Szia igen fel lehet tenni, az adagoló tartókonzolján van 3 üres menet, azokba kell a 3 adagoló tartó tőcsavart betekerni és mehet is fel a másik adagoló, természetesen a hozzá tartozó nyomócsövekkel és porlasztókkal. Az 1,9 es hez való B. adagolóba belemegy a 2,1 eshez való adagolónak a belseje onnantól ugyan gázadáskor nyomja a koromfelhőt de nagyon megy.
Autóvásárlás elött állok és a két szimpatikus jelölt a PUG 2008 és a Citroen C3 Aircross lenne. Mindkettő Puretech 110 EAt6-al.
Csakhogy mig a Peugeot enged bele 95-öst tankolni addig más márka alatt futó , ugyanezzel(?) a motorral szerelt autókba nem engednek csak 98-ast... (HNZ motorkóddal szereltek és csak nálunk, Romániában, Csehországban Szlovákiában stb) Lásdt itt: első oldal táblázat alatt :
Szükségem lenne egy 2008-as Puretech 110-es motorkódra hogy utánanézzek ennek az anomáliának. Előre is köszönöm a választ, vagy egy linknek is örülnék, hogy mere tapogatózzak ebben az ügyben..
Vákuum keletkezik az üzemanyag tankban, és rendesen ropog/kattog tőle az egész kocsi, ahogy fogy ki a benzin, a tanksapka kinyitásakor hosszú ideig szívja be a levegőt a tankba, rendesen sziszeg.....
Egyesek szerint pucoljam meg a tanksapka fedelet, mert lehet hogy szutykos, de találtam olyat hogy "üzemanyagtank levegőztető szelep"
A problémám az hogy a kiegyenlítő tartály fekete belülről,mint ha olajos lenne. Az érdekes az hogy a folyadékok nem fogynak, a kocsi jól indul hidegen- melegen, erős és nem is füstöl. Ha a kiegyenlítő tartály sapkáját leveszem, nagy gázon se látok buborékokat.
2.2-es hdi , fapos motor mindenelőjel nélkül felforralta a vizet.A hűtője jés az utastér hideg maradt. A víz nem olajos, nem füst szagú, az olaj nem vizes, a kipufogoból nem jön gőz. Könnyen indúl jól megy, míg le nem kell vele állni. A termosztátot kiszedtem, felraktam a gázra megfőzni, szépen nyitott. Mi a frász lehet vele?
Ūdv mindenkinek! Új tag vagyok! Lemerült az aksi a generátortól c4 grand picasson,szervíz állapottba került!Nem tudjuk kiütni a hibàkat mert nics kommunikáció az abs rendszerrel!Valaki már járt hasonlóan?
Értem. Az olaj vicces, nagyon kis helyen ki tud bújni. Mivel lefotóztad, miféle portékád ment tönkre, a neve nem nagyon érdekel, én csak így póriasan négyes közösítőnek híjom.
Mingyán nézek egy képet valahonnan, mert nincs CX a közelemben.
Örülnék, ha ezzel meg lehetne oldani a dolgot. A közösítő (vagy ahogy írja a gyári oldal, hidraulikus visszafolyó karmantyú) hosszában van végigrepedve, olyan, mintha egy zsömlét félbevágnánk, csak itt nem szalámi van közte, hanem csöpögő olaj s négy gumicső.
Ideiglenesen össze lett húzva azzal a bizonyos gyorsbilinccsel (nem a csavaros, hanem az a műanyag hajlékony vacak), de gy is folyik. Én azt nem értem, hogy hol engedi el így az olajat. Mi van annak a közösítőnek a belsejében, amely ennyi év után ilyen gatya lesz?
CX-nek van ilyen négyes résolaj közösitője, de az T-alakú, vagyis az alsó szára szélesebb, abba párhuzamosan 2, a felső 180°ban 1-1 csatlakozós. Ha át tudod rendezni a csövek átdugását, akkor megfelelő lehet.
Jövő héten tudok adni.
De más, himihumi csövekből és idomokból is jól ki lehet hozni.
Én nem nagyon tudok ilyet, bár nem engem kérdeztél. :-P
Mostanában műanyag légtechnikai csövekkel és csatlakozókkal szokták ezeket kiváltani, csak a legvégére kell egy rövid gumicső toldás hozzá, ahhoz meg egy jó minőségű üzemanyagcső megfelel.
Szerintem 1580 köbcentis Xantiában nincs 120 LE-s modell. Az inkább 88 LE. Nekem is az van, már a második szériás, kitűnően megy. Általában a nagy önsúly és a viszonylag kis motor párosítása miatt nem ajánlják, de ha nyugodtan vezeted, ugyanolyan tartós tud maradni, mint a nagyobbak. Az tény, hogy néha többet fogyaszt országúton, mint a nagyobb köbcentis társai (1.8, 2.0) a viszonylag kis lökettérfogat miatt, de cserében városban talán kevesebbet eszik. Annyi még, hogy ritkább modell, de ha rátalálsz egyre, főleg a második sorozatból, általában pont a motor adottságai miatt megkíméltebbek.
Ugyanaz, mint a BX-motor, csak kicsit alakítottak még rajta.
Mivel nekem az van, s bevált, én mindenképpen ajánlanám, de nézz meg nagyobb motorúakat is, mert elsősorban az állapot, s ilyen idős autóknál sok esetben nem a köbcenti nagysága a legfontosabb tényező.
A második szériából érdemes halászni. A gyári gépkönyv az összes Xantiához 98-as benzint ír elő, ezalól a legkisebbik motor sem kivétel. Jobban is megy tőle. Sokan persze 95-össel használják, de szerintem meghálálja, ha a gyár által javallott oktánszámú üzemanyagot használod. Csak azért írom, mert még említve sincs a 95-ös üzemanyag.
Illetve nézd nagyon meg az alját is, ha lehet, mert vannak olyan hidraulika alkatrészek, javarészt visszafolyó gumicsövek, melyek már gyárilag nem rendelhetők, s ezek közösítői sem. Van, amelyik igen, van, amelyik már nem. Ezzel küzdök lassan három hónapja.
Amúgy nagyon szép autó, s ha mellette döntesz, érdemes apránként az autónak megfelelő, még lapható hidraulika-alkatrészeket megvásárolni (tartalékba), mert később még kincset érhet.
Köszönöm szépen, időközben utánanéztem. Sajnos elég érdekesen folyik, de legutóbb megnézve egyértelmű volt, hogy a négyes kivezetésű hidraulikaközösítő folyik, ami a résolajat visszavezeti a tartályba. Az első felfüggesztés felett. Lejjebb csatoltam még képeket. Sajnos egyre nehezebb a helyzet, próbálom felhajtani a bontókat, hogy van-e, mert már nem rendelhető.
Mindene rendben van amúgy az autónak, de ott, azon a kis szutyok helyen folyik, s nem tudnak egyelőre segíteni.