyesmi."

 

Láthatóan több ponton eltér a mások és a saját korábbi verziójától is...

Előzmény: Mazsola0070 (25774)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25774

A Facebook oldalukon annyit látni, hogy február jelentős részében "technikai okok miatt" nem volt nyitva a Szirom, de február végén újra kinyitottak. 

 

Arról egy büdös szó nincs (és nem találok máshol sem erről semmit), hogy már nem Huszár főzne ott.

Ha így van, ezt miért nem írják ki?

 

Egyébként akkor a 2. tippem törölve, talán még az lehet, hogy ezt is megunta (úgy látom Huszár mester nem az a csávó, aki 10-20 évig megmarad valahol), és eladták az egész "Szirom brand"-et, helyiségestől, éttermestől,  persze ez meg nem elküldés.

Előzmény: Hepci (25770)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25773

Az alábbi cikkben írtakból következően akkor három verziót tudok elképzelni:

 

1. A barátnője küldte el.

 

2. Bérelt helyiség volt és a bérbeadó nem adta tovább bérbe neki a helyiséget. (De ha a Szirom marad Huszár nélkül, akkor ez a verzió törölve.)

 

3. Nem minden pontosan úgy volt, ahogy Huszár az alábbi cikkben elmondta.  

 

 

https://welovebudapest.com/cikk/2019/8/2/inkabb-megdoglom-vagy-bankot-rabolok-de-tobbe-nem-dolgozom-senkinek-huszar-krisztian-hazatalalt

 

"A pici helyiségben korábban Krisztián barátnője, Kriszti csinált fagyizót és palacsintázót, ezt vette át Huszár ez év elején.

Mint mondta, fogalma sem volt, mit szeretne csinálni, egy dologban volt csak biztos: a saját maga főnöke szeretne lenni. 

„Untam, hogy mások mondják meg, hogyan és mit főzzek. És fine diningot sem szeretnék többet csinálni. Inkább megdöglöm vagy bankot rabolok, de többé nem dolgozom senkinek”"

Előzmény: Hepci (25770)
Hepci Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25772

Hümmm, ezt mindenki maga tudja eldönteni. Nekem pl. kb. tökmindegy.

A mainstream gasztromédiára nézve rossz a hír, mert erről a bárról leírták, hogy ez már aztán tényleg, valóban, istenbizony és egyértelműen H.K. tulajdona, valamint ő maga is nyilatkozott ilyeneket.

Előzmény: sunnysun222 (25771)
sunnysun222 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 25771

Hm... És ez jó hír, vagy rossz?

Előzmény: Hepci (25770)
Hepci Creative Commons License 2020.02.29 0 0 25770

Megszületett a megfejtés, hogy vajon a pinduri körúti Szirom Bár Huszár Krisztiáné-e.

Valakik elküldték őt a Sziromból.

Hepci Creative Commons License 2020.02.27 -1 0 25769

Én az Augusztban (Pavilon) jártam pár napja, ott igen szar a kávé.

Rájuk férne egy képzés, jobb gép, jobb kávé, vagy nem tudom, mi, leginkább a totális igénytelenségtől való megszabadulás.

Előzmény: sunnysun222 (25764)
sickamic Creative Commons License 2020.02.27 0 0 25768

Vödörszén, Paciszéria. 😀

 

Előzmény: Mazsola0070 (25763)
Hepci Creative Commons License 2020.02.27 0 2 25767

Úgy sejtem, egy étteremértékelő felületnek étteremteszteket kellene tartalmaznia.

No most, az nem étteremteszt, hogy bemegyünk a konyhába és együtt bazsalygunk a séffel.

Ez a mai DG egy nagy rakás szar PR-tartalom.

Előzmény: csalapet (25766)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!