Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2005.12.31 0 0 1731

Na akkor olvashatad. Igenis a paradicsomban romanul kommunikaltak a ressztvevok.

Ksobb a  sumerek atvettek egy ket idiomat,mielott Grespik felfedezte  volna a magyar nyelv rokoni  kapcsolatat a sumer nyelvel. Igy,igaz nagy attetelben de kijelenthetjuk hogy a magyar nyelv roman eredetu. Vilmosek  ,orokolt gorog szavakkal a pakjukba az egesz  kirandulasok alatt romanul csacsogva megajandekoztak a kulturszomjas angolokat a nehezebb fogalmak,absztrakt fogalmak, eznetuli megnevezese lehetosegevel. 

Az  alatborbe didergo oslakok   megtudthatak  hogy ha valami ami hianyzik aminek ott kellene lenni  de nincs ott az  "absent ",talan mert a fold absolutely absorv es az nem admissible.

De miutan nem mindenki tudott egyszerre mit kezdeni a semmi abstrakt fogalmaval , absolved a kovetketmenyeitol. Mert lassan lassan majd megtanulnak romanul,ha mar nem lesz keso. Mert ha mar keso lesz akkor nehezen tudjak majd magukat megertetni magukat Szent Peterrel aki csak romanul tud ..

 

Előzmény: Törölt nick (1725)
Mumu Creative Commons License 2005.12.31 0 0 1730

Volt erre valaki aki cirill betukel irt volna ?

Szegyen es gyalazat hogy nem ismered fel gyermekkorod kedvelt irasjelleit.Meg az abc-et A V,G, D...

Tudom,ezeket is elfelejtetted egyutt a multaddal.Demjanuk szegeny o az egesz eletet felejtette el,most frisitik fel neki emlekezetet.Mert valami adatokat kihagyott a questionar-bol.Neked ilyen felemed ne legyen, azt nyugodtan bevalhatod /bevalhattad volna hogy ismered a cirill betuket. A bacsik nem bantanak ezert.Bar most ketelyem tamad mennyire tudod differencialni a betuket azok atirasatol, a brusseli szabalyok szerint latin betukkel . Amiket itt olvashattal  azok nem cirill irasjellek hanem esetleg  latin atirasban ,orosz szavak.

Amiket,gondolom Te is kivulrol kellett tudnod,mert az osszes szoc orszag orosz nyelvre tanito konyveben szerepelt:

Po ulica Gorkovo tramway ne hodit.

Vagy hazafiasagbol ezt is elfelejtetted ?

Siraka maja strana radnaja.

Ez mar ismerosebb ?

Megnyugodhatok ?

Előzmény: Törölt nick (1724)
Mumu Creative Commons License 2005.12.31 0 0 1729
Mi szent ? A veteran, a haboru vagy amit kap ?
Előzmény: Törölt nick (1724)
Mumu Creative Commons License 2005.12.31 0 0 1728
Dehogy bantom szegeny asszonyt. Eleg baja lehetett annelkul is. Minden resztvetem az ove .
Előzmény: Törölt nick (1723)
Mumu Creative Commons License 2005.12.31 0 0 1727

Haat,tenyleg megsertodtem. Hogy ezzek az amerikaiak hogy nevezik az ugyvedjeiket...

 

Előzmény: Törölt nick (1726)
Mumu Creative Commons License 2005.12.31 0 0 1722

A roman egy igen megbecsult nyelv,ketszer annyian beszelik mint a mi annyanyelvunket. Talan nem tudtad de Adam es Eva romanul beszelt a paradicsomra ,errol vannak nagyon megbizhato korabeli  dokumentumok.Ja,elfelejtettem te mar Bajan is amerikaiul kertel anyadtol tejet. Akkor korigalok: mint az en es a tarsaim annyanyelvet.Tudom hogy Te  Shakespearen nottel fel, osszes muvei ott nyugszanak ejjeli asztalkadon es  legalabb olyan rongyosra olvastad  mint a klubunk textusait..

Hja, nem erheti sokunkat az a szerencse hogy  Amerikaba elhessunk es ott szedjuk magunkba a kulturat... meg hogy  onnan oszthasuk a tanacsainkat a szegeny elmaradott magyaroknak,a McDonalds nagymama kajajat ehessuk  es reszesuljuink  hathatos  tarsadalmi segitsegbe,amelyet az amerikai haboruk veteranjai kaphatnak,irigyek is vagyunk rad.

Előzmény: Törölt nick (1719)
Mumu Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1721

nem dicsekednek vele,kedves nagypapa...

Seris venit usus ab annis,leforditva  korulbelul ugy hangzik hogy : rossz fenykepeszek hamar oregszenek

Ovodas ertelmuekkel gagyogni kell...

Előzmény: Törölt nick (1720)
Mumu Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1718
Aber auch in Bulgarien, Kroatien,und sonst wo Gastarbeitern leben..
Előzmény: Flandry (1716)
Mumu Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1717

Ja gavarju tozse po francuszki i po italeinski. Aber nicht vor dem Kind und vom die seelegestorter Lichtbildermacher (Photograph )

Ich furte  ,bald werden wir Ihn eine Weile vermissen..

Az angol nyelv tragediajarol igen sokat beszelt az en kedves Medveczky tanar bacsim. Tudod  a szegeny primitivszavakat hasznalo oslakok atvettek Hodito Vilmosektol az akkori civilzacio fontosabb szavait es elronditva kiejtesukkel  meglett az a veges eleg primitiv nyelvtanu nyelv amely eleg volt szamukra ..az angol nyelv  legalbb 40 % nem mas Medvecky tanar bacsi szerint mint kimagozott francia szavak,ehhez meg jonnek a gorog termeszetrajzi fogalmak..

Karcsi baratom ugy jarta ki a Berlitz-et hogy egesz ido alatt angolul beszelte a franciat. A fiatal angol anyanyelvu lelkes tanarai meg is dicsertek milyen valsztekos szavakat hasznal...

Shocking !

Hogy egy ket peldat adjak Neked  talalomra kinyitottam a Langenscheidts angol szotar 339 oldalat es akovetkezo francia eredetu szavakat taklatam ( tulajdonkepen latin ertedetueket amelyet a Vilmos vitt mar at a kanalison: 

meccano

mechanic

mechanician

mechanism

medal

medailon

medial

mediate medical

medicate

medicine

medieval

meditate

megalomania-ez gorog

megaphone

megaton

melancholic

meliorate

melodious

member

membrane

memento

memoir

memorable

memorandum

memorial

memory

menace

menagerie

mendacious

mensurable

mental

 

Ez itt ket szotar oldal  aratasa... 

 

Szoval bar kozben megnott  az angol kiforditott szavak ily modu kiejtesenek fontosaga ,Medvecky bacsi azt hitte hogy aki tud ket mas kulturnyelvet megerti es bizonyos hangzasi gyakorlat utan beszelni is tudja azt az angolt amelyet a muvelt angolok beszelnek. A  tobbiekel (goons ) akiknek a szobosege nem haladja meg az   1000 szot (matroz, paraszt ) azzokal jobb jellek utjan tarsalogni...

 

Előzmény: Törölt nick (1707)
Flandry Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1716
Ach verdammt, so vergeht die Herrlichkeit der Welt :)), die Deustchen sprechen englisch, wenn die wüssten , daß sogar im Geschaeftsleben bzw. im Technischen umgang, wie gut man sich...auf Deutsch.... verstaendigen kann, von Norwegen bis Italien :)
Előzmény: Törölt nick (1707)
Mumu Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1715
Csaka ddig nemmig olyan szorakoztato.,Aztan unnep van.Ilyenkor az emeber kegyelmes a lelki szegenyekkel ,hagya hogy az ovek legyen egy ideig a menyek orszaga.
Előzmény: Törölt nick (1710)
Mumu Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1714

Mert te magyar vagy ? Azokbol akik nem tudnak meg utakat sem epiteni meg akik olyan nyomorba elnek ? Akik allandoaan az amerikaikat bashingoljak... nem szegyeled magad..majd megirom en is a fonokeidnek...

Mirre hasznalod a fenykepezogepedet ? kit es milyen hatso gondolattal fenykepezel. ? Azzok a modellek nagyon gyanusak nekem. Yemenbe kuldod a kepeidet ?

Előzmény: Törölt nick (1703)
Mumu Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1713
Te meg egy afgan ugynok vagy  aki  szegeny  bolond fotosnak adod ki magad es mint Szabo Jozsef mudzsahadineket bujtatsz . A penzt is direkt   a pakisztani hatarrol kapod. Az itteni nagy hazafiasagoddal akarod elbujtatni valodi identitasodat wahabita lelkedet. Meg Mo-n arabul tanultal es  becsaptad a befogadoidat mikor azt hitek hogy hittarsat segitenek. A voros konyvedet meg mindig orzik azzok akik megigertek neked hogy elasak.
Előzmény: Törölt nick (1702)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1706







"Beneztem ide megint."

Na jo hogy man pont itt jarsz, amikor szükseg van rad.
A tragar Ragideesnow bög iten a fulünkba.
Udv és istenaldjon tegedet mindég a távoli usaba !
Előzmény: Timur (1701)
Mumu Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1705
Zdrasztvujete tovaris Timur. Gajdar szazselajet  vam, scsastlivije praznik...
Előzmény: Timur (1701)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1704
Szóval asszondod, hogy szerinted is szarember Ragi ?
Én árnyaltabban fogalmaznék.
Előzmény: Törölt nick (1703)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1703
Te meg naponta pirosranyalod a román bolsi popót.

Nem vagy te magyar.

Ma már te vagy az öreg egyetlen szövetségese.

Gondoskodunk rólad.
Előzmény: Kobzar (1691)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1702
Mit akarsz a Ragikától?
Ragika régen elment innen.
Ö a te veledszületett ellenségképed?
A pofonokat sem ö adja. Egész máshonnan jönnek.
Hülyét csináltam belöled, mert unom a brigádszellemedet.
Valaki leírta: Egy rohadt román bolsi vagy.
Előzmény: Mumu (1688)
Timur Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1701

 

 

 

 

 Beneztem ide megint. Lehet hogy most giccses leszek. Nem csoda. Véleményem az hogy man az ünnepek elejen  felfüggesztett lehetett vona a veszekedés itt. Még nem késö. Tulajdonképen ugy a magyar magyar mint a magyar amerikai oldal  megteheti ezt. Végeredményben itt aki szitja, keveri, ugratja egymasra a magyart nem mas mint egy sztalinista román.  Ez volt mindeg a magyar átok. Idegen  keverte a szart. Párnapos tüzszünet nem ártana azaz mondjátok most el hogy mi a jó meg a szép neketek( nekünk) Magyarországon meg  Amerikaban.  Külömben minden magyarnak, bárhol is él, bárhol is veszekszik, Boldog  Ujesztendöt   Kivanok.

Mumu Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1700

Tevedsz. Ezt Gyurcsany (ez mar most ne hogy megint ilyen kampanyizu allitasnak hangzon ) meg a szemelyes beszelgetesnel  lakasan javasolta Blairnek. Roviden ugy hogy esetleges engedmenyeket tudnanak a magyarok is tenni engedmenyeket ha az onreszesedeses  szazalek csokenne . T.i. az sokal tobbet jellent mint a nominalis lehivhato keret (amit ebben az evben sem tudtunk nagy reszebe lehivni..,, tulajdonkepen megduplaza a valosagos osszeget hiszen ketszer tobbet lehet felhasznalni igy )Igy gondolkozik eg ytargalo kepes menedzser

A megoldas megragadt Blairnel mint cukorka a tobbi orszag szamara is  es vegul  kis negedmenyel a magaroke s meg ket orzsag reszesult benne.

Előzmény: Kobzar (1692)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1699
Nesze neked Magyar Fityma :
Írígykedj, tinó, és dobd ki a vacak Foxnéződet !
:)))

http://www.nol.hu/cikk/389115/

A háromdimenziós képmegjelenítés világversenyében egy magyar fejlesztés jutott a legmesszebb: a HoloVizio nevű megoldás valódi térbeli képet szolgáltat, mégpedig az eddigi lehetőségeket erősen leszűkítő "pótmegoldások" (piros-kék szemüveg, a kijelzők megkettőzése stb.) nélkül.
Az újítást a Világgazdasági Fórum decemberben a 2006-os év legjelentősebb technológiai vívmányai közé választotta.
Kobzar Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1698
Az a gyanúm, hogy a régi munkaerkölcs, mint szellem, lassan már csak Ragika kobakjában ropja őrült táncát.
Jó helyen van ... :)
Előzmény: Mumu (1696)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1697
"Nagyon kérlek, hogy itt ne játszd a górét. Te akartál innen elmenni, te szakítottál ki egy darabot innen, most maradj ahol vagy. Nincs erkölcsi jogod ellenvetésre. Itt nincsenek szabályok, itt gerinc van. Ha írsz tudomásul vesszük, de itt ne dirigálj!
Köszönjük alkalmazkodásodat és megértésedet."

Arra kérlek, te ne játszd a górét.
Ez a topik azoké, akik írnak bele.
A mocskos kommunista attitűdjeidre nem vagyunk kíváncsiak.
A gerincedre sem.
Köszönjük.
Előzmény: Törölt nick (1669)
Mumu Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1696
Meg tartotta baratunk a kadaridok szemelyi referens reflexeit ?
Előzmény: Kobzar (1694)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1695
"Javaslatom:
Csináljunk e topikból egy intelligens amerikai topikot. Ne reagáljunk a provokációkra csak humorral, vagy sehogy.
Topik indul."

Meddő javaslat.
Az intelligens amerikai topik már létezik, csak téged nem engednek be oda, ilyen mosdatlan szájjal.
Kutyából nem lesz szalonna, belőled sem lesz tisztes kapitalista.
:)
Előzmény: Törölt nick (1656)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1694
"9:10- tól 9:46-ig itt idétlenkedtél. Egyetlen építö, értelmes hozzászólás nem jött ki belöled.
Ez rendben.
Ezt megszoktuk.
De.
Neked nincs munkahelyed?
Vagy meglopod a gazdád?"

Kihagytad :
1. Délután dolgozol ?
2. Szabadságon vagy ?
3. Betegszabin vagy ?
4. Engedélyezett az internet a munkahelyen ?

Nos, igen, a 4-es válasz a valós.
Amíg ellátom a munkakörömet, és elvégzem a feladataimat, és amíg elégedettek velem, addig senki nem áll a hátam mögé a monitort figyelni.
1ébként az internetelérés központilag szabályozott a cégünknél.
Teljes elérésem van, időbeli vagy tartalmi megkötés nélkül.
Előzmény: Törölt nick (1654)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1693
"De latod te is itt provokalsz, nem az unalom tengereben, es mar ferrero is itt gyulekszik..."

?
Én OTT tanyázom, de te és fr2 és te meg ide kukkantottatok be.
Rátok köszöntöttem ("kikezitcsókolom, BUJJÉK !").
:)
Előzmény: Törölt nick (1653)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1692
"Az okos Gyurcsanyi taktikakent mar 15 % -os onreszesedesel (eddig 30 illetve 50%-ot keleltt Mo.nak minden lehivott EU penzert szinten betennie a kozos befektetsbe )."

Ez, ha jól tudom, a Blair-i javaslat része volt.
... és kétségtelenül jól jön nekünk ...
Előzmény: Mumu (1689)
Kobzar Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1691
Nincs semmi szégyellnivaló a levélen, mélységesen egyetértek vele.
A másik oldalról csak azt tudom hangsúlyozni, hogy senki ne dőljön be egy ilyen beteg faszi ömlengéseinek, ez a fazon NEM reprezentánsa az amerikai magyarságnak, de Amerikának meg főleg nem.
Egy jelentéktelen tahó, akit helyén tudunk kezelni.
Minden nyomorult nickjén.
Köszönöm a figyelmet.
Period.
Előzmény: Mumu (1688)
Mumu Creative Commons License 2005.12.30 0 0 1690

Konkreten ,mit tartsz  hamisitasnak kedves Szabo Jozsef tehat az aki tekrecsnek akart tekercs helyett beszallni a klubba,annak adta ki magat ?

Gondolod nehez lesz a jovoheti kutatasnal megtalni a kozos gyokeret ?

Előzmény: Törölt nick (1681)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!