Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2019.11.30 0 0 98706

Sok olyan etel lekerult a napirendrol ami jo lenne... nekem is fajosak a terdeim, de ritkan fozok csirkelabat - mert nem kapok... a husok amik a kocsonyahoz jok - azt is jo enni. 

Előzmény: jégkirálynő (98705)
jégkirálynő Creative Commons License 2019.11.30 0 0 98705

A qrvadrága lóadagos injekciót a héten megkapta, azon már túl vagyunk, az orvos kerülné az operációt.

Az injekciós cégnek van gyógyszere, de van egy szépséghibája (ár!)

 

A lányom ezt találta (https://www.gal.hu/GAL-UC-II-Porc-komplex), átolvasva az összetevőket röhögve írtam Neki, hogy egyen csirkelábat, az olcsóbb:D

Még nagyobb röhögéssel írta vissza, hogy nem mondok hülyeséget, mert az egyik életmód és táplálkozási tanfolyamán többek között erről is volt szó, és átküldte a jegyzetét a 4hetes kúráról ("amugy viccen kivul terapias csontleves+kurkuma fasza -> kepzes anyagunk volt anno, csak k**va büdi mire az a leves kesz lesz, meg tobb oras a fozese")

 

Na ekkor véglegesedett bennem a kuktavétel gondolata.

 

ZSuR, köszi, utánanézetek a Lyánnyal.

 

És akkor most megyek, elkészítem életem első zúzapörköltjét kuktában:)) Kíváncsi leszek

Előzmény: Boszorka (98704)
Boszorka Creative Commons License 2019.11.29 0 0 98704

Gyakorlott térdes vagyok. Nekem több ortopéd orvos mondta, hogy a kollagént bevenni megenni tök értelmetlen, mert a gyomor szépen feldolgozza és soha nem jut oda, ahova szánod. Ennek mostmár több mint egy éve, mert akkor megoperáltattam és kész. Előtte 3 évet szenvedtem vele. Sok mindent szedtem és injectiokat is kaptam bőven, de semmi nem használt nekem.

Előzmény: jégkirálynő (98700)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.29 0 0 98703

Valami ilyesmit biztos talalsz:

Előzmény: ZsuR (98702)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.29 0 0 98702

Probaltatok zselatint?  Olvass utana.  Lehetoseg.

Előzmény: jégkirálynő (98700)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.11.29 0 0 98701

Remekül lehet húslevest főzni kuktában. És nem kell habozni.

Előzmény: jégkirálynő (98700)
jégkirálynő Creative Commons License 2019.11.29 0 0 98700

Sziasztok,

 

Beszippantott a Black még a múlt héten, és vettem egy kuktát. (már régóta gondolkodtam a vásárláson, de az tette fel az "i"-re a pontot, hogy a lányom térdporc problémái miatt kollagénes kajával próbálnánk kiváltani a gyógyszereket)

Elméletileg húsleves is főzhető benne, de kicsit szkeptikus vagyok.

A kifejezetten kollagénesre hajtó levest kb 10-16 óráig kellene főzni normál tűzhelyen, ha a kuktával kb a felére le tudnám csökkenteni a főzési időt, az nagy előny lenne.

 

Szóval: főzött már valaki kuktában húslevest? (a hab az, ami izgat, mert nem fogom tudom leszedni) Tapasztalat?

Vagy készíthetem úgy is, hogy az elején a hagyományos módszerrel főzöm, leszedem a habot, és akkor zárom le?

 

Egyéb ételeknél lehet valami buktató?

 

(bocs, sok kérdés)

Csimpolya Creative Commons License 2019.11.28 0 0 98699

Nagy elmék (no meg gyakorlatias emberek) ha találkoznak.

Előzmény: öreg_néne_b (98695)
joy Creative Commons License 2019.11.27 0 0 98698

No.
Így kerek a világ!
:o)

joy Creative Commons License 2019.11.27 0 0 98697

Gondoltam, de azt is, hogy nem csak bennefentesek olvassák a topicot -még akkor is, ha az utóbbi hónapokban kissé leült.
:o/

Előzmény: Csimpolya (98694)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.11.27 0 0 98696

Egyik módszert sem próbáltam (nem maradt hozzá anyag), de végeredmény szempontjából sztem jobb a félkészen fagyasztás.

 

Előzmény: öreg_néne_b (98695)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.11.27 0 0 98695

Kisütve is fagyasztható, csak melegíteni kell.
Sok volt kettőnknek egy részét betettük a fagyasztóba.

Előzmény: Csimpolya (98694)
Csimpolya Creative Commons License 2019.11.27 0 0 98694

Igen, aprócska pogácsákat szaggatok ki, ezeket egy dobozba teszem, rétegenként letakarom frissen tartó fóliával. Ha ehetnékem támad, előveszek egy tucatot, és kisütöm. Az egyik üzletben láttam "gyárilag" mélyhűtve, gondoltam, kipróbálom, és be is vált.

Előzmény: joy (98692)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.11.27 0 0 98693

Gondolom, nyersen vákumozva, különben kiszáradna.

 

Előzmény: joy (98692)
joy Creative Commons License 2019.11.27 0 0 98692

"...ha kiszaggatva berakom a mélyhűtőbe, bármikor elővehetem, ha ehetnékem támad."

Csak úgy kiszaggatva, nyersen?
:o.

Előzmény: Csimpolya (98690)
Csimpolya Creative Commons License 2019.11.26 0 0 98691

Apámnak úgy volt a kedvence, hogy forró hagymás zsírba forgatták az alapanyagot. Biztos, hogy még jó pár változata van.

Előzmény: Bubo.Bubo. (98686)
Csimpolya Creative Commons License 2019.11.26 0 0 98690

Így van, a dolog többi része már simán megy. Apám egyik idős rokona pikk-pakk összeütötte, pedig már nyolcvanon felül volt. Mit tesz a gyakorlat!

Egyébként rámjött a töpörtyűs pogácsa mánia. Egy piknikre készítettem, mindenkinek ízlett, nekem is. Aztán rájöttem, hogy ha kiszaggatva berakom a mélyhűtőbe, bármikor elővehetem, ha ehetnékem támad.

Előzmény: nagypapi51 (98685)
joy Creative Commons License 2019.11.26 0 0 98689

Van igazságod, de régen nem vágunk disznót.
Nagyiéknál-Körösztéknél imádtam a töpörtyű forró zsírjába olvasztás közben bedobált dobált megsült tarjaszeleteket, később a zsírosbödönből Húsvétra előkapart sült karaj-comb szeleteket, ahogyan a vacsorakor sült hurkakolbász zsírjában sütött húst is.
A libacomb/máj sütés is 1-2* jöhet csak össze 1 évben.
Így marad jobbára a "saját zsírjában forgatva lassú sütés".
/A hízott liba-kacsamáj csak a bő zsiradékban jöhet jól össze./

/Sajna Szegedről teljesen eltűnt a mangalica./

Töpör...tyűűű!
Jesszum pepi, ha ezt a házidoki elolvná!!!
:o)))

Előzmény: nagypapi51 (98680)
joy Creative Commons License 2019.11.26 0 0 98688

És már is megváltoztatták.
7végén átjön a banda.
A borsólevesből csontleves lesz, a sült oldalast rántott csirkemellre kell cserélnem, még a rumlipüré is "megdonácos" sültrumli lesz. Egyedül a görög-saláta marad, mert azzal nem óhajtok vacakolni!

Előzmény: Csimpolya (98679)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.26 0 0 98687

Az Anyu nagyon finom tolteleket csinalt - dafadot szokott tolteni... itt mas a toltelek... es en egyiket sem csinalom jol.

 

Ma csinalok egyet... csak ugy... hatha.

https://www.youtube.com/watch?v=jrLJ4ra7s3E

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.11.25 0 0 98686

a sztrapacskával nekem is voltak nagyon rossz tapasztalataim - emiatt elég ritkán csinálok... (mintha egy kis zsiradék a tésztába lenne a siker egyik záloga)

 

a dödölle nagymamámnál "pehelyzsámiska" álnéven fordult elő, és jól átpirítva, hagyma nélkül, ámde túróval-tejföllel ettük, jó tót étel vót az ilyenformán (borsodi gyerek vagyok, a szüleim a Bükkalja egy kis falujából származnak)

Előzmény: Csimpolya (98684)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.11.25 0 0 98685

Sajnos, a dödölle az valóban ilyen, addig kell keverni - és nem robotgéppel! - amíg úgy érzed, hogy leszakad a karod. Ekkor viszont jó lesz.

 

Előzmény: Csimpolya (98684)
Csimpolya Creative Commons License 2019.11.25 0 0 98684

No igen. Viszont ismételten rájöttem, hogy a "legegyszerűbb" receptek is nagy gyakorlat után lesznek egyszerűek. Sokszor próbáltam gánicát (dödöllét) készíteni, de majd' leszakadt a csuklóm, amíg kevertem. Mostanában már nem is erőltetem.

Előzmény: nagypapi51 (98683)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.11.25 0 0 98683

Induljon vidáman a hét! :)

(azért a Matula receptek ennél jobbak voltak)

Előzmény: Csimpolya (98682)
Csimpolya Creative Commons License 2019.11.25 0 0 98682

Nem kellett volna elolvasnom! Annyira nevettem, hogy köhögnöm kellett, mi több, most is azt teszem, csak ritkábban.

Előzmény: nagypapi51 (98681)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.11.25 0 0 98681
nagypapi51 Creative Commons License 2019.11.25 0 0 98680

Nevezheted konfitálásnak, ahogy készítetted, de ez inkább csak lassú sütés.

Konfitáláskor annyi zsiradékban készül a hús, amennyi ellepi.

Ettől persze biztosan remek lett!

 

Előzmény: joy (98678)
Csimpolya Creative Commons License 2019.11.25 0 0 98679

Hű, ez igen! Határozottan étvágygerjesztő lett a leírásod.

Előzmény: joy (98678)
joy Creative Commons License 2019.11.24 0 0 98678

Még a múlt héten nejem valami úri süti-főzi műsört nézett, ahol konfitálásról beszéltek.
Akkor mondtam el, hogy úgy készült a mártonnapi libacombunk is, hiszen a hájával kikent jénaiba gyömöszöltük a 2 beirdalt bűrű, sózott csámpást forró sütőbe dugtuk, 10 perc után levettem takarékra, majd jó 5 órán keresztül benn kuksolt, lassan szuperül átpuhult, kívülről megpirult.


A hétvégi gyönyörű marhacombból is lassú főzőcskézéssel jó 5 óra alatt készült el a vadasmarha. (+ Húsleves)

Készítenék én bő zsírban sült tarját is, de a zsírral -sajnos- óvatosan kell bánnunk.
Ennek ellenére hétvégén valszeg hagymás, zsírban sült oldalas lesz. 1/2 évente 1* már miért ne!
Rumlipürével.
Z.borsólevessel.

(Jó lenne egy darab paprikás-fokhagymás abáltszalonna is...)

No, jó, már rég nem jön ki a hétvége 500 HuF-ból...

joy Creative Commons License 2019.11.06 0 0 98677

Jó 5let.
:o)

Előzmény: nagypapi51 (98676)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!