Keresés

Részletes keresés

Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.02 -1 1 195878

"Az, hogy Russel ezt mondta anno, az egy dolog. Az igazság fejlődik és nem áll meg. Akkor így látták, ma viszont tanultak a hibáikból és már nem mondják ezt. Az a lényeg, amit a Biblia mond."

 

Először is nem Russell mondta, hanem Rutherford. Akkoriban így látták? - Igen, ez lehetséges. Sőt én nem ezért ítélem el őket. Elvégre tévedni emberi dolog. De ők nem tévedtek, hanem hazudtak, mert saját magukat sunyi módon (explicite nem kimondva, azaz nem a jézusi "igen-igen-nem-nem" mintát követve) tévedhetetlennek sugallják. Csak merte volna valaki hangosan kimondani 1970-ben, hogy nem hisz abban, hogy az ember teremtésének 6 000-ik évfordulóján (vagy ahhoz közel) eljön Armageddon! Ezért a buta-fanatikus, bocsánatkérést nem ismerő hozzáállásuk miatt ítélem el őket. És ezért főleg az un. Vezető Testületet ítélem el, és nem az egyszerű híveket, akik sokszor csak szajkózzák a betanult szöveget meg az eufemizmusokat, melynek foglyaivá váltak. Ezért a gőgös beképzeltségért, amely lényegében agymosás és félelem eredménye és nem a gondolati szabadságé. Sunyisság és gőgösség. Pontosan ez jellemzi a Covid-19-hez és az oltásokhoz való hozzáállásukat is. Nem úgy hisznek a Bibliában, ahogy pl. egy matematikus hisz abban, hogy nincs legnagyobb prímszám, hanem inkább olyan módon, ahogy ez George Orwell 1984 c. könyvében van leírva. Olvasd el ezt a könyvet.

 

Előzmény: bethsabé (195877)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.02 -1 0 195877

De legalább egy millióan kell lenniük! Vajon jelenleg létezik-e a földön 1 millió 102 éves ember? Ha igen, akkor ezek hány százaléka volt valamikor Jehova Tanúja?

---

 

Nem konkrétan kell azoknak az embereknek egy földi szervezethez tartozniuk, hogy átmenjenek Isten új világába, amely a földön lesz. Elég, ha az igazságban lesznek, és szellemben imádják az Istent. Lesznek olyanok, akik soha nem halnak meg. Nem kell őket a születési évükhöz kötni. Lesznek, akik átmennek armageddon után az új világba és soha nem halnak meg. 

Az, hogy Russel ezt mondta anno, az egy dolog. Az igazság fejlődik és nem áll meg. Akkor így látták, ma viszont tanultak a hibáikból és már nem mondják ezt. Az a lényeg, amit a Biblia mond. Ennek a megértése, pedig nem megy egyik napról a másikra. Példabeszédek:4:18

 --

Jézus ezt mondta:

 -

23. De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.

24. Az Isten lélek: és a kik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják.

----------

Nem testi cselekedetekben és láb mosásban, tized fizetésben, szombat tartásban és külső szertartásokban kell imádni az Istent, hanem lélekben és igazságban.

-

A lélekben és az igazságban való Isten imádatára, pedig nem kell semmilyen földi bizonyítványt kiállítani embereknek, hogy azzal igazolják, hogy pld. valaki J.T, Adventista, vagy Katolikus. 

-

Egyetlen igaz egyház van, az, pedig a mennyekben van és azt a 144000 elpecsételtek alkotja.

Előzmény: Ayrton64,5 (195875)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.02 -1 0 195876

 

"Melyik az a vallási csoport, akik a kitalált dogmáikat tartják előtérben Isten szava helyett? (nagy Babilon)"

-------------------------------------------------

Pld: az adventisták földi emberek által megszervezett gyülekezete is a nagy Babiloni, és nem  Isten akaratán, és Jézus két parancsolatán alapszik.

-

 

"-Hiszed-e azt, hogy csak egy Isten létezik: aki Atya, Fiú és Szentlélek,
a három örökkévaló Személy egysége?"

 

-Hol található meg a Biblia verseiben, hogy három örökkévaló Személy egysége az Isten? 

A Szentlélekre mint személyre, melyik versek utalnak? Kizárólagosan a személy voltára?

-

 

"Elfogadod-e a Tízparancsolatot Isten jellemének írott kifejezéseként
és akaratának kinyilatkoztatásaként? Szándékodban áll-e a benned
lakozó Krisztus ereje által megtartani ezt a törvényt, beleértve a
negyedik parancsolatot is, amely előírja a hét hetedik napjának, az Úr
szombatjának, a teremtés emlékének megünneplését?"

-

 

-Mikor kérdezte ezt meg Jézus Krisztus a tanítványaitól az Új Szövetség megkötésekor, hogy elfogadod-e a Tízparancsolatot? És azt mikor kérdezte meg Tőlük, hogy szándékukban van-e az apostoloknak megtartani az Úrnak szombatját? Hol utal Jézus erre, az Új Szövetségben? 

-

-Bibliai versekkel támaszd alá, hogy Jézus ezeket kijelentette az Új Szövetségi tanítványainak.

 

-

Hiszed-e azt, hogy szükség van a megszervezett egyházra, és
szándékodban áll-e Istent imádni és az egyházat támogatni tizededdel és
adományaiddal, személyes erőfeszítéseiddel és befolyásoddal?

--

Melyik vers utal az Új Szövetségben arra, hogy a szellemben hívőknek, kötelezően tizedet kellene fizetniük a testi egyházuknak?

-

Ha ezeket nem tudod közvetlenül versekkel bizonyítani a Bibliából, hogy valójában így van, akkor a hited hamis.

Mert akkor nem az Isten Szaván és az Új Szövetségen alapul a hited, hanem emberi elgondoláson.

Előzmény: llang-ilang (195861)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.02 -2 0 195875

"Ez még teljesülni fog a jövőben. Lesznek, akik életben mennek át majd az Isten által irányított új világba és soha nem fognak meghalni. "

 

De legalább egy millióan kell lenniük! Vajon jelenleg létezik-e a földön 1 millió 102 éves ember? Ha igen, akkor ezek hány százaléka volt valamikor Jehova Tanúja?

Előzmény: bethsabé (195860)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.02 -2 0 195874

Az mindenképpen igaz, hogy jó nagy keveredés van az ember teste, lelke és szelleme tekintetében. Előbb az írtad, hogy az Édenben nem Ádám lelke halt meg, hanem szelleme. Ezékiel 18:20-ban: "A mely lélek vétkezik, annak kell meghalni;" Akkor ez hogy van?

 

Arról pedig senki nem beszél, hogy vajon Jézusnak szintén volt teste, lelke és szelleme? Megfeszítése után vajon melyik része szállt le a Hádeszbe, hogy jó hírt hirdessen az ott sínylődő lelkeknek?

Előzmény: Leslie07 (195868)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.02 -2 0 195873

Örülök, hogy még emlékszel rám! Láttam az "infobubble"-n beszélgetésedet Rolanddal. Kár, hogy nem beszélgettetek a laposföldről, mert kiváncsi lettem volna a Te véleményedre is. Én Rolanddal kapcsolatban teljesen skizofrén vagyok. Egyrészrők zseniális videókat rak fel, melyek szuper módon mutatják be a világ eseményeinek bibliai lényegét. Másrészről, a laposföld-nézettel nem tudok kibékülni. Tudom, hogy a Biblia a laposföld-világlátást támogatja, van a Bibliában egy csomó vers, amire csak a laposföld-világlátás ad magyarázatot, de inkább hajlamos vagyok a Biblia egészét megkérdőjelezni, csakhogy ne kelljen kilyukadnom a laposföld mellett ...

Előzmény: szombatos (195862)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.02 -2 1 195872

Az én Bibliámban a szellem szó helyett a lélek szerepel. Víztől és lélektől szerepel.  Én úgy gondolom, hogy a lélek és a szellem nem ugyanaz.

 

Károli sok helyen szellem helyett lelket ír. Ez az ember szellemének a tagadása dogma hatására történt.

 

Én a Károli KSZE fordításból idéztem. Ebben már ki van javítva a lélek szellemre.

 

János 5: 5 Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Szellemtől, nem mehet be az Isten országába. 6 Ami testtől született, test az; és ami Szellemtől született, szellem az. 7 Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek. 

https://urszava.net/biblia/karoli-gaspar-ksze/janos-evangeliuma/3/?page=1

 

 

Mellesleg azok a fordítók, akik mentesek voltak az ember szelleme tagadásának a dogmájától szintén

a szellem újjászületését fordítják, nem a lélekért. A léleknek nem kell újjászületni, hisz az nem halt meg az édeni vétek miatt, csak az ember szelleme került a Halál hatalmába.

 

János 5:5 Jézus ezt felelte: "Bizony, bizony azt mondom néktek, hogy ha valaki vízből és Szellemből nem születik, nem mehet Isten királyságába be. 6 Ami húsból született, az hús, és ami Szellemből született, az szellem. 7 Ne csodáld, hogy azt mondtam néked, hogy felülről kell születnetek. 8 A Szellem odafúj, ahová akar. Hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jő és hová megy: Így van mindenkivel, aki Szellemtől született./Csia Lajos/

 

János 3: 5. Jézus válaszolt: Ámen, Ámen mondom neked, ha valaki nem származik (lesz) netán vízből és Szellemből, nem képes bemenni Isten Királyságába, 6. ami hústestből van nemzve (amit hústest hoz létre), hústest az, ami Szellemből jön létre, szellem az. /Vida Sándor/

 

 

Előzmény: gyongyom bokretam (195869)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.02 -2 1 195871

-Ezeket nem kell magadra értened, de általánosságban el kellett mondanom, ha az igazság oldalát nézzük. Márpedig, az igazságot keressük Isten Szava szerint és nem a hazugságot."

 

De te nem az igazságot keresed.Jehova papjai hazugságait terjeszted.

 

Igaztalan dolgokat állítasz Izrael Istenével a Khrisztosszal kapcsolatban.Szerinted azoknak,akik 

nem tartoznak Izrael fiai közé lehet igaztalan dolgokat állítani Isten Szavával kapcsolatban?

Szándékosan megsérted az Úr parancsát,amit a Jelenések 22:18,19-ben jegyzett fel János.

 

 

Tagadod, hogy a Khrisztosz Isten a Jézus. Ezzel szemben jehova papjaival egyetértésben 

a mélység angyalát, Abaddont tartod jézusodnak.Ez halálos bűn.

 

Tagadod az Antikrisztus szellemében, hogy az Úr Jézus teste is feltámadt. Ez halálos bűn.

 

Tagadod, hogy Isten az embernek a testén kívül szellemet és lelket is teremtett. Ez szintén

 az őrtorony szervezet tanítása. Rajtuk kívül még a H.N. Adventisták tagadják. 

 Ez is ellentmond a próféták és az apostolok hitvallásának.  -Halálos bűn

 

Tagadod az Úr Jézus és az apostolok által hirdetett újjászületést,ami a Szentszellemnek az emberben lévő szellem újjászületése. Ezt is jehova papjainak a tanításából vetted.Ellentétes az Úr Jézus és az apostolok tanításával.- Halálos bűn.

 

 Ellene szegülsz Isten azon parancsának, hogy ne  tegyél hozzá és el se vegyél az Istentől prófétáin keresztül közölt írásokból. Ennek ellenére megteszed. Pontosan abban a formában teszed ezt,ahogyan jehova papjai teszik. Halálos bűn.

  

Elfogadod az Isten Szavának meghamisítása céljából létrehozott Új Világ Fordítású bibliát, amit

 jehova papjai készítettek, hogy Ige ellenes tanításukat azzal támasszák alá, megtévesztve ezáltal 

 jehova tanúit és másokat. - Ez is halálos bűn.

 

Tagadod, hogy nagy sokaságot,akiről a Jelenések 7. fejezetében prófétál az Úr a mennybe viszi.Ezt teszik jehova papjai is. - Ez is halálos bűn.

  

Tagadod, hogy Isten kimondottan Izrael fiaiból fogja majd elpecsételni a 144 ezer feddhetetlen férfiút a nagy nyomorúságot követően a Bárány földi szolgálatára. Ezt teszik jehova papjai is.-Ez is halálos bűn.

 

Vádolod sőt megveted a Teremtő Istent ,amiért a gonoszok lelkeit átengedi a Hádesznek és a Halálnak,hogy őrizzék azokat a Hádeszben a végítélet napjáig,amikor az Úr parancsára majd ki kellesz adniuk őket. Ezt teszik jehova papjai is. Russeltől vették, hogy nekik ilyen Isten nem kell. -Ez is halálos bűn.

 

Azt állítod, hogy csak a bibliakutató néven ismert Russel követői voltak méltók arra, hogy fogyasszák az Úr testét és vérét. Ebben a kérdésben is azonosulsz jehova papjai tanításával.- Ez is halálos bűn.

Ezek az Antikrisztus szellemében lévők ismertető jele.

Előzmény: bethsabé (195854)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.02 -2 0 195870

J.T sem a valóságban gondolták azt, hogy Jézus "meglátogatta" Őket 1918/19-ben. Hanem felismertek próféciákat és fokozatosan kijöttek nagy Babilonból."

De azt állították és állítják a mai napig jehova papjai, hogy az Úr Jézus meglátogatta Rutherfordot

és társait, és mindent rendben talált,ezért rájuk ruházta összes javait.

Előzmény: bethsabé (195858)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2024.03.01 -2 0 195869

Az én Bibliámban a szellem szó helyett a lélek szerepel. Víztől és lélektől szerepel.  Én úgy gondolom, hogy a lélek és a szellem nem ugyanaz. Te a Jehova tanúi által átirt, Vagy a Katolikus forditást használod?Én a Károli Gáspár forditást használom. Nekem az egyik ismerősöm Jehova Tanúja . Nem tudom őket elfogadni. Mindenhol ahol az Úr volt a Bibliában , Úr helyett Jehovát tesznek. Még akkor is ha a mondat értelmetlenné válik tőle.Ők a Biblia kutatók, és közben meg sem szólalhatnak. Én Bibliakutatónak tartom magam , de én a saját utamat járom.

Előzmény: Leslie07 (195867)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 195868

Ugyan miért történt volna meg a valóságban, amikor Jézus Krisztus szellemi lény a mennyekben és testben már nem jön vissza, 

 

Ezt honnan olvastad ki a Kígyó Könyvéből.

 

Az Úr Jézus ugyanabban a megdicsőült testben és ugyan oda fog visszatérni,amelyben és ahonnan

a tanítványok látták Őt felmenni az Égbe.

 

Ap. Csel 10:9És mikor ezeket mondotta, az ő láttokra felemelteték, és felhő fogá el őt szemeik elől.10És amint szemeiket az égre függesztették, mikor ő elméne, ímé két férfiú állott meg mellettük fehér ruhában,11Kik szóltak is: Galileabeli férfiak, mit állotok nézve a mennybe? Ez a Jézus, aki felviteték tőletek a mennybe, akképpen jő el, amiképpen láttátok őt felmenni a mennybe.12Akkor megtérének Jeruzsálembe a hegyről, mely hívatik Olajfák hegyének, mely Jeruzsálem mellett van, egy szombatnapi járóföldre.

 

Te ,aki ezt másként állítod, nem lehetsz igaz hitű.

 

Csak az Antikrisztus szellemétől áthatva tagadhatja valaki azt, hogy az Úr Jézus romolhatatlan testben támadott fel, és abban is fog visszatérni,ahogyan azt az Apostolok Cselekedeteiben ki lett nyilatkoztatva.

Előzmény: bethsabé (195858)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.01 -2 0 195867

-

A testi embert a szellemi ember ítéli meg. Fordítva ez nem következhet be. (1Kor 2,14)

Fordítsd le magadnak a verset! "

 

Mit tudsz te a szellemi emberről.

 

Az újjászületés szükségességét jehova papjaival együtt tévhitnek tartod.

 

A Bibliai Tanítások/kérdések c. kiadványukban jehova papjai így nyilatkoznak az újjászületésről:

 

"Tévhitek az újraszületésről

 Tévhit: Az újraszületés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy megmentésben részesüljünk, illetve hogy Krisztus követői legyünk."

 

 

Ezzel ellentétben az Úr Jézus így nyilatkozott az újjászületésről:

 

János 3: 5 Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Szellemtől, nem mehet be az Isten országába. 6 Ami testtől született, test az; és ami Szellemtől született, szellem az. 7 Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek. 

 

Hazudnak jehova papjai,amikor azt állítják, nem szükséges újjászületni ahhoz, hogy   Khrisztosz 

követői legyünk.

 

Előzmény: bethsabé (195859)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.01 -2 0 195866

 Már most halljuk a recsegést és a ropogást ebben a rendszerben és nemsokára összedől, mint a kártyavár. Attól függetlenül, hogy ezt te sem és Leslie07 sem várja örömmel."

 

Hallod a recsegést és a ropogást?

 

És még mit szoktál hallani?

Előzmény: bethsabé (195860)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.01 -2 1 195865

Szerintem a Biblia nem azért lett megíratva, hogy a hívő emberek gúnyolódjanak rajta. Az Istenteleneknek a sorsuk, viszont már előre meg van jövendölve."

 

Ahogyan az Isten Szavát meghamisító jehova papjainak is,azokkal együtt,akik követik a példájukat:

 

Jelenések 22:18Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, aki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;19És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, amik e könyvben megírattak.

 

 

Az Őrtorony részvénytársaság alapítói az igaz Isten ellenségei voltak.

C.T. Russell istenei az egyiptomi Nagy Piramis istenei voltak.

 

Jehova tanúinak kiadványai a bizonyítékul szolgálnak arra,hogy a templomoslovag
Ch.T. Russel számára 1881-ben létrehozott őrtorony szervezet a sátán eszköze
az Isten Szava, a Szent Szelem,az Isten Fia és az Atya isten megcsúfolására.

Az őrtorony szervezetben fellelhető szimbólumok,keresztény vallásokban
sehol nem fordulnak elő. A napistenkúltusz,a hermetikus mágia,és az énóch
mágia ismert szimbólumai.

1. Kettőskereszt koronában- szabadkőműves szimbólum az Őrtorony szervezet
kedvelt szimbóluma volt 1931-ig.Megtalálható még Russel pásztor piramis
síremlékén.

Lásd a "Jehova Tanúi Isten Királyságának hirdetői" könyv 200.oldalán.

2. Kétszárnyú nap - spiritiszta mágikus szimbólum az egyiptomi napisten kúltusz
és az énoch mágia szimbóluma.Megtalálható az Őrtorony szervezet által
kiadott "Beteljesült titok" c. könyv fedőlapján. Ezenkívül jehova tanúi
1965-ben átadott New York-i kongresszustermét dísziti az őrtorony pogány
szimbólum felett. A bizonyíték a fent említett Jehova Tanúi Isten Királyságának
Hirdetői könyv 329. valamint a 648. és 651. oldalon.

3. Őrtorony- mágikus szimbólum,ezenkívül a jehova tanúi által Királyként
tisztelt Apolló,a mélység angyala ikertestvérének Artemisz pogány istennőnek
a fején díszeleg.Az énoch mágiának ismert komunikációs eszköze.
Évtizedeken át díszítette  jehova tanúi kiadványainak  borítóját,imaházait,kongresszusi
épületeit,adományládáit. Ami a legfontosabb a New York-i irányító közpot-
jukat hatalmas őrtorony felépítmény díszitette.

Az énoch mágia azzal kecsegtet,hogy az őrtorony kapuin át a magasabb rendü
angyalok fölött is uralmat biztosít.Sőt a sötétség angyalaival is kapcsolatot
teremt. Innen eredeztethető jehova tanui azon tanítása,hogy Abaddont
a mélység angyalát a Pusztítót királyuknak tekintik,akinek,mint sáskák
engedelmesek,azáltal,hogy elmebelileg gyötrik a keresztényeket, és,mint
pusztító lovassereg várják a parancsot,hogy meg is öljék őket.
Jehova tanúi saját leírásuk szerint ezt örömmel végzik királyuknak  és jézusuknak Abaddonnak

dicsőségére.

 

Russell 1852 február 16-án született és 1916. október 31-én halt meg.

 

Összesen 64 évet élt. Ebből élete 35 évét piramisjóslással töltötte. 

 

Ha levonjuk a 64 évéből a 35 évet ,akkor kiderül, hogy 29 éves korától már piramisjóslással kezdett

foglalkozni. Conley bankár és C.T. Russell apja Russell 29. születésnapján hoztál létre a az Őrtorony Részvénytársaságot, amellyel kapcsolatban 1917-ben egyértelműen kijjelenti az Őrtorony kiadvány,

hogy nem egyház ,de nem is vallás.

 

Az Őrtorony - 1917. november 15.:


"...Tájékoztató a részvényesek számára:
"Az Őrtorony Társulat nem egy nyilvános imádatnak helyt adó vallási társaság, mint egy egyház, hanem egy üzleti vállalkozás..."

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=151981890&t=9003631

 

 

Előzmény: bethsabé (195860)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2024.03.01 -2 0 195864

Én voltam egy Jehova tanúi kongresszuson, Mindent kitakaritanak maguk után.  Gyönyörűen felöltözve takarítják a melléklhelyiséget.

gyongyom bokretam Creative Commons License 2024.03.01 -2 0 195863

A Jehova tanúi azt állítják, hogy ők a sáskák. A sáskák szerintem a földönkivüliek , az UFÓK.

 Gyerekek . Ha tudnátok , hogy mi az igazság , seggre esnétek. A helyzet az , hogy én sem tudom , a teljes igazságot.

szombatos Creative Commons License 2024.03.01 -2 0 195862

Emléxem erre a szóváltásra, tiszteletem, hogy te is. Egyébként mostanába került fel az orosz és ukrán nép próféciai szerepe, abban is van bõven próféciai elõrejelzés, amit hamarosan hitelesítve látunk (erre legalább már nem kell 20 évet várni)

http://churchofgod.hu/content.php?act=oroszorszag-ukrajna

Előzmény: Ayrton64,5 (195822)
llang-ilang Creative Commons License 2024.03.01 -1 1 195861

"Ha ez az 1918/19 es látogatás is csak egy kitaláció ......akkor Jahova Tanui nagy Babilon."

-------------------------------

 

 

"Ugyan miért történt volna meg a valóságban, amikor"

 

 

Ugyanazt mondom én is. Nem volt semmiféle látogatás....Ez csak egy kitaláció...Ahogy magad is irod:

 

"Melyik az a vallási csoport, akik a kitalált dogmáikat tartják előtérben Isten szava helyett? (nagy Babilon)"

Előzmény: bethsabé (195858)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 195860

Aztán a bibliakutatók 1920 körül az egyik kongresszusuk alatt ünnepélyesen bejeletették, hogy még millióan vannak olyanok, akik soha sem fognak meghalni. --

---

-Ez még teljesülni fog a jövőben. Lesznek, akik életben mennek át majd az Isten által irányított új világba és soha nem fognak meghalni. 

-

Szerintem a Biblia nem azért lett megíratva, hogy a hívő emberek gúnyolódjanak rajta. Az Istenteleneknek a sorsuk, viszont már előre meg van jövendölve.

-

Amikor nem gondolja senki, akkor fog összeomlani a Sátán rendszere. Már most halljuk a recsegést és a ropogást ebben a rendszerben és nemsokára összedől, mint a kártyavár. Attól függetlenül, hogy ezt te sem és Leslie07 sem várja örömmel.

 

 

Előzmény: Ayrton64,5 (195856)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 195859

Aztán azt a témát is ejtetted, hogy miképpen múlhatott el Júdától, kb. 600 évre (szerinted Siló születéséig) a fejedelmi bot. Már csak 600 évről beszélek (nem 2520-ról), mert sikeresen lealkudtad, de aztán megrekedtél :-)

 

--------------------------------------------------------------

 

Minden meg van válaszolva, csak semmit sem értesz, mert testi ember vagy és nem szellemi.

Én nem erőltetném azt, amit nem értek meg.

-

-Mi értelme van annak, hogy valaki képtelen megérteni, hogy a Mózesi Törvény csak a zsidóknak adatott, de újra és újra ezen lovagol.

 

--

A szellemi ember nem test szerint jár mint Ti. Többször leírtam, hogy a testi ember nem értheti meg az Isteni gondolkodásmódját, mert magasak neki. Tehát, meg sem értheti, mert a számára nevetségesek.

-----------------------

1Kor 2,14 Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképen ítéltetnek meg.

-

A testi embert a szellemi ember ítéli meg. Fordítva ez nem következhet be. (1Kor 2,14)

Fordítsd le magadnak a verset! 

Előzmény: Ayrton64,5 (195857)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 195858

Ha ez az 1918/19 es látogatás is csak egy kitaláció ......akkor Jahova Tanui nagy Babilon.

-------------------------------

Ugyan miért történt volna meg a valóságban, amikor Jézus Krisztus szellemi lény a mennyekben és testben már nem jön vissza, de a szelleme a 144000-nél maradt. Azért mondta a választottaknak Jézus, hogy veletek leszek a világ végezetég.

--

J.T sem a valóságban gondolták azt, hogy Jézus "meglátogatta" Őket 1918/19-ben. Hanem felismertek próféciákat és fokozatosan kijöttek nagy Babilonból.

Minden nagy Babiloni szokást fokozatosan elhagytak. Nem egyik napról a másikra történik ez meg.

--

Minden átvitt értelemben értendő, mert a Biblia az alap és az útmutató és az elhívottaknak is ez a szellemi gondolkodásmód a vezetője, ami a Bibliában van benne. Ez olyan, mintha Jézus velük lenne. A felkenteknek sem súg Isten a fülükbe semmi különöset, de Isten szelleme munkálkodik bennük, nem úgy mint nagy Babilonban, ahol Sátán az Úr és test szerint élnek a tagjai és nem szellem szerint, és a pénz dominál, meg a politika és főleg az emberek által kitalált és szolgált dogma.

-

"Valami zörgés”

William Tyndale és mások lefordították a Bibliát angol, illetve más nyelvekre

-

„Inak és hús”

Charles T. Russell és a társai fényt derítettek bibliai igazságokra.

-

„Életre keltek, és lábra álltak”

Miután Jehova népe 1919-ben "életre kelt”, a prédikálómunka fokozódott.

 

--

Nagy Babilon, pedig évszázadok óta egy helyben toporog a dogmáival és az emberi hagyományaival, figyelmen kívül hagyják a Példabeszédek:4:18-at és saját dogmáikat szolgálják Isten helyett.

-

Mt 15,9 Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai.

-

A nagy szajha, a prostituált nő, vagyis Nagy Babilon oly tudományokat tanít, ami emberek tudományaira, és emberek parancsolataira épül.

-

Ezért mondja Jézus rájuk:

Lk 13,27 De ezt mondja: Mondom néktek, nem tudom honnét valók vagytok ti; távozzatok el én tőlem mindnyájan, kik hamisságot cselekesztek!

 

---------------------------------------------------------------------------------

 

1919-BEN két prófécia is beteljesedett, melyek összefüggnek egymással: az egyik a száraz csontokról szól, a másik pedig a két tanúról. A száraz csontokról szóló látomás egy nagyon hosszú időszakra utal (valójában sok évszázadra), melynek a végén Isten népének egy nagy csoportja életre kel. (Ez 37:2–4; Jel 11:1–3, 7–13). A két tanúról szóló prófécia egy rövid időre utal (1914 végétől 1919 elejéig), melynek a végén Isten szolgáinak egy kis csoportja kel életre. Mindkét prófécia egy jelképes feltámadást jelenít meg, és mindkettő 1919-ben teljesedett be a modern korban. Ekkor történt, hogy Jehova lábra állította a felkent szolgáit, kiszabadította őket Nagy Babilon fogságából, és összegyűjtötte őket a helyreállított gyülekezetbe (Ez 37:10).

 

---

Figyelemre méltó, hogy egy fontos dologban eltér egymástól ennek a két próféciának a beteljesedése. A száraz csontokról szóló prófécia azt jövendölte meg, hogy a felkent maradék összes tagja életre fog kelni. A két tanúról szóló prófécia viszont azt vetítette előre, hogy Isten felkent maradékának néhány tagja fog életre kelni, azok, akik a szervezet élén álltak, és akiket kineveztek a hű és értelmes rabszolgának (Máté 24:45; Jel 11:6). 

 

 

Előzmény: llang-ilang (195855)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 195857

ÉN: Pedig állítólag 1918-ban vagy 1919-ben Jézus meglátogatta őket és egyedül igaz szervezetnek nevezte ki őket.

VÁLASZOD:" Ez soha nem történt meg a valóságban."

 

Nem a valóságban történt, hanem a mesében? Vagy csak valakinek a képzeletében, mielőtt beleért volna Russel keze a bilibe?

 

Amikor Péter apostolt Jézust a többi apostol élére nevezte ki, az nem titokban történt, hanem láthatóan, a Biblia beszámol róla. 1918-ban vagy 1919-ben ugyanez (csak szervezeti szinten) suttyomban történt?

 

Aztán azt a témát is ejtetted, hogy miképpen múlhatott el Júdától, kb. 600 évre (szerinted Siló születéséig) a fejedelmi bot. Már csak 600 évről beszélek (nem 2520-ról), mert sikeresen lealkudtad, de aztán megrekedtél :-)

Előzmény: bethsabé (195853)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 195856

A "Melyik az a vallási csoport" kezdetű 5 kritériumod mindegyike rápasszol pl. az amisokra is. Ha JT-it megkérded, hogy miért nem az amisok Isten szervezete, akkor azt fogják mondani, hogy a "bibliakutatókat" 1918 vagy 1919-ben Jézus nevezte ki és az amisokat senki sem nevezte ki. Aztán a bibliakutatók 1920 körül az egyik kongresszusuk alatt ünnepélyesen bejeletették, hogy még millióan vannak olyanok, akik soha sem fognak meghalni. Az amisok ilyen marhaságot nem jelentettek be. Ők még a TV-t sem nézik, autóikkal nem szennyezik a környezetet (mert lovaskocsival járnak), a divatot sem ismerik, stb. Ha igazi "babilon"-mentes vallási csoportot akarsz látni, akkor nézd meg az amisokat, akik ráadásul megtagadták a Covid-"vakcínák" felvételét is.

Előzmény: bethsabé (195853)
llang-ilang Creative Commons License 2024.03.01 -1 1 195855

 Pedig állítólag 1918-ban vagy 1919-ben Jézus meglátogatta őket és egyedül igaz szervezetnek nevezte ki őket. Úgy látszik, Jézus egyetértett azzal, hogy a "gizai nagy piramis Isten tanúköve".

 

---

 

"Ez soha nem történt meg a valóságban. A Bibliai időszámítás szerint csak lehetséges.

Melyik az a vallási csoport, akik a kitalált dogmáikat tartják előtérben Isten szava helyett? (nagy Babilon)"

Ha ez az 1918/19 es látogatás is csak egy kitaláció ......akkor Jahova Tanui nagy Babilon.

Előzmény: bethsabé (195853)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 195854

 

-Ezeket nem kell magadra értened, de általánosságban el kellett mondanom, ha az igazság oldalát nézzük. Márpedig, az igazságot keressük Isten Szava szerint és nem a hazugságot.

Előzmény: bethsabé (195853)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 195853

 Pedig állítólag 1918-ban vagy 1919-ben Jézus meglátogatta őket és egyedül igaz szervezetnek nevezte ki őket. Úgy látszik, Jézus egyetértett azzal, hogy a "gizai nagy piramis Isten tanúköve".

 

---

 

Ez soha nem történt meg a valóságban. A Bibliai időszámítás szerint csak lehetséges.

-

Isten és Jézus Krisztus csak a Biblián keresztül kommunikál emberekkel. A valóságban nem. 

A Bibliai idők elmúltak. Megmarad a hit, a remény és a szeretet. A legfontosabb ezek közül a szeretet

A szeretetet nehéz betartani nagy Babilonnak.

-

Melyik az a vallási csoport, amelyik nem fog kardot és fegyvert? Jehova Tanúi

Melyik az a vallási csoport, amelyik foglalkozik okkultizmussal és spiritizmussal? (nagy Babilon)

Melyik az a vallási csoport, amelyik test szerint él és nem szellem szerint jár? (nagy Babilon)

Melyik az a vallási csoport akik képeket és szobrokat használnak az imádkozásnál? (nagy Babilon)

Melyik az a vallási csoport, akik a kitalált dogmáikat tartják előtérben Isten szava helyett? (nagy Babilon)

-

A háborúban van szeretet?  Az éheztetésben van szeretet? A nyomorgatásban van szeretet? A kizsákmányolásban van szeretet?

-

Izraelben van szeretet, mint ókori választott népben? Nincs.

 

-

Mt 22,37 Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

Mt 22,39 A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

-

Majd akkor beszéljen valaki is, aki Jézus két parancsát megtartja és nem pártoskodik a politika oldalán.

 

Előzmény: Ayrton64,5 (195850)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 195852

 

Nem minden van az igaz Istentől a világban. Vannak dolgok,amiket a Kísértő, vagy a bukott szellemek

sugallnak az embereknek. Ez elmondható a te írásaidról is. Eddig egyetlen mondatot nem írtál, aminek

a forrása ne a hitető szellemek lennének.

----

 

-Erősen meg vagy vezetve a levegőbeli hatalmasság fejedelme szerint, ama lélek szerint, amely benned  munkálkodik.

 

-De ezt nem ismered fel a gőg és az alázatosság hiánya miatt. 

 -

Akiben Isten szelleme működik, azokat nem tudod elkábítani a vénasszonyos meséiddel.

 -

1Tim 4,7 A szentségtelen és vénasszonyos meséket pedig eltávoztasd. Hanem gyakorold magadat a kegyességre:

Előzmény: Leslie07 (195848)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 195851

Ő az ateistákhoz hasonlóan azért kutatta a Bibliát, hogy

átírja azt a saját maga ízlése szerint,de ügyelve arra, hogy mindenben ellentmondjon

annak anit Isten kijelentett szent prófétái által.

 

---

 

Azért kutatta Russell a Bibliát, mert Istennek eljött az idő, hogy a nagy Babiloni szellemi sötétségből lassan és fokozatosan világosság legyen az emberek számára. Példabeszédek:4:18

-

Te már alapból képtelen vagy a szellemi fejlődésre, és a sötétségből a világosságra való eljutásra, (de, hát Istennél nem erőszak a disznótor")mert a saját kitalált vénasszonyos meséiddel kábítod magadat és a szellemi sötétségben levőket.

---

 

Mt 6,23 Ha pedig a te szemed gonosz, a te egész tested sötét lesz. Ha azért a benned lévő világosság sötétség: mekkora akkor a sötétség?!

Előzmény: Leslie07 (195846)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.01 -1 1 195850

"Russell pásztor mintegy 35 évig úgy vélte, hogy a gizai nagy piramis Isten tanúköve, igazolva a bibliai időszakokat (És 19:19). Jehova Tanúi azonban felhagytak azzal az elképzeléssel, hogy egy egyiptomi piramisnak bármi köze is lehet az igaz imádathoz. (Lásd „Az Őrtorony” 1928. november 15-i és december 1-jei [ang.] számát.)"

 

 

Csak 1928-ban hagytak fel ezzel a teóriával? Pedig állítólag 1918-ban vagy 1919-ben Jézus meglátogatta őket és egyedül igaz szervezetnek nevezte ki őket. Úgy látszik, Jézus egyetértett azzal, hogy a "gizai nagy piramis Isten tanúköve".

Előzmény: Leslie07 (195846)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.01 -2 0 195849

Szellembirodalom. Az "ég” kifejezés szellemi égre, szellembirodalomra is utal, a létformának egy magasabb szintjére, amely a világegyetemen kívül van (1Királyok 8:27; János 6:38). Itt lakik Jehova Isten, aki "Szellem”, valamint az angyalok, azok a szellemi lények, akiket ő teremtett (János 4:24; Máté 24:36). Időnként az "ég” a hűséges angyalokat jelképezi, azaz a szentek gyülekezetét (Zsoltárok 89:5–7)."

 

Nem olvasni az 1.Kir.8:27-ben semmi olyat, hogy a Teremtő Isten Khrisztosz és társai ne abban az égben lakoznának,amelyet teremtett. Salamon Isten nagyságát akarta kifejezni a háthoz mérten,amit

az Úrnak épített, nem pedig cáfolni azt az igazságot, hogy a Teremtő Isten és társai az égben lakoznának. Az általad az Őrtorony kiadványból kimásolt részben található utalások a Biblia egyes kijelentéseire ,sem cáfolják, hogy a Teremtő Isten és társai ne az égben laknának.

 

Zsoltárok 89:5Mindörökké megerősítem a te magodat, és nemzetségről nemzetségre megépítem a te királyi székedet. Szela.6És az egek dicsérik a te csodadolgodat Uram; a te hűséges voltodat is a szentek gyülekezetében.7Mert a felhőkben kicsoda hasonlatos az Úrhoz, s ki olyan, mint az Úr, az istenek fiai között?

 

 

Ebben a zsoltárban a szentek gyülekezetéről ír,nem pedig arról, hogy Isten nem az Égben lakik.

 

Ezzel szemben az 1.Királyok 22:19-ben egy konkrét helyhez köti az Isten jelenlétét és az Őt körül vevő társai és szellemszolgái jelenlétét:

 

1.Királyok 22:19És monda Mikeás: Azért halld meg most az Úr beszédét: Látám az Urat az ő székiben ülni, és az egész mennyei sereget az ő jobb- és balkeze felől mellette állani.

 

Máté 18:10

10 Vigyázzatok, nehogy megvessetek egyet e kicsinyek közül; mert mondom nektek, hogy angyalaik az égben mindig látják az én égi Atyám arcát.

 

Állításod tehát titkos is és misztikus, csak éppen hogy nem biblikus.

Előzmény: bethsabé (195844)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!