Keresés

Részletes keresés

Wishfor Creative Commons License 1999.07.22 0 0 299
Persze , hogy siránkoznának. Valahol azt olvastam, hogy Trianon után,egyik évről a másikra ötszörösére nőtt a román GDP (akkor nem így hívták) és pl. a vajdaság ma is Szerbia legfejletteb része. (Volt míg le nem bombázták a gyárakat. :( ) Eygébként te nem tudtad, hogy a Tiszáig ősi román föld? :)
Zmac Creative Commons License 1999.07.22 0 0 298
Dear Wishfor,

egyetértünk, épp csak azt akartam hangsúlyozni, hogy hiába minden igazságtétel, - legyen az akár valóban nagyon jó vmilyen igazság-definíció alapján, - aligha éri el a célját, ha az emberek fejében nincs először rend. Amíg pl. Romániában módszeres magyarellenes nevelés folyik az iskolákban, addig esély sincs arra, hogy a magyar kisebbségnek tett bármilyen engedményt hajlandóak legyenek igazságosnak elfogadni. Ha egy 98% -ban magyarok által lakott, Magyarországgal határos terület nemzetközileg ellenőrzött népszavazáson döntene az anyaországhoz való csatlakozás mellet, akkor is az ősi területek sorstragédiába illő elvesztése miatt siránkoznának.

Wishfor Creative Commons License 1999.07.22 0 0 297
Zmac!
Azért ettől az állapottól nem ártana egy kicsit igazságosabb helyzet. Gondolok itt az egy tömbben élő magyarokra. Amíg a környező országokban úgy próbálnak "demokratikus" törvényeket alkotni , hogy azok a nem többségi nemzethez tartozókat hátrányosan érintsék, nem kerülnek közelebb az általuk is áhított célokhoz. Mivel nem hoznak demokratikus törvényeket, nem adják meg a jogokat minden állampolgáruknak, mert félnek az egy tömbben élő , emiatt politikailag szervezett magyarok tól , ezért nem éri el az országuk a gazdasági fejlődéshez elengethetetlenül szükségés fokát a demokráciának,. Emiatt nő az általános elégedetlenség amit a jól bevált módon megint magyarelleneséggel próbálnak meg levezetni. Így bekerültek egy ördögi körbe , 22-es csapdája ha úgy tetszik. Biztosan nem véletlen, hogy az etnikailag többé-kevésbé egységes kelet-európai államok (M.O Cseho. Lengyelo) állnak a legjobban. Persze ennek nemcsak ez az oka, de a nagy magyar kisebbséggel rendelkező országokra fenn áll a fenti megállapításom.Ráadásul míg Európa nyugati fele a II.világháború után kinőtte a nacionalizmust, sovinizmust többé-kevésbé (persze itt is vannak kivételek) ,addig a kommunista uralom csak hibernálta a sovinizmust de nem szüntette meg Kelet-Európában. Tehát nemcsak a trianoni örökséggel kell itt megküzdeni, hanem az általában is jellemző soviniszta türelmetlenséggel. A kettő pedig erősíti egymás hatását..
Zmac Creative Commons License 1999.07.22 0 0 296
Sajnos minden igazságtételt az érintetteknek legalább a fele súlyos igazságtalanságként élne meg. Rá kéne mindenkinek döbbennie arra, hogy egymás ellenében úgysem jutunk semmire. Mint ahogy Erdélyben erre a felismerésre már adtak néhányszor jó példát. ( L. Tordai országgyűlés, 1568 )
Wishfor Creative Commons License 1999.07.22 0 0 295
Kelet-Európa összes mai problémája Trianonból eredeztető. Itt nem lehet megbékélés csak kényszerű együttélés ezzel az állapottal. Az összes új,kitalált állam vagy szétesett már vagy jóesélye van erre, nem életképesek sem gazdaságilag sem politikailag. Az igazságtalanul meghúzott trianoni határok megváltoztathatalanságának mint az európai béke biztosítékának állítás tévesnek bizonyult, hiszen az utóbbi tíz évben itt jó pár ország határait megváltoztatták. Nem autonómia kell hanem igazságtétel.
Zézé Creative Commons License 1999.07.22 0 0 294
1. Hat bizony az uj szlovak elnok sem birta sokaig. Mar csak arra vagyok kivancsi mit lep (remelem ki) erre a Magyar Part.

2. Kulonben a szlovak pelda jol tukrozi, hogy a nacionalizmus ill. sovinizmus a gazdasagi (viszonylagos) jolettol milyen jol kulonvalaszthato, hogy ne mondjam milyen jol mukodtethetok egyszerre. (Igaz, hogy szlovakia is sulyos gondokkal kuzd, de Romaniat meg igy is fenyevekkel megelozi). Kovetkezeskeppen Phoeniixx velemye nem allja meg a helyet.

3. Sajnos a Szlovak vonat mar elment (remelem csak egy idore). Akkor lehetett (es kellett) volna valamit kieszkozolni, amikor kulonvaltak a csehektol. Ott ugyanis ok voltak azok akik felboritottak az addig meglevo status quo-t, es igy akar a bekes hatarmodositasig is elmehettunk volna.

4. Kezdem unni, hogy Magyarorszag K.Europa balekja/menedzsere. A szomszedoknak garanciak nelkul, onzetelenul segit (tamogatja Szlovakia felvetelet a NATO-ba, Romaniaet az NATO/EU-ba, elintezi, hogy vizummentesseget kapjanak, most meg eloalltak az egesz Vajdasag autonomiajaval) mikozben a szomszedok le se sz@rjak, es ott tesznek keresztbe ahol csak tudnak. Ideje volna mar felebredni!!! 99.9% hogy forditott esetben hagynak Magyarorszagot szetrohadni, es kozben jot rohognenek a markukba.

Huh, abbahagyom mert mindjart felforr a hutovizem...

gyvirag Creative Commons License 1999.07.22 0 0 293
Eduard Kukan, szlovak kulugyminiszter, megakarja torpedozni Vajdasag autonomiajat, kulonbozo santa kifogasokkal. Termeszetesen tudjuk, hogy honnan fuj a szel. Szlovakiaban 500 ezer, a kormany altal bevallott, valojaban kozel az 1 milliohoz, magyar el. Mi tortenne, ha ok is autonomiat kernenek. Lam, lam, a kisentente meg mindig dolgozik. Minden rablo felti a koncot.
Phoeniixx Creative Commons License 1999.07.22 0 0 292
3. Egyetertek, azaz szvsz is az RMDSZ politikaja tenyleg a jovoben esetleg? megjeleno alapokra van epitve. Ezek soha nem fognak viszont megjelenni: lasd valasztasokon visszajovo Iliescut es bandajat. De ha nem igy leptek volna, rajuk lehetne 'kenni' hogy miattuk nem jelentek meg.

Az 'eloszor roman es vhol talan erdelyi'-vel is egyetertek, DE gazdasagi teren mar most is forditott a sorrend es politikai teren is markans valtozasok vannak, ami azt jelzi, hogy az atlag erdelyi roman kisember sem igazi dak mar. A dakok lassan ujfent kihalnak Erdelybol. ;-)

Zézé Creative Commons License 1999.07.20 0 0 291
Ser busztok

Csak pontositani szeretnek egy ket dolgot:
1. a jelenlegi roman elnok nem erdelyi, hanem havaselvi. Legutobb tett nyilatkozatait olvasva rogton adodik egy osregi kozmondas: a kutyarol es
az ebrol.
2. Szerintem a 250e alairas pontosan ugyanannyit erne, mint a korabbi felmillios magyar peticio, vagyis SEMMIT.
3. Szereny velemenyem szerint, az erdelyi roman is (ha meg van ilyen) elobb roman, es csak utana erdelyi. A hetkoznapi emberek szintjere
lekepzett megertes, joviszony, vagy baratsag, csak hiu remeny, egy felulrol propagandisztikus celokkal elhintett hazugsag. Sajnos erre a valotlan
alitasra epul a RMDSz buborekvara is.

Phoeniixx Creative Commons License 1999.07.17 0 0 290
BBF, es milyen forgatokonyv reszekent fogadsz a szetesesre:
1, gazdasagi-politikai gyors csodhelyzet
2, felviragzas-demokratizalodas

ize, persze azert van egy tippem ;-))

mellesleg:
a kolozsvari Szabadsag tegnapi cikke:

Sabin Gherman erdélyi körúton

Aláírásgyujtés Románia történelmi régióinak közigazgatási autonómiájáért
(1. old.)
Sabin Gherman erdélyi aláírásgyujtô körútra indult annak reményével, hogy sikerül megszereznie 250 000 aláírást. Ez egy olyan törvénytervezet benyújtásához segítené hozzá a Pro Transilvania Alapítvány elnökét, amely Románia történelmi régióinak közigazgatási autonómiáját lenne hivatott biztosítani. Amennyiben ezek az aláírások nem gyulnek össze — és amennyiben az országos választások során a baloldal kerül hatalomra —, Sabin Gherman kész letenni egy új párt, az Erdély–Bánát Liga alapját. Gherman aláírásgyujtô akcióját a svájci székhelyu Erdélyiek Világszövetsége, valamint ennek elnöke, Vladimir Chisu is támogatja.
Tegnap Besztercén 46-on gyultek össze a Sabin Gherman meghirdette értekezleten, aki ismertette a Pro Transilvania Alapítványnak Erdély gazdasági és közigazgatási autonómiájával kapcsolatos elképzeléseit. Az elsô hozzászólók hevesen tiltakoztak a Gherman hirdette eszmék ellen.

BBF Creative Commons License 1999.07.06 0 0 289
Hát én itten valamit rosszul olvastam!
Én a szétesésre fogadtam.
Minden sört nekem kell meginni?!!! Na nem baj, majd csak kibírom valahogy. :-))))
speaker Creative Commons License 1999.07.06 0 0 288
Én is feltesezk egy ládát, de a melegre való tekintettel addig is most megiszok egy üveget.
BBF Creative Commons License 1999.07.06 0 0 287
King! Te, ténleg király vagy!!! :-))))
Szinte, mindenben egyetértek veled!! Gratula!!!!
Az Igazság győzni fog, és rengeteg nagyot fogunk sörözni!!! Huhhhh, de jó lesz.
BBF
Előzmény: King (285)
King Creative Commons License 1999.07.06 0 0 285
OFF

Tisztelt asztaltársak!

Bármelyik trianonos topikba beírhatnám az alább következőket, de talán itt lesz a legnagyobb foganatja, remélem…

Magyarország mindig is befogadó ország volt. Szent Istvántól, sőt Géza fejedelmetől elkezdve a magyar uralkodók egy magasabb erkölcsi, intellektuális szinten álltak, mint koruk átlag európai uralkodói, egészen Mátyás királyig (kivételt talán Zsigmond képez, de ő sem mint magyar király, hanem mint ném.-római császár). Az ország három részre szakadása után az erdélyi fejedelmek, illetve a királyi Magyarországon az egyre aktívabb közéleti szerepet játszó főnemesség vitte tovább a hagyományokat. Az ország újraegyesítése után pedig szintén ez a nemesség folytatta a hagyományokat, jóval a kiegyezés után is. Az etnikai és vallási türelem mindig is jellemezte az ország vezetőit és lakóit. A középkorban a királyok direkt kedvezményekkel csalogatták a német betelepülőket Erdélybe és a Felvidékre. A kunok, jászok hatalmas alföldi területekeket kaptak a tatárjárás utáni űrt betöltendő. A törökök sanyargatásai elől menekülő rácok és oláhok biztos megéhetésre és letelepülésre számíthattak nálunk, kultúrájuk a magyar segítséggel felvirágzott, fejlődött. A török által kipusztított területekre (Bácska, Bánát, Szerémség!!! - és nem Vajdaság), rengeteg német, és felvidéki tót, ruthén lakos érkezett. Miközben Franciaországban hugenottákat mészároltak, Erdélyben, de a királyi Mo.-on is gyakorlatilag vallásszabadság volt. Az 1868-as nemzetiségi törvény korának legkorszerűbb, leghaladóbb, legtoleránsabb nemzetiségi törvénye volt (természetesen voltak hibái is). Magyarországon nem volt népirtás, kultúrák beolvasztása, elsorvasztása, ellentétben Franciaországgal, ahol a burgundiakat, provanszálokat, normandiaiakat, korzikaiakat eltüntették, beolvasztották, ellentétben Angliával, akik elfoglalták, kiirtották, elangolosították a welszieket, skótokat, íreket, ellentétben Spanyolországgal, Portugáliával, ahonnan tűzzel-vassal kiirtották és elűzték a zsidókat.
Magyarország tartotta a hátát a tatárok-törökök ellen, míg "Európa" Amerika és India kifosztásából, az indiánok kiirtásából valósította meg az eredeti tőkefelhelmozást.
Mit kaptunk a nagylekűségért, vendégszeretetért cserébe?
A középkori felvidéki és erdélyi szász városokba nem igazán engedtek magyarokat, tótokat betelepülni, ha igen, akkor sem lehetett beleszólásuk a városvezetésbe. A Rákóczi és az 1848-as szabadságharc alatt a német ajkú kisebbség hazája ellen a Habsburgokhoz állt. Petrovics (Petőfi) Sándornak távoznia kellett a selmeczbányai gimnáziumból, mert nem értett egyet annak magyarellenes, pánszláv légkörével. A hagyományos Habsburg oszd meg és uralkodj politikának sikerült fellázítania a rácokat, oláhokat, de még az évszázadokig igazi szövetséges, testvéri horvátokat is ellenünk. Az eredményeképp a Délvidéken és Erdélyben magyarok százainak, ezreinek vére hullott a földre.
És trianonban az irtózatos országcsonkítást. Trianonban a nagyhatalmakat (főleg Franciaországot) a félelem és az irígység vezette. Féltek, mert a Kárpát-Medence olyan gazdasági és katonai potenciált jelentett, és jelentene most is, hogy nem hagyhatták meg egy kézben. És irígyek voltak, mert ez túl szép ország volt, túl barátságos és fejlődőképes nép vezette. "Európa" nem hazudtolta meg önmagát. Az addig csak saját országaiban alkalmazott erőszakot és igazságtalanságot elhozta ide, és egy már 1000 éve MAI európai szellemű, csodálatos országot örökre eltüntettek a föld színéről. Soha, SOHA nem feledhetjük ezt. Ha nem teszik tönkre Magyarországot, politizálásának, kultúrájának kisugárzása termékenyítőleg hatna a környező népekre, országokra, és néhány évtized alatt IGAZI európai államok térségévé fejlődött volna Közép-Európa. A II. világháború talán ki sem tör, vagy ha igen, akkor az itteni országok egységbe tömörülten küzdenek a nácizmus és a kommunizmus ellen.
Clémenceau szeme előtt csak az ország gazdasági térképe lebegett 1920-ban. Azt akarta, hogy ez a térség soha ne emelkedjen ki a szegénység mocsarából. A szomszédainkkal ugyanúgy kib@ott mint velünk. Szétdarabolva az ezeréves egységet, létrehozott számos apró, életképtelen országot, amelyek egymásra voltak, vannak utalva, de az etnikai, politikai gyűlölködés miatt nem várható összefogásuk.
És a szándék ma ugyanez. A Kárpát-Medence lassan meginduló, piaci alapú gazdasági egységesülését most újra szétvágják, legalább 20 évre megint elzárva egymástól a népeket. Messzemenőkig egyetértek azzal (nickre nem emléxem), aki azt írta, hogy ha a térség bekerül az EU-ba, akkor újra lértejön ez a gazdasági egység, ahol mi magyarok végre újra megkapnánk megérdemelt vezető helyünket. Csakhogy Romániának, Szlovákiának, Horvátországnak és pláne Szerbiának lehet, hogy évtizedek kellenek az EU-ba való bekerüléshez. Lehet, hogy rövidtávon jó lesz nekünk az EU-ba kerülni. Segélyek, támogatások, tőke jön ide. De a hosszútávú gazdasági és politikai érdek azt kívánná, hogy a térség EGYÜTT kerüljön be. De nem. Európa vezető államai végtelenül gőgösek, önteltek, érzéketlenek és lekezelők. Kb. úgy, mint a régi földesúr a jobbágyaival. Arra már rájöttek, hogy 80 éve rettenetesen elb@ták a térséget, de megbánást nem tanusítanak, bocsánatot nem kérnek, és nem igyekeznek azon sem, hogy most, amikor történelmi esélyük van a jóvátételre, legalább gazdasági jólétet adjanak nekünk, Közép-Európának, gyorsan és egyszerre történő felvétellel.
Nagyon sajnálom, hogy hamarosan egy ilyen társaság tagjai leszünk. Ha lesz EU tagságról döntő népszavazás, én nemmel fogok szavazni.

Annak, hogy bárkitől, bármilyen területet visszakapjunk, sajnos nincs esélye. Azonban nem szabad kussolnunk, mint idág. Tépnünk kell a szánkat, ha kell, az asztalt kell vernünk az erkölcsi győzelemért, hogy Európa állami szinten ismerje el trianon igazságtalanságát, kérjen bocsánatot, és tanusítson megbánást. Csak az a baj, hogy ezt OV sem meri megtenni. Csurkának erről kéne beszélnie a parlamentben, nem ide-oda csatolásokról. Mi valóban azt mondjuk a környező államoknak, hogy nem akarunk területeket tőlük. Meg kell nyugtatni őket arról is, ha elkezdjük trianont feszegetni, azt csupán az erkölcsi rendbetétele érdekében tesszük. Így talán megelőzhető, hogy bántódása essék a kívülrekedt magyarságnak.
Arra azonban szeretnék figyelmeztetni, hogy az egyáltalán nem konfrontatív magyar, és kisebbségi magyar politizálás ellenére Romániában Corneliu Vadim Tudor népszerűsége soha nem látott magasságokba emelkedett. És jövőre választások lesznek. Ha ő hatalomra jut, félő Erdély lesz a következő Koszovó. Nem tudom arra mit lépne a nyugat… De kifejezetten örülnék, ha, amint a jelek mutatják, alakulna egy igazi erdélyi román párt. Ha sikerülne az erdélyi románságot maga mellé állítania, igen erős, kományképes párt jöhetene létre, amely a RMDSZ-szel összefogva kirángathatná az országot a politikai kátyúkból. Ha lyól emléxem Constantinescu is erdélyi…

Viszont szívesen beszállnék a fogadásba, mondjuk 1 láda sörrel, hogy szétesik-e Románia 10 éven belül vagy sem. Részemről a _nem szétesésre_ föltéve azt az 1 ládát. :-)))))))))))))))

Na mára ennyit.
by King

ON

bubu Creative Commons License 1999.07.04 0 0 284
no igen,
amo amas amat
szeretem a dámát...

de nem dona _ferentes_ azok a danaos?

Előzmény: féreg6 (270)
féreg6 Creative Commons License 1999.07.02 0 0 282
Kösz
Előzmény: Phoeniixx (281)
Phoeniixx Creative Commons License 1999.07.02 0 0 281
Hosszu Emil elment. :)
féreg6 Creative Commons License 1999.07.02 0 0 280
Kedves hegyivadasz!

Hogy mit végeztek el CSI helyett?
- beléptek a NATO-ba
- fogadtak menekülteket
- támogatták az akciót
persze nem személyesen, "mindössze" a felelős aláírást szignálták oda.
CSP aláírta volna???

Előzmény: hegyivadasz (277)
féreg6 Creative Commons License 1999.07.02 0 0 279
Kösz, az jó lenne
Előzmény: Phoeniixx (278)
Phoeniixx Creative Commons License 1999.07.01 0 0 278
Emberek! Olvassatok! ha erdekel vkit ilyesmi:

http://www.c3.hu/scripta/nhq/1998/152/11moln.htm

Ja hegyivadasz: az adat Szabadka es kornyekerol a megadott cimrol van.
Fereg6: hogyhogy nem ersz el csak 1 forrast? Ha szeretned elemilezhetemgetem :)

hegyivadasz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 277
Kedves Féreg6
A kisebbségek helyzete rendezésének egyik módja lehet a revízió. Ha a nagyhatalmak úgy döntenek, hogy ez a legjobb út, akkor lesz revizió is. Nem baj az, hogy ez is ott forog a köztudatban, mint egy lehetséges megoldás.
A számlát itt nem egyének nyújtják be, hanem a magyar állam, aki a magyar nemzetet képviseli. Ebbe Csurka ugyanúgy beletartozik, mint Kovács László, Thürmer Gyula, Orbán Viktor, féreg6, hegyivadász, stb. Ugyanolyan joga van megoldási lehetőséget javasolni, mint akárki másnak.
Ezt a mondatod végképp nem értem: "Olyan nincs, hogy mások elvégzik helyette a munkát, ő meg követelőzik." Ki és milyen munkát végzett el Csurka helyett? Csak nem neki kellett volna személyesen visszavonulásra bírni a szerbeket? Egyetlenegy magyar állampolgár sem vett részt tevőlegesen a koszovói háborúban. Hacsak nem azok, akik a taszári légibázis, Ferihegy1 kiszolgálói személyzetéhez tartoznak. De ugye nemcsak nekik lehet hozzászólásuk ehhez a kérdéshez?
Mégegyszer mondom: nem ez az, ami miatt Csurkát bírálni lehetne.
Előzmény: féreg6 (276)
féreg6 Creative Commons License 1999.07.01 0 0 276
Kedves hegyivadasz!

Az igaz, hogy a magyar kisebbség helyzetének a rendezését elvárhatjuk. A revíziót viszont nem. És ha valaki itt számlát nyújthat be segítségért, az éppen nem Csurka, aki még nem-magyar menekülteket sem akart beengedni. Olyan nincs, hogy mások elvégzik helyette a munkát, ő meg követelőzik. Ha lenne benne 1 miliméter gerinc is, akkor most befogná a legalább száját.

Előzmény: hegyivadasz (274)
Derek Creative Commons License 1999.07.01 0 0 275
"A csehek (még inkább a szlovákok), szerbek mit adtak a tőlünk elvett területekért cserébe? Semmit"

Dehogynem ,visszaadtak a feher lovat. Azon poroszkalt be a fovarosba
a lovastengeresz, vitez masnaposi rumosbutykos miklos.( A nevet nem en talaltam ki,hanem egy oregtol hallottam meg gyerekkoromban aki alatta szolgalt a Novaran)

Előzmény: hegyivadasz (274)
hegyivadasz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 274
Kedves féreg6!
A csehek (még inkább a szlovákok), szerbek mit adtak a tőlünk elvett területekért cserébe? Semmit. Egyszerűen a nagyhatalmaknak érdekében állott az amit tettek. Ez nem jutalom volt a jó cselekedeteikért.
Teljesen igazad van: "Ha valakitől kérek valamit, akkor várható, hogy az illető cserébe is elvár valamit". A NATO elvárta, hogy lehetőségeinkhez képest járuljunk hozzá a koszovói háború sikeréhez. Mi megtettük, amit megtehettünk. Gondolom te is egyetértesz azzal, hogy akkor cserébe elvárhatjuk, hogy a rendezés során a magyar kisebbség helyzetét is rendezzék. Egyetértesz?
Csurkát sok mindenért lehet bírálni, de azt nem állíthatod elfogultság nélkül, hogy ebben a kérdésben következetlen, vagy gerinctelen lett volna.
Előzmény: féreg6 (266)
Phoeniixx Creative Commons License 1999.06.29 0 0 273
Mivel tenyleg realis esely van arra, hogy valtas lesz, azaz van ellenzek, visszavonom a szintisztat. (Kellett nekem erre keveredni es megszolalni. Egybol egy Mea Culpa :)).

Sajnos nem emlekszem. Amire emlekszem a nyilatkozatabol, az vmi ilyesmi: osz+valasztasok+ellenzeki_osszefogas+valtas+EU

Amugy a Ho-hoz val kozeledest (akar a legintimebb modon is :) en is nagyon fontosnak tartom. Azok a tengerpartok! :)) De azert mar Tudjman rendszeret csak nem kell elfogadni, hiszen akkor az ottani ellenzekkel, valoszinuleg a jovobeli hosszutavu partnereinkkel szurnank ki.

Előzmény: outer (265)
féreg6 Creative Commons License 1999.06.29 0 0 272
Kedves BBF!

Sic itur ad astra! Az én érettségim is legalább 7 éve volt, de mindig jól esik egypár mondást a szövegbe biggyeszteni.
Salve!

Előzmény: BBF (271)
BBF Creative Commons License 1999.06.29 0 0 271
Kedves Féreg6!
Sajnos nem jutott eszembe latinul, pedig járattam elég sokat az agyamat! :-)
Kösz a segítséget!
Hát ölég régecske volt már az fránya latin érettségi (és igen nagy kínnal az is csak 3-asra sikeredett) . Ez van. Szegény hajdanvolt latin tanárom erősen csóválná a fejét!!! Horribile visu, amice! Horribile visu!! :-)))
Salve! :-))
Előzmény: féreg6 (270)
féreg6 Creative Commons License 1999.06.29 0 0 270
Kedves BBF!

Alapvetően egyetértek Veled az aggodalmaidat tekintve. A békesség és a békejobb nem jelent önostorozást és megalázkodást. Sajnos a kettőt a komcsi időszakban összemosták. A jogokért keményen fel kell lépni, és határozottnak lenni. Ami jár, az jár!
"Mindössze" azt kell tudatosítani a szomszédokban, hogy békések a szándékaink, de a jogainkból nem engedünk.
A latin mondást hibásan írtad, mert nem 'delendo', hanem 'delendam'.
De mondok másikat: Timeo danaos et dona parentes!

Előzmény: BBF (268)
féreg6 Creative Commons License 1999.06.29 0 0 269
Kedves BBF!

Tudod, hogy jogi értelemben még a mai napig nem szünt meg a horvát-magyar unió? Ha már a jogfolytonosságról beszélünk...

Azért furcsa lenne II. Ottošlav von Habsburgovic a magyar Szent Koronával a fején Zágrábban.

Előzmény: BBF (263)
BBF Creative Commons License 1999.06.29 0 0 268
Kedves Féreg6!

Alapvatően egyetértek veled, de az ismereteim szerint egyelőre csak a folyamatos idevágásokról beszélhetünk.
Már ezerszer béke jobbot nyújtottunk, amit el is fogadtak szemtől szembe, ám mindig úgy hogy közben folyamatosan leköpdöstek minket.
A helyzet persze így is megoldódhat egy idő múlva, de akkor már nem lesznek magyarországon kívűl magyarok.
Sajnos ez sem lessz elég, mert akkor már még több kell majd nekik.
Wass Albert elég jól kifejti műveiben, hogy a nagy béketűrés közepette hogy tettek tönkre magyar családokat és "foglaltak" el szín magyar területeket.
Kiderül a könyveiből, hogy a beszivárgó kisebbségek miként telepedtek meg és lettek idővel többségé az őket befogadó közösségekben. Leírja azt is, mit tettek mikor többséggé váltak.
Óvakodj a görögöktől, még ha ajándékot is hoznak!
Ceterum censeo, Cartaginem esse delendo!! :-)))))
BBF

Előzmény: féreg6 (267)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!