Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3116
Ezt még olyan hangulatban írtam. Még megláttom az elkövetkező hónapokat. És nem ingyen gondoltam, csak olcsóbban. Bocs.
Előzmény: deepak (3107)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3115
ha ez valóban annyi, amennyit láttunk, akkor sztm. nem ők csinálták. Ha ők csinálták, akkor viszont át kell gondolni tényleg, mert akkor viszont amit elsőre látunk a filmben csak a "mozi mátrix", de van egy "zion" is :)
Előzmény: harpokratesz (3114)
harpokratesz Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3114
most hallottam a rágyióban (dj), hogy a film értelme az volt, hogy az emberek agyalnak és beszélgetnek erről jó sokat :) és hogy sokkal jobb megoldások születnek így, mint maga a film.

a vacsó-ék meg hahotázva röhögnek a markukba...
elárulom, jövőre ők kapják a tudományos Nobel-díjat.

Előzmény: Törölt nick (3113)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3113
most hallottam a rágyióban (dj), hogy a film értelme az volt, hogy az emberek agyalnak és beszélgetnek erről jó sokat :) és hogy sokkal jobb megoldások születnek így, mint maga a film :)

ha beregisztrálok egy fijú nicket és pár varázsszót (informatikai területről) használatba állítok, szóbaálltok velem? költői kérdés volt... :)))

harpokratesz Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3112
Végre már, hogy "felébredtetek" ! - Wake up !
Én már a 2. rész bemutatója után megmondtam, hogy egy nagy átbaszás lesz a két folytatás, akivel ezt a plusz két részt meg lehet etetni, az megérdemli. Ennyire már ne legyünk fanatikusak ! Az első nekem is csúcsfilm volt, de azért nem fogok a tesók kedvéért elhülyülni, mert ők lekezelő módon semmibe vesznek mindenkit. Oké, csináljanak filmet, de legyen önkritikájuk, a filozófiai mondanivaló lezárult az első résszel, többre nem tellett tőlük (hogy őszinte legyek, én sem gondoltam, hogy folytatni lehet, mert nem lehetett). Amit viszont lehetett folytatni, az a sztori és a karakterek kibontása ezen a futurisztikus, sci-fi, cyberpunk, informatikai vonalon, ami meg is történt, és erről lehet vitatkozni, hogy milyen sikerrel. DE, egy nagy hibát elkövettek (vagy tudatosan, vagy nem), a filozófiai vonalat is megbróbálták erőlködve, nyögvenyelősen továbbvinni, ami lássuk be totális kudarc lett, mert olyan gagyi szintre vitték le, ami már dühítő. Az ember úgy érzi, hogy a tesók vagy bolondgombát ettek, amitől agylágyulást kaptak, vagy egyszerűen csak hülyére vettek minket, nézőket. Az első részt az tette naggyá, ütössé és felejthetetlenné, hogy tökéletes arányban állt a tartalom és a forma. A két folytatásban ez az egyensúly bomlott meg, nagyon erősen érzékelhető módon, ami az egész trilógiát tönkre vágta, ezzel az első résznek is sokat ártva sajnos (ami ezek után a hitelét illeti). A megoldás az lehetett volna, hogy a filozófálgatást szépen elfelejtik, és csinálnak egy jó kis akció sci-fit, hiszen végülis, mégis csak EZ lett belőle, de akkor nem maradt volna ez a keserűszájíz bennünk. Szerintem ott követték el a hibát, hogy az elején egyáltalán nem gondoltak arra a rendezők, hogy a magasröptű filozófálgatás és a sci-fi műfaj nem fér meg egymással, nem összeegyeztethető. Mindkét dologba szerelmesek mint tudjuk, de a két elem nem összepasszintható egy filmben, és itt csúsztak el a banánhéjon. Én nem akarom a sci-fi műfajt lebecsülni, de azért lássuk be, hogy a komoly filozófiai, ill. metafizikai témák ábrázolására nem ez a megfelelő műfaji forma. Úgy néz ki, mintha két legyet akartak volna egy csapásra elintézni, viszont az egyik légy életben maradt. Az egyiket kijátszották a másik kárára. Tisztességesebb lett volna a dolog, ha M-ot nem folytatják, hanem egy másik filmet készítenek, behódolva egyéb más szenvedélyeiknek.
Az is lehet, hogy az IDŐ is ludas, hiszen kb. min. két év telt el az első és a második rész forgatása között, ami elég nagy idő, közben az ezredfordulót is megéltük. Lehet, hogy mostmár csak fokozatosan hülyülünk... ?

Előzmény: Törölt nick (3105)
vasjanko Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3111
Ez milyen jó, semmi fölös misztifikáció
:)
Előzmény: deepak (3110)
deepak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3110
Idézet a Matrix-Revolution topikból:

eGOn válasz erre | adatok | e-mail 2003-11-07 13:26:55 (124)

Na megneztem en is, angolul (Angliaban :) ), es
pl. az, ahogy az az emberke beszel, akibe Smith bemasolta magat, az zsenialis! Mar csak ezert is erdemes feliratosan megnezni odahaza!

Erdekes magyarazatokat irtak ide a topicba nehanyan, nekem kisse mashogyan allt ossze a kep, szoval alabb az en elkepzelesem az egesz tortenetrol:

Matrix a matrixban?

NEM! Ha elfogadjuk, hogy emberek tarkojaba kabelt dugva ugy meg lehet valtoztatni az emberek tudatat, hogy abba bele is nyiffanhatnak, akkor el kell fogadni azt is, hogy valaki felerosites nelkul is kepes az amugy a kabelen jovo jeleket erezni. Hiszen minden elektromos impulzus elektromagneses hullamokat kelt (fizikusok javitsanak ki, ha tul pontatlan vagyok), es ha valaki szenzitiv ezekre a jelekre, miert ne eszlelhetne anelkul, hogy ezeket a jeleket femszalon kozvetlenul az idegsejtjeihez vezetik?
Szerintem pontosan ez tortent Neoval: kepesse valt a mesterseges inteligencia (es csak a mesterseges inteligencia) altal kivaltott elektromagneses impulzusok eszlelesere es ezek ellen szinten elektromagneses impulzusokat tudott kiadni.
Smith ugy jott ki a matrixbol, hogy beirta magat valakinek a tudataba, aki utana levalt a matrixrol, semmi nem utal arra, hogy ezen kopia barmilyen kapcsolatban allt volna a matrix beli kopiakkal. Smith valoszinuleg a EMI-tol esett komaba a masodik reszben, Neo pedig azert, mert rakapcsolodott a matrixra. Teljesen plauzibilis, hogy amikor a kifele meno impulzusokat felerositi (megallitja az orszemeket), akkor egyuttal a befele meno jelek is felerosodtek. A matrix, mint szamitogep/AI/altatott emberkek komplexusa ott volt valahol a kozelukben, tehat az altala keltett elektromagneses impulzusok is ott voltak, csak ugye ezt erosites nelkul az atlagember nem erzi. (Ez olyan, mintha radio nelkul 'be tudnad fogni' pl. a Kossuthot, pusztan az idegsejtjeiddel:) )

Epitesz-Neo parbeszed a masodik resz vegen

Vissza kell kanyarodni ide, mert az a reszlet csak a Revolutions megnezese utan valik erthetove.
A Epitesz azt mondja Neo-ra, hogy o egy 'szerves anomalia'. Ez csak a Revolutions utan esett le, hogy ekkor lehet szervetlen anomalia is? IGEN! Ez pdig nem mas, mint Smith!
Miert hagyja az Epitesz, hogy a dolgok ne a szokasos uton menjenek? Mert a szokasos ut a szerves anomalia kiiktatasara szolgal csak. Az Epitesz viszont latta, hogy szar van, megjelent egy szervetlen anomalia is, amely immaron kontrolalatlanna valt. Hiaba kerult ide a One, a szokasos ujrabootolassal nem oldodik meg teljesen a problema.
Eddig is voltak szervetlen anomaliak (szokott programok), de kontrolalhatoak voltak.
Szoval, szerintem, a masodik resz vegen eppen az Epitesz volt nehez helyzetben. Ha a szokasos ut megy, akkor a Matrix rebootol, eliminalodik a szerves anomalia, de megmarad a kontrolalhatatlanna valt szervetlen anomalia (Smith). Ha Neo a masik ajton megy ki (es ez tortent), akkor ket eset van: Neo megpurcan vagy a kulvilagban, vagy Smith nyirja ki a Matrixban, ekkor nem lett eliminalva a szerves anomalia sem (vegyuk eszre, hogy nem eleg a One-nak elpusztulnia, az altala hordozott infok bekerulnek az upgradelt verzioba), es ottmarad Smith is. A masik lehetoseg az, hogy Neo elpusztitja Smith-et es utana ter vissza a forrashoz. Az Orakulum dontese volt, hogy ez tortenjen, erre kovetkeztethetunk a harmadik resz vegebol is.

Egyenletek

Hm. Errol eleg durva velemenyem van, de eleg koherens magyarazattal szolgalhatok:
A Matrix leirasa egyenletekkel (meginkabb differencialegyenletekkel) irhato le. Ezek azt mondjak meg, hogy egyik valtozo megvaltozasaval hogyan kell megvaltoztatni a masik valtozot. Az _egyensulyt_ en ez alatt ertem es nem egy korabbi beiras egyenletenek ket oldalarol van szo.
A problema ezekkel a diffegyenletekkel, hogy nincs veges (analitikus) megoldasuk, igy csak sorbafejtessel (kozelitessel) adhatoak meg. Ebbol adodoan felborul a rendszer, a valtozok kozotti elteresek egyre nagyobbak lesznek (megjelenik az anomalia, pl. havazik es kozben ezt tapasztalod, hogy verejtekezel a hosegtol, stb.) A megoldas, hogy ezekbol az anomaliakbol informaciokat gyujtsunk (azaz merjuk, hogy a jelenlegi kozelites milyen modon ter el a kivanttol), es ez a One-ban manifesztalodik. Az egesz rendszer latszolag tokeletesen van felepitve: amig az anomalia nem veszes, addig a One-jeloltek megpurcannak, ha valakinek sikerul eljutnia a forrashoz, akkor mar ideje rebootolni. A One beepul a rendszerbe, azaz a kovetkezo sorbafejtes mar az elozo meres segitsegevel maskeppen lesz megadva (ezaltal a rendszer tokeletesebbe valik).
A bibi a 6-ik (101 :))))))) ) verzioval az, hogy lett egy szervetlen anomalia is, amivel az Epitesz nem szamolt.

Miert fogadjak el a beket a gepek?

Neo visszater a forrashoz, miutan elpusztitja Smithet. Szerintem a macskas jelenetkor egy rebootot lattunk. Neo beket kert, az uj (verzio 110) matrixban tehat benne van a bekevagy. Ha a kinti vilag osszhangban kell, hogy legyen a matrixbeli vilaggal, akkor kint is a bekevagynak kell ervenyesulnie.

Egy masik verzio: reboot utan nem lettek uj felszabaditottak, aki elkezdhettek volna az uj Ziont, ezert kell a regieknek megmaradniuk. Mert LESZ uj anomalia, ezt mondja az Orakulum is, es ez kovetkezik a Epitesz beszedjebol is. De hogy az uj anomalia mi lesz, azt nem tudjuk. Es remelem Wacsoeknak sem lesz otletuk ra, es akkor a tortenet naggyon jol van befejezve.

Kerdesek

Mi az Orakulum szeme, ami a francianak kell?

Miert kellet Neonak a francia nojet megcsokolnia?

deepak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3109
Ennyi bizony.:)
Előzmény: vasjanko (3108)
vasjanko Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3108
"Ez a vakfoltos dolog, meg nekem kicsit izzadságszagú...:)"

Így van... ennek már nincs sok köze ehhez a filmhez. Inkább csak hozzám. Igazából a topicba lépésem óta valami olyasmit próbálok összeizzadva elmagyarázni (magamnak is), amit Biga Cubensis rémesen egyszerűen megfogalmazott:

"A világ továbbra is itt van, lehet használni, lehet benne élni, de nem muszáj vele azonosulni, rá lehet jönni, hogy csak mi raktuk össze magunknak és a tudat hozza létre az anyagot és nem fordítva"

Ennyi :)

Előzmény: deepak (3106)
deepak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3107
Én szivesen venném, ha elküldenéd, ha már neked nem kell.
Komolyan.
Előzmény: Törölt nick (3105)
deepak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3106
Azért töltötte be magát a fő-MI Neo-ba, mert Neo volt a kapcsolat Smith likvidálásához... talán... persze utána mehet a te gondolatmeneted, miszerint Neo tudata upgarde-elte a... szal mittudomén.:)

Ez a vakfoltos dolog, meg nekem kicsit izzadságszagú...:)

Előzmény: vasjanko (3103)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3105
"Mindenki arra született, hogy azt csinálja, amire született."
"Remegő kézzel nem lehet cípőt bekötni."

Na ezekkel mondatokkal egy izzó piszkavast szúrtak az elmémbe.
A zioni kapitány "Ennek nincs értelme!" felkiáltásával szerintem a rendezők kikancsíntanak a nézőre, hogy milyen hülye is vagy.

Ami LÉNYEGes volt, azt már elmondták az első részben. Bezárult. Nem volt semmi értelme továbbvinni, továbbgondolni az egészet, mert az erőltetett lett volna és az is LETT. PÉNZ.

A pörgösebb jelenetek nem hoztak lázba, az üres szavakkal együtt. Ám! A Reloaded és a Revolutions nagyon jó kis történet lett volna, ha(!) képregényben adják csak ki!!!

És követelem a testvérektől, hogy fizessék vissza 3.000. Ft-omat. Kell valakinek egy alig használt Reloaded DVD? Csak azért vettem meg, mert azt hittem, hogy majd a Forradalmakkal minden kerek lesz...

deepak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3104
Nem tudom, hogy a megfelelő emberhez fordultál-e, de hát legyen.:)

A szeretet csak egy szó. A mögöttes dolgot nem tudja kifejezni. Ezt mondta az indiai pasi, program. És a továbbiakban kapcsolatról és kötődésről beszélt.
Korábban volt már szó ezen, vagy a reloaded fórumon az MI-ról, és amúgy annak az lett a vége, hogy az MI-től nem állhat messze az érzelem, hisz az Orákulum is érző program. Tehát MI és az érzelem nem összeegyeztethetetlen dolgok.
Smith fejlődésébe nagyon is beleillett a gonoszság szvsz és a humor is.

Az én elképzelésem szerint a fő-MI likvidálta Smith-t Neo segítségével, mivel Ők nem bírtak volna egymással.
Az Építésznek már semmi köze nem lehetett a vírus Smith-hez, főleg ahhoz nem, hogy ki milyen "erős" legyen.

Előzmény: -Snow- (3080)
vasjanko Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3103
És ahhoz mit szólsz, ha azt mondom, hogy saját "én-képe" miatt volt "vakfolt" önmaga számára. Amit a végén ugye "levet" magáról.
:)))

(húha, már megint miket írok :))))

Előzmény: deepak (3101)
vasjanko Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3102
oké, node miért töltené be magát a főMI egy emberi testbe?

Nálam eddig ez pont fordítva működött... Neo egyfajta tudaforrás.... éppen ő tölt fel!

Előzmény: deepak (3101)
deepak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3101
Hejj, és ha jó az elméletem, akkor pont ez a pont az, ami megcáfolja csepkéét, mivel, amikor crash-elnek a hajóval a gépek városába és Trinity meghal, Neo kimegy a "folyosórá" és ott ő nem sárga, hanem fekete ruhába öltözött ember!:))
Előzmény: vasjanko (3096)
deepak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3100
Talán, mert ezáltal látjuk azt, hogy a fő-MI beletölti magát Neoba...?:)
Előzmény: vasjanko (3096)
vasjanko Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3099
Bizony..
Duna Plaza - Hollywood Multiplex, egyelőre a 10 soros kisteremben, de 11-12-én a legnagyobb teremben is vetítik. (10.15, 12.45, 15.30, 18.15, 21.00)
Előzmény: deepak (3095)
vasjanko Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3098
Én nem erre gondoltam.
Inkább a nyitottságodra. Például arra, hogy előbb megnézed-e, és csak utána minősíted. :)

És valóban, elismerem, a film rám sem a párbeszédeivel volt hatással!

És nem hiszem, hogy túlértékelem, én sem emelem magam fölé... végig csak azt írtam, hogy _nekem_ mennyire bejött. És, hogy miért, azt próbáltam kommunikálni itt. Nyíltan.

Én látok kapcsolatot magam, a mondandóm és a film között. Ha ez neked sületlenség és értelmetlen, hát ez van, legfeljebb nem erről fogunk közösen beszélgetni. :).

Teszem ezt másokkal, akik bizonyos dolgokat hasonlóan gondolnak mint Én - bár biztos, hogy sohasem teljesen ugyanúgy!

És pont ez a szép az egészben, és gondolom ez a fajta fórum is pont ezért működik.

Előzmény: martin576.hu (3093)
-Snow- Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3097
az én kérdéseimre is válaszolhatnál;)
Előzmény: deepak (3091)
vasjanko Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3096
"Ami elég jól bemutatta azt, hogy igazából a program maga egy "másik, gépi életforma", hiszen úgy áramlott, mint ahogy azt mások emberi életerőnek elképzel(het)ik."

Hoppá! Ez esetben viszont érdemes mégiscsak átgondolni újra a válaszod Csepkevagyok felvetésére... lévén a végén Neot ugyanilyen fénynek látjuk :))))

Előzmény: vasjanko (3092)
deepak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3095
Eredeti hangon? Hol, hol hol?:)
Pesten küldik szinkronizáltan is? Mert itt Miskolcon nem tudok róla.:(
Előzmény: vasjanko (3092)
-Snow- Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3094
Mintha én írtam volna:)
Sztem is.
Előzmény: Törölt nick (3090)
martin576.hu Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3093
Nem csak, hogy végigolvasom - élvezettel olvasom végig.

Egy dolog sántít csupán: ha a film csak "szó és kép", és "TE töltöd meg", akkor tulajdonképpen bármilyen sületlenségre rá lehet húzni, hogy értékes alkotás, mély mondanivalóval - legfeljebb TE nem voltál elég fogékony rá, hogy megértsd.

Ez meg ugyebár elég demagóg produceri duma...

A harmadik filmet még nem láttam, de ha annak csak a fele igaz, amiket a különböző fórumokon írtak a párbeszédeinek "mélységéről"... :((

Előzmény: vasjanko (3083)
vasjanko Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3092
Szia deepak!

"Ami elég jól bemutatta azt, hogy igazából a program maga egy "másik, gépi életforma", hiszen úgy áramlott, mint ahogy azt mások emberi életerőnek elképzel(het)ik."

elfogadom, teljesen oké :)

Csatlakozás nélküliség...
Az elején a pszichológus csaj mond vmi ilyesmit, és asszem Neo is említi a kérdései között, amikor az Orákulummal beszél.

De mindegy, igazából annyira nem lényeges!

Megnéztem eredeti hangon is... másodszor, letisztulva még megnyugtatóbb. Érdekes, hogy csak itt vettem észre, hogy a végén a deus ex machina mondja is: "elvégeztetett".

Ráadásul hazaérve épp az Orákulum nézett szembe velem :) és azt mondta: semmi baj :)
(a Hallmarkon (?) épp vmi romantikus filmet nézett a kedves, amiben nagyit játszott Mary Alice)

Előzmény: deepak (3091)
deepak Creative Commons License 2003.11.07 0 0 3091
Szia vasjanko!

"Hogyan lehetséges, hogy Neo testén átmegy az őrszem, vagy, hogy máshogy látja a valóságot."
Ezt ítam már a másik (Reloaded fórumban), hogy szvsz, Neo ugye az első rész végén megtanulta látni a Mátrix (program)-ot. Ott minden zöld volt. Még Smith is.
A második részben Seraph sárga volt, akkor még nem tudtam miért, de most már sejtem, hogy azért, mert ő rendszeren kívüli program volt. Neo megtanulta látni a programokat valójukban a virtuális világban, de mivel ez a képesség a tudatához kapcsolódik nem veszett el, mikor visszatért a testébe a való világba, mikor visszacsatlakozott. És mikor megvakult, akkor természetesen ez a megtanult képessége felerősödött, vagy csak egyszerűen előjött. És Igazán nem is látott ő mást csak a programokat, Ezért nem látta sem Trinity-t, sem a dárdákat. Ezért látta a vírus Smith-et is sárgában, ill a gépek városát. Ami elég jól bemutatta azt, hogy igazából a program maga egy "másik, gépi életforma", hiszen úgy áramlott, mint ahogy azt mások emberi életerőnek elképzel(het)ik.
A (lehetséges) válasz a kérdésedre: Mikor ment az őrszem a hajóra támad, csak azt látjuk, hogy nekilódul a hajónak és utána átmegy Neo-n. Szvsz az történhetett, hogy Neo elpusztította a testét mielőtt a hajót mégsérthette volna, de még a gpéi lelke (a program) továbbzuhant, át Neo-n. (Tiszta Final Fantasy).

"nekem az nem oké, hogy Bane az elején végül is miért van kómában? - azon kívül, hogy jól be lehessen fejezni a második részt?"
Ezt nem tudom, de esetleg lehet ahhoz köze, hogy Bane tudata egy program (Smith) volt, és az EMP kicsinálta egy időre... de ez csak egy ötlet.

"És miért kell a MAC dzsekdugója Neo fejébe, ha konnekt nélkül is képes lenne átjutni a Mátrixba, ahogy erről beszéltek is... (meg ugye visszafelé ugyanezt tudja Smith is)"
Én úgy emlékszem, hogy erről csak mi spekuláltunk itt a fórumon, de filmben semmi utalás nincs rá. Smith csak csatlakozón keresztül volt képes Bane-be jutni. Ha ment volna nélküle is, akkor szvsz mindnekit simán megfertőzhetett volna Zionban, ha akart volna, kivéve a Zionitákat.
Neo sem tudodd csatlakozó nélkül mászkálni a Mátrixban, csak amikor kómába esett, akkor kerül a Metróhoz, bár hogy miként azt bevallom én sem tudom. Persze onnan kivitte a vasutas, de kellett a dugó, hogy visszatérjen.

Előzmény: vasjanko (3081)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.06 0 0 3090
Annyira semmilyen, annyira semmitmondó volt ez a Forradalmak. Ez nem jelenti azt, hogy bűnrossz volt. De azért érdekes az, hogy az 1. részt megnéztem vagy 20x, a 2. részt 3x, a 3. részt, ha fegyverrel kényszerítenek, akkor még 1x.

Én annyira éreztem a 2. és 3. résznél, hogy írjunk még hozzá két folytatást, azt töltsük ki valamivel hozzáállást. Erőltetett izzadságszag.

Az 1. rész nálam továbbra is ott van a Top3-ban. Mestermű. Kerek egész. Nincs üresjárat, élvezet nézni.

-Snow- Creative Commons License 2003.11.06 0 0 3089
A kedvenc filmbe ne menjünk bele, mert rengeteget sorlhatnék most fel stílusok szerint.
Gondolom nem árulok el sokat ha azt mondom a Mátrix2-3 messze nem tartozik a kedvenceim közé (bár a kettő a látvány szempontjából nagyon jó volt).
Ha egyet kéne mondanom akkor ált a Terminátor2 ugrik be elsőnek.
Előzmény: vasjanko (3088)
vasjanko Creative Commons License 2003.11.06 0 0 3088
Ilyesmire.
De lenginkább arra, hogy mennyire szubjektív a világ.
Hogy mennyire változó az, mit látunk meg a dolgokban -saját tapasztalatainkból, élményeinkből, felismeréseinkből merítve.
Ettől függ, hogy egy-egy filmet/könyvet mennyire képes befogadni magába az ember (illetve belehelyezni saját magát).
Éshát tény, vannak filmek, amik külön rájátszanak erre. :)

Nem tudom, neked például mi a kedvenc filmed (egyébként nekem sem a Mátrix az), de bizonyára nagyon _személyes_ okból az!

Előzmény: -Snow- (3087)
-Snow- Creative Commons License 2003.11.06 0 0 3087
Erre énis gondoltam, hogy talán direkt ilyen.
Egy olyan film aminek megvannak azok a tulajdonságai amihez kell az ember fantáziája (ugye a könyveket sokan azér tartják többre, mert az emmbernek kell hozzá a fantáziája hogy elkézelje az egészet)
Mintha a történetet direkt nem akarnák egyértelműen tudtunkra adni hogy azt mmindeki maga gondolja bele, ahogyan ő látja. Nem tudom h te erre gondoltál-e?

De én ezt inkább csak olyan magyarázatnak gondolom amit saját magamnak találtam ki, hogy tompítsam a csalódást, hogy azt mondhassam "igen a mátrix tényleg nagy film" amit az első ész után... de sajnos ezt csak mentegetőzésnek érzem saját magamnak:/

Előzmény: vasjanko (3083)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!