Őszinte leszek: mert nincs rá szükségem. :) Látom, hogy nagyon sok mindenre felhasználható, de nekem nincs sok helyem, ezeket tárolni. De meg mire kellenének, attól tartok meg is romlana. Örülök, ha a kimaradt tojásfehérjéket fel tudom gyorsan használni másra, mint egy rántottába. A hétvégén pl. a pavlovát sütöttem az aranygaluskából kimaradt tojásfehérjékből.
Ha épp tudom, hogy 1-2 napon belül zöldség v. ragulevest fogok főzni, akkor elteszek egy üveggel, egyébként kiöntöm az acél mosogatóba úgy, hogy előtte megnyitom a hideg vizet,
hogy a tűzforró lé véletlenül se károsítsa a szifont - lehet, ez felesleges óvatosság, de nálam rutin.
A krumpli főzővize tele van értékes tápanyagokkal (keményítő, vas, magnézium, A-, B- és C-vitamin) és ízekkel, ezért vétek lenne kiönteni, főzés során még bőven hasznát lehet venni, alkalmas levesfőzésre, mártásokhoz, kenyérsütésnél, ezüst fényezésre, emésztési zavarra, arclemosóként, háziállatok tápjára önteni, lefolyótisztításra, gyomirtásra, só nélküli főzővíz növények locsolására, stb.
Az inox mosogatót viszont az ecettől kell félteni. Az irodai mosogatónk így járt nemrég, valami nagyeszű belerakta a megbarnult edénycsöpögtető tálcát és ott vízkőtlenítette ecettel, nagyon csúnya maradandó foltokat hagyott az acélon.
A tej persze az első, amit hozzáadunk mindkettőhöz, a zsírosabb tejtermékből nem kell sok, de azok teszik selymessé a pürét. A spenót magától nem savanykás, a sóska nagyonis, így szerintem teljesen logikus, hogy az elsőhöz való a tejföl és a másodikhoz a tejszín. (És sok cukor, nekem még sohasem sikerült a sóska vadságát kevés cukorral elvenni.) A másik különbség talán kevésbé vitatott, hogy a spenótba fokhagyma kell, a sóskába viszont reszelt vöröshagyma.
Phú-ha. Ugyebár ízlés dolga. Nem vitatom a tiédet, csak én spenótba biztos nem tennék savanyú ízt, csak tejet vagy tejszínt. Sóskába viszont tejfölt. Legalábbis, egész életemben így ettem, gyerekkortól mostanáig.
Edényekből próbáltam már mindenféle mijazördögöset, nem váltak bele. Kipróbáltam, kidobom. Mosogató esetében biztos maradnék az ősidők óta bevált rozsdamentes acélnál.
Egy ideje olvasgatok, csak nem írtam, de most SOS segítség kéne és gondoltam, számotokra ismeretlenül is bepróbálkozom! Van valakinek ilyen Műanyag?/Gránit?/Kerámia?/Miazördög? anyagból készült mosogatója??? Tényleg olyan strapabíró, mint ahogy hazudják a leírásban? (Karcálló, kopásálló, higiénikus, élelmiszer-biztonságos, saválló) Vagy ha forró krumplifőzőlevet öntök bele megmurdel?
Vagy ilyesmi van többféle színben, vagy egyetlen rozsdamentes acél kétmedencés mosogatóban. Amit ismerek, tudom a gyengeségeit stb. szóval hajlok rá, hogy az legyen.
Édesíreni szoktam én is. Cukorbeteg vagyok, nem jó a bóti. Ízre sem szeretem ezt a fajtát. A tescoban néha van natúr mirelit sóska. A zöldségesünk sajnos nem tart, merthogy nem viszik az emberek.